Brawn: "İçimde Hâlâ Güçlü Bir Mühendislik Tutkusu Var"

yazar:

kategori:

Benetton ve Ferrari ile çok büyük başarılara imza atan 57 yaşındaki Brawn, şu anda Mercedes AMG’de takım patronu.

En son 2009’da çok sıkıntılı başlayan sezonu çifte kupa ile kapatan Brawn, daha sonra takımın devri ile Mercedes’te görevini sürdürüyor.

Şu sıralar Lewis Hamilton’ın Alman takıma geçmesi olasılığı dillerde iken İngiliz teknik adam, kendisinin bir yere gitmediğini ifade etti.

Daily Mail’e konuşan Brawn: “Şu anda emekli olmayı düşünmüyorum.”

Michael Schumacher’in 2013 anlaşmasına yakın olduğu da söylentiler arasında.

Brawn ise Formula 1’in 2014 motor kurallarının kendisini heyecanlandırdığını belirtti.

Brawn: “2014 motor programı konusunda çok heyecanlıyım. F1’de kesinlikle güç dengesini değiştirecek bir olay diye düşünüyorum”

“İçimde hâlâ güçlü bir mühendis tutkusu var. Bu yüzden 2014’teki farklı motorlar ve farklı paketler heyecan verici; takımı geliştirmek de aynı şekilde”

“ne kadar daha (devam ederim) bilinmez ama yakın gelecekte bırakma gibi bir niyetim yok”


Yorumlar

  1. F1 bir takim sporu ve basarili olmak icin tum takimin dahi elemanlarla kusatilmasi gerekiyor. Brawn tek basina ne yapsin? Brawn olmasa Mercedes'in orta sira takimlarindan farki kalmazdi. Takim basari icin gerekli olan kadroyu daha yeni toplamaya basliyor.

  2. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    roman kitabıda yazabilirdin :p

    gerçekten yuh sana 🙂

    oku oku bitmez şimdi (:

  3. ülen tuttuğum takımın ismini bile dorgu yazamamışım…yuh bene…:)))

  4. teknik imkanlar ve maddi imkanlar elverdiği sürece bu site makul çerçevede arka planda üç beş arkadaşın maksimum gayretleriyle ayakta durmaya çalışıyor. 6 yıldır bu işe bir emek veriliyor. manevi hazzı bir noktadan sonra maddi hazza dönüşmeyince bir de ara sıra gerek buradan gerek arka planda kimsenin yutamayacağı derecede ağır küfürlere maruz kalarak bu iş buraya kadar gelmişse emeği geçen arkadaşlara şapka çıkarmak lazım bence…

    bununla beraber bazen bir lokanta da garsona yemeğim nerde kaldı edasıyla yazılan emir kipi içeren ifadeler de robot olmayan duyguları olan bu arkadaşlar tarafında kısa ve net ifadeler le cevap bulabiliyor.

    empati sadece birazcık empati…şunu unutmayalım ki bu sitenin en önemli özelliği yorumların anında yayınlanıyor olması. bunun hazzını yaşayan siz üyeler bazı yorumlarda kırıcı küfür içerikli ifadeler le site çalışanlarını gerçekten zor durumda bırakabiliyor.

    türkiyede güncel haber sunan belli seviyenin üzerinde iki site var. bu iki site birbirinin varlığından enerji alarak üyelerine daha iyi hizmet sunabilme adına centilmence bir yarış içerisindeler. birisi olmaz ise kalan diğeri inanın günde hatta iki günde bir haberleri toplu olarak servis ederler ve kendilerini çok geliştirmezler. varlık sebebi diğer sitenin kaliteli hizmet sunmasıne sebep oluyor. bunun kaymağını da bila bedel biz üyeler keyifle yiyiyoruz.

    şimdi ben bunları yazdım diye bazı arkadaşlar beni ve mazideki yazdıklarımı akıllarından geçirerek "dinime küfreden bari müslüman olsa" diyebilirler. ilk üye olduğum çıraklık dönemim diye tanımladığım dönemlerde küfürlü bir çok hadisenin esas aktörlerinden biri oldum yalan değil. fakat son dönemlerde bu konudan mümkün olduğu kadar kaçmaya çalışıyorum. susmanın bazen karşı daki cevap veren ağır ifadeler kullanan kişiler tarafından kaçmak olarak nitelendirildiği hadiselerde şahsıma hakaret eden arkadaşlara bazen aynı tavrı sergilemeden ama site idarecesi arkadaşların benimsemediği tarzda cevap verebiliyorum.

    tuttuğum pilot herkesin malumu gereği kimi raikkonen dir. bu konuda açıkçası ilk tanıdığım dönemlerde kalbimin bu insana meylinden dolayı kendimi şanslı hissediyorum. zira pilotum beni kızdırabilecek olaylara pek karışmadığından bu açıdan rahatım denebilir. kendisi için alkolik derler. alkolik kime derler alkolik insan nasıl bir insandır bunu bilmeden bunu malzeme olarak gören arkadaşlara neredeyse hiç cevap vermedim. alkolik insan bırakın pilot olmayı basit sıradan bir aracı bile zor kullanır. yahu bunlar pilot kendilerine iyi bakıyorlar o yüzden sürekli içip ayakta durabiliyorlar. bu tıbbi açıdan mümkün değil…kuzey insanları genelde şartlar gereğide alkol almayı severler. kimi alkol alıyormu evet alıyor. fakat sarhoş olduğu on yıllık kariyeri boyunca kaç fotoğrafı var? neticede bana göre durum böyle rakip fanlara göre öyle…çok önemli değil. istedikleri kadar kullanabilirler. kimi bir imza almak isteyen bir çocuk ve anasına çarpıp düşürüyor ve arkasına neredeyse bakmadan yoluna devam ediyor. evet bu yaptığı bir ayıp mı? gerçekten ayıp kabul…itiraz yok.bu yaşanan tatsız olay yeri geldiği zaman rakip fanlar tarafından malzeme olarak kullanilabilirmi? elbet göz görmüş gönül rahatsız olmuş ne yapalım itiraz etmeye hakkımız yok.

    bu örnekleri çoğaltmak mümkün…biz bunları bu siteler vasıtası ile haberlerden öğreniyoruz. bunu görmüş ve bu konuda yorum yapmak isteyen insanları engellemeye neden böyle bir yorum yaptın demeye hakkımız yok. onlara hakaret etmeye hakkımız yok.

    pilotumuza karşı baba oğul kutsal ruh muhabbetinde bir bağlılığı doğru bulmuyorum. eğriye eğri doğruya doğru bizim felsefemiz anlayışımız olmalı. bu pilotların kuvvetle muhtemel hiçbiriyle hayatımız boyunca oturup tek bir laf bile etmeyeceğiz. çoğunu f1 kariyerini sonlandırdıktan sonra birkaç yıl sonra aklımıza bile getirmeyeceğiz. ama bu insanlar için görüşme tanışma ihtimalimiz olan aynı havayı solduğumuz aynı topraklarda yaşadığımız aynı noktalarda birleştiğimiz detaylı bir soyağacı çalışması yapsak çok uzaklardan kesin akrabamız çıkacak insanlara küfretmek hakaret etmek aşağılamak niye? bize ne kazandırıyor? ben burada kavga ettiğim bazı insanlar ile tanışma fırsatı buldum. şimdi gayet kanka durumundayız. şunu açıkça itiraf edeyim ki insan sarrafı biriyim tandığım tüm arkadaşlar gayet makul seviyeli arkadaşlar. zaten normal bir insan f1 fanı olamaz. türkiyede her daldaki spor tutkunları içerisinde f1 fanlarının gerçekten özel bir yeri var. futbol ve basketbolda galatarasayın kombine kart sahibi bir insanım. oğlum lisanslı olarak basketbol oynuyor. bırakın stadları salonları çocuklarımızın kendi aralarında oynadığı federasyon liginde ki maçlarda çoluk çocuk velilerin seyrettiği müsabakalarda bile ne laflar ediliyor akıllara zarar…

    arkadaşlar birbirimizin kıymetini bilelim. üniversite mezunu insanların bile yeri geldiğinde anlayamadığı kadar teknolojik inceliklere sahip olan bir spor dalını anlamış beğenmiş hazmetmiş bu koca ülkede çok az sayıda bir insan topluluğuyuz. ve inanın sevdiğimiz fanı olduğumuz pilotların tamamı iddia ediyorum diğer tüm spor dallarındaki insanlardan birçok yönüyle üstün özelliklere sahip insanlardır. eee kemküm demeden gayet güzel bir şekilde açıklama yapabilecek kadar medeni cesareti ve kültürü olan yaşamasını ve nerde ne şekilde davranması gerektiğini bilen özel hayatlarında sansasyonel olayların içinde olmayan 400 km süratle bir aracı korkusuzca süren inanılmaz çevik fit vücudunda gram yağ(ve gereksiz kıl:))) )bulunmayan manken duruşlu karizmatik sporcuların seviyoruz ve tutuyoruz. burada bazen kızdığımız ama bence birçok yönüyle örnek almamız gereken hiç ölmeyecekmiş gibi çalışan f1 patronu bir berni amcamız var. 2.5 saniyede lastik değiştiren pit ekiplerimiz var. temelinde 2.dünya savaşında boşta kalan uçak mühendislerinin geliştirdiği son derece karmaşık adı üzerinden formül 1 olan bir sporun tutkunlarıyız.

    yıllar evvel bir akşam sanırım 21:00 suları civarı espoir le atışmaya başladım o bana ben ona…bende laptop var kablosuz internet var arada laptopla dalıyorum tuvalete atışmaya devam(espoir bana an be an nasıl cevap verdi halen şaşıyorum:)) )…ve arkadaşlar gece 3.5 oldu site adminlerinden bir uyarı sanıyorum biraz kaba birkaç söz oldu bir uyarı mesajı aldık….dedim pes gece gece iki tane deli ve aman bunlar kaba laf eder sitede asılı kalmasın silelim diye an be an bizi takip eden ve bu işi bila bedel yapan site emekçileri….
    bu insanlara saygı duyalım haklarını verelim yoksa onlar affetse inanın Allah affetmez…

    daha yazacaktım ama kağıtta yer kalmadı şeklinde tutarsız ve soğuk bir espri yaparak burada bu yorumuma son veriyorum.

    Allah buradaki tüm arkadaşlara öyle hayırlar işlettirsinki dünya ahiret hiçbir ateş yakmasın hiçbir müsibet bulaşmasın….

    vesselam….

  5. Şu tutkuyu araca da yansıtsanız da Shumi'ile tutkularımızı birleştirip tekrar kürsüde görsek kendimizi. Hamilton Rosi'nin yerine gelsin gelirse. Ama 2013 ve 2014 de de Shumi zirveye çıkmadan bırakmıyacaktır. Asıl TUTKU EFSANE SHUMİ'de. Bunu hala hepimize gösteriyor.

  6. Bu adamın başarısının sırrı çok farklı yerde. Yaptığı aracı papa'nın kutsamasına gerek yok. O dudaklarla öpse aracı yeter 🙂

  7. aslında güzel olur. silmek değil de 5dk içinde editlemek olabilir. neowin.net'ten örnek vereyim, subscriber üyeler kısa bir süre için mesajlarını editleyebiliyor. ama burada nasıl kötüye kullanılabileceğini düşünmek bile istemiyorum.

  8. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    evet gayet gerinde .. mesaj silme yada düzeltme sürekli değildir belli bir süre içerir 30 dk 15 dk yada 5 dk .. bizde tutup sonsuza kadar orda kalsın demedik .sen yaz gayet gerinde bunu silip düzeltme öyle kalsın gerine gerine :))

  9. şu yüzden hayır sen bişey diyeceksin millet sana cevabını verince sileceksin veya değiştirip ben öyle mi dedim diyeceksin mesaj düzenleme ve silme olmaması gayet gerinde.

  10. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    evet şu mesaj düzenleme gelirse çok iyi olur!!!!!!

  11. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    kendi yorumlarını diyorum …tüm yorumları değil .. hayırsa neden hayır ?

  12. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    insanlar kendi yorumlarını silebilmeli yada düzeltebilmeli bu 2 opsiyonu yorum box altına kazandırmalısınız !!

  13. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Ortam çok karıştığı ve yeterince hızlı olamayacağımı düşündüğümden dolayı hepsini birden kaldım. Değerlendirmeyi tamamladığımda genel ahlakî sakıncası olmayanları açacağım.

  14. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    konuyla alakası yok ama .. hamilton schumi haberinin altındaki yorumlar neden silindi ? bu site kurumsal bir yer mi ? yoksa kişilere insiyatifli bir sitemi? neden bilgilendirme yapılmadan tüm yorumlar siliniyor ?

  15. Brawn+Schumi 2014 sezonunu görmeden bırakmayacak. Hatta Brawn'ın, şimdiden 2014 aracını tasarladığını duymuştum. 2014 te bir çok kural değişecek ve düşük burunlar tekrar gelecek, Brawn'ın 2009'da nasıl bir patlama yaptığını hepimiz biliyoruz.

  16. Schumacher- avatarı

    2014 'ün çok güzel olacağını vede Schumacher'in o seneyi tatmadan bırakacağını sanmıyorum.

    Turbo motorların kuvvetini tekrar görmek güzel. Motor geliştirme yarışları başlasın bıktık aero gelişiminden.

    2009 dan önceki araçların görünümü ne güzeldi.

  17. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    2014 ten itibaren 90 yıllardaki gibi motor patlatma olaylarının büyük küçük takım farkı olmadan baya yaşanacağı taraftarıyım şampiyonaya ancak böyle renk gelir 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir