Grosjean, Monza'da Raikkonen'in Çalışmalarından Tüyolar Aldı

yazar:

kategori:

Grosjean: “Benim için Monza’da esas olan, garajda bulunup takımın bana olan desteğini hissetmekti. Çok güzeldi. Bir pilotun ihiyacı olan bir şey bu. Biz bir aileyiz ve bunun benim için anlamı çok büyük.”

“Bunun haricinde mühendislerle pit duvarında olup verileri incelemek her zaman faydalı olmuştur. Araçların nasıl performans gösterdikleri, farkların nerelerde olduğu, nasıl gelişilebileceği vs konularına başka bir açıdan bakabiliyorsunuz”

“Kimi’den de hâlâ çok şey öğrenebilirim. Muazzam tecrübesi var. Takım arkadaşı olarak hem zorlayıcı hem de muhteşem. Zorlayıcı çünkü çok hızlı ve benim geliştirmem gereken konularda yetenekleri var. Muhteşem çünkü, işine tamamen odaklanma adına bir yarış hafta sonu sürecinde bakış açısını hemen değiştirebilmesi üzerine takip edilebilecek harika bir örnektir”

“Monza’daki hafta sonunun Singapur için en iyi hazırlık olduğunu düşünüyorum”

Takım Patronu Eric Boullier de Fransız pilotun İtalya’da çok şey öğrendiğini ifade etti.

Boullier: “Morali yerinde. Monza onun için zordu ama bu tecrübeden alınacak olumlu taraflar da vardı. Mesele Romain, Kimi’nin hafta sonunu çok yakından takip etti ve eminim ki birkaç yararlı şeyi gördük. Şimdi durum normale döndü ve umarım bu olayı (men cezasını) arkasında bırakacak”


Yorumlar

  1. yaris galibiyeti tatmasi lazim, o zaman cok sey ogrenmis olur =]

  2. Gidip rakip takım pilotlarına çarpmak gibi.

  3. grojean kimi ye sorular sorar ama kimi cevaplar mı orası mechul, adam konusmaya üşeniyor =)
    sadece sürmek istiyor, böylede garip ilginç birisi =)

  4. Grosjean'ı kastederek söyledi sanırım.

    Kimi Grosjean'ı bara götür! 😀

  5. Grojsean i şanslı gördüğüne göre Alonsoyuda kategorik olarak en üst sınıf pilot olduğunuda kabul etmiş oluyorsun

  6. bence kazadan sonra basın kimin hatası dedikten sonra ''bi izleyim de hatalı kim öyle söyleyebilirim'' demesi hiç de iyi değildi. evet hakikaten cin olmadan adam çarpmaya çalışıyor spa sıralamalarında rai'den geride kalmasının bahanesi ''bu pist zor, çaylak olduğum için benim için daha zor'' dedi. saf temiz görünüyor ama bence biraz içten yanmalı pilotlardan.

  7. Romain Grosjean, çok şanslı bir pilot 2009 da diazla şimdide kimi ile takım arkadaşı kimiden öğreneceği çok şey var onu dikkatlice izlemeli ve sorular sormalı telemetler araç gelişim bu noktalarda kendini geliştirmeli
    startlardaki sorununu inşallah çözer

  8. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Şunu söylemeliyim ki şu gridde sadece Grosjean değil. Bütün pilotların Raikkonen'den öğreneceği çok şey var. Pilotluk olarakda, karakter olarakda.

  9. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Raikkonen'i bugune kadar kimse "sadece izleyerek" öğrenemedi .

  10. Grosjean değisecek bu yarıştan sonra ve Grosjean büyüklük yapan biri değil saf biri ve kendini kimseden bisey sanan pilotlardan değil.raikkonenden biseyler öğrenmistir gecen hafta sonu

  11. Niye kimi kadar karekteri düzgün bi insan gridde çok az var.en doğrucu ve en temizi.

  12. Romain akıllı bir genç, hem öğreneceği çok şey var hem de Kimi' yi karşısına almak doğru değil onun için. Şu ana kadar ki tavrı da karakterinin iyiliği hakkında güzel ipuçları veriyor bence. Sadece Romain' in değil, pek çok sürücünün Kimi' nin duruşundan ve yeteneklerinden kopyalacağı çok şey var aslında. Sadece şu son geri dönüş başarısı dahi Kimi' yi en üst lige taşıyor kişilik ve başarı olarak. Ferrari' de Massa bir sürü zillete katlanıp koltuğu korumak derdinde. Halbuki zilletle yarışmaktansa, izzetle ayrılmak gerek takımdan, Massa gereken dersi alamamış Kimi' den. Yirmi yıl sonra kimse diğerlerini hatırlamaz ama Kimi herkesin hafızasına kazınır, aynen tenisteki Federer, futboldaki Ronaldo / Messi ikilisi gibi. Bir spor dalında iz bırakmak öyle ayak oyunları ile, takım patronu yağcılıkları ile olmuyor. Ne demişler altın çamura düşse yine altın, tenekeyi istediğin kadar parlat, sonuç "0". Devam Kimi, duruşunu bozma, devam Romain, cin olmadan adam çarpmaya kalkma…

  13. Hahahha süper :))

  14. Siz öyle sanın adam ekrana bakar gibi yapıp aslında msj çekiyor

  15. Aman kimi senden bir takım huylar kapmasında.

  16. Ah Kimi ah, al su cocugu yanina yetistir, senin 2 cumlen Romain`e destek veren profesyonel insanlarin ve yaris muhendisinin 1 aylik egitiminden/onerilerinden daha degerli..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir