Pilot Pazarının Gözdesi Kovalainen Ferrari ve McLaren'ın da Radarında

yazar:

kategori:

Fin pilot, spora giriş yaptığı Renault ile göz doldurmuştu ama sonrasında McLaren’de Lewis Hamilton’ın gölgesinde kalmıştı.

Daha sonra Caterham ile gridin gerisinde kalmasına rağmen etkileyici performanslar gösterince ismi tekrar zirvedeki takımlarla anılmaya başlandı.

Lotus ile ilgili haberlerin ardından 30 yaşındaki pilotun gelecek sene Ferrari’de Felipe Massa’nın yerine geçebileceği konuşuyor.

Fin yauın organı MTV3’e göre Kovalainen’in menajerleri ile Ferrari arasında bir görüşme oldu ve Massa’nın yerine en ciddi aday şu anda Fin pilot.

Öte yandan McLaren’da Lewis Hamilton’ın takımdan ayrılması durumu için Heikki Kovalainen’in takip ediyor.


Yorumlar

  1. hangi yarışlar onlar onu soruyorum bende. öyle bi iddia ortaya attın ki ''nasıl olsa araştıramazlar, sallayım gitsin'' hani nerde ağır depoyla çıktığına dair kanıt? tüm kanıt ''o yıllarda öyle olduydu'' ver tabloları kov şu kadar benzinle önde yer almış diye, anlayalım.

    şimdi bende diyeyim schumi hep az benzinle çıkıyordu 2000-2004 arası barrichello o yüzden geçemiyordu veya aynı iddiayı 2005-2006 alo için yapsam aynı şey, çamur atarım kimse araştıramaz izi kalır mantığı.

  2. R-H arkadasım salt sonuclara bakıp yorum yapma.15 yıldır ben formula 1 seyrederim. sözünü ettigin yıllarda mclaren taktigi heikki yarıslara agır depo ile cıkar ve gec pite girerdi.yarısların cogu bu sekilde
    oldu.Hamilton ise hafif depo ile önde yer alırdı.Bu agır depo ile hamiltonu bu adam sıralamalarda kac kez gecti.istersen heikki hakkında bir aractırma yap.netice adam tek turda gercekten cok hızlı.
    mclarende ikende sorunu yarısta olan istikrarıydı.

  3. yanlış bir seçim bence

  4. Kovalainen pistin istikrar abidelerinden biri. 2007 sezonunda, çaylakken sadece son yarış Brezilya GP'sinde klasmana girememişti. Bu sene de Avustralya harici tüm yarışları bitirmiş bir şekilde. Aşırı kötü bir pilot olduğunu hiç düşünmüyorum. Güvenilir bir ikinci pilot olacaktır. Hem Ferrari için, hem de McLaren için.

  5. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Ben hala Di Resta Ferrari'ye gelirse Kubica dönene kadar Ferrari'nin koltuklarına başka bir aday çıkmaz fikrindeyim.

  6. tam ferrarinin aradığı pilot bence takımda 1. pilot olmayacak ancak 2. pilotluk görevini kazandığı puanlarla takıma katkısıyla çok iyi yapcak şuan tek pilot gibi bence alonso ferrarideyken ferrarinin 1 pilot koltuğu kapalı en iyi 2 pilotta heikkidir

  7. kaç gere geçmişti kovalainen hamilton'u sayar mısın?

    2008 sezonu sıralamalarında 18 yarıştan sıralama dereceleri 13-5 hamilton önde.

    2009 sezon sıralamaları 17 yarıştan hamilton yine 12'ye 5 önde.

    2009'da hamilton 4 tane pole almışken, kovalainen hiç alamadı.

    lütfen şöyle rasgele yorumlar yapıp da milletin kafasını bulandırmayın.

  8. kovalinen tek turda çok hızlı, Vatandaşı kiminin aksine tek turluk performansı cok iyi, agır araçla bile hamiltonu kaç kez gridte geçmişti.fakat yarış temposu kötü ,yarış temposunu geliştirmisse inanılmaz bir pilot olabilirki ,renault yetistime programında bu adamın refleksleri inanılmaz imiş.

  9. Kovalainen iyi bi pilot olsaydı kendini mclarende gösterirdi 2008 yılında tamamen doldurma pilot bana göre.orta sıra takımları için iyi bir tercih olabilir ama tecrübesiyle

  10. Kovalainen adını hala duymak bile komik hem de ferrari ve mclaren'la. fin gazetesi rai ile ilgilensin sadece.

  11. Ferrari Kovalainen'in menajerlerini Maranello'ya cagirmis ama Ferrari kaynaklari Massa'nin anlasmasinin muhtemelen uzatilacagini soylemis.

    Metin Mete Twitter'dan yazdı.

  12. Lewis -Hamilton avatarı
    Lewis -Hamilton

    güzel 2. pilot olur 😀

  13. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Ferrari'ye gelirse Felipe'ye kiyasla nasil bir performans gosterecegini soylemek zor. Acikcasi McLaren performansi (ki ayni aracla Hamilton'in neler yaptigini gorduk) cok da basarili degildi. Ferrari'ye Felipe'nin yerine biri gelirse bu pilot Fernando ile birlikte takimlar sampiyonasini kazanacak performansi gosterebilecek bir pilot olmali. Bu pilot Kovalainen mi, bilemiyorum.

    McLaren'da Button'in takim arkadasi olursa eger McLaren pilotlar sampiyonasini sansa birakmis olur. Ama pazarda da Hamilton'in boslugunu dolduracak bosta bir pilot yok zaten. Hamilton giderse McLaren'in isi zor.

  14. Hamilton Mercedes'e giderse McLaren için en uygun aday

  15. elvan dalton avatarı

    Ortalamanın biraz üstünde. Alonso'nun yanı onun için doğru yer değil. Ama Mclaren'de Button'la iş yapar.

  16. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Ferrari için belki ama Mclaren zor.

  17. Heikkinin Annesi mi söylemiş acaba bunları…

    Kargaya yavrusu Şahin görünürmüş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir