Alonso: "Önümüzdeki 2-3 Yarış Bizim İçin Çok Önemli"

yazar:

kategori:

 

İspanyol pilot, bu hafta Singapur GP’ye en yakın rakibi Lewis Hamilton’ın 37 puan önünde lider giriyor.

Alonso, takvimde geriye kalan pistler içinde Marina Bay, Suzuka ve Yeongam’ın, diğerlerine göre F2012’ye daha uygun olduğunu düşünüyor.

Alonso: “Atak yapma imkânımız olan 2-3 yarış var.”

“Aracın iyi durumda, bizim de rekabetçi olacağımıza inanıyorum. Rekabetçi olursak, bu fırsatları değerlendirmeliyiz.”

“Burası, Japonya ve Kore için iki gün önce yola çıktık ve Kore’nin ardından geri döneceğiz.”

“Bu üç yarışlık seyahatte amacımız, yarış kazanmak ve liderliği pekiştirmek. Ortada 75 puan var. Bundan azamiyi elde etmemiz gerek.”

Ferrari pilotu, bu hafta sonu hem sıralama hem de yarış birinciliği için mücadele edecek güçte olacaklarını ifade etti.

Sıralama ve yarışta zafer elde etme şansı olup olmadığı sorulduğunda Alonso: “Evet var. Yarın nasıl bir performans ortaya çıkacağını bekleyip görmemiz gerek. Ama hedefimiz, bu yarışta hem galibiyet hem de sıralama birinciliği”

“Monako ve bir çeşit cadde pisti olan Kanada’da rekabetçiydik. Bu yüzden burada yine elimizden gelenin en iyisini elde etmeye çalışacağız. Sıralama birinciliğinin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu yüzden Cumartesi, önemli bir gün”

McLaren’ın son üç yarışta damalı bayrağı en önde geçmesine rağmen Alonso, herhangi bir baskı hissetmediğini, hata lüksünün bulunduğunu belirtti.

Alonso: “(Baskı) hiç yok. Spa’daki yarışı bitirebilseydim, şampiyonadaki liderliğim sürekli olarak artmaya devam edecekti. Sadece o yarış yüzünden düşüyor.”

“Şimdi 2-3 yarışta durumu telafi etmeye çalışacağız. McLaren’ın çok iyi bir forma sahip olduğu, son 2-3 yarışın ardından favori gösterildikleri doğru. Ama tempoyu biraz arttırmak bize bağlı ve neler yapabileceğimizi bekleyip görelim”

“Hiç baskı altında değilim. 7 yarış var ve şampiyonluk için 5-6 aday var. Son yarışa kadar yakın geçecek. Ama bir hata yapacak veya yarış dışı kalma lüksüne sahip tek kişi benim. Diğerleri bunu yapamaz. Bu yüzden (onların üzerindeki) çok daha fazla baskı var”

 


Yorumlar

  1. emin konuşmuyorum ama alonso sene içinde hiç bukadar iddalı açıklamalar yapmada sıralama 1.liği yarış 1.liği gibi

  2. kerem kancevizoğlu  avatarı
    kerem kancevizoğlu

    [xtrabit] yahu kardeşim sen ne aptal adamsın bu sene yarış kazanamamış aracın neyini savunuyorsun ALLAH bilir raikkonen'den şampiyonlukta bekliyorsundur sen hiçbir yarışta şans vermedim tabi vermem vettel 1 yarış kazandı bu sezon lotus hiç hala gelmiş lotusu red bullu savunuyon bak işine git bir mantıklı yorumun olsa başım gözüm üstüne ama çok gereksiz konuşuyon ayrıca her hafta aynı cümleyi yazıyon demişin bu sezon ferrari-mclaren savaşı var ondan ham-alo diyorum sen f1 değil pokemon izliyon galiba lütfen yorumlarıma cevap verme hadi eyvallah.

  3. Ferrari%100 avatarı

    Belki 2008 tekrarlanır pole olarak

  4. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Singapurda 2 kez kazanmasına rağmen kazadan uzak durması lazım ilk viraj ve sonrası çok önemli o yüzden sıralamada çok önemli biliyorsunuzki en önde başlarsanız kazadan uzak durma şansınız var ancak ilk 5 iseniz yada 6-7 o zaman işin şansa kalır,bu pist hata affetmiyor ve cadde pisti olduğu için birde gece olması birde nemin fazla olması pilotları monacoya göre tam 4 kat fazla enerji tüketmesine neden oluyor buda dayanıklılık demek oluyor,en iyi performansı gösteren yarışı kazanır ancak Mclaren burada güçlü olur ama Ferrari de bu tür pistleri seven bir takım, ve İtalyada ve spa ya oranla daha el verişli ferrari için, o yüzden Alonsonun bu yorumdan sonra olumlu düşünceler içersindeyim bakalım cuma günü en hızlı isim kim olucak merak söz konusu evet hafta sonu büyük heyecan başlamak üzere ve bence burada Lotus da hızlı olabilir.

  5. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''ben bu yarış red bull'a ve lotus'a şans vermiyorum.'' Bir şey sorucamda sen hangi yarış zaten Lotus ve Red Bull'a şans verdin ki ? 😀 Her zaman aynı yorum, aynı cümleler. Bir kerede farklı bir şeyden bahset.

  6. DreamOfWinD  avatarı

    Bir taraf çok optimistik bir taraf çok pesimistik düşünüyor. Geçen hafta da söyledim pol alamayabiliriz ama 0.3 sn geride oluruz diye düşünüyorum bende kuru sıralamada. Yarışta ise her şey lastik kullanımı.

  7. rocco junior avatarı

    Hocam,sen işi bitirmişsin 🙂 Bence bu kadar emin konuşmamalısın yani kimin nerde ne kadar güçlü olacağına dair özellikle bu sezon fazla yanılmalar oluyor.Lotus ve Red Bull son 2 yarıştır zayıf performanslarını burda göstermezler bana kalırsa.Bu pist onların öne çıkabileceği ve Mclaren'in yine favori olarak geleceği bir pist.Son yarışlarda müthiş bir yükseliştiler.Ferrari ise evet biraz daha hızlandı ama önümüzde halen takımlar var.Ayrıca burda pek çok ufak güncelleme yanı sıra yetişmeyen ciddi güncellemeler var.Tam paket asıl sonuç vermesi için bütün bileşenlere ihtiyaç var.Çekiş için bize fayda sağlaması beklenen zımbırtılar malesef yetişmedi.Pistte hızlı diyebileceğim doğru dürüst sektör yok.Bir kaç hızlı viraj o sektör bize uyar gibi algılanmamalı.Sürekli tur atıyorum ama her yerde frenleme var ve yavaş virajlar var.Tek umutlandığım nokta Alonso'nun bu pistte çok başarılı olması.Son olarak ben senin söylediğinin aksi bir tablo bekliyorum.En iyi ihtimalle 5.6.lık…

  8. kerem kancevizoğlu  avatarı
    kerem kancevizoğlu

    singapurda cumartesi yağış bekleniyor fakat pazar yağış yok sanırım alonso 2010'da çok güçlüydü burada 2008'de massa polü aldı geçen sezon zaten red bull her yarış iyi olduğu için geçen seneyi pek dikkate almıyoruz.pistin ilk sektörü ferrariye çok uygun ikinci sektörde mclaren-ferrari kapışması olur son sektörde hızlı olabilir ferrari …aslında singapur ferrariye uygun biraz magny course'da bazı özel güncellemeler işe yaradı ferrari buraya özel paketlerle geliyor alonso zaten çok hızlı bir pilot özel güncellemeler ve yeni paketler işe yararsa ben bu yarışta alonsonun en büyük favori olacağını düşünüyorum.bana göre singapurda podyum:alo-ham-vet şeklinde olur.ferrari saf hız anlamında mclaren ve red bull'u yakaladı yüksek downforce ve yüksek çekiş gücü isteyen yerlerde ferrari artık baya güçlü yaz arasında ferrari baya gelişti takımda birçok patron ve mekanikerler burada çok iddaalı olacaklarını düşünüyor ben bu yarış red bull'a ve lotus'a şans vermiyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir