Briatore: "Alonso Son 20 Senenin En İyisi"

yazar:

kategori:

İtalyan Sky Sport 24’e konuşan Briatore: “(Alonso) son 20 senenin en iyisi.”

“(Alonso), Schumacher’in üzerinde ama çok üst seviyeler ve çok küçük farklardan bahsediyoruz”

“Ama Fernando çok az hata yapıyor; hatta baskı altında bile. Yarışlardaki intibası sıra dışı”

Hâlâ Alonso’nun menajerliği ile ilgili olan Briatore: “Bazen bir takım stratejide hatalar yapabilir ama (Alonso) bunu geri alabilir.”

“Ve önde iken, %90 yarışı kazanır; aracı rekabetçi olmasa bile.”

“Yarışı yaşar, onu solur.”

2012 sezonu için genel olarak ise Briatore, Alonso’nun şampiyon olabileceğini düşünüyor ama bir şartla.

Briatore: “Ferrari aracı geliştirmeli ve böylece Alonso’nun, McLaren ikinci olmadan en azından bir yarış daha kazanmasını sağlamalı”

“Daha alınacak çok puan var. Ama birinci veya ikinci olamıyorsanız, sadece kırıntıları alırsınız”

Öte yandan Red Bull’un egemenliğinin bittiğini düşünmediğini ifade eden Briatore, bu sene sürprizler yapan Sauber’in, başarının sadece parayla gelmediğini kanıtladığını dile getirdi.

Romain Grosjean’a verilen men cezası için Briatore: “Federasyon iyi iş çıkardı. (Grosjean) aracı kendisininmiş gibi kullanıyor. Bu yüzden öncelikle (Lotus’taki) çalışanlara saygı duymalı. Birçok kazaya sebep oldu”

“Alonso onun yerinde olsaydı ne yapardı görmek isterdim”


Yorumlar

“Briatore: "Alonso Son 20 Senenin En İyisi"” için 139 yanıt

  1. pendulum – set me on fire. android'in faydaları 😀 sound hound diye bi program var onla buldum 🙂

  2. klipteki müziğin ismi nedir bilen varmı?

  3. serkan yagiz avatarı

    [xtrabit] Briatore ne içtin bilmiyorum ama bir kadehte bana ver .. 🙂

  4. Adminler 20 değil o bir sıfırı fazla basmışsınız.

  5. [SNR]Murat Alp 1 senelik F1 bilginle Alonso'nun Schumacher'den iyi olduğunu iddia etme. Efsanenin yarışlarını, yağmurlu pistte slick lastiklerle tur attığını kötü araçlarla başarılarını araştır.

  6. Henry Crazy avatarı

    2005'te Renault ile Mclaren arasında büyük hız farkı yoktu.Ama büyük dayanıklılık farkı vardı.Belki de Raikkonen ve Montoya'nın sürüş stilinden de kaynaklanıyordu.Ama Alonso'yu istikrarı ve R25'in dayanıklılığı Alonso'yu şampiyon yaptı.

  7. Henry Crazy avatarı

    Kimi Montoya'dan hem karakter olarak hem yarışçılık olarak 5 katı üstün pilottur.

  8. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    hız makinası mı :)) 2005 sezonunu biz uzaydan izledik sanırım renonun aldığı pole sayısı : 7 mclarenin aldığı pole sayısı 7 belki bişeyler çağrıştırır

  9. 2005 mclaren muhabbetleri dönmüş alın bakın hız mı önemli yoksa yarış bitirebilmek için hızdan biraz feragat edilir mi?

  10. kardeşim biz ferrariciler yada alonsocular gibi aracın yavaş olduğunu söyledik mi san marino ya kadar yavaştı ve çok daha dayanıksızdı ama ondan sonra harikaydi ki Kimi 7 galibiyet alarak bunu ortaya koydu ancak araç yine de dayanıksızdı. Her halükarda yolda kalabilme ihtimali vardı… 2 Almanya yarışında da lider giderken yarış dışı kaldı o araç…. avrupa yarışlarının 3'ünde İngiltere Fransa ve İtalya da motor değiştirip 10 sıra cezası aldı herkes tutturmuş araç hızlı Kimi kötü gibisinden ama geçiniz bunları efendim Kimi kariyerinin en harika yılını geçirdi o sezon. Tutturmuşlar araç yavaştı ama alonso şampiyon yaptı diye ama kimse ilk 5-6 yarışı kim kazanmış açıp bakmıyor. Kimi'nin yolda kaldığı yarışları kimse açıp bakmıyor. Evet o araç hız makinasıydı ama Kimi eğer yolda kalmasa sezonu 30 küsur puan farkıyla önde bitirecekti.

  11. saniyelerce farkla önde gidiyodu sanırım 12 saniyeydi hatta… aracı çokta zorlamadan gayet güzel gidiyordu…. Montoya da farklı strateji uyguladı düzlükleriyle geçişe el veren pistte ağır araçla başladı ve o şekilde oldukça avantaj kazandı sıralama turunu atsa yada o virajı Kimi gibi dönebilse o şekilde bir strateji uygulayamayacaktı…

  12. O araçla dahi bitiş i görenler vardı. İstersen Geçen hafta yaşını başını ilerletmiş olan meşhur Kimi nin amortisörlerini test etmesini bir izleyin.Kimi, o zamanlar Mclaren i her yarışda test ediyordu.

  13. 5 şampiyonluğu seri şekilde kapamış adama karşı Raikonen li McLaren senelerce kıçını yırttı ama hiçbirşey yapamadı.Alonso ne yaptı? 2005 de Mclaren li raikonen e 2006 da şampiyonlar şampiyonuna karşı kazandı.Şampiyonlar şampiyonuna karşı kim kazanabildi?? Hakinen mi Raikonen mi Montoyamı…Sadece… ALonso!!!

  14. McLaren in 2005 güzeli hız aracı değil adeta hız makinasıydı.Montoya nın takım içindeki öteleşmelerine rağmen iki aracıda korkunç hızdaydı.Bunu inkar edenler 2005 i izledim demesinler.

  15. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    montoya sıralamada kaza yapmıştı ve 20.sıradan başladı.O araç o kadar hızlıydı ki montoya sondan başladığı yarışı 2. bitirdi.Kimse mclarenin 2005 aracının hızını sorgulamasın.
    Şimdi sen "rai dolu depoyla 0,5 saniye fark atarken montoya nerdeydi" dersen birisi de sana "montoya 20.likten 2.liğe çıkarken rai nerdeydi" demez mi?

  16. Bi dakka bi dakka Montoya mı Kimi'den iyiydi…. Aç bi izle bakalım Hockenheim sıralama turlarını tekrardan…

  17. o zaman rai dolu depoyla 0.5 fark atarken montoya nerdeydi?

  18. Alonso cok iyi pilot bunu herkes kabul ediyor ama son 20 senenin en eyisi dersen Senna, Schumacher ve Hakkinen gibi pilotlardan ustun gorursun. Alonso ve Raikkonen son 8 yilin en komple pilotlaridir. Hamilton ve Montoya gibi isimler cok hizlidir ama malesef Alonso ve Raikkonen gibi komple olamamislardir. (McLaren ve Hamilton taraftariyim)

  19. Briatore yanar döner bi adamdır yarın tersini de söyleyebilir.
    Alonso'nun Schumi'den iyi olduğunu gösterir ortada en ufak bi sebep yok.;Rakamlar ortada,onları beğenmeyen varsa aksini ispatlayabilir.

  20. kimi-schumi konu hakkında konuşuyorlar 🙂

  21. Schumacher- avatarı

    İstediğiniz pilotu birbiriyle kıyaslayabilirsiniz ama ikisi hariç.

    Schumacher & Senna

    Hem açın internetten Senna'nın ustalık dönemi ile Schuminin çaylak dönemi çekişmelerini izleyin en büyük kim karar verirsiniz…

    Alonso mükkemmel bir pilot ama bu ikiliden sonra gelir bence tartışmayı bitirelim.

  22. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    2007'de Alonso zaten açıklanan şekilde McLaren'a, Raikkonen de Ferrari'ye geçti. McLaren Coulthard – Hakkinen döneminden beri ilk kez 1. pilot 2. pilot olayına geçti. Zaten birçok kişi Lewis'in o koltuğu hak etmediğini, önce başka bir orta sıra takımında tecrübe kazanması gerektiğini, daha çok erken olduğunu savunuyordu. Alonso burada pek çok seveninin iddia ettiğinin aksine takıma 1.pilot olarak geldi. Zaten çifte şampiyondu. Hamilton F1'e daha yeni başlıyordu. Alonso'dan bir şeyler öğrenip kendisini geliştirecek, gelecek için iyi bir ışık olacaktı. Sezon başladığında Raikkonen rahat kazanırken Alonso 2.lik için Lewis'e karşı rahat olamadı. Takım Lewis'i pitte fazla bekletti ve 2. Alonso oldu. Çünkü 1. pilot Alonso'ydu. Normal olan buydu. Bir sonraki yarışta ALonso kazanırken Lewis yine hemen arkasındaydı. Alonso işinin o kadar da kolay olmayacağını anlamaya başlıyordu. Lewis beklenenden daha hızlı olmayı başarmıştı. Monaco'da McLaren yine duble yaparken 2. olan Lewis'e telsizden "dikkatli olması" söylenmişti. Bu bir takım emri olarak algılanmış, McLaren cadde pistte riske girmek istemediği için bunu yaptığını açıklayınca ceza almamıştı. Alonso'nun eski takımından alışık olduğu Hitco marka frenler kendi otomobiline getirildi. Sezonun büyük çoğunluğunda, o zamanlar kuralların içinde yer alan yedek otomobil bir kaza olasılığına karşı hep Alonso'ya göre ayarlandı. Sezonun geri kalanında McLaren ve Ron Dennis Lewis'in bu hızına karşılık verdi ve her ikisine eşit şartlar sundu. Alonso saygı görmek istiyordu ve bu hiç hoşuna gitmedi. Casusluk skandalı sırasında takımı tehdit etti, ve 1. pilot olayacaksa elindeki belgeleri FIA'ya vereceğini söyleyince ipler koptu. Takım motorhome'unda kapı tekmeledi, Ron Dennis'le arası tamamen açıldı. O sezon gösterdiği performans Lewis kadar iyiydi ama ondan iyi değildi. Ve bunun sonucunda neredeyse aynı puanda bitirdiler ama çaylak için bu çok büyük başarıydı. 1 puanla da olsa Alonso'yu geride bırakmış oldu. Bu sırada sezonun 2. yarısında müthiş bir istikrar yakalayan Raikkonen şampiyon oldu. Peki ALonso, Kimi'den iyi mi? Bazı açılardan evet, ama bazı açılardan hayır.

    2008'de şampiyon Hamilton oldu ama Alonso ondan daha iyi.

    2009'da Button, yine Alonso daha iyi.

    2010'da Vettel. Hem Alonso hem de Ferrari bazı hatalar yaptı ve şampiyon Vettel oldu.

    2011'de Vettel çok rahat kazandı. Vettel farklı bir pilot ve saf hız açısından bence ALonso'dan iyi. Ama her açıdan baktığımızda Alonso elbette daha iyi.

    SONUÇ OLARAK:

    Tüm bu geçen yıllara baktığımızda Alonso son 20 yılın en iyi 5-6 pilotundan biri. En iyisi mi?

    HAYIR.

  23. alakası yok.saf hızda montoya kimiden daha iyiydi.arabanın faktörü çok büyük

  24. Raikkonen 0.5 saniye fark atınca Mclaren hızlı oluyor , Alonso 0.5 saniye fark atınca ferrari değil Alonso hızlı oluyor.. 2005'te Raikkonen'in takım arkadaşının hala bazı pistlerin fastest lap rekorunun sahibi olan Juan Pablo Montoya olduğu unutulmuş herhalde..

  25. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Son 20 senede yarışan önemli isimlere bakmak lazım.

    20 yıl öncesine gidersek yıl 1992. Ayrton Senna yarışıyor. Alonso Senna'dan iyi mi? Ama o dönemde McLaren otomobili vasattı. O zaman Senna'yı buna dahil etmeyelim, ki zaten edemeyiz.

    1992'de Nigel Mansell şampiyon oldu. Alonso Mansell'dan daha iyi mi? Bu yorum size kalmış.

    1993'te şampiyon Alain Prost. Prost pek çok açıdan stil ve yaklaşım olarak Alonso ile benzerlikler taşıyor. Ama Alonso Prost'tan iyi mi? Bence kesinlikle değil. Çünkü Prost çok büyük rakiplere karşı yarıştı ve onlara karşı 4 şampiyonluk kazandı.

    Geldik 1994 şampiyonuna. Michael Schumacher. Damon Hill ile mücadele etti ve kazandı. Elbette pek temiz bir şampiyonluk değildi. Şu açıklamayı yapan Briatore'nin takımı Benetton'da yasak olan çekiş kontrolü olduğu şüphesi çok güçlüydü. Hatta buna dair kanıtlar da vardı. Ama neticede ceza olmadı. Ayrıca Hill'e son yarışta kasten çarpması büyük tepkilere yol açtı. Senna yaşasaydı o yıl buna rağmen şampiyon olurdu. Hill bile son yarışa kadar mücadele ettiyse Senna muhtemelen kazanırdı.

    1995'te Schumi çifte şampiyon oldu. Fazla zorlanmadı. 1996'da tarih yazacak bir hamleyle, pek çoklarının büyük hata olduğunu düşündüğü Ferrari'ye geçti.

    1996'da Damon Hill şampiyon oldu. Alonso Hill'den daha iyi demek yanlış olmaz heralde.

    1997'de Jacques Villeneuve babasının ulaşamadığı yere ulaştı. Babası ölmemiş olsa heralde 2-3 şampiyonluk kazanırdı. Ama oğluna nasip oldu. Ancak Williams o yıl çok güçlüydü ve buna rağmen Schumacher son yarışa kadar o kadar iyi olmayan bir otomobille şampiyonluğu kovaladı. Villeneuve zaten bir dönem Alonso'nun takım arkadaşıydı ve Alonso onu ezmişti.

    98 ve 99'da büyük Mika şampiyonluklara uzandı. Her açıdan çok yetenekli bir pilottu. Bir keresinde McLaren çalışanları Mika'nın Sepang'ın son virajını tamamen oversteer ile döndüğüne yemin etmişlerdi. Spa'da Schumi'yi geçişi olağanüstüydü. Ancak kariyeri erken sona erdi. Çok daha fazlasını kazanabilecek yeteneğe sahipti. Fakat sonuç olarak, en azından başarı anlamında Alonso daha iyi.

    2000'den 2005'e kadar şampiyon Michael Schumacher oldu. Zorlanarak ve mücadele ederek kazandığı şampiyonluklar 2000 ve 2003 şampiyonluklarıydı. Ferrari inanılmaz bir istikrara ve dayanıklılığa ulaşmıştı. Peki Alonso Schumacher'den iyi mi? Kesinlikle koca bir HAYIR.

    2005'te şampiyon Alonso oldu. Otomobil oldukça hızlı ve dayanıklıydı. İnsanların 2005 ile ilgili bazı yanlış kanıları var elbette. O sezon en hızlı otomobil McLaren'dı ama bu hızın önemli kısmı Kimi'den kaynaklanıyordu. Çünkü otomobile inanılmaz bir uyum sağlamıştı. O sezon sorun yaşamadığı bir yarışta ondan hızlı olmak imkansızdı. Kıyaslama olarak Montoya'yı göstermeliyiz. O sezon çok silikti. Ron Dennis Montoya'yı 2. pilot olsun diye getirmedi. Ama Kimi o kadar hızlıydı ki Montoya yeteneğindeki bir pilot bile gölgede kalmıştı. McLaren dayanıklı olsaydı Alonso şampiyonluğu göremezdi. Ama elbette, bu sporda her şeyi doğru yapmak gerekir. Mercedes Kimi'den özür dilemişti dilemesine ama şampiyonluk Alonso'ya gitmişti.

    2006'da Alonso bu kez bana göre bileğinin hakkıyla şampiyon oldu. Özellikle sezonun 2. yarısında Ferrari otomobili çok daha iyiydi ama Alonso buna rağmen şampiyon olmayı başardı. Tabi Schumi sezon boyunca bazı hatalar yaptı. Avustralya'da kaza yaptı. Monaco'da saçmaladı ve gereksiz bir hareket yaptı. Macaristan'da yağmur lastiklerini taktıktan sonra pist kururken kuru lastiklere geçmedi ve lastikleri tamamen bitirene kadar direnmeyi seçti. Ama yarışı bırakmak zorunda kaldı. Lastik değiştirmiş olsaydı önemli puanlar alacaktı.

  26. dolu depoyla 0.5 saniye fark atan mclaren değil raikkonendi 😉

  27. ufff tam bir gaz yazisi olmus, iyi bir pilot ama Schumi ve diger efsanelerle kiyaslanamaz! Renault zamaninda en iyi aracti ve en iyi olmasinin nedeni Ferrari'nin strateji hatasi olarak yeni surum arabasini piste surmesi oldu! Renault surekli guncellemelerle en iyisini elde etti, bir nevi Ferrari'yi taklit ettiler gelisme bazinda. o zamanlarda Ferrari 0'dan bir aracla piste cikti ve 2 sene sampiyonlugu hediye etti! hee yine en kotu 3. oldular. ama 2000'lerde hicbir zaman gridin en iyi 5 ya da 6. araci olmadi, oldugu seneler Schumi vardi ve Schumi o takimi ayaga kaldirdi! eger bu Ferrari ile hala 2 sampiyonlukta kaliyorsan bir sorun var! arac kotu degil, sadece F1 dengeleri kurallar ile sadelestirildi o kadar. tamam Alonso sabirli ve akilli bir adam ve bugune kadar kimse ondan aksiyon dolu surusler gormedi, kimseyi kandirmayin! Renault zamanlarinda arada sirada McLaren ya da Ferrari'ye puan kaptirdiginda nasil zirladigini herkes biliyor!

    Schumacher, cok iyi aracla yarisabilir ama her senesinde bir rakibi oldu! Montoya ile neler yasadi pistlerde. bu yarislarin hepsi stratejiler ile kazanildi. Hakkinen ile kose kapmaca oynadilar yillarca, efsanelere kafa tuttu senelerce, ayaklari kirildi, sifirdan bir takimi sampiyon yapti, cezalar aldi, sampiyonlugu iptal edildi, dahasi da var. . . F1'i bilmeyen adama F1 deyin Schumacher'in ismini vermezse F1'i daha izlemem!

    F1'de yarisacaksan, diger pilotlara bk atmiyacaksiniz. Maldonado ve Grosjean olmasa, bu sene oyuncak F1 yarisi gibi yarislar izleyecektik. Bu is icin olenlere haksizliktir bu tur pilot elestirileri!

    bence en iyi pilot, pisstlerde ayagini bacagini kirip; ustune sampiyonluklar yasayan pilottur! tum rakiplerini adamdan sayip pistte kapissalar da, pist disinda birbirlerine saygi gostermesini bilenlerdir!

  28. üçkağıtcı flavio ya biri hatırlatmalı son 20 senede senna,prost ve schumi de vardı !.alonso hepsinden iyi demiş bu cümleyle.evet en sonunda oldu flavio delirdi

  29. briatore zaten herkesin bildiği şeyleri söylemiş ben şaşırmadım.alonsonun en iyi oldugunu biliyoruz herkes de biliyor(acı ama bazı çevrelerce dile getirilemeyen bi gerçek).komplike pilot alonso(nasıl da sinir oluyor bazıları)

  30. evet 2005 de mclaren renaulttan çok hızlıydı ama renault kadar dayanıklı değildi.tabi bir de alonso faktörü eklenince raikonen için mağlubiyet tabiki kaçınılmazdı

  31. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Evet ama o otomobil finiş görene kadar herkes tırnaklarını yiyordu.

  32. michael  schumacher avatarı
    michael schumacher

    konuşan briatore ise ciddiye almayın.. alonso hakkında konuşuyorsa yok sayın..

  33. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar
    iyi diyorsunda kardes 2005 ve 2006 da alonsonun kullandigi renault o kadar hizliydiki

    zfr iyi diyorsun da 2005 de raikkonenin kullandığı mcleren o kadar hızlıydı ki dolu depo ile poleyi 0.5 saniye fark atarak alabiliyordu.Hatta almanya sıralamaları sonrasında basın mensupları 0.5 saniyelik farkın ancak boş depo ile alınabileceğini iddia etmişler ve pazar günü hepsi mor olmuşlardı.

  34. [xtrabit] [flamebait] yok haci illaki yaris kazanir takim arkadasi duvara toslar tam zamaninda falan.. fernando bu hic haberi olmaz.. fia tarafindan surekli kayirilir… sonra takim arkadasina gecilecegini anlayinca sabote eder hizli tur atmasini engeller ..

    son aciklamalara bakiyorum fernando sanki melek hic hatasi yok hic birseyden haberi yok.. altinda ferrari var ve insanlar sampiyonada lider olmasina sasiriyor.. neyin kafasi bu anlamadimki tamam stabil suruyor bu sene hic hata yapmiyor ama asla efsane degil..

  35. murat alp iyi diyorsunda kardes 2005 ve 2006 da alonsonun kullandigi renault o kadar hizliydiki virajlarda rakiplerini disaridan geciyordu bu nasil oluyor peki sanki alonso kagniyla kazandi o 2 sampiyonlugu sacmalamaninda bir siniri var ya

  36. Eksik olan baharatları da eklemiş oldun, çorbaya asıl tadı da verdin 🙂

  37. Henry Crazy avatarı

    Efsanelerle ne kadar kıyası doğru bilmiyorum.Ama bu adam kendi döneminin en iyisi bence. 2007'de şampiyonada her ne kadar ilk yılı olsa da ne kadar iyi pilot olduğunu gösteren ve belki de takım tarafından kayrılan Lewis'le aynı puanda bitirdi.2006'da da en iyimiydi tartışılır.Ama araç iyiyken her zaman her koşulda şampiyonluk mücadelesi veriyor bu adam.Lewis'in 2010'daki aracı çok kötü değildi.Ama o kadar varlık gösteremedi.Kimi için 2008 yılını örnek gösterebiliriz.Ama Alonso'nun varlık gösteremediği sezonlar 2004 2008 2009 2011 bunlarda zaten ya dominant araçlar vardı 2004 2011 ya da araçlar iyi değildi. 2008 2009

  38. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    aynen öyle defaatle tekrar ettim sanki alonso ferrariyi sırtında finish çizgisine taşıyor ::) Adamın ismini zorla ferrari isminin önüne taşımaya çalışıyolar . Bunun sebebi çok basit Ferrari son yıllarda geliştiremediği aracının isim lansmanını alonso üzerinden yapıyor böylece reyting yapıp gündemde kalmaya çalışıyor eskiden top 1 olan takım artık yerlerde sürünüyor .Bunun başlıca sebebi takım yöneticileridir o eski şaşalı günlere dönmeye çalışacak yerde böyle ucuz ve kalitesiz bir yöntem kullanılıyor.Olayın kısa özeti budur.

  39. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    alonso hiçbir zaman schumi gibi değil olmak , olma savaşı dahi veremez !

  40. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    sallayan sallayana yok alonso çok güçsüz araçlarla 2 yıl şampiyon oldu diyen var (2005 2006 da griddeki en iyi paket renaulttadır) yok alonso altında yavaş bir araçla maximumu alır ( e hadi insin ferrariden ki o ferrari bir dünya markası ferrari dedinmi dünyanın en hızlı arabaları akla gelir ki yazılanlara göre griddeki en yavaş araç ) o zaman binsin hrt yada lotusa yada williamsa yada vs.. yarış kazansın bakalım . Ya insanlar pilotlarına toz kondurmak istemezde böyle fütürsuzca yalan yanlış bilgilerle , istatistikle insanları kandırır gibide dalga geçilmez ya…çok değil yakın zamanda fazla uzağa gitmeyelim schuminin elde ettiği başarıları çekemeyen binbir türlü saçma yalan yorumlarla burayı dolduran yeri gelip hakaret eden alonso taraftarları şimdi gelmiş alonsoya atılan yaftalardan şikayet ediyolar . Anlamak mümkün değil . Alonso değil son 20 yılın koskoca formula 1 tarihini getirin değil en iyi pilot olma vasfını TOP 5 içine dahi giremez . Briatore gibi kariyeri sahtecilikle kapanmış bir insanın lafı ciddiye dahi alınmaz alanlarda zaten ciddiye alınmaz. Alonsonun böyle vasıflara sahip olabilmesi için daha çok km kat etmesi gerekir.

  41. [xtrabit] [isim yazmamış] sallayan sallayana yok alonso çok güçsüz araçlarla 2 yıl şampiyon oldu diyen var (2005 2006 da griddeki en iyi paket renaulttadır) yok alonso altında yavaş bir araçla maximumu alır ( e hadi insin ferrariden ki o ferrari bir dünya markası ferrari dedinmi dünyanın en hızlı arabaları akla gelir ki yazılanlara göre griddeki en yavaş araç ) o zaman binsin hrt yada lotusa yada williamsa yada vs.. yarış kazansın bakalım . Ya insanlar pilotlarına toz kondurmak istemezde böyle fütürsuzca yalan yanlış bilgilerle , istatistikle insanları kandırır gibide dalga geçilmez ya…çok değil yakın zamanda fazla uzağa gitmeyelim schuminin elde ettiği başarıları çekemeyen binbir türlü saçma yalan yorumlarla burayı dolduran yeri gelip hakaret eden alonso taraftarları şimdi gelmiş alonsoya atılan yaftalardan şikayet ediyolar . Anlamak mümkün değil . Alonso değil son 20 yılın koskoca formula 1 tarihini getirin değil en iyi pilot olma vasfını TOP 5 içine dahi giremez . Briatore gibi kariyeri sahtecilikle kapanmış bir insanın lafı ciddiye dahi alınmaz alanlarda zaten ciddiye alınmaz. Alonsonun böyle vasıflara sahip olabilmesi için daha çok km kat etmesi gerekir.

  42. [xtrabit] [isim yazmamış] zamanında alonso taraftarlarının schuminin başarılarını hazmedemeyip ona kin kusmaları gibi mi ? ! Hz.Muhammet (s.a.v) in bir cümlesini hatırlatalım . Kınamayın , kınadığız şey başınıza gelmedikçe can vermessiniz. Sizin iadeyi ziyarette bulunabilmeniz için daha çok yol kat etmeniz gerekiyor !

  43. [xtrabit] bu yazıdan şu dediğini anladıysan sen biyerden atma kendini, bu anlayış kapasitesi sana verilerek en büyük kötülük yapılmış zaten.

  44. istanbul parktaki telsiz konuşmalarını da söyle dedin, hangi konuşma deyince cevap vermedin muhtemelen button ve hamilton olayıydı.

    istanbul parkta ne oldu? kısaca hamiltona benzin koru derler, jenson beni geçecek mi eğer yavaşlarsam der hami, takım geçmeyecek der, jenson hamiltonu geçer, hamilton da yarım tur sonra jenson'u tekrar geçer.

    -lewis, benzin korumalısın, 2 araç da aynısını yapıyor.
    +jenson bana yaklaşıyor çocuklar..
    -anlaşıldı, lewis
    +eğer yavaşlarsam jenson beni geçecek mi?
    -hayır lewis, hayır..

    lewis yavaşlar, jenson lewise yetişir ve geçer, lewis de bildiğimiz lewis, yarım tur geçmeden jenson'a güzel bi atak yapar ve 1.liği geri alır ve yarışı kazanır. bu kadar basit bir olayı neden çamur atma vesilesi olarak kullanıyorsunuz anlayamadım.

  45. Ahmet Selim avatarı

    [xtrabit] insanların onu çok konuşması illa üzerinde iyi etki bıraktıkları için değildir.alakasız olabilir Mandela ve Stalin de iki farklı devlet adamı da insanları kendinden fazlasıyla bahsettirmişlerdir. Veya sporcu olarak Queresma ve Alex hakkında da insanlar çok konuşuyor, başarılarının farkı ortada. Bugün birkaç fanatik dışında Alonso'nun başarılarını herkes takdir eder, zaten senin 'kin kusmuşlar' dediklerinin çoğu da başarılılarını takdir etmiş fakat şu kabul edilmelidir ki Alonso birçok fanın zihninde hiç iyi şeylerle hatırlanmıyor, çok fazla sevilecek bir insan değil. Bugün Mourinho da dünyanın en iyi hocası ama her tarafından kibir ve ego akıyor. Sevmek başka saygı duymak başkadır, Schumacher de apansızdır ama pist dışında dalavereler çevirmez, apansız değildir kaskın dışında.

  46. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Montoya'yı izledin mi?

  47. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Tahsin düşüncene saygım var,Ancak Alonso hakkında düşüncelerin ÇOK YANLIŞ! Alonso 2001 de minardi ile f1 e giriş yaptı, ne sponsor desteği vardı, nede birisi elinden tuttu taki onu Briatore elinden tutuncaya kadar,takımına aldı onun ilerlemesinde rol oynadı,Lewis daha ilk geldiği sene Mclaren gibi üst düzey bir araçla spora giriş yaptı, en hızlı araç kimde olursa olsun Lewis ile aynı başarıyı gösterir,Alonsonunki buna benzer değil Alonso en hızlı araca 2005 de kavuştu ve o sene Şamp oldu 2006 da tekrarladı Sonrası ise Lewis takıma gelmeseydi 3 cu samp alacakti 2010 da kacan samp ile tam 4 kez samp olacakdı yani kaybeden hem kendisi hem takımı Mclaren kendi kendilerini yaktılar bu durumda Alonso hakkında eşleştirme yaparken daha iyi düşün ve ona göre yorumunu yap şu anda elindeki araç ile en iyi performans ve istikrara sahip olan pilot ALONSO dur. Bunu ister kabul et ister etme Lewisin karnesi kazalarla dolu en iyi araç onda bile olsa kaza yapma luksune sahip bunu 2012 de gördük Button ondan daha iyi ama takım onu destekliyor bu zaten belli oluyor eşitlikden bahsetmeyin bana Mclaren de dönen haltı tüm Ferrari Fanları biliyor o yüzden Sene Sonunda burda olursan bu söylediklerini sana hatırlatırım…

  48. briatore sanirim domenicalinin yerine goz koymus…

  49. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ron Dennis ne demişti:
    ''Alonso bana eski şampiyonlarımı hatırlatır.Prost Lauda ve Senna'yı..
    Alonsonun özellikle teknik yeteneklerine ve otomobilin geliştirilmesinde neleri istediğini bilme özelliğine hep hayran kalmışımdır.''
    ( bu sözleri daha önce hakkinen raikkonen ve montoya için söylememiştir).

  50. istanbul park button ile olan olayı mı diyorsun? hangi olay?

  51. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Telsiz konuşmalarının hepsi bu kadar mı?.İstanbulparktan da bahsetseydin ya.

    Şunu da unutmayalım:
    Alonso: mclaren çatısı haricinde hamiltonla heryerde takım arkadaşı olurum.

  52. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    [xtrabit] Vatandaş tam 2 sayfa kin kusmuş , umarım herkes rahatlamıştır.
    Alonsonun bu kadar tepkiye kine ve nefrete maruz kalması onun insanlar üzerinde bıraktığı etkinin büyüklüğünü göstermektedir.Vatandaşın coşması beni bu kez sevindirdi.Düşündüm de insanların da buna ihtiyacı var..Elbet gün gelir biz de iadeyi ziyarette bulunuruz.

  53. [xtrabit] Sümme haşa. Ne 20 yılı Alonso Galaksinin en iyisidir, onu bütün galakside geçebilen bir pilot yoktur. Bence Briatore 20 yıl diyerek Alonso'muzun değerini düşürmeye, onunla haşa dalga geçmeye çalışmış. Alonso'muz üzerine uzanan bu karanlık ellerin provokasyonuna gelmeyelim sevgili nandodaşlarım. Plan yapanlara prim vermeyelim.

  54. hamilton'un alonso ile birkez daha takım arkadaşı olup alonso'yu tekrar yenip, kimmiş en iyi F1 pilotu bakıyım? demesini isterdim 🙂

    hamilton: takım arkadaşıma takım emri verilmesini istemem, onu yarışarak geçmek isterim.

    alonso: this is ridiculous

  55. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Senna Prost'u bitirdi mi, elbette bitirdi. Zaten aşağıda "bitirmek" derken, aslında en iyi olma mücadelesindeki kaybedilen savaştan bahsediyorum. Bugün Michael'ın Mika'dan daha iyi olduğunu söylüyoruz, aynı şekilde de Senna Prost'tan daha iyiydi. O yüzdendir ki bugün tarihin en iyileri dediğimizde Michael ve Ayrton aklımıza geliyor, Mika ve Alain değil. Onların rakiplerine göre daha iyi oldukları genel kanıya dönüşmüş durumda. Alonso ve Hamilton ise tartışmalı, 5 yıl sonra ikisinden birisi için, diğerinden daha diyebilirsek o zaman birisi bitmiş olur. Şu an için iyi olan Alonso ama bu genel bir kanı değil, belki de bunu konuşmak için kariyerlerinin sonlarına yaklaşmaları gerekiyor. İşte o zaman Alonso diğerlerine (Senna-Schumacher) göre daha mı iyi, onu konuşabiliriz.

    Koltuğundan etmek derken, Schumi zaten emekli olmuştu. Ayrıca Kimi onu koltuğundan etmiş olsaydı bile Kimi Schumi'den iyidir diyemeyiz, Schumi'ye bunu dersek onun başarılarını görmemiş oluruz. Kimi o zaman daha genç ve yetenekli bir pilottu, Schumi ise yorgundu. Biri çıkıp dese ki; Petrov Lauda'dan daha iyi pilot, kabul eder miydin? Bugün çıkıp yarışmaya kalksalar Petrov Lauda'yı geçer, ama bu sebepten ondan daha iyi olduğunu söyleyemeyiz. Anlık karşılaştırmalar hatalıdır ve bu yüzden Kimi Schumi'yi koltuğundan etti demek yanlış bir söylem olur. Yorgun ve yaşlanmaya başlamış bir pilotun yerine genç ve yetenekli bir pilotun oturmasından daha doğal bir şey yok. Hiç bir pilot sonsuza kadar en iyi olarak kalamaz. Ona bakarsak Alonso da Schumi'yi yendi diyebiliriz, Alonso Schumi'ye karşı 2 dünya şampiyonluğu aldı ama hatalı bir söylem olurdu. Kaldı ki iki pilotun aynı yaştaki halini yarıştıracak bir teknolojimiz yok, o yüzden kariyer geneline bakmakta fayda var.

    Başarıyı şampiyonluk sayısıyla ölçmeye gelirsek de, Senna'nın kaç dünya şampiyonluğu var; 3. Peki daha fazla dünya şampiyonluğu kazanmış pilot yok mu; Fangio'nun 5, Prost'un da 4 şampiyonluğu var ama farkındaysan onlardan bahsetmedim. Hatta açık açık Senna'nın Prost'tan daha iyi olduğunu söylüyorum. Sen belki aynı fikirde olmayabilirsin ama aynı fikirde olmadığımızı kabullenmek yerine, Ferrari taraftarı olarak baktığımı, başarıyı dünya şampiyonluğu sayısıyla ölçtüğümü söylüyorsun, ki bu bir ithamdır. Ama senin söylediğin gibi bir bakış açısında olmadığımı da dünya şampiyonluğu sıralamasına baktığında anlarsın.

    Taraftar gömleğiyle insanları görmeyi sevmem, yorumu okurken de bunu hangi takım taraftarı yazmış diye bakmam. Bu sitede en sevdiğim yorumları da yazan arkadaşlardan bazıları Renault taraftarı, bazıları Red Bull, bazıları McLaren, bazıları Ferrari, kimisi de Mercedes taraftarı. Beni bir takım gömleğiyle görebilirsin, bu senin bakış açındır ama kendi kendine şunu da sor; gerçekten yorum taraflı mı, yoksa ben mi aynı fikirde olmadığım için bir ithamda bulunuyorum. Ayrıca farklı fikirlerde bulunmak suç değil, aksine güzel bir şey. Burada herkes aynı düşünseydi burada ne yazacaktık. Diyelim ki herkes McLaren taraftarı, yorumları düşünsene; "Yürü be McLaren, en büyük McLaren, koçum Lewis" eee sonuç? Farklı olmak zenginliktir, tartışırız konuşuruz, fikirlerimizi anlatırız, bundan güzel ne var. Mesela geçen gece sabaha kadar M1chael ile Schumi'nin Ferrari'den ayrıldığı dönemi, Ferrari-Schumi ilişkisini konuştuk. Fikirlerimiz çok farklıydı ama ben o diyalogdan keyif aldım. Eminim sen de aynı şekilde yorumunu yapsan ve farklı fikirlerinden dolayı başka birini sırf taraflı olmakla ve bu yüzden yanılmakla suçlarsan konuşmanın devamını getiremem. Çünkü sen sadece senin gibi düşünmemi istersin, farklılaştığımız durumda beni bir takım taraftarı olarak gerçekçi olmamakla suçlarsın.

  56. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Ard arda yapılan bu saçma açıklamalarda birşeyler dönüyor ama 🙂 ama bakalım

  57. Briatore Alonso McLaren'e geçtiği zaman o herkesin sandığı kadar iyi bir pilot değil demişti. Şimdi yine çark edip onu son 20 yılın en iyi pilotu ilan ediyor. Şimdi farklı bir perspektiften bakarak soruyorum. Birçokları için tarihin en iyi pilotu olarak gösterilen Schumi son 20 yılda yarışmadı mı? Yani Aslında bu söze farklı bir açıdan bakarsak Briatore Alonso'nun gelmiş geçmiş en iyi pilot olduğunu söylemiyor mu? Alonso'nun çok iyi bir pilot olduğunu rahatlıkla herkes söyler ama ben kendime soruyorum bu adam böyle 20 yılın en iyi pilotu ilan edilecek griddeki en iyi pilot ilan edilecek neler yaptı. Hamilton hariç yarıştığı tüm takım arkadaşları vasat ve vasatüstü pilottu. Hamilton'lu senede de yaşananlar malum.(Bazıları çıkıp yine McLaren Hamilton'ı kolluyordu. Lastiklere yabancıydı. Alonso eski parçalarla yarışıyordu diyecektir. Alonso McLaren'e geldiğinde çifte dünya şampiyonu rütbesi vardı oysa Hamilton ilk senesindeydi.) Alonso çok iyi bir pilot ama bence ne son 20 yılın en iyi pilotu ne de griddeki en iyi pilot.

  58. Schumacher 7 şampiyonluk Alonso 2 şampiyonluk kazanmış 7 ne zaman 2'den küçük oldu onu anlamadım..Tamam briatore haklı Alonso king efsane son 20 sene değil tüm zamanların en hızlısı

    bunu yazan arkadaş sen yeteneği, iyi pilot olmayı şampiyonluk sayısıyla ölçüyorsan sen çooook yanlış yerlerdesin. şampiyonluk sayısı = yetenek değildir, şampiyonluk sayısı = doğru zamanda doğru yerde olmak demektir ve yetenekle çok az alakası vardır.

    ayrıca bi arkadaşın briatore'nin fernando mclaren ile anlaştıktan sonra yaptığı yorumu bizle paylaşması en iyi cevap olmuş.

    son olarak briatore için laf söyledi bal kabağı diyorum..

  59. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Arada yazmaya çalışıyorum ama bazen işler falan derken yazamıyorum, özrümü kabul edersiniz umarım. Zaten bu sabah yine iş görüşmesindeydim, 15 gün içinde proje yetiştirmem lazım, önümüzdeki 15 gün yine geceli gündüzlü çizim yapacağım 🙂

    Elbette söylediklerimin tamamında ortak görüşe sahip olmamız mümkün değli, herkesin kendine özgü fikirleri vardır. Mika konusunda benim bakış açım şu; Mika-Michael ikilisinde hangisi daha iyi tartışması bitmişti ve herkes Michael'ı en iyi görmeye başlamıştı. Yani en iyi olma tartışması kapandıktan sonra o pilot bitti olarak görüyorum. Michael tarihin en iyilerinden sayılırken, Mika için aynısını söyleyemiyoruz. İlla olaya sporu bırakmak, pes etmek olarak bakmamak lazım, ki zaten Mika için çok fazla etken vardı, dediğin gibi baba oldu, Ferrari'nin performansı çok yüksekti, vs vs.

    Ama bugün aynısını Alonso için söyleyemiyoruz, Lewis mi daha iyi, Alonso mu derseniz tartışmalıdır, bariz bir kazanan yok. Benim için bir pilotun bitmesi dediğim olgu, rakibine karşı bu savaşı kaybetmesidir. Alonso için bu yıl çok iyi şeyler söyleniyor ama bu sözler bu yılı kapsıyor, bunu karıştırmamak lazım. Genel olarak iki pilot karşılaştırıldığında bir pilota herkes, en iyisi diyebiliyorsa, diğer pilotu bitirebilmiştir.

    Tabii bunlar benim o kelimeler ile anlatmak istediğim şeyler olduğu için açıklıyorum. Yoksa elbette Mika bitmedi, hala seveni çok, ki ben de onlardan biriyim. O olmasaydı ben o yılları bu kadar güzel anmazdım. Mika kişiliğiyle harika bir adam, ister McLaren taraftarı olun, onu destekleyin, isterseniz Ferrari taraftarı olun ve onun gibi bir adam rakibiniz olsun, her durumda ona saygı duyarsınız, çünkü karakterli biri, bunu unutmamak lazım, bugün bakıyorum da ister Michael, ister Mika, onlar gibi güzel bir rekabet ve saygı ortamı göremiyorum.

  60. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Konu Dışı:Mercedes yeni egzoz sisteminden oldukça memnun kalmış Singapur'da coanda tipi egzozla yarışlacakmış.Takım birde lotus tarzı drs denemişti ama onu kullanmıcakmış yani yine bizim D-DRS ile yarışacaz tahminim suzukada T-DRS ile yarışacaz..birde shark fin de bir performans getirisi yokmuş bu sene için fia'da karşı çıkmış heralde

  61. Son 20 senenin en iyisi demek gelmiş geçmiş en iyi pilot demek. Bu da Senna ve Schumacher gibi pilotlara hakaret demek. Bazen sadece konuşmak olsun diye konuşup eline yüzüne bulaştırmak demek.

    Kısaca özetlemek gerekirse

    Uyan geldik Briatore.

  62. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    bir kimi taraftarı olarak kimi'nin bu tarz söylemlerde adının geçmediği için mutluyum.biz kimi severler olarak kimseye bir şey kanıtlama amacında değiliz.kimiyi kimi olduğu için sevdik,seveceğiz.

  63. shumi ve sennayı hep ayrı tutarım, şuan bu iksinden sonra dünyanın en iyi pilotu.

  64. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    ahaha ilahi sahtekar briatore madem alonso son 20 yılın en iyisiydi.2005 2006 da schumacheri yenmek icin neden ' onu yenmek için tüm fabrika olağanüstü çalışıyor ' diye yanındaki kurmayınla gazetelere demeç verdin ? sanırım hala formula 1 in dışında kalmayı hazmedemedin :))

  65. Keyifle okudum.Çok güzel bir yazıydı

  66. rocco junior avatarı

    [xtrabit] Allah Allah arkadaşlar nedir oturan?Alt tarafı bir yorum bu kadar takmayın.Çocuk gibisi iz o büyük bu küçük.Benim pilotun senin pilotunu döver geçin bu lafları.Şimdi Schumi küçük diyen oldu mu bunu kim diyebilir?Schumi,benim takımımın pilotlarından sonra en sevdiğim yıllarca desteklediğim isimdir.Ama genel olarak her haberi dolup taşıyor genel olarak sadece Alonsoyu ilgilendiren bir haberi düşün Schumi ile alakasi ne yani bunun?He bir de öyle laf sokmalı yok oturdu moturdu hoş degil bana karşı kullanmamanı rica ederim yoksa ben oturturum birşey tamam mıdir?

  67. [xtrabit] Eline gönlüne yüreğine sağlık.Cuk diye oturdu

  68. Ya kardes MGP ile kim şampiyoonluğa oynayabilir allah aşkına ya

  69. Sadece tek birşey söyleyeceğim.Eğer ki Flavio amca şuan Alonso ile değilde Schumacher ile çalısıyor olsaydı cevabı ne olurdu?

  70. Briatore:

    Yavaş bir pilotum olsaydı, onun yanına daha da yavaş olan bir pilot koyardım

    Diğer haberde vermiş adam bu sorunun cevabını

  71. McLaren P1 aims to be the most technologically advanced & dynamically accomplished supercar ever

    Bu seferki fena gibi 🙂

    Resimler: 123

    The wait is over – we are thrilled to officially announce that McLaren Automotive will be using the Paris Motor Show 2012 to preview our next generation ultimate supercar, the McLaren P1. Along with today’s release of the first ever photographs of our latest supercar, McLaren Automotive Managing Director Antony Sherriff, laid out his vision for the McLaren P1 “To make the most exciting, most capable, most technologically advanced and most dynamically accomplished supercar ever made – not necessarily to be the fastest in absolute top speed but to be the quickest and most rewarding series production road car on a circuit.” McLaren Automotive Executive Chairman Ron Dennis also hinted that The McLaren P1 is set to draw technological and spiritual inspiration from our Formula 1™ team – ‘The McLaren P1 will be the result of 50 years of racing and road car heritage,’ More details will be released on Thursday 27 September 2012 in Paris and we will be bringing you extensive coverage from the show, so be sure to check back regularly for all the latest news and exclusive content. Excited? We are…
  72. Briatore madem son 20 yıldaki en iyi sürücünün Alonso olduğunu düşünüyor neden Alonso'nun takım arkadaşının Massa olarak devam etmesi gerektiğini belirtiyor. Dediği kadar iyiyse takım arkadaşının kim olduğunun bir öneminin olmaması gerekiyor. Öyle değil mi yoksa 🙂

  73. sayın Briatore ne diyeceğini şaşırmış,içkiyi de fazla kaçırmış anlaşılan.gündeme gelmek için sürekli birşeyler söylüyor.

  74. [xtrabit] Haberin yorumlarla dolup taşması Alonso'nun kerametinden değil Schumi'nin büyüklüğündendir.

  75. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    İlişkileri kötü iken verdiği demeç.
    (McLaren anlaşmasını Briatore'ye hissettirmeden imzalamıştı)

    Renault takım patronu Flavio Briatore, diazın son yıllarda takıma yaptığı katkının çok fazla olmadığını belirterek, İspanyol pilotun şöhreti kadar iyi olmadığını ifade etti.

    Briatore, Auto Motor und Sport dergisine verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı: "diaz iyidir. Ancak birçok insanın düşündüğü kadar iyi değil."

    —————————————————-
    Güncel demecinden bu aralar ilişkilerinin iyi olduğunu anlıyoruz.

  76. Bu kadar da olmaz artık, ha yorumu yapan zaten Briatore olduğu için çok da kaale almak gerekmediği kanattindeyim. İşi açıklığa kavuşturmak gerekirse, Alonso çok iyi pilot, şu an griddeki en iyilerden biri ve aynı şekilde son 20 yılın da en iyilerinden biri. Rakiplerini birçok kez hızlı ve istikrarlı sürüşü ile mağlup etmiş, hırsı ve kazanma isteğiyle de şampiyon olmaya ve kazanmaya olan tutkusunu göstermiştir. Ancak onun bu başardıklarını, bu yaptıklarını son 20 yılda birçok kişi yapmıştır, hatta çok daha iyisini yapmıştır. Ayrıca bu 20 yıllık sürecin en iyisi olmasını genellikle bu sene gösterdiği performansa bağlanması çok saçma bir şey. Bu yıl yaptıklarını ve isteğini şüphesiz takdir ediyorum ancak içimden de. ulan daha önce neler gördüm ben, diyesim geliyor. Ha son bikaç aydır medyada Alonso hakkında yazılıp çizilenleri dışardan takip eden biri olsam, kesin bu adam roketsiz uzaya fln çıktı heralde derdim, bu kadar abartı ve pohpohlamanın birilerinin menfaatini tatmin ettiği yadsınamaz bir gerçek.

  77. [xtrabit] İki gün önce Alonso'yu adamdan saymıyordun.Şimdi Alonso iyi bir pilot bunu kimse inkar edemez diyorsun.Yakında Alonso en iyi de dersin.Klasik çark etme işte.

  78. Bu arada da bence de son 20 yılın en iyisi Alonso.

  79. Bu arada rakibini bitirmek açısından ben canlı izlemedim ve takip etmedim ama Senna Prosttu bitirmiştir bence. Bunuda yapan F1 de başka kimse yok bence.

    Şartlar belki aynı yada olaylar aynı gelişmiş takım zarar görmemiş olsa Lewisde Alonso yu bitirdi derdim 2007 de. Ama öyle olmadı tabi McLaren bitiyordu nerdeyse.

  80. Yazdıklarını okudum öncelikle. Bazı yerlerde aynı düşünüyoruz bazı yerlerde farklı. Bu normaldir tabi.

    Doğru bulduğum yerlerden biri Senna filmi olayı bence. O film bir kere çok politik bir film olmuş. Neyse tabi.

    Yanlış bulduğum şeylerden biri örneklerin. Shumi Mika yı yenmedi onu bittirdi demişsin. Yani Mika daha ilk şampiyonluğunu kazandığında bitmişti zaten 99 da da okey attı. Shumi ona bir şey yaptığını hatırlamıyorum.

    Shumi kimseyi bitiremedi bence. Kimi onu koltuğundan etti, Alonso da Kimi yi koltuğundan etti. Buna göre en iyisi Alonso dur demek değil tabi. Ama Shumi yapamadığı bir şeyi yaptı gibi göstermişsin bence yanlış.

    Mesele Shumi Senna dan daha iyi demişsin buna bir nebze katılıyorum. Çünkü Shumi kazanamadığında çekip giden biri değildi. Ama Senna öyle biriydi. Alonso da özellikle şimdiki Alonso Shumi yi andırıyor bu konuda. Odak noktası sadece kazanmak değil. Bu çok önemli F1 pilotu için. Çünkü konsatre olma açısından daha iyi durumda oluyorlar.

    Shumi efsanesine ulaşan bir pilot yok demişsin. Bu bence göreceli bir şey. F1 sadece Ferrari ve şampiyonluk sayısı olarak gören insanlar açısından doğru. Ama benim gibi F1 her yönüyle gören insanlar açısından çokdan ulaşıldı bile.

  81. [xtrabit] [isim yazmamış] Bu kadarı da biraz fazla artık. Tamam Alonso şu an griddeki en iyi pilotlardan biri ve aynı şekilde son 20 yılın da en iyi pilotlarından biri. Hızı, istikrarı ve hırsı sayesinde birçok kez rakiplerini alt etmiş, birçok kez kurnazlığının faydasını da görmüştür. Ancak bunları son 20 yılda yapmış (hatta daha da iyisini yapmış) pilotlar da var, bu yadsınamaz bir gerçek. Bu yıl gösterdiği gözalıcı performansı takdir etmemek mümkün değil ancak aylardır yazılıp çizilenleri dışarıdan takip eden biri olsam bu adam roketsiz uzaya çıktı heralde derdim.

  82. Diaz da harika pilot ama son 20 yılın en iyisi demek eski pilotlara biraz saygısızlık demek

    sonuçta senna hakinen şumi bunlarda bir döneme damga vurmuş pilotlar

  83. alonso ferrariye geldikten sonra sürekli böye haberler çıkmaya başladı. halbuki bu sürücü reno ile iki şampiyonluk aldığı dönemlerde ki o dönemlerin f1 racing dergileri arşivimide mevcuttur bu tarz laflar edilmemiş. ilk ona girmiş bazı anketlerde ama birinci asla seçilmemiş. yanında gerçekten iyi pilot diyeceğimiz bir tek hamilton yarıştı sonuç malum…üstelik çaylak yılında üstelik ilk yarışlarda kendisine dezavantaj getirecek davranışlar içinde olmasına rağmen(takım)(avustralya yarışı)hamilton alonso ile başabaş mücadele etmiştir ve kendisini geçerek dünya 2.si olmuştur.

    ağır bir kaza geçirerek kendisiyle yarışan massa ile kıyaslanmasını doğru bulmuyorum. kaldı ki ilk sene massa almanya yarışına kadar normal baskı altında kalmadan yarışmış ve alonsodan pekte aşağı bir performans sergilememiştir. son yarışta alonso arkasına gelene kadar massa aynı performansı sergilemiş fakat arada sürücü kalmayınca tuhaf bir şekilde yavaşlamıştır. hülas massanın performansına göre ferrari performansı ölçülüp alonso çok iyi pilot ilan edilmektedir.

    önemli olan ferrariye kazandıracağı şampiyonluktur. bunu beceremez ise bu çok iyi en iyi en komple lafları tarih sayfalarında unutulan övgüler olarak tozlu raflarda yerini alacaktır.
    alonso iyi pilottur bunu inkar etmek f1 i bilmemektir bence…fakat en iyi pilot asla değildir. en şanslı pilottur.
    ferrariye şampiyonluk vermeden giderse o gideceği gün bunları söyleyenlere keşke söylediklerini hatırlatsalar….
    briatore ile alonsonun ilişkisi herkesin malumu…kargaya yavrusu şahin gibidir teşbihi bu menecerin söyledikleri için uygun bir benzetme olabilir.

  84. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''Alonso'da kendi zamanının en iyisi.'' Bu kavram yarıştığı sezonlar içinde ondan iyi pilot yoktur, demektir bence. Ben böyle düşünmüyorum. Alonso her zaman iyi bir pilottur. Ama sadece bu sene en iyisi diyebilirim. Belki geçen sene içinde diyebiliriz. Ama bu kadarla sınırlıdır. 2005'de en iyisi diyebilmek için aracının diğerleriyle eşit orantıda olması gerekir ki bence en hızlı araca sahipti. 2006'da en iyisimiydi ? Bence değildi. 2007'de en iyisimiydi ? Bence değildi. 2008 ve 2009'u mukayese etmiyorum. Çünkü rekabetçi bir araca sahip değildi. 2010'da iyiydi. Ama en iyisi diyemeyiz. 2011'de en iyi 3 pilottan biriydi. 2012'de en iyisi. Bence Alonso bu sene en iyisi. Ondan önce ki sezonlar meçhuldur.

  85. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Peki sana şunu sormak istiyorum. Hakkinen aldığı 2 şampiyonluğu kötü araçlamı aldı ?

  86. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Sen nerelerdeydin ya ? Yoksa benmi seni sitede hiç görmedim, yoksa senmi kayboldun ? Her neyse yorumuna gelince genelde uzun, uzun yorumlar yazıyorsun. Sözelci felanmıydın ? Genel olarak yorumlarını beğeniyorum, bu yorumda olduğu gibi. Ama şu noktada ikileme düşüyorum. ''Schumacher Mika'yı yenmedi, onu bitirdi.'' Gerçekten bu böylemi, yoksa Mika çocuğu olduğu içinmi bu sporu bıraktı ? Onun dışında söylediklerinde haklısın.

  87. briatore alonsonun vaftiz babası olabilir bir araştırma yapmayı düşünüyorum bu konuda

  88. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    20 seneye göreceli demedim. Son 20 senede ki en iyi pilot kavramına göreceli dedim.

  89. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Son olarak şunuda söyliyim Jean Todt'da Schumacherle çalıştı Alonsoy'la çalışmadı ama hiç ben jean todt'un açıklama yaptığını görmedim zaten jean todt kiiim briatore kim dağlar hatta dünyalar kadar fark var

  90. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Benim ilk sırada Schumacher ikinci sırada Alonso üçüncü sırada Kimi (özelliklede Ferrarideyken number one idi) dördüncü sırada Vettel 🙂 🙂 🙂

  91. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    +1 bende böyle konulara girmek istemem tüm pilotların ayrı yeri var herkes için pilot kıyaslamasına sitede ilk kez girdim ve bundan nefret ediyorum..Schumacher yokken Alonso'yu desteklerdim tabi Schumacher geri gelince tekrar efsaneyle devam..Briatore'nin saçma sapan konuşması biraz sinirlendirdi

  92. Benim en sevdiğim pilotlar şumi vettel kimi hamiltona karşı nötrüm ama alonsoyu pek sevmem

  93. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Olaylar olaylar, kimi kötülemeye yetişemez, kimi de savunacağım diye biyerini yırtar. Adil olalım, bu yıl Alonso çok iyiydi, hatta o kadar iyiydi ki Schumacher'in Ferrari'deki 97-98 sezonları gibi adeta. O yılları bilenler Schumacher'in neden Schumacher olduğunu da bilir. Schumacher için hala beleş şampiyon diyenler var ne yazık ki, ama o yılları izleyenler, şampiyonluk kazanmaktan uzak olan araçla son yarışa kadar şampiyonluk kovaladığını herkes bilir. Bu yıl Ferrari'nin aracının hızını tartışmak bile saçma, araç yavaş, bu bariz bir şekilde görülüyor. Buna katılmayanların da kendi pilotuna laf söyletmemek için bunları söylediklerini de göz görüyor, bir zahmet gerçekçi olalım.

    Schumacher muhteşem bir pilottu ve benim gözümde Senna'dan üstündür. Neden üstündür derseniz, Senna'nın aldığı bazı yanlış kararlar olmuştu, Senna çok hızlı bir pilot, ona lafım yok ancak Senna mızmızdı. Şımarık değildi ama sızlanmaya da bayılırdı. Senna filmini izleyerek o günleri öğrenmeye çalışırsanız, filmin taraflı olması sebebiyle bazı şeylerin çarpıtılmasından dolayı olayları yanlış algılarsınız. Senna'nın Toleman'la çıktığı yağmurlu Monaco GP mesela, orada Senna'nın hakkı yendiği söyleniyor ama bir çok gazateci ve yarışan pilotların neredeyse hepsi yarışın durdurulma kararını doğru buluyor. Tabii ki öyle bir belgeselde buna karşı olan kişilerle röportaj yapılmış, yarışın bitmemesi gerektiğini söyleyenler var ama bu sadece bir azınlık. Peki bu durumda Senna'nın "olaylar politik, Prost bir Fransız ve FIA başkanı da Fransız" demesi ne derece doğru. Bu tam anlamıyla mızmızlanmak, bugün bunu yapan bir pilot görünce şımarık diyoruz, bir pilot kaza yapınca, yarış kaybedince yaptığı açıklamalarda, yol, lastik, takım vs gibi etkenleri suçlamasına şımarıklık derken, bir pilotun bu şekilde mızmızlanması ne demek. Peki sonraki yıllarda Prost'la yani takım arkadaşıyla yaşadıkları? Prost onun önüne kırdı mı, evet, Senna'nın yarışmasına da izin verilmedi, tamam hepsi politik diyelim ki, ertesi yıl aynısını Senna yaptığında peki ne oldu? Senna, Prost'un üzerinde kırdığında yine Prost mu suçluydu, araya politik işler sokup Senna'nın şampiyonluğunu mu aldılar? Senna çok hızlıydı ama kötü yönlerini de görmek lazım, adil olacaksak bunları kabullenmek gerekir.

    Schumacher son döneminde gençliğinin getirdiği sert tavrını kırmış bir pilot, elbette onun gençliği de hiç temiz değil. Villeneuve'e iyi geçirmişti ama olan kendine oldu, peki alışılmış olan haraketi; Startta rakibin üzerine kırma. Çok hoş hatırlanacak hareketler değildi, ama ders almayı bildi, olgunlaştıktan sonra hızının yanına ustalığı ekledi, gereksiz riske girmedi, yarışta tehditkar olmadı ve bence bu yönleriyle Senna'nın üzerinde bir yere yerleşti. Takımda bir birlik oluşturnası, herkesle duygusal bağ kurması, saygınlığının yanında mütevazılığı, her şeyiyle örnek bir pilot oldu.

    Alonso'ya bakacak olursak Schumacher'le çok ortak noktası var, gençken hırçın bir pilot, aracı çok agresif kullanması, risk almaktan çekinmemesi, medyada ve pist dışında ukalalığı. Alonso tam bir ukalaydı demek yanlış olmaz, Schumacher'e sürekli laf yetiştirme derdindeydi, bunu daha önce Montoya'da yaptı ama dersini aldı, hem de çok kötü bir biçimde ama Alonso'nun yeteneğine bir de o yıllarda Ferrari'nin başına örülmüş kural değişikleri çıkınca, Alonso çifte dünya şampiyonu oluverdi. Kurallar aynı kalsa Alonso'nun bu noktaya gelmesi mümkün müydü, çok da sanmıyorum ama belli de olmaz. Ama onu en çok değiştiren McLaren'deki kanlı süreç. Kanlı diyorum çünkü işler öyle kötüydü ki bu kelime doğru olur, Hamilton ile çok gergin bir ortamda yarıştı, takımla arası açıldı, takım ona istediği desteği vermediği için de elindeki belgeleri döktü ve daha fazla kalmasının da bir anlamı yoktu sanırım.

    Alonso'nun McLaren dönemi her iki taraf için de tartışmalı, McLaren taraftarı Alonso'yu suçlar, Alonso taraftarı da diğerini ama işin doğrusu iki tarafta da iyi ve kötü yönler vardı. Alonso, lider olmaya alıştığı bir takımdan geldi, uzun süre belli bir şekilde çalışmaya alışırsanız, o şekilde çalışmaya devam etmek istersiniz, bu çok normal. Ama McLaren'de işler onun alıştığı şekilde yürümedi ve Alonso bundan rahatsızlık duydu doğal olarak. McLaren ise Alonso'nun rahatsızlığına aynı şekilde karşılık verdi ve takımın ona karşı tutumu olumsuzlaşmaya başladı, bazı mühendislerin onunla, bazılarının da Hamilton'la çalışmaya başlaması, takım içinde veri paylaşımının azalması… Kısaca iki tarafta olayları düzeltmek için çaba harcamadı. Ama o kötü dönem Alonso'yu olgunlaştırdı. Eskisi gibi sert sözler kullanmamaya başladı ve kendini artık kaf dağının tepesinde görmüyordu. Onun terkedilmişlik hissi, takım tarafından dışlanması, kendisinin vazgeçilmez olmadığını anlamasını sağladı belkide. Ferrari'ye geldiğinde de takımın ona sahip çıkması onu ateşledi, takım her pilotuna yaptığı gibi belli kısıtlamalar getirdi, disipline etti ve sonuç şu an ortada, Alonso çok iyi bir pilot.

    Alonso bir Schumcaher olur mu, hala 5 şampiyonluk kazanması lazım, ama iş sadece rakamlarla bitmiyor, onun rakiplerini bir bir sahneden indirmesi lazım, Schumacher Mika'yı yenmedi, onu bitirdi. Alonso'nun da aynısını Hamilton'a yapmadığı sürece Schumacher kadar iyi olamaz.

    Bence Schumacher efsanesine ulaşabilmiş bir pilot yok, ama Alonso bu konuma aday. Gelecekte olacaklara bakmak lazım ama şimdilik değil. Alonso-Senna ayrımı yapacak olursam da, Senna Alonso'dan öndedir. Kişilik vs gibi etmenlerde Alonso şu an çok iyi, gerekli olanın ne olduğunu biliyor ve ona göre yarışıyor, mental açıdan Senna'dan üstün ama Senna'nın da mucizelere imza attığını unutmayalım. Senna kazanamadığı zaman çekilmez biri, o hep kazanmak istiyor ama iyi bir pilot elindekilerin değerini bilmeli, her zaman kazanmak mümkün değil. Zaten onun kazanma arzusu onun McLaren'den ayrılmasına sebep oldu ve son sezonunda da ne kadar başarısız olduğunu bilirsiniz. Son yılında Senna adeta bitmişti, yaşasaydı da eskisi gibi olacağını sanmıyorum

  94. rocco junior avatarı

    Ne Alonsoymuş arkadaş!Dost düşman ona hayran bazıları sadece saygı duyuyor ama büyük çoğunluk onu alkışlıyor.Konu ile ilgili pek konuşmak istemiyorum ama Alonso büyük adamsın vesselam.Her haberi dolup taşıyor.İnşallah bu sezon hasret kaldığın şampiyonluğa ulaşırsın.

  95. F1'de şampiyonluk sayısına bakmanın hiçbir anlamı olmadığını düşünüyorum. Aracı en hızlı olan ve takım arkadaşını geçen şampiyon olur. Kural bu.

    Eğer Şumi büyük pilotsa MGP'de de şampiyon olmalıydı. Alonso büyük pilotsa 2008-2009 Reno ve 2010-2012 Ferrari yıllarında da şampiyon olmalıydı.

    Bu yüzden F1 pilotlarının birbirine göre hızları ve büyüklükleri konusuna pek kafa yormamak gerek. Hele ki birbirimizi yemeye hiç gerek yok 😉

  96. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Evet F1'i sevdiren adam schumidir ve schumi destekçisiyim çogumuz gibi fakat senna san marino'da o kazayı yaşamasaydı schumi – senna – hakkinen kapışmaları izlicektik belkide ve bu 3'lünün yanına hiç biri yaklaşamayacaktı belkide son 20 yılın en başarılı pilotumudur bence hayır senna – schumi – hakkinen 3 lüsü bence f1'e damga vurmuş isimlerdir. ben bu 3'lünün yanına birini asla koymam. yanlış anlaşılmasın alonsoyu kötülemiyorum fakat şuanki pilotlar bu 3 lüden birisi gibi değil bunuda görmezden geçemeyiz.

  97. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Sebastian Vettel'inde ayrı bir yeri var tabi en sevdiğim pilotlar arasında gelir 😀

  98. o tartışmalara verilecek cevap yazdığın yorumun içinde gizli 🙂

  99. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Schumacher 7 şampiyonluk Alonso 2 şampiyonluk kazanmış 7 ne zaman 2'den küçük oldu onu anlamadım..Tamam briatore haklı Alonso king efsane son 20 sene değil tüm zamanların en hızlısı

  100. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    flavio hay senin çenene başladı yine en iyisi kim tartışmaları.

  101. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    problem yok ben briatore ye kızdım

  102. elvan dalton avatarı

    Neyin kavgası dönüyor. Yorum yapan Briatore. Son 20 yıl içinde F1'e gelen en düzenbaz adam. Şu anda elinde Alonso var onu pohpohluyor. Şahsi kanaatim ikisinin denk olduğu yönündedir.

  103. DreamOfWinD  avatarı

    Alonso bir schumacher değildir, ama schumacher olmaya emin adımlarla gidiyor. Buttonun kaliteli versiyonu falan diyenlerede yeni bir gözlük almasını öneriyorum. Beğensenizde beğenmesenizde Alonso son 20 yılın en iyi 5 pilotundan biridir.

    Şu başlığa da bi Alex değil demek iyi giderdi 🙂 Geçenlerde birisi demişti şimdi aynı espri olmaz bir daha 😀

  104. Benim kendi düşüncelerime göre son 20 yılın en iyi pilotu kesinlikle Sennadır zaten geri kalanlarda onun en iyi olduğunu söylüyor ardından kesinlikle Michael Schumacher sonrasına baktığımızda

    Vettel Alonso Kimi ve Hamilton gelir bu dörtlüden en iyi kim diye bana sorarsanız size kesinlikle

    yaşı, başarıları, yükselen form grafiği ve sponsor desteğiyle tüm takımların gözbebeği olan baby şumi lakaplı Sebastian Vetteli söylerim.

  105. elvan dalton avatarı

    Nasıl göreceli. Adam tam değer vermiş. 20 sene demiş.

  106. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Bu kadar aşırı saçma bir cümle görmedim 🙂

    Schumi Nerde Ben Orda 6 dakika önce
    o zaman briatore tükürdüğünü yalıyor..madem bir zamanlar Schumacher briatore ile çalışmış başarılara imza atmış neden şimdi Alonso Schumacher'den daha iyi diyor ? neye dayanarak bu diyor?

    Sorunun cevabı haberde zaten 🙂 arkadasım kocaman yazmıslar oraya her ikisi ilede sampıyonluklar kazanmıs olarak… diye, sence neye dayanıyor 🙂 codemaster f1 2010 amı ?

  107. Henry Crazy avatarı

    Zaten bana göre Senna en iyisiydi.Schumi'nin 2003 yılı dışında şampiyon olduğu yıllarda çokta önemli rakibi yoktu.Aracı çiok iyidi.Tamam schumi'de iyiydi.Ama Senna ayrı bir dünya.O F1 in en zor döneminde yarıştı.Ve her zaman büyük rakipleri vardı.Schumi'nin bence gerçek anlamda tek rakibi Mikaydı.Ona da zaten mclaren ferrari kadar iyi araç veremedi.erken emekli oldu.

  108. [xtrabit] antialonsocuların hakkından briatore gelsin emi hahahahaha:))

  109. Aşağıda cevabını zaten vermiştim.Yorumu okusaydın görürdün.

  110. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    o zaman briatore tükürdüğünü yalıyor..madem bir zamanlar Schumacher briatore ile çalışmış başarılara imza atmış neden şimdi Alonso Schumacher'den daha iyi diyor ? neye dayanarak bu diyor?

  111. Henry Crazy avatarı

    Alonso'yu kastettim.Schumi'nin istatistiklerini biliyorum.

  112. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    yazdıklarım devrin adamlarıydı..Hadi herşeyi geç sence Alonso Schumacher'den iyimi bana bunu söyle! madem kıyaslama yapıyoruz söyle kim daha iyi daha hızlı daha başarılı ?

  113. Şumi'nin ilk iki şampiyonluğunu Briatore'nin takımında kazandığını hatırlatayım 😉

  114. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    istatistiklere göre Schumacher 1 Numara gerçektede 1 numara

  115. Schumacher- avatarı

    Schumacher'in koltuğunu kimse alamaz ancak yaklaşır Alonso bir schumacher değil ama çok çok kaliteli pilot.

    Schumacher haricinde son 20 sene içinde çok çok iyi diyeceğim pilotlar Alonso-Senna-Hakkinen olur.

    İyi diyeceğim Kimi,Hamilton,Mansell vs…

    Alonso mükkemmel bir pilot ama Schumacher değil.
    Massa'nın şuanki yavaşlığınıda göz önüne alalım.
    Seneye kovalainen massanın yerine gelirse Alonso biraz daha hızlanacaktır.

  116. Henry Crazy avatarı

    İkisini kıyaslamak abes olur.Schumi zamanının en iyisiydi.Senna zamanının en iyisiydi.Alonso'da kendi zamanının en iyisi.Alonso stil olarak Prosta benziyor bence ama Prosttan bile iyi olduğu tartışılır.Ama döneminin en iyisi olduğu aşikar.Senna ve Schumi ile kıyası ancak F1 i bıraktığında yağtığı istatistikler belirler.

  117. Schumi'yi Mika'yı Senna'yı,hatta Prost'u bile anladım da Mansell ? Coulthard ? Ricardo Zonta'da Alonso yokken F1'deydi onu da geçemedi o zaman.Panis'de o yokken vardı Alonso ondan da geride o zaman.

  118. burak evmez avatarı

    niye durup dururken sinirlendin 🙂 bu bir görüştür ve herkes istediğini söyleme hakkına sahiptir katılırsın katılmazsın

  119. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Alonso kaç senedir F1'deki 20 senelik pilotlarla kıyaslanıyor? iki saniyede Schumacher'i Hakkinen'i Coulthard'ı Senna'yı Prost'u Mansell'i geçti ????

  120. burak evmez avatarı

    son 20 seneyi belirterek sennayı katanları anlamıyorum senna 92 ve sonrasında şampiyon olmadı hatırlatırım yani sennanın son 2 senedeki performansı alonsodan iyi olamaz bunu göze alarak işin içine katın sennanın kariyerini karşılamıyoruz zaten

  121. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Orda dur işte Alonso iyi dedik,destekledik ama Bir Schumacher kadar olamaz..91-06 arasında Schumacher artık kendisini F1'in olmazsa olmazı haline getirdi..Hala performansı çok iyi ama araç dandik keşke bir sene adam gibi bir takımda yarışsada onun eskiden bişey kaybedip kaybetmediğini görebilseydik..Kalıbımı basarım hala eskisi gibi Schumacher 🙂 Bazıları sütünü içerken Schumacher şampiyonluklar kazanıyordu..Sen şimdi kimle dans ediyon briatore!!??

  122. fernando alonso avatarı
    fernando alonso

    son 20 sene nin en iyisi olduğunu düşünmüyorum ama son 20 senede elindeki imkanlarla maksimumu çakarabilecek potansiyele sahip en iyi pilot olduğunu söyleyebilirim

  123. Kirli sırlarınızı tutma konusunda en iyisidir doğru olabilir.

  124. Michael Schumacher formula 1 e geldiği 1991'den 2006 da bıraktığı yarışa kadar her zaman en üst düzeyde oldu. her zaman mağlub edilmek istenen adamdı. her zaman limitleri o belirledi. her zaman kıyaslanılan kişi oldu. şimdi insanlara sorsanız kimisi alonso en iyi der, kimisi vettel der, kimisi hamilton der kimisi button der. ama schumacher yarışırken bu soruya verilebilecek başka bir cevap hiç olmadı. işte en iyiyi belirleyen budur;)

  125. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    ''Hem Michael Schumacher hem de Fernando Alonso ile çalışıp şampiyonluklar yaşayan Flavio Briatore, ikili arasından Alonso'nun daha iyi olduğunu söyledi.''

    Bu tecrübeye dayanarak bu yorumu yapması pekte abest gelmiyor bana söylediği doğru veya yanlıs arkadaslarında söylediği gibi göreceye göre değişir, istatistiğe göre ise adı üstünde bir tarafın efsaneleşmiş basarıları, adamın aklını almaya yetebilir, söylediği her ne kadar çok keskin olmusşsada 2 pilot ile edındıgı tecrubelerin ıyı anılarının, kötü anılarından daha cok fazla olmus oldugundan dolayı bu acıklamasına katılmıyorum dıyemem, fazla eski toprak her ne kadar üç kağıtcı olsada… kendisi ile ilgili aynı seyleri düsünen kisiler var olmayada devam edecek.. Cunkı tek tarafta Alonso var 😉

  126. [xtrabit] Alonso'ya sallarken yorumun içinde bir kere de "Abu Dhabi-Petrov-40 Tur" kelimelerinden biri olmasa şaşardım zaten.Onlar olmadan çok eksik oluyor doğru.

    "Alonso Button'un kalitelisi."

    Bunu da tüm dünyada söyleyebilecek kapasiteye sahip bir kaç insan var zaten.Onlardan biri olduğun için özel bir insansın.

  127. Ayrıca, Flavio Briatore'nin Fernando Alonso'nun menajeri olduğunu hatırlatayım. Dışarıdan konuşmuyor en azından 😀

  128. Son 20 seneye Senna ve Schumacher'de dahil olduğu için son 20 senenin en iyisi değil.En iyisi kavramı yanlış aslında,en hızlısı değil diyelim.Senna kat kat hızlıydı(Senna zaten herkesten kat kat hızlıydı),Schumacher'de az da olsa ondan daha hızlı.

  129. [xtrabit] çamur atayım izi kalsın 🙂 yok di restayı pist dışına atmış o yüzden oralarda bitirmiş, kusura bakma ama en kötü bir tur sonra geçerdi, pist üstünde drs siz bile geçiş yaptı Alonso o gün, siz hala laga luga yapıyorsunuz, bence evet hiç F1 seyretmemiş olabilirsiniz ilk cümlenizde belirttiği gibi… Eleştirin tamamda itin bi tarafına sokmaya gerek yok kimseyi…

  130. bu adam düşünmeden konuşuyor bence. 20 sene dediğin zaman senna'yı da kapsıyor.

  131. Bende Alonso lotus'ta olsaydı ne yapardı merak ediyorum, ve Briatore Grosjan konusunda haklı, takıma karşı sorumlusun, kafana göre agresif olamazsın, aracı finişe götürmekte senin görevin olmalı…

    son 20 senenin konusuna gelince… Alonso taraftarıyım fakat bence bu göreceli, benim izlediğim süreçte (2003 ve sonrası) bence en iyisi Alonso, fakat başkaları farklı düşünüyordur, bu da normal… anormal olan Alonso'nun ortalama bir pilot olup şansıyla yada işte birilerinin desteği ile bir yerlere geldiğini söylemek. Takım patronları aracı kaza yaptırır, Alonso'ya patlar, Herman Tilke pist dizayn eder, geçiş olmaz adam gibi o pistte, Ferrari'nin düzlük hızı rakibinden azdır, Alonso geçemez 40 tur, 40 sene muhabbeti döner… Fakat bunlar direk Alonso'nun suçları değil… Allahtan bunlar olmuş ama, bir zamanlar bacaklarına ağda yapıyor diye(çoğu sporcu yapıyor, görüntü amaçlı değil performans amaçlı bir şey) laf edenler vardı, saldıracak yer kalmayınca adamın kılına tüyüne takılıyorlar 🙂

  132. 20 senenin iyisi buysa biz hiç F1 seyretmemişiz demekki!!! benim bildiğim shumi ne yapar eder petrovu geçerdi veya ya şampiyonluk ya ölüm derdi, zaten alonsonun sağlamcı sürüş tarzını biz eskiden beri biliyoruzda birkez daha kanıtlanmış oldu. alonso olsa olsa button ın kaliteli versiyonu olur daha ötesi olmaz. ferrari aracıda gayet hızlı, vettelde spa da nerden nereye geldi pist kendilerine uymadığı halde ama çoğu insanın gözüne batmadı. monzada alonso nun kaderini değiştiren di restayı pist dışına iterek yerini korumasıdır aksi taktirde bulunduğu yerde olamazdı.

  133. işte bak ben bunu söylediğimde herkes düşman oluyor. En iyi örnek takım arkadaşıdır ama Massayı da öle bir hale getirdiler ki aracın gerçek potansiyelini bilemiyoruz. Yahu ne içmiş bu adam anlayamadım gitti.

  134. Alonso bir Schumacher değildir.Schumacher olmaya aday pilotlardandır.

  135. Höh!!! yavaşşşş!!!

  136. Tabi canım Alonso kazanınca araç kazanacak kapasitede değildir,kaybedince zaten berbat bir araçtadır ve yapabileceğinin en iyisi budur,Briatore yine içip içip sallamaya başladı.

  137. Baştan söyleyeyim, bu adam "2+2=4" dese bile tekrar hesaplanmalı. Durduk yere birbirini yemenin alemi yok. Kimin ne olduğunu, nasıl olduğunu hemen herkes biliyor.

  138. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Son 20 sene aslında biraz göreceli bir kavram bence.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir