Sainz: "Alonso, F1'den En Büyük Pilot Unvanıyla Emekli Olabilir"

yazar:

kategori:

 

Çifte ralli şampiyonu, gridin en dost canlısı olmadığı söylenen Alonso’yu savundu.

El Confidencial’a konuşan Sainz: “Fernando, insanların düşündüğünden çok daha normal birisi; sadece üzerinde çoğu zaman büyük baskılar oluyor.”

“Pilot olarak bugün dünyanın en iyisi, hatta Formula 1 tarihinde en büyüklerden birisi olduğu üzerine az bir şüphe vardır”

“Emekliye ayrıldığında gelmiş geçmiş en iyi pilot olarak tanımlanması beni şaşırtmaz”

Sainz’ın oğu Carlos Sainz Jr, şu anda Red Bull’un desteği ile alt kategorilerde mücadele ediyor.

 


Yorumlar

“Sainz: "Alonso, F1'den En Büyük Pilot Unvanıyla Emekli Olabilir"” için 43 yanıt

  1. Anlamsız, ön yargılı ve ciddiye alınmayacak klasik bir İspanyol dayanışması, zaten en büyüklüğe Schumi' yi, Mika' yı ya da Kimi' yi aday gösterseydi herkes şaşırırdı. Medya da çanak tutuyor herhalde ama sponsorların paraları bu tür demeçlerde de işe yarıyor galiba, özellikle son zamanlarda Alonso adına… Yalnız bu kadar gaz motor patlatır, en iyi de Sainz gibileri bilir… Şampiyonluk uçup gitmesin Alonso' nun elinden de, bir anda "en büyüklükten" vasatlığa doğru inivermesin..!

  2. İşin suyunu çıkardılar iyice. Siteye ger girdiğimde Alonso en iyisi, Alonso en süperi haberleriyle karşılaşıyoruz. Tamam kardeşim iyi anladık ta bunu neden papağan gibi tekrarlama gereği duyuyorsunuz.

    (Bir yalanı ne kadar çok tekrar edersen o kadar çok inanan çıkar. ''Joseph Goebbels – Nazi Almanya'sı Propaganda Bakanı'')

  3. Alonso, F1'den En Büyük Pilot Unvanıyla Emekli Olabilir"
    Kaç yaşında emekli, her halde 70 falandır di mi?

  4. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    İspanya Motorsporları tarihinin en büyük pilotu dersin fakat f1'in diyemezsin ! ve olamazda.

  5. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Yok Artık 🙂 Güldürdün Sainz Efendi 🙂

  6. 'hee' deyin gecin arkadaslar =]

  7. cilala parlat cilala parlat. bu nedirya? duyan da bu sezon 12 yarışın 10'unu alonso kazandı zanneder.

  8. Amin hocam :))

  9. Bazan kendimi inci sözlüğe girmiş gibi hissediyorum paylaşımları görünce..Çok komiksiniz beyler!!!

  10. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Usta beni güldürdün ya allahda seni güldürsün ne adamsın yaaaaa :DD:D::D

  11. muhabir sorsaydı keşke kaç ay önce f1 izlemeye başladınız sayın matador?

  12. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Raikkonen'mi ? 😀
    Bırak Allah aşkına. Raikkonen bu güne kadar şu pilot şöyle, bu pilot böyle gibi açıklamalar yapmadı, yapmazda. Sadece Vettel ile iyi arkadaşlar. Bir kaç olumlu cümle kullanmıştır hakkında. Yoksa başka bir pilotla kendini asla ve asla mukayese etmez, gerekde duymaz. Cevap içinde saklı. Bende Red Bull hızlı olmasa Vettel bu kadar başarılı sonuçlar alamazdı dedim. Sende aynı noktaya değinmişsin.

    ''2009 yılında çift katmanlı difuzor meselesi olmasa gene şampiyon olacaktı zaten büyük bir puan farkıyla kaçırmadı şampiyonluğu.(bu sezonuda katarsak, son 4 sezondur ya en hızlı, yada en hızlılardandır Red Bull.)

    2011 de 15 pol aldı 11 galibiyet 17 podyum ancak üst düzey pilotlar yapar onu öyle herkesin harcı değil''(o zaman ki Vettel'in aracını, Hamilton'a, Alonso'ya veya başka kaliteli bir pilota versen emin ol, onlarda fazlasını yapardı) Biz seninle sabaha kadarda münakaşa etsek, senin sabit fikrin değişmez. Diyeceğim şu ki hiç kimse yavaş araçla şampiyon olmadı olamazda. Alonso'da bu sene bazı noktalarda yavaş araçla mücadele etti. Ama o zaman ya şanslıydı, yada bazıları yarış dışı kalıyordu. Alonso'yu bu sene ön plana çıkaran şey İSTİKRAR. Ve komplelik. Aracının hızlı veya rekabet ediceği ortamları hiç kaçırmadı. Alınabilecek en iyi puanları aldı. Kanada hariç. Oradada takımın stratejisine kurban gitti. Her neyse daha fazla konuşmayayım. Yoksa banada provakatör lakabı verilecek. 😀
    Malum nickim farklı, ama yiğidin hakkının yenmesinede sinir olurum. Sadece Alonso için değil. Hakkı yenen her pilotu savunurum.

  13. @ Kimi Raikkonen aracın katkısıda önemli ama düşün adam o kadar genç yaşta sayısız rekora ve ilke imza attı

    2010 da red bull en hızlı araçtı ama aynı zamanda en dayanıksız araçtı vettel aracın hakkını iyi verdi
    motorun zatıflığı yüzünden çok puanlar kaybetti ama genede şampiyonluğu aldı

    2009 yılında çift katmanlı difuzor meselesi olmasa gene şampiyon olacaktı zaten büyük bir puan farkıyla kaçırmadı şampiyonluğu.

    2011 de 15 pol aldı 11 galibiyet 17 podyum ancak üst düzey pilotlar yapar onu öyle herkesin harcı değil
    ayrıca kimi geçmişte vettelin kendisinden daha iyi olduğunu söylemişti hatta vetteli gridin en iyi pilotu olarak gördüğünü söylemişti

    bu sene şampiyon olursak onun hakkındaki olumsuz eleştirilere güzel cevap olur

  14. vay yine bir alonso haberi ve yine bütün mclarencisi kimicisi şumicisi vettelcisi lewiscisi birde sauberci vardı galiba hepsi burada alonso büyüksün dostum böyle devam.

  15. Uysa da videoyu koydum, uymasa da videoyu koydum. Maksat gül-geç 🙂

  16. Bu habere çok güzel uydu Onur 🙂

  17. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Söylediklerinde haklısın. Ama bu sporda başarı için aracında katkısı önemli değilmi sencede ?
    Alonso ve Vettel'i kıyaslarsak, bu başarıların nasıl araçlarla alındığını görebilirsin.
    2005'den başlarsak Alonso ilk şampiyonluğunu aldığı sene şüphesiz en hızlı araca sahipti.
    2006'da ise, 2005'de ki kadar araçların arasında fark yoktu. 2007'de en hızlı 4 araçdan birine sahipti. Ama şampiyonluğu alamadı. 2008 ve 2009'u listeye dahil etmiyorum. 2010'da sezonun ilk yarısı bazı pistlerde iyiydi Ferrari. Onun dışında çok iyi bir araca sahip değildi. Sezonun ikinci yarısından itibarende gayet hızlı bir araca sahipti Alonso. Monza ve Singapur gibi karakteristiği farklı olan 2 pistde yarış kazanması buna iyi bir örnektir. Ama nitekim o sezonda ilerleyen dönemlerde en hızlı araç Red Bull'du. Ve araç bakımından hızlı olanın kazandığı bir şampiyona oldu. 2011'de Red Bull'un nasıl baskın olduğu aşikardır. Alonso'nun, Mclaren'den sonra Reno'ya gitmesi kariyeri için hiç iyi olmadı. Alınabilecek iyi sonuçları kaçırdı. Ama başka bir fırsatıda yoktu galiba. O yüzden kazanılan başarılarda araçların payı büyüktür. 😉

    Vettel'e, gelirsek. 2008'de Toro Rosso'da kendini gösterdi. Sonra ki sene Red Bull'a geldi. 2009 sezonunun ilk yarısında 2 yarış kazandı Red Bull'la. Sezonun 2.yarısında ise, Mclaren ile birlikte en hızlı araca sahip takımdı Red Bull. 2010,2011'de yine en hızlı araca sahip takım Red Bull. 2012'de ise bana göre diğer takımlarla eşit seviyede hızda Red Bull. Başarı, başarıyla gelir. Başarılı bir takım Red Bull. Hızlı bir pilot Vettel.=BAŞARI !!

  18. Bi' de "Abartmakta Türklerin üstüne yok" derler 🙂

  19. "Emekliye ayrıldığında gelmiş geçmiş en iyi pilot olarak tanımlanması beni şaşırtmaz"
  20. alonso gerçekten çok iyi bir sürücü de bu tür demeçler artık kabak tadı veriyor bir süre sonra

  21. DreamOfWinD  avatarı

    Aynen.
    Ağzı olan konuşuyor işte.

  22. Bakın arkadaşta alonsocu

    Bana pek de öyleymiş gibi gelmiyor 🙂

  23. Bakın arkadaşta alonsocu ve ne kadar doğru ve objektif konuşmus.harikasın

  24. ve ayriyetten alonsoyu birde kendisini tek pilot olarak görmeyen takımlarda görelim örneğin 2007 mclaren bütün sezonun oturun tek tek bütün yarışları izleyin daha f1'de ilk sezonu olan caylak hamilton alonsodan daha istikrarlı ve azimliydi.alonso iyi pilottur ama bana göre hiç bi zaman mükemmel ve kusursuz değildi.çok çok çok iyi pilot olsaydı 2007'de kendini daha ilk f1'e yeni başlamıs hamiltonu gecerdi

  25. vay arkadaş iyice abarttılar ama haa vallahi billahi schumacher bile 7 kere sampiyon oldu bu kadar övülmedi.vallahi bıktım her girdğimde alonso en iyi,alonso harika,alonso mükemmel anladık tamam çok iyi pilotta bu kadarda abartılcak kadar değil.o arabayla yarış kazanamak yağmurda çokda zor değildi alonso için cünkü ferrari yağmur için mükemmel araç yapmış hava koşullarıda oldukca yardım etti alonsoya ve buralara kadar geldi.ama artık lütfen abartmayın

  26. [xtrabit] [önceki kazara kaldırılmış. kaldırılan yorumun altındaki bir yorum sanmışım, geri açtım] Bu habere yorum olarak:
    Bu tür haberlerin gün aşırı çıkmasının Ferrari veya alonsonun reklam kampanyasının bir parçası olabileceğini düşündüğümü yazdım. Hatta bunun tamamen şahsi fikrim olduğunu belirtmek için düşünüyorum u altı çizili olarak yazdım.Sonra bikaç işim vardı çıktım döndüğümde benim mesaj silinmiş.Sebebini gerçekten biri açıklayabilir mi bana?

  27. her ne kadar vettel i sevmesemde aracı sayesinde bir anda paladıgını düşünsemde sayılara bakarsak vettel alonso dan cok daha sanslı. önünde daha uzun bir yol var ve eger iyi bir aracta olursa schumi nin rekorlarını bile tehdit edebilir…

  28. Alonsoİyimi:) avatarı
    Alonsoİyimi:)

    Valla buraya baktığımda Alonso.com görüyorum site olarak.

    Yahu arkadaş tamam yarıştığı dönemin en olgun en iyi zamanını yaşıyorda bu kadar abartılmazki.

    Hani 4-5 şampiyonluk yaşamıştır efendime podyumlar su gibi akıyordur falan dersin adamda F1 tarihi var damga vurucak.

    Cidden bende diyorumki Alonso bu sporu bıraktığında dünyanın yok yok ahiretinde dahil olmak üzere herkesten üstün olacak hatta kainatın en üstün sürücüsü olucak.

    Nasılsa sallamak bedava 🙂

  29. Bi sen eksiktin be Sainz. Saygı duyduğum sayılı sürücülerden biri ancak biraz gündeme gelme çabası, ispanyol milliyetçiliği ve belki de mantıksız laflar sarf etmesi için vaad edilmiş önemsiz şeyler doğrultusunda konuşması beni rahatsız etti. Briatore'nin laflarını zerre kadar umursamamıştım, ancak Sainz gibi gerçek yarışçılığı, en iyi olmanın ne demek olduğunu bilen bir adamın da at gözlüğü ile gezmeye başlamış olduğunu görmek gerçekten üzücü. Sadece hayal kırıklığımı belirtmek istedim, şöyle kısa bi yorum da yazabilirdim;

    Bite me Carlos 🙂

  30. [xtrabit] Haberi ertesi gün okuduysan bunu söylemen normal çünkü o haberde sayfa sayfa mesaj silindi.Keşke kaydetseydim bazı mesajları.

  31. [xtrabit] Alonso'nun hangi haberinde "kinler nefretler" havada uçuşmuyor ki ? Alonso'ya olan düşmanlığın haddi hesabı yok.Alonso'yu bunlara verseler bir kaşık suda boğarlar.

    Raikkonen Ferrari'den 2007'de ayrıldı.Alonso'nun suçu.
    Schumacher 2006'da emekli oldu.Alonso'nun suçu.
    Hamilton 2007'de şampiyon olamadı.Alonso'nun suçu.
    Massa Macaristan'dan sonra eskisi gibi değil.Alonso yüzünden.
    Ferrari en hızlı araç değil.Alonso sebebiyle.
    McLaren Ferrari'nin verilerini çalmış.Kesin Alonso söylemiştir.
    Briatore Piquet'e kaza yap demiş.%100 Alonso önermiştir.

    Romayı'da Jüll Sezar yakmamış biliyor musunuz ?

  32. Vettel yaşı, başarıları, yükselen form grafiği ve sponsor desteğiyle tüm takımların gözbebeği durumunda bence ilerde Alonso değilde Sebastian Vettel F1'den En Büyük Pilot Unvanıyla Emekli Olabilir"

    22 galibiyet 33 pole pozisyonu 40 podyum

    25 yaşında ve sadece 94 yarışta bu istatistikleri gelmiş geçmiş bütün formula 1 pilotları arasında yakalayan tek isim Sebastian Vettel dir

    ————————————————————————————————————————————–

    30 galibiyet 22 pole pozisyonu 80 podyum

    31 yaşında ve 191 yarışta Alonso bu başarıları elde etmiş Sebastian Vettel bazı alanlarda Alonsoyu şimdiden geçti diğer alanlarda da kariyeri bitmeden Alonsoyu geçecektir

    tabikide görüşler kişiden kişiye değişecektir ama bana göre potansiyel en iyi Sebastian Vettel

  33. [xtrabit] Hakaret ? Irkçılık ? Küfür ? Hayal dünyasında yaşıyorsun.O haberde ne hakaret,ne ırkçılık ne de küfür vardı.Uydurmayın.

  34. Kimse durup dururken şurdan bir gazeteci bulayım da alonso yu öveyim demez.Gazeteciler bu cevapları alacak sorular soruyor veya o yönde konuşmaya sevk ediyordur.Bu haberlerin gün aşırı çıkıyor olması Ferrari/alonso nun reklam kampanyasının, reklam stratejisinin bir parçası olduğunu düşünüyorum

  35. Carlos amcamız Alonso'yla şampiyonluk için çekişen pilotların üzerinde baskı yaratma misyonunu yüklenmiş gibi.. Tarzım olmayan bir yaklaşım tarzı; bu tarz -ebilir, -abilir peygamlarını gereksiz bulurum; ki zaten 'rakiplerinin' saygısını çokça kazanmış birinin bu ve benzeri sıfatları alacağı tarih kendiliğinden tayin olacaktır. Bu tarz söylemler maalesef benim nazarımda acizlik ve ya beklenti belirtir ki hoş değil… Haddi'zatında Sainz'ı çok severim…

  36. [xtrabit] Hiç birşey tek taraflı değildir.Geçen gün Lewis-Schumacher haberi vardı belki bilirsin.O haberin altında sayfa sayfa hakaret , ırkçılık , küfür vardı ve bunları yapanlar içinde birkaç Şumici vardı geri kalanı alonsocu ,ferrariciydi.O habere gelen McLaren ci arkadaşların çoğu mesajların çirkinliğinden bahsetti ve ikili tartışmalara girmemeye çalıştı yani pilotuna yapılan hakaretlere , küfürlere cevap vermedi.Ama başka bir haberde McLaren cisi , Vettel cisi ,Kimi cisi alonso hakkında en ufak birşey yazdı mı bütün alonsocular "hayır o öyleyse bu da böyle , senin pilotun da şöyle de böyle " diye biraz fazla tepki gösteriyor

    Madem pilotunuzun eleştirilmesine , ona söz söylenmesine tahammül edemiyorsunuz o zaman aynı hassasiyeti önce sizin göstermeniz doğru olmaz mı?

    Bu sitede McLaren ci , Kimi ci , RedBull cu birbirleriyle genelde sıkıntı yaşamadan konuşabiliyorken alonsocular genelde herkesle tartışıyor ,kavga ediyor.

    Bu söylediklerim herkes için geçerli değildir,iyi-kötü her taraftar grubunda istisnalar vardır.

  37. prancing horse  avatarı
    prancing horse

    kariyerinin en iyi döneminde ve kariyerinin sonunda en iyisi olması için bir engel bir neden var mı? yardımcı olursan sevinirim

  38. Bir noktadan sonra kabak tadı vermeye başlıyor ve o nokta çoktan geride kaldı…hergün bunun gibi bir başlık standart oldu, sıktı artık…

  39. Savunanda da büyük suç var bana göre. Savunan da düzgünce, inceden lafını söylese öbürü bir daha böyle yazamayacak. Tek taraflı bir durum değil kesinlikle. Toplu halde bir sorun var. Bir de yorumu silindikten sonra çıkıp "ben doğruları söylemiştim, neden silindi" diyen oluyor. Nereye bassan çamur. Geçen daha uzunca sitem etmiştim. Olan da yönetime oluyor.

  40. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Laf sokma olmazsa ,saçmalık olmazsa, hakaret olmazsa savunma da olmayacaktır.Bunlar fikir özgürlüğü değildir ..Hele hele yalan dolan beyanların düzeltilmesi savunma değildir.Halen ısrarla monzada Alonsonun Massayı geçemeyeceğini yazanlar var.Diğerlerini boşver , Raikkoneni Şumiyi , Vetteli geçmiş ama Massayı geçemezmiş olayı çok komikti.Bunlara müdahale, savunma değildir ama silinme vesilesidir.

  41. Klasik, güzelce konuşmayı ve tartışmayı becerememe durumu. Demek ki vatandaş birilerine laf söylemeye veya birilerini savunmaya geliyor buraya. Sabır.

  42. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Singapur gp kazananlar bölümü yoruma kapanmış.Demekki yine hakaretler kinler nefretler havada uçuşmuş.
    Site yönetiminden bir ricam var.Buna benzer (övgü içerikli) Alonso haberlerini yayınlamasanız olmaz mı?.Örneğin geçen hafta eski teknik direktörlerden Gary Anderson hamiltonun twitter olayı için ""Çocukça"" demiş.Bu olay hamiltonun "saf "olduğunu gösterir demiş.Bu demeç, haber olarak yayınlanmadı.Alonso haberlerinin bazılarını da yayınlamasanız olmaz mı?

    Ne Alonsonun ne de bizlerin bu övgülere ihtiyacı vardır.Okumasak da bişey kaybetmeyiz.Ama sırf bu yüzden kendini kaybeden hırçınlaşan kişiler var.Ben şahsen burada çirkin, dayanıksız ağır hakaret içeren laf sokmaları okumak yerine Alonso haberi görmemeyi tercih ederim.Pilotumun haberlerini başka sitelerden takip ederim.Son aylarda ağız tadıyla haber okuyamaz olduk..Alonso haberi benim için provakasyon haberi niteliği taşır oldu.İnsanların farklı karekterlere bürünmelerini izlemekten bıktım.Daha düne kadar rosberge ağır hakaretler edenler birden rosberg sever oluveriyor.Rosbergin Alonsoyu Prostu Laudayı saymadığı haberin bize ne faydası oldu ki sadece buradakileri sevindirmeye yarar..

  43. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Yok artık. İyice saçmaladı bunlar. Bir sonraki haber de "Alonso motorsporları tarihinin en iyisi olabilir" olacak heralde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir