Alonso: "37 Puanlık Fark Bir Şey Değil"

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, sezonun geri kalanında sürekli podyumda yer alarak şu andaki 37 puanlık avantajı sayesinde şampiyonluğa uzanabileceğini söylemişti.

Ama İspanya’daki bir etkinlikte konuşan Alonso, bunun da zor olduğunu ifade etti.

Alonso: “Puan farkını idare etmek zor olacak. Çünkü herkes atak modunda olacak.”

“Her şey, işlerin yolunda gitmediği bir yarışta değişebilir. Bu yüzden gelişmeye, sıkı çalışmaya ve yarışlar kazanmaya devam etmeliyiz.”

“4.-5. olmayı veya podyumda yer alarak puan farkını nasıl idare edeceğimizi düşünemeyiz. Yarışlar kazanmayı düşünmemiz gerek. Çünkü 37 puan bir şey değil”

Ferrari pilotu, takımın önümüzdeki Singapur, Japonya ve Kore yarışlarına bazı güncellemeler götüreceğini de belirtti.

Öte yandan Alonso’ya geleceği ve hatta Ferrari’ye gelebileceği söylenen Sergio Perez ile olan ilişkisi soruldu.

Alonso: “Söyleyecek bir şeyim yok; özellikle de bir haber ya da gazetede çıkan bir şeye özel olarak. (Perez ile olan) ilişkim harika; herkesle olduğu gibi.”

 


Yorumlar

“Alonso: "37 Puanlık Fark Bir Şey Değil"” için 48 yanıt

  1. Lewis Hamilton avatarı
    Lewis Hamilton

    Günay (xtrabit racing) arkadaşımızda paylaşmıştı ben de paylaşayım dedim

    Türkçesi: FERRARİ SÜRÜCÜSÜNÜ pist dışına ittiği için S.Vettel'e ceza

  2. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    benim aklım tamamen 2011'de kalmış kusura bakma hocam sıkıntı bende 🙂 alonso son yarışta kaçırınca şampiyonlugu aklım orda kaldı amerika'yı tamamen unutmuştum

  3. Pardon Ben Son 5 Yarış Var Sanıyordum 4 Kalmış

    Singapur
    Japonya
    Kore
    Hindistan
    Abu Dhabi
    Amerika
    Brezilya

    Sen başka birşeyi mi kastettin bilmiyorum ama sezonun bitmesine daha 7 yarış var

  4. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Pardon Ben Son 5 Yarış Var Sanıyordum 4 Kalmış Düzeltme Yapayım o zmn 2 Yarışta Çıkartıcağı 40 Puan 2 Yarış Kala Rahatlatır Alonsoyu

  5. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Önümüzdeki 3 Yarış Sonunda Farkı 45-50 Arası Yaparsa Şampiyon Olur.

  6. Alonso doğruları söylese Abu Dhabi.Yanlış söylese Abu Dhabi.Birilerini övse Abu Dhabi.Birilerine sallasa Abu Dhabi.Yalan söylese Abu Dhabi.Yemek yese Abu Dhabi su içse Abu Dhabi.Gerçekten Arap Baharı.

  7. Diaz 37 puanlık farkın bir şey olmadığını söylemiş nitekim kendisi iki sene önce yaklaşık 60 puan geriden gelip şampiyon oluyordu

    formula 1 de hiç bir şeyin garantisi yok dayanıklılık sorunları yada en basitinden spa da alonsonun başına gelenler hiç bi şucu yokken yarış dışı kaldı gene bu tür şeyler olabilir

    singapura takımların getireceği güncellemeleride çok merak ediyorum açıkçası
    perezinde seneye ferrariye katılmasını bekliyorum
    sauberde genç yetenek gutierrezi alacaktır muhtemelen

  8. kerem kancevizoğlu  avatarı
    kerem kancevizoğlu

    geleceği sadece ALLAH bilir kesin konuşmayı pek sevmem fakat singapurun geçmişine bakın hep ferrari -mclaren ağırlıklı ferrari güncelemerle gidiyor pistin yapısının bazı bölümleri ferrariye uyuyor ben lotusu yabana atmıyorum hakarette etmem fakat lotusun şampiyon olacağını sanmıyorum raikkonende o şekil bana kalırsa webber'inde işi bitti ayrıca singapurda yağış ihtimali var yağmurda piyangoya dönüyo iş yağmurda hiç belli olmaz caterham'da alabilir normal şartlar altında alo ve ham kapışır diyorum singapurda markalar şampiyonluğu red bull'a gider kanısındayım ama konuşmak için erken benimkiler tahmin sadece singapurda güzel yarış olacak haklı olan kazansın ama fıa sanki taraf tutuyo gibi ben alonsocuyum ama tarafsız konuşmak lazım fıa ve charlıe waiting alonsoya biraz töleranslı davranıyo gibi görüşüme katılmayabilirsiniz saygı duyarım

  9. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    Şunca yıldır F1 izliyorum senin kadar kesin konuşanını ve net oranlar verenini görmedim kerem kancevizoglu.Redbull'un ve Lotus'un bu kadar gozardi edilmesi ilginç.2007 'yi hatırlatırım acele etmeyin heyecan yeniden baslayacak Singapurla birlikte.

  10. 37 puan fazla değil gerçekten, o yüzden önümüzdeki yarışlarda 50+ üzerine çıkartıp rahatlayacağız inşallah 🙂

  11. Eğer gerçekten dediğin sebepten dolayı silinmiyorsa arkadaşın mesajı aynı şeyi bende yaparım bundan sonra.İlk paragrafta şampiyona puan durumlarını yazarım.İkinci paragraftan kime ne laf sokmak istiyorsam sokarım , hatta üçüncü paragrafta da bir sonraki yarışa ait pist bilgilerini filan yazarım sıkıntı olmaz.

  12. Muhtemelen şu: Adam bir yerde dediğin gibi yanlış bir şey söylemiş, ama yorumunun geri kalanı ise yararlı bilgiler içeriyor. Sadece seninkiler değil, tartışması olan onun yorumu da işleme alınıyordur elbet.

  13. Sorun da bu zaten.Arkadaşın mesajından rahatsız oldum ve ona onun uslubunda cevap verdim.Şahsına yönelik hiçbirşey yazmadım.Ama benim mesajım siliniyorsa onun mesajı niye hala orda ben bunu merak ediyorum.

  14. Bu yorumun altında iki tane mesajım silindi.Silen yöneticiden sebebini açıklamasını rica ediyorum.
    Arkadaş yorumunda McLaren in daha önce yaptığı bir olayı tekrar yapma ihtimalini öne sürmüş, ben de aynı şekilde fernando alonso nun daha önce yaptığı bir şeyi tekrar yapma ihtimalini öne sürdüm.Aynı tarzda iki mesajdan birinin silinip diğerinin silinmeme sebebi nedir?Varsa kurallara aykırı birşey.Eski mesajlarımı tarayıp uymayanları kendim şikayet ederim ve bir daha yazmam ama bu şekiilde ikili uygulamalar hoş olmuyor ve ilk defa başıma geliyor.Sebebini gerçekten merak etmekteyim.

  15. Yorumlarını gördüm. Şikayet ettiğin şeyin daha büyüğünü kendin yapıyorsun. Normal bence.

  16. çok basit site eleştiriye kapalı çok daha önemlisi herhangi bir şekilde Alonso'yu sevmiyorsan-eleştiriyorsan normal yani

  17. Bu kullanıcıya yazdığım cevaplar site kurallarına uyduğu halde niye silinmekte anlamış değilim.TRF1 de alonso hakkında konuşmak yasak mı.Bu arkadaş mesaj içeriğinde benim takımımı suçlarken sorun yok da ben ona cevap verince niye sorun oluyor.

  18. McLaren Ferrari'nin ayarlarını çalmazsa

    demiş arkadaş.Ben de cevap olarak düzgün bir uslupla , küfür veya hakaret etmeden cevap olarak.

    "Haklısın.Bakarsın alonso nun erken pitstop yaptığı sırada massa da tesadüfen duvara çarpar ve alonso Singapurdan yarış galibiyeti ve şampiyonada farkı açmanın verdiği mutlulukla ayrılır" gibi birşey yazdım.

    Arkadaş bu sözü söyleyerek tahrik etmiş ve ben de cevap verdim.Niye benim yorumum siliniyor da onun yorumu silinmiyor anlamış değilim.Birkaç gündür alonso taraftarlarının hakaretlerine maruz kaldık , yorumlar akşama kadar devam etti ve silinmedi , şikayet butonuna basmaktan sıkıldık.Arkadaşlar hala tahriklere devam ediyor ama bizim cevaplarımız siliniyor.İlginç.

  19. Haklısın ne olacağı belli olmaz.Bi bakmışsın alonsonun erken pit stopu ile massa tesadüfen duvara çarpar ve alonso Singapur u galibiyet ve puan farkını açmanın yüzünde oluşturacağı mutlulukla terkeder.

  20. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Konuşmak için çok erken . Alonso avantaja sahip tamam da Tek rakibi Hamilton değil , 2 Rakibi var Hamilton&Raikkonen'de değil …

    Alonso – Hamilton Farkı : 37
    Alonso – Raikkonen " : 38
    Alonso – Vettel Farkı : 39
    Alonso – Webber Farkı : 47

    Bence Webber'e kadar şampiyonluk şansı var .. Alonso'nun yarış dışı kalacağı veya karışacağı bir kaza butun gidişatı değiştirebilir . Hatırlayın Raikkonen 2007 'de şampiyon oldugunda son 3-4 yarışta ne imkansızlıklar vardı , hemde eski puan sisteminde …

    25'lik puan sistemi için Alonso'nun dediği gibi "Hiçbirşey değil 37 puan" he , Ferrari büyük bir yanlış yapmazsa veya McLaren Ferrari'nin ayarlarını çalmazsa , Alonso zaten performansı üst düzeyde , bir yolunu bulup puan toplayacaktır . Karmaşık bir durum ama Serhan Acar'ın dediği gibi "Bu puan sistemi adamı rezil de eder vezir de"

  21. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Bu siteye neden girip yorum yazıyoruz?
    Senin gibi ağzıyla konuşanlardan birşeyler öğrenmek için.

    Tıpkı, yorumumu okuma fırsatı bulduktan sonra bizle paylaşacağın "ve McLaren'in aynı set-up larla tüm sezon yarıştığını, ispatlayacağın bilgi veya belgeleri" öğreneceğimiz gibi.

    ———————–
    kanıt dediğim yeminli ifade değil.
    dergi, gazete haberleri falan ne olursa .
    yeter ki birşeyler paylaş.
    bilgilerimiz tazelensin veya güncellensin.

    elinde böyle bilgilerden tonlarca (çokcanın tartılmış hali) var olduğundan ve buraları dar edeceğinden eminim.

    ————————–
    Bilgin olsun mahkeme karar metninde, daha sonra da olsa eğer senin bize örneğini vereceğin bilgilerden biri ortaya çıktığında McLaren'i tekrar mehkemeye çağıracağını ve 2007 ve 2008 şampiyonalarından ihraç edeceğini beyan etmişti.

  22. kimi gerçekten çok garip bi şekilde hala potada galibiyeti olmadan şampiyon olması çok zor

  23. lewis denen ukala şampiyon olmasında (zaten olamaz o ayrı) Nefretimsin lan piç ingiliz,

  24. rocco junior avatarı

    performanslar pisten piste değişiyor ama araç karakteristiği pek değişmez.sezon boyunca lastik eriten ya da lastik ısıtmada sıkıntı yaşayan araçlar hep aynıdır mesela.yada çekiş pistlerinde iyi olanlar ile hızlı pistlerde.Ferrari,İspanya ve İngiltere'de çok başarılı olacaktı hiç udpate ile çıkmasa bile.Çünkü aracın yapısı o pistte zorlacan türden değil.Ferrari bu sene hızlı virajlarda en iyi takım belkide o yüzden Suzukaya her türlü kazanmaya gidecekler diye düşünüyorum

  25. Yusuf  Hitay avatarı

    günden güne çabuk değişiyor performanslar. mclaren yarım saniye ile pole almıştı ispanyada ancak ingilterede nal toplamıştı. değişimler büyük olacak 4 hafta sonraya ancak macaristan halleriyle gitseler suzukaya bence ferrari yine başa güreşemezdi.

  26. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Millet aynı şekilde sene başından beri puan alıp(spa hariç) 3 tane de galibiyeti olan Alonso'yu bile hesaba katmıyor, raikonen i katmamışlar çokmu ??

  27. fark az gibi yada kolay eritilebilir gibi görünsede alo 2 yarışta sıfır bile çekse en yakın rakibi onu yakalamak için 2 tane 2.lik veyahut zafer ve 3.lük almalı ve sadece 7 yarış kaldı üstelik ferrari kalan tüm tüm pistlerde podyumu kovalayabilecek bir araba ve alonso bana göre f1 kariyerindeki en iyi sezonunu geçiriyor ve rakipleride birbirlerinden puan çalacak kadar birbirlerine yakın araçlar yani durum diğerleri için hiç iç açıcı değil ve baskı çok fazla onlar için alo nun kafası ise bence rahat bu açıklaması tamamen ferrariyi motive etmek için yapılmış daha fazla gelişmelerini istiyor ama içindende her yarışta podyuma çıksam şampiyonluk benimdir diye geçiriyordur malum alonso hesapcı adamdır sürekli hesap yapar arabayıda ona göre sürer 🙂

  28. rocco junior avatarı

    Bende Maceristan uyar diye düşündüm ama aslında pek alakası yokmuş.Suzuka hızlı bir pist,hızlı virajları var akıcı virajlar.O yüzden Ferrari aracına uyacaktır tıpkı İspanya gibi.Bu sezon Ferrari önden tutuşun iyi olmasını gerektiren pistlerde iyi.Hatta Mclarenle beraber favori olabilirler tabi Lotusun şu ddrsi iyi sonuç vermezse yada onları geçmeye yetmezse diyelim.

  29. sen podyumda olmaya bak aslanım kasaplardan uzak dur.sıralamada geriye düşme kasapların ortasında kalırsın.sen bunu 2005 ve 2006 da çok iyi yapmıştın.arabayı zorlamadan podyum podyum podyum ve şampiyonluk.şampiyon kral şampiyon fernando alonso

  30. DreamOfWinD  avatarı

    Macaristan uymuyor çünkü uzun süre dönülen yavaş-orta hızlı virajlar aracın problemi. 1. sektörde bir parça gerideydik. 3. sektörde çok çok gerideydik. Suzuka uyuyor bence de bu dediğimiz viraj tiplerinden sadece bir tane var diyebiliriz.

    Diğer hususta, evet hamiltonun yanından başlasaydık da yine kazanamazdık. Lastik aşınma değerlerimiz buna izin vermedi. Belki ikinci olabilirdik.

  31. Yusuf  Hitay avatarı

    macaristan ferrariye uymuyor ama suzuka uyuyor, enteresan bir bakış açısı. ayrıca yarışı doğru gözle izleyen biri kaçıncı sıradan başlarsa başlasın bir ferrari'nin geçtiğimiz pazar günü yarış galibiyetine oynayamayacağını görmüş olması gerekirdi.

  32. Tecrübe böyle bir şey. Ama bu normal. Şampiyonun tek olduğu ve son yarışta belirleneceği bir durumda en az bir kişi böyle bir sonla karşılaşacaktı. Herman Tilke'nin azizliğine uğradı diyebiliriz. Kimi'nin abu dhabi hakkındaki düşüncelerini biliyorsundur 🙂

  33. kimi raikkonen çindeki ekstra durumun dışında tüm yarışlardan puan çıkardı 6 sı podyum. bir galibiyetle her şeyi değiştirebilir nasıl kimi yi direk devre dışı bırakabiliyorsunuz anlayamıyorum.

  34. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Abu Dhabi öncesi;
    Şampiyon olup olamayacağının sorulması üzerine diaz: "% 100 eminim. Sadece 2. bitirmem lazım."

    ——————————-
    %100 yüz emin.
    güncel demecinden de öğrendiğimiz gibi 40 tur boyunca hayatta (4 boyut dahilinde) hiçbir şey için %100 diyemeyeceğini öğrenmiş..

  35. kerem kancevizoğlu  avatarı
    kerem kancevizoğlu

    red bull'un gücü yok ben iyimser konuşmuyorum tarafsız bakıyorum olaya singapurun geçmişine bak hep ferrari ile mclaren önde geçen seneyi sayma geçen sene red bull uçak gibiydi fakat bu sene öyle değil vettel bu sezon 1 tane yarış kazandı mantıklı olun kazansaydı macaristan gibi downforce yüksek olan yerde kazanırdı eğer kazansaydı monaco gibi çekiş gücü yüksek olan yerde kazanırdı neden vettel veya red bull oralarda yoktu kazandıkları yarışlarda da farkı çok açamadılar 2-3 sn farkla bitti hep ayrıca ferrari iki özel paketle güncellemelerle gidiyor pistin ilk ve son sektörü ferrariye orta sektör ise mclarene uygun alonso birinci olur kanısındayım ayrıca 22-23 eylül 2012 singapur hava durumu yağışlı gösteriyo neyse ALLAH bilir bekleyip görelim.ama alonso alır diyorum.ferrariciler çokta üzülmesin singapur için alonso ile hamilton kapışır alo'ya %60 veriyorum hamilton'a %30 vettel'e %10…

  36. 25 lik sistemde aynen alonsoya katılıyorum herşey mümkün artık sauber gibi bi tehlikede var sauberde devlerden puan çalcak gibi görünüyo yani şampiyonaya direk etki edecek bi takım pozisyonundalar

  37. 25 puanlık sistemde 37 38 39 puan hiç bi şey bi yarış dışı kalsan fark erir gider
    sebastian vettelin hala bu sene şampiyon olacağını düşünüyorum
    inancımı hala yitirmedim adamda potansiyel çok
    benim kendi görüşüme göre şuanda en hızlı araç red bull gibi duruyor
    singapuru alırsak ivme yakalayacağımızı düşünüyorum
    toplamda 4 yarış galibiyeti bizi şampiyon eder
    vettel şampiyon olamazsa her ne kadar istemesemde alonso olur gibi duruyor
    ama takımlar şampiyonluğuna kesin gibi bakıyorum
    yeterki dayanıklılık sorunları yaşamayalım
    sene başından yere kaç puanımız heba oldu gitti
    neyse herkes için hayırlı olsun

  38. güzel olur ama burda ferrari guncelleme daha cok işe yararsa mekanik sorun olmassa monza gibi alonso sürüsüyle fark daha cok acılır zaten

  39. DreamOfWinD  avatarı

    Çok iyimsersin.
    Ben pol pozisyonu derecesinden onda 3 veya 4 geride olacağımızı düşünüyorum Singapur'da.

  40. lewis eger singapurda da kazanirsa tahminim sampiyon olur…

  41. iyi valla hocam sen sezonu kapatmissin bile

  42. güzel bi yorum olmuş

  43. kerem kancevizoğlu  avatarı
    kerem kancevizoğlu

    macaristan ferrariye uymuyordu ve macaristanda saf hız anlamında ferrari mclarenden yavaştı macaristan pist yapısı ile çok virajlı raikkonen geçebilirdi faka t pistin virajlı olması hamilton'ı kurtardı belçika'da ikiside yarış dışı kaldı fakat alonso monza'da cumartesi bir talihsizlikten ötürü polü kaçırdı eğer o sorun yaşanmasaydı herkes biliyordu polü kimin alacağını 10 başlayıp 3 bitirdi ilk çizgide başlasaydı kesin birinci olurdu yani 62 puanlık fark hemen kapandı diye pek sevinme derim artık bundan sonra japonya-kore-hindistan ve interlagos gibi ferrariye uyan pistler var ferrari teknik ve mekanik açıdan sorun yaşamazsa alonso kesin şampiyon çünkü artık ferrari saf hız anlamında red bull ve mclareni yakaladı hatta geçti bana kalırsa

  44. Tek rakibi Hamilton gibi duruyor.Bu saatten sonra sanmıyorum bizden biri şampiyon olsun…

  45. kerem kancevizoğlu  avatarı
    kerem kancevizoğlu

    singapur ferrariye biraz daha uygun gibi sanki özellikle ilk sektör ama pistin tamamı yapısı ile ferrariye biraz daha yatkın 2008'de massa 2010'da alonso pol aldı burada ferrarinin singapurda iyi bir karnesi var özel güncellemelerle ve ferrarinin hız farkını kapatmasıyla beraber birde alonsonun ustalığını yansıtmasıyla ben singapurda kazanacağını düşünüyorum ayrıca japonyada ferrariye çok uygun

  46. 3 yarış önce alonso ile Lewis arasında 62 puan fark vardı.Spa da ikisi birden yarış dışı kaldığı için o yarışı saymazsak ikisinin de normal geçen iki yarış haftasında (Macaristan-İtalya) Lewis 25 puan fark azalttı ve bunu dış etkenlerden bağımsız olarak poleden kazanarak yaptı.Kazandığı pistler karakteristik olarak neredeyse iki uç noktadalar.Yani şampiyonada şuan alonso için en büyük tehtid Lewis.Kalan yarışlarda alonso ile Lewis bize heyecanlı bir puan savaşı izletecektir.En büyük tehlike Lewis in hırsının kubanı olma ihtimali.Olmadık yerde oladık bir atak girişimi ile alonsonun ekmeğine yağ sürebilir.

  47. 37 cok değil ama singapura kadar bu kadar puanla fark acmakta iyi gelişim şart tabiki her sey yolunda giderse şampiyonluk insallah olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir