McLaren Şampiyonluk Umutlarında Singapur GP'yi Hedef Gösterdi

yazar:

kategori:

 

Woking kökenli takım, son üç yarışta damalı bayrağı en önde geçen aracın sahibi ve Michael, yüksek yere basma kuvveti gerektiren Marina Bay’daki yarışın, sezonun geri kalanında durumun ne olacağı konusunda daha iyi bir fikir sağlayacağını düşünüyor.

Michael: “Bizim için şampiyonanın kritik noktası geldi.”

“Arkadan geliyoruz ve Takımlar Şampiyonası’nda yükselmek için önümüzde zor bir iş olduğunu biliyoruz”

“Önümüzdeki yarış önemli. Çünkü en azından son 3 yarışa bakınca, performans açısından Red Bull gibi rakiplerimizin sıkıntı yaşamalarına katkıda bulunacak ortamlar olabilir”

“Biri, pistlerin drag oranındaki artış. Spa ve Monza’da iki düşük drag etkisi bulunan yarışa çıktık. Normalde kullandığınız paketlerden farklıydılar. Şimdi Singapur’a gidiyoruz ki azami yere basma kuvveti gerektiren bir yer.”

Sam Michael, gelecek yarışlarda Red Bull gibi rakiplerinin önünde kalmaları halinde avantajlı hale geleceklerini dile getirdi. Öte yandan Red Bull’un formuna geri dönmesinin, McLaren’ın umutlarını bittiği anlamına gelmediğini de ekledi.

Michael: “Eğer oraya (Singapur) gittiğimizde son iki yarıştaki avantajımızı koruyabilirsek, şampiyonlukta gerçekten güçlü bir konumda olduğumuzu söyleyebilirim.”

“Eğer RBR (Red Bull Racing) yine hızlı olur ve her iki aracıyla ilk çizgiye oturursa, bu da bizim şampiyonluğu kazanamayacağımız anlamına gelmez ama işimizin daha zor olduğunu gösterir.”

 


Yorumlar

“McLaren Şampiyonluk Umutlarında Singapur GP'yi Hedef Gösterdi” için 25 yanıt

  1. Açıkçası pilotlarımız şampiyon olmasa da olur ama markaları mutlaka kazanmalıyız.

  2. Singapur pisti geçiş için zor bir pist. Burda gözünü karartmış; Vettel, Grojan, Hamilton ve hatta gerilerde kalırsa Alonsodan çılgın ataklar görebiliriz.
    Bence pole pozisyonu burda çok önemli ve diğer önemli unsur lastik aşınması. Cadde pistlerinde örneğin Monacoda reno motorlarının, özelliklede RB lerin çekiş avantajları nedeniyle iyi olacağını düşünmüştük. Ama yarış hiçte öyle olmadı.

    Gece yarışı olması nedeniyle yani havanın soğuk olması; Lotus, RB ve Mclaren e lastiklerde sıkıntı çıkarabilir. Heleki ben birde yağmur düşünemiyorum bu pistte.

    MGP bu pistte herkes için belirleyici takım olacak. Eğer yeni egsoz sistemini burda kullanırlarsa hem lastik aşınmasında hemde düşük hızlı virajlarda artan çekiş hızıyla daha rekabetci olacaktır.
    Schumi Monacodaki gibi üstün bir performans sergilerse ve rosbergle birlikte ilk çizgiden yada ikinci çizgiden start alırlarsa yarışta onları geçmek çok zor olacaktır.

    Bir diğer belirleyici unsurda pit stratejileri ve zamanlamaları. Doğsu zamanda alıp önü boşken piste çıkarmak çok önemli. Bunu monacoda vettelle çok iyi başarmıştı RB takımı.
    Güzel bir yarışı pit ekibi berbat edebiliyor maalesef.
    Bu yarışı heyecanla bekliyorum bakalım neler olacak. Hamilton kazanır Alonso podyumda olmazsa ve Vettelle rai podyumu tamamlarsa şampiyonada kalan yarışlarda şenlik var demektir;)

  3. Hotbird bende var F1 i veren RTL hotbird de yok.

  4. 07.MEHMET FERRARİ.( SULTAN SÜLEYMAN ) avatarı
    07.MEHMET FERRARİ.( SULTAN SÜLEYMAN )

    Teşekkür ederim

  5. Bu tarz durumlarda Formula 1'in resmi sitesini kontrol etmenizi öneririm sağda sıradaki yarış, hava durumu tahminleri ,antreman-sıralama-yarış saatleri v.s. ver alır "Convert To My Local Time" yazan kısma basarsanız da ilgilendiğiniz kısmı Türkiye de saat kaçta izleyebileceğinizi kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

  6. mclaren mete avatarı

    Yağmur yağarsa Alonso'nun bu seneki yağmur performansına bakarsak en büyük favori.Ancak Mclaren'in yeni güncellemeleri ile yerimizi koruyabiliriz.Yağmur yağarsa aracın çalışmasına dua edeceğiz.

  7. 07 MEHMET.FERRARİ.( SULTAN SÜLEYMAN ) avatarı
    07 MEHMET.FERRARİ.( SULTAN SÜLEYMAN )

    Sayın site yönetimi sizin verdiğiniz antreman ve sıralama saatleri ve diğer bir sitedeki birbirini tutmuyor hangisi doğrudur ?

  8. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    Hiç belli olmaz ne olacağı 🙂 şampiyonluk adaylarının podyumda olmadıgı enteresan bir yarış izleyebiliriz 🙂

  9. ferrari barcelona dan beridir hızlı zaten ama arada her takımın başına geldiği gibi yavaş kaldıkları pistler oldu. McLaren in bile tur başına 1,5sn yediği pistler oldu. bu sezonu diğerleri ile karşılaştırmayın. pirelli peynirleri sayesinde garip şeyler seyrettik. McLarenin de singapurda hızlı olacağının hiç garantisi yok. bakmışsınız rbr ve lotuslar uçar gider.

  10. İdman tv nin biss keylerini girmen gerekiyor diye biliyorum. Hem azerice anlatıyolar güzel oluyor

  11. singapur cadde pisti buraya umutlarını bağlamak yanlış olur.cadde pistinde kimin lastiklerini daha iyi çalıştıracağı muamma sauber yada williams bile kazanabilir kağıt üstünde.birde gece yapılıyor çokdan seçmeli bu yarışta iddaa oynamazdım oynasaydım şayet 🙂

  12. Lewis Hamilton avatarı
    Lewis Hamilton

    Bildiğim kadarıyla veriyor bir de spikeri daha heyecanlı ve öz türkçe yani anlayabiliyorsun extra ücret ödemene de gerek kalmaz internette biss keyleri var biss keyleri girersin gel keyfim gel ondan sonra

  13. kerem kancevizoğlu  avatarı
    kerem kancevizoğlu

    yağmur olursa alonso hem polü hem yarışı alır fakat yağmur olmazsa alonso podyum yapar yalnız ferrari son 2 sezon burda hep güçlüydü 2010'da kazandılar 2008'de massa polü aldı.ben bu hafta sonu yağmurlu veya yağmursuz her türlü ham-alo çekişmesi olur kanısındayım.yalnız yağmur ihtimali %65 olarak gözüküyo bu hafta sonu için…ayrıca ferrari'nin magny course'da denediği güncellemeler işi yaradı ve magny course'daki parçaları buraya getirecekler birçok f1 uzmanları ve ferrari takımındaki mekanikerler ve patronlar singapur için iddaalı konuşuyor.pist mclarene daha uygun fakat alonso kazanırsada hiç şaşırmam daha öncede yazdım ferrari artık yavaş değil saf hız anlamında red bull ve mclaren'i yakaladı buraya yeni paketler özel güncellemerle geliyorlar….

  14. singapur bazıları için çok kritik olacak zaten cadde pisti geçişde zor
    bakalım kim avantaj elde edecek
    mc laren aracı oraya uyar

  15. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Teşekkürler sanırım 2. çanaga gerek kalmadan ıdmandan ızleyebılırım. uyduda kesmıyorlar dimi idmanı bi de sıralama verıyo mu idman tv

  16. Monza'da bariz bir hata yoktu.Ayrıca McLaren en hızlı araca sahip olduğu için hata lüksü diğerlerine oranla daha fazlaydı.Bu saatten sonra ise yok denecek kadar az.

  17. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    bu kadar çok hata yaparak tarihte şampiyon olmuş bir takım varmı acaba. hatasız bir hafta sonumuz yok daha :S

  18. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Eğer bu yarışıda Mclaren domine ederse, halimiz harap.

  19. Lewis Hamilton avatarı
    Lewis Hamilton

    bir de bilgin olsun onun derece ayarı var rtl hotbird de adama dersin hotbird e göre ayarla rahat rahat izlersin ondan sonra birde çanak taktırmadan idman tv den de seyredebilirsin bilgi olsun diye söyleyeyim rtl spikeri ölü gibi 😀

  20. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Teşekkürler dostum verdiğin bilgi için 2. yi taktıralım ozaman bu hafta içi

  21. Lewis Hamilton avatarı
    Lewis Hamilton

    2, bir çanak taktırsan rtlyi izleyebilirsin idman tvye de bakmanı öneririm

  22. uyducu arkadaş dogru sölemiş 2. çanak lazım bide hotbird dogu-batı diye ayrılmıyo sadece bi hotbird var 2 .çanak taktıtırsan izleyebilirsin

  23. Yusuf  Hitay avatarı

    hamilton bu yarışı kazanırsa. hem takımlarda hem pilotlarda en büyük aday haline gelirler.

  24. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Konu dışı: Arkadaşlar yeni taşındığım eve normal uydu çektirdim türksat kanalları var eskiden netten izliyordum yarışları şimdi uydudan rtl den izlemek istiyorum. Uyducu eleman yabancı kanallar için ikinci bir çanak taktırmamı söyledi. 2. bir çanagı taktırırsam rtl yi uydudan izleyebilir miyim? Bi de rtl hotbirdde dıye bılıyorm ama bunun dogusu bı de guneyı mı ne vardı hangısınde tam olarak?

  25. Singapur oldukça çekişmeli geçeceğe benziyor, Mclaren Spa ve Monza galibiyetlerinin ivmesiyle ve aracın iyi çalışmasıyla şüphesiz zirvenin adaylarından. Pist Lotus'a gayet uygun ve eğer yeni kullanacakları arka kanat (D-DRS gibi yılan hikayesine dönüşmezse tabi) beklenilen verimi verirse Lotus diğer büyük aday. Bildiğimiz üzere bu pist zaten Redbull'a uygun ve onlarda Ferrari'yle birlikte galibiyet mücadelesine dahil olacaklardır. Ancak Mclaren ve Lotus biraz daha öne çıkacak gibi. Ancak yağmur yağarsa işler değişir tabi 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir