Alternatör Meselesinde Sorun Red Bull'da mı?

yazar:

kategori:

Geçen günlerde Red Bull’un sahibi Dietrich Mateschitz, motor aldığı Renault’ya çağrıda bulunmuş ve alternatör tedarikçisini değiştirmesini istemişti.

Ama Kolner Express’e göre sorunun asıl nedeni, Adrian Newey’in şasi tasarımı.

Renault aynı zamanda Lotus, Williams ve Caterham’a da motor veriyor ama alternatör ile ilgili en çok canı yanan  takım Red Bull.

Express, RB8’in arka kısmının dar tasarımının sorunu ortaya çıkardığını öne sürüyor.

Bir kaynak: “Diğer Renault araçlarında alternatör mükemmel bir şekilde çalışıyor. Red Bull’un sorunları, aşırı ısınmaya neden olan harici etkisi ile oluşuyor.”

Red Bull Motor Sporları Sorumlusu Helmut Marko: “Ne yazık ki arızaya tam anlamıyla neyin sebep olduğunu bilmiyoruz. Ama buna şasi bağlamında etki edemiyoruz.”


Yorumlar

  1. Alternatörler hassas, bu hassaslıktan en çok başı ağıranda Red Bull gibi geliyor bana. Aşırı ısınma sorunu soğutma ile çözülebilir, Renault motorlu araçların diğerlerine göre daha farklı bir soğutma sistemi kullanıldığı belirtilmişti(yoksa sadece Red Bull muydu, emin değilim)

    sonuç olarak Red Bull'un alternatörü soğutma sistemi hava soğutmalı, Ferrari'ninki sıvı soğutmalı diye biliyorum, sıvı soğutmalı daha efektif çalışırken, hava soğutmalı daha çok performans kazandırıyor sanırsam

    öte yandan hafızama güvendim yamuluyor olabilirim

  2. Pirelli'nin test aracı aynı sorunu yaşamasaydı şöyle düşünürdüm:

    Valensiya'da Vettel tur başına 1 saniye fark açıyordu. Tırtladı.
    İtalya'da Vettel beklenenden daha yukarıdaydı. Tırtladı.
    O halde Red Bull bir şeyler denemiş olabilir.

  3. Talebe göre arzda bulunuyorlar.

  4. Paket ısı konusunda etki eder tabi ama Renault muhendisleri bunu onceden tespit edip soylerlerdi ve gerekli önlemler alınırdı. Bence sorun alternatorde, Magneti Marelli bilerek yapmamıştır ama bir sorun oldugu da ortada. Saibelerin giderilmesi acisindan Renault baska bir alternator ile yola devam etmelidir..

  5. fiat ın her malından uzak dururum,düşük kalite.

  6. Magneti Marelli sadece Renault motorlu araçlarda kullanılmıyor ki Ferrari motorlu Ferrari ve Sauber'de de kullanılıyor. Gel gelelim esas sorun RedBull'da çıkıyor. Ben sorunun RedBull kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

  7. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Bence sorun alternatörün yapımından dolayı üretim hatası olabilir 😀 fabrika hatası

  8. Başta ben de öyle düşünmüştüm. Ama Valencia'daki Grosjean'ın arızası ve Pirelli aracı arızasının da üst üste gelmesi işi değiştiriyor. Tek arıza yapan Red Bull olsaydı farklı düşünülebilirdi. Monaco'da Petrov'un aracında da yaşanmış böyle bir sorun. Alternatörlerde oluşan bir sorun olduğu kanaatindeyim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir