Rosberg, Mercedes'in Gelişiminden Gururlu

yazar:

kategori:

Magny-Cours’daki Genç Pilotlar Testi’nde denediği Coanda tarzı yeni egzoz düzenini bu hafta sonu Singapur’da kullanmayı planlayan Alman takım, Haziran ayında Michael Schumacher’in Valensiya’da aldığı podyumdan bu yana benzer başarı gösteremedi.

Ama bu sezon takımın tek galibiyetini alan Rosberg, hedeflerine ulaştıklarını belirtti.

Rosberg: “Bu sene hedefimiz, geçen seneden daha iyisini yapmaktı ve bunu başardığımızı söyleyebiliriz diye düşünüyorum”

“Çin’de kazandık; Monako’da ikinci olduk ki bunlar harika sonuçlardı. Bu yüzden olumluk bir sene diye görülmeli.”

“(Yapılacaklar listesinde) bu kutucukları işaretledik. Bu yüzden artık daha da gelişmemiz gerek. Bir sonraki amacımız, birçok yarış kazanmak ve doğru yola girmek”

Alman pilot, şu anda şampiyonada 5. sırada bulunan Mercedes’in 2013’de en iyi araca üretecek potansiyele sahip olduğunu ifade etti.

Rosberg: “İnanıyorum. Fabrikada üst düzey insanların işe alındığını görebiliyorsunuz. En iyi yarış aracını üretme sadece zaman meselesi.”

“Üzerinde çalıştığımız bazı teknik meseleler var. Eğer (gelecekte) bir şampiyonluk için mücadele edeceksek, aracımızın sorunsuz ve tamamıyla dayanıklı olmasını sağlamalıyız”

Rosberg ayrıca gelecek sene takım arkadaşının kim olacağının kendisini çok etkilemediğini yineledi.

Rosberg: “Dedikoduları takip ediyorum ama beni ilgilendiren ne? Michael ile işler yolunda gidiyor. Bu yüzden kalırsa, takımı beraber iyi bir şekilde yukarı taşımak için zorlamaya devam edeceğiz”


Yorumlar

  1. arkadaşlar monza ile birlikte bu araç tekrar toparlamaya başladı…
    bundan sonraki yarışlarda daha rekabetçi olacağının ip uçlarını da net olarak gösterdi (gerçi singapur yarışında da bunu tekrarlayabilirse…)
    sezon bitene kadar ilk 4 e gireceğimizi ümit ediyorum..

  2. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Mutlaka Rosberg başka bir seriden söz ediyor, yoksa sezon başında yarış kazanacak potansiyele sahip olan aracın sene sonu bile gelmeden Q3'e kalamaz duruma gelmesinden gurur duymayı bırak bunu gelişimden bile sayması imkansız değil mi? Hayır bi ara ciddi ciddi F1'den bahsediyo sanmadım değil. Yok ya F1'den bahsetmiyodur, tabi tabi olamaz ya…

    Bi de şu var tabi:
    > Ama bu sezon takımın tek galibiyetini alan Rosberg, hedeflerine ulaştıklarını belirtti.

    "Hedefimiz geçen sene açık ara elde ettiğimiz dördüncülüğü unutup bu sene beşinciliği zar zor elde tutmaktı ki bunu da başaracağız gibi görünüyor". Eğer bu şekilde bi düşüncede değilse 1 yarış kazandılar diye kendilerini başarılı saymazlar herhalde. Dün Fernando'nun üç (rakamla 3) galibiyetini şans eseri aldığını, bunun bir başarı olmadığını söylüyorken Q3e kalamayan araçlarının gelişimini (!?) ve elde ettiğini başarıdan saymaz herhalde de mi? Yok yahu saymaz, tabi tabi saymaz…

  3. Yusuf  Hitay avatarı

    geçen yıl şampiyonayı 4. bitirmişti mercedes. bu yıl ise 5. likten yukarısı zor gibi ve arkada ciddi bir sauber tehtidi var. bunu bir ilerleme olarak görüyorlarsa vay hallerine. egzoz beslemedi difüzörler yasaklanmasaydı muhtemelen grid birbirine bu kadar yakın olmayacak ve mercedes aldığı o tek galibiyeti ancak hayallerinde yaşayabilicekti.

  4. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    saçmalık

    ayrıca rosberg ne saçmalıyor sene başında iyi olan araç şu anda zar zor puan alıyor gelişim bu mu

  5. Bu arada, geçenki genç pilotlar testinde kullanılan shark fin motor kapağı aero için filan değilmiş. FIA tarafından önümüzdeki sene için test ettirilen ve üzerinde pilotun isminin yazacağı bir tabelaymış!

    The Shark fin was for an FIA test (Driver Identification) for next year by all accounts (Not strictly Aero related)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir