Alonso: "McLaren'dan Ayrılmak, Hayatımın En İyi Kararıydı"

yazar:

kategori:

2007’de takım arkadaşı olan ikili, takım içinde sıkıntılı bir sezon geçirmişti ve şampiyonluk mücadelesini o zamanda Ferrari adına yarışan Kimi Raikkonen’e kaptırmışlardı. O senenin ardındna Alonso, takımla zaten kötü olan bağlarını kopartıp Renault’ya geri dönmüştü.

Bu hafta İspanya’daki bir etkinlikte Ferrari pilotu, o dönemde McLaren’dan ayrılmanın kendisi için “hayatının en iyi kararı” olduğunu belirtti.

Alonso: “Bu yüzden Hamilton eğer bu seçeneği gözden geçiriyorsa birinin, bunun (Hamilton’ın ayrılmasının) mümkün olmadığını söylemesi için bir neden yok”

“McLaren büyük bir takım ama 2008’de şampiyonluğu son yarışın son virajında aldılar ve bu şampiyonluğu silersek, bir diğerine ulaşmak için çok uzun zaman geçer”

2007 senesinde gergin bir ortamda birbirlerine karşı yarışsalar da hem Alonso hem de Hamilton şu anda birbirlerine büyük saygı duyduklarını dile getiriyor.

Alonso: “En iyi araca sahip olmadan kazanabilecek birisinin o (Hamilton) olduğunu söylemiştim. Diğerleri, ancak aracı iyi ise kazanabilir; iyi olmadığında kazanamaz”


Yorumlar

“Alonso: "McLaren'dan Ayrılmak, Hayatımın En İyi Kararıydı"” için 34 yanıt

  1. prost vardi birtek hatirladigim .. schumi bile bu kadarini yapmiyordu (en azindan onun yerine yapan baskalari vardi)… manipule etmeye calisiyor lewisi fernando.. mclarenden ayrilmasini saglamaya calisiyor bana kalirsa…

  2. "En iyi araca sahip olmadan kazanabilecek birisinin o (Hamilton) olduğunu söylemiştim. Diğerleri, ancak aracı iyi ise kazanabilir; iyi olmadığında kazanamaz"

    şöyle dese daha doğru olurdu
    En iyi araca sahip olmadan kazanabilecek birisinin o (Hamilton) olduğunu söylemiştim. Diğerleri, ancak aracı iyi ise kazanabilir.takım arkadaşına kaza yaptırıp yarış kazanma ufkuna sahip değildirler:)))

  3. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    bu dönemde öyle değil demeden önce kazanıp şampiyon olsun o zaman ispatlasın kendini daha olmuş bitmiş birşey yok ortada ..

  4. "En iyi araca sahip olmadan kazanabilecek birisinin o (Hamilton) olduğunu söylemiştim. Diğerleri, ancak aracı iyi ise kazanabilir; iyi olmadığında kazanamaz"

    SANIRIM HAKLI TAKIM ARKADAŞINA KAZA YAPTIRIP YARIŞ KAZANMAKTA BUNA DAĞİL 🙂

  5. yorumumu yayınlayacak kadar delikanlı olmadığınızı biliyodum beni yanıltmadınız…sitenin çıkarı için bukadarda aciz olmayın tarafsız davranın alonsoda olmasa yorum yapan olmuyo sitenize yazık…

  6. Mclaren'i gerçekten en iyi tesislere sahip takım olarak görüyorum, en iyi potansiyele sahipler, gerçekten çok güçlüler ve başarılılar.

    öte yandan beni cezbeden o amatör ruha sahip değiller, bu iş için bence fazla profesyoneller, yarışmanın içinde o takım ruhu, o amatör ruh olmalı, bence mclarende bunun en ufak bir damlası bile yok… yaptıkları son araçta öyle, belki de en iyi spor araç, fakat bir F458 cazibesi yok, bir lamborghini beni çok daha fazla cezbediyor, yada caterham tvr ler.

    her zaman soğuk bir takımdı, muhtemelende böyle devam edecek mclaren, sevenlerine saygım sonsuz, başarılarına ve büyüklüklerine de öyle, öte yandan 2007 öncesinde de sevmiyordum, sonrasında da sevmemeye devam ettim kendilerini…

  7. Tamamen Alonso'nun şanssızlığı. Takımın bünyesinden yetişen ve ilk sene tecrübe kazanması gereken pilot kendisiyle aşağı yukarı aynı hızda çıkınca takım doğal olarak ona yönelecekti. Aynı durum Vettel-Webber durumunda yaşandı. Grosjean biraz daha oturaklı bir hale gelirse Rai de bunu yaşayacak. Bundan doğal bir şey yok.

    Gerisi, ayrı konu.

  8. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    diazın bilinçaltı, 2007 de şayet Lewis'i yense ve McLaren'de kalsa idi kötü ihtimal 4 iyi ihtimal 2012 yılına toplam 5 şampiyonlukla başlayacağını söylüyor ve bunun olmamış olmasını sadece McLaren'e bağlıyor.

  9. iyi ki bırakmışın mc yi yoksa ferraride olamazdın koçum alonso.ordan renault ordan ferrari.ama şu bi gerçek ki en güzel,en yakışıklı araba mclaren itiraf ediyorum

  10. haklisin o dönemde öyle kazaniyordu. bu dönemde kesinlikle öyle degil ama ..

  11. Genelde takım işveren olur zaten, takımın görevi işe almak veya kovmaktır. 3 yıllığına kontratı varken ayrıldılar hatırladığım kadarıyla. Hatta ayrılığı pek de normal yollardan olmamıştı. Malum veri hırsızlığı muhabbetinde de la rosa ile birlikte taşıyıcı rolü oynamışlar.

  12. sayın site yönetimi vettel haberinde '' EBD olmadan asla'' yazarak ve yanına gülücük işareti koyarak mizah olduğunu belirtmek açısından bir yorum yaptım '' MİZAH'' .. bu yorumum vettelci bir arkadaşın kışkırtıcı demesi üzerine benim ve birkaçkişinin yorumunu sildiniz bunada eyvallah … peki burda yazılanları görmüyosunuz sanırım ? eğer adil davranma adınaysa şavaşınız her yoruma eşit davranın çelişkili yönetim bu siteye yakışmıyor !!!

  13. vettel'in durumu messiyle aynı.messi için de başka takımda hiçbirşey yapamaz diyor herkes ama kimse bilmiyor yapıp yapamacağını.aynı şey vettel için de geçerli.

  14. Siyasete bulaşan ve F1 içinde aktif kullanan ilk pilot Alonso değil. Ondan önce niceleri var. Ustaları diyelim.

  15. cok cakal bu fernando.. lewise vermis gazi.. nede olsa lewis mercedese gecerse en buyuk rakibinden kurtulacak .. heikki gelse bile mclaren suruculerde hic bisey yapamaz.. tam siyasete girecek adam bu fernando .. f1 de harcanip gidiyor…

  16. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    alonso bu demeci vermiş olamaz 🙂 bile bile lades renoyla 2 sene şampiyon olurken en iyi araca sahipti bu demek oluyorki kendi henüz kendi tabiriyle (diğerleri en hızlı araçla ancak kazanabilir )diğer pilotlar statüsünde bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ya :))

  17. Alonsomania  avatarı

    Mclaren'a saygım sonsuz ama bu yoruma; "öyleyse iyi ki kovulmuş" demeden geçemiyor insan..

  18. ha birşey daha var sevgili alonso, sen McLaren den ayrılmadın KOVULDUN!!

  19. Alonsomania  avatarı

    Vettel?

  20. DreamOfWinD  avatarı

    Hiç birinizle mücadele etmeyeceğim bu konuda. Aldığım felsefe eğitiminden öğrendiğim bir şey varsa o da dünyada en zor şeyin laf anlamayan insana laf anlatmak olduğudur.
    Bunlar sizin ağzınızda geveledikleriniz. Zayıf karakterli insanlar çok istedikleri şeyleri kötüler. Böylelikle kendi güçsüzlüklerini gizlemeye çalışırlar.

  21. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Kurtuluşa refaha ermiş bir adamın bıraktığı acı halen üzerinizde kalmış ki sizlerde aynı parodileri papağan gibi tekrarlamaktasınız.Yok ron şöyle yapmış , yok Alonso 100 sayfa belge çalmış, yok şöyle olmuş.vsvs.Bırakın artık geçmişi de önünüze bakın.

  22. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Teflonso 🙂

    ilk defa görüyorum böyle bir yakıştırmayı (ulan o kadar zamandır F1'in içindeyiz böyle bir şeyi ilk kez görüyorum yuh bana be)

    ne demek bu Teflonso ?

  23. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alonso:"İlk virajda yanınızda raikkonen varsa sorun yok güvendesiniz.O bir dünya şampiyonu"

    Şimdi bunu duyan hamilton veya vettel taraftarları ""ne yani bizim pilotumuz ilk viraja girmeyi bilmiyor mu"" diye ağladılar mı?.
    Sen pilotların birbirini övdüklerini daha yeni mi görüyorsun?Alonsoya hamiltonu sormuşlar cevap vermiş.Yarın raiyi sorarlar onun için de güzel sözler söyler.

    şimdi beni alo düşmanı ilan edecekler

    görünen köy kılavuz istemez.

    F1 literatürünüz, her fırsatta singapur 2008 i dilinize dolayıp , spa 2009 u övmekten mi ibaret.Alonsonun bu sezon yağmurdaki yarışlarına laf atarken 2009 spayı neden gözünüzde büyütürsünüz.O yarışta favorilerin sıralamada elenip gerilerden başladığını , sc periyodunun raiye yardım ettiğini , rainin aracının kersli olduğunu , fisichellanın Ferrariye geçtiği için zorluk çıkarmadığını da yaz da millet gerçekleri öğrensin.

  24. alonso kimdir sorusuna verilebilecek en kısa ve en güzel cevabı kendi taraftarı vermiş 😀

  25. DreamOfWinD  avatarı

    The bomb has been planted.

    Şimdi singapur, karaktersiz, 2007 hamiltona karşı ezildi, sabotaj istedi vs vs..

  26. söylemiştim geçmiş zaman. rai ve şumi yokken söylenmiştir belki ya da onları kendi rakibi saymıyor bu da mantıklı sonuçta kastettiği kişinin vettel olduğu açık.

  27. Alonso: "En iyi araca sahip olmadan kazanabilecek birisinin o (Hamilton) olduğunu söylemiştim. Diğerleri, ancak aracı iyi ise kazanabilir; iyi olmadığında kazanamaz"

    bu ne demek schumi ve kimi arabası en iyi olmadan kazanamaz demek istemiş.tabi tabi en iyi araca sahip olmadan nasıl kazanıldığını singapur 2008 di galiba görmüştük değilmi.şimdi lotus en iyi araç değil kazanırsa bu laflarını ne yapacak bakalım.ayrıca spa da berbat ferrari ile ali cengiz oyunu yapmadan kazanmıştır kimi.schumi ise en iyi araca sahip olmadan kazanabileceği zaten kanıtlamıştır.alo singapuru ve bu yıl kazandığı yağmurlu yarışları en iyi araca sahip olmadan kazanılmış zafer sayıyorsa o başka demekki bunun için ya takım arkadaşı yardım edecek yada yağmur un yardım etmesi gerekli ona.enini sonunu düşünmeden yapılmış hamiltona yağ çekeyim derken kaş yapayım derken göz çıkartılmış diğerlerine taş atılmış gerçek dışı bir açıklamadır.şimdi beni alo düşmanı ilan edecekler var ise o zaman yukardaki o son paragrafa dikkatli okusunlar derim .

  28. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    2009 SPA Serhan Acar ; Tüm telemetri verileri Raikkonenin aracının yarıs kazanamayacak kadar iyi olmadığını gösteriyor..

    Race winner : Kimi Raikkonen.

  29. Podyum Sepang podyumu galiba. Tek çift taraflı mutluluk gösterisi o podyumdu çünkü.

    Alonso McLaren dan ayrılmak en iyi kararımdı diyor.

    Bende diyorum ki Alonso şimdiki gibi bir adam olsa, 2007 de şampiyon olurdu. 2008 de ne olucağı belli olmazdı. 2010 da ne olucağı belli olmazdı bence. 2011 de Button bunları yaptıysa Alonso neler yapardı kim bilir.

    Yani işin özü kendi işine odaklansaydı şimdiki gibi ozamanlar belkide Vettel i hiç konuşmayacaktık bile.

  30. öncelikle şunu belirteyim mc laren dışardan çok harika bi takım görünüyor
    her şey dört dörtlükmüş gibi button hamiltonla çok iyi anlaşılıyor
    martin pilotlarıyla süper iletişimde
    bu takım sorunlarını asla dışarı yansıtmadı
    demekki içerde bi şeyler varmış
    alonsonundurum ile hamiltonun duumu çok farklı
    hamilton çocukluğundan beridir burda
    bence bradan başa aka gitmez
    ayrıca lewis ve alonsonun birbirine saygı duyması güzel
    5 sene önceki ilişkileri ile arada dağlar kadar fark var

    Alonso: "En iyi araca sahip olmadan kazanabilecek birisinin o (Hamilton) olduğunu söylemiştim. Diğerleri, ancak aracı iyi ise kazanabilir; iyi olmadığında kazanamaz"

    bu paragrafada katılmıyorum açıkçası kimi raikkonnen ve sebastian vettel de yavaş araçla yarışlar kazanabilirler zaten de bunu başardılar

  31. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Konu hamiltonun Mclarendeki ayrılık durumu.Bununla ilgili herkese görüşleri sorulacaktır.Hamilton mclarenin tapulu malı değildir.Zamanı gelince başka takıma da gidebilir.(ağırlıkta olan görüş budur).

    Bu arada başlık biraz kışkırtıcı olmuş.Konunun ana teması hamiltonun durumudur.Alonsonun mclaren ilişkisi değil.

  32. Mclarenden Git Huzuru Bulursun Gibilerinden Birşeyler Diyor

  33. Lewis -Hamilton avatarı
    Lewis -Hamilton

    Hamilton keşke ferrariye gitse ama.Hamilton 2. pilotluğu kaldıramaz.

  34. Mustafa Sar avatarı

    oooo ALO ortalığı yakıp yıkmaya karar vermiş.Akıl oyunları meselesi. rakibi strese sok olayı. ALO unutma yeteneğin kadar aracında iyi. FERRARİ her zaman ayrıcalık demektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir