Alonso'dan Massa'nın Koltuğu için Adaylara İlginç Benzetme

yazar:

kategori:

Massa’nın Ferrari’deki geleceği uzunca bir süredir şüphe altında ve koltuğu için son dönemde yıldızı parlayan Sergio Perez gibi isimler aday.

Alonso ise aday listesindeki isimleri F1’deki başarıları açısından Massa ile kıyasladı ve onları “küçük isimler” olarak niteledi.

Alonso: “Üç senedir Felipe ile birlikte çalışıyorum. Çok iyi bir ilişkimiz var”

“Takım eğer Felipe’nin yerine birini getirmeye karar verirse, kim gelirse gelsin Felipe’den daha iyi olmalı”

“Yazılan çok isim gördüm. Bunların kalben mi yoksa mantık çerçevesinde mi yazıldığını bilmiyorum”

“Duyduğunuz bütün o isimler… Felipe’nin Formula 1’de yaptıkları ile bu küçük isimlerin Formula 1’de yaptıklarını kıyaslarsanız…”

İspanyol pilot ayrıca Ferrari’nin, bulacağı yeni pilotun Maranello kökenli takımdaki geleneklere, takım için çalışmaya saygı duyacağından emin olması gerektiğini de belirtti.

Alonso: “Takımın vereceği karar saygı duymamız gerektiğini düşünüyorum.”

“Bence Ferrari’ye saygı duyan, takım adına, kırmızı otomobiller adına çalışma bağlamında geleneklere saygı duyan bir pilota ihtiyacımız var. İlk öncelik bu”

Öte yandan Massa, geleceği ile ilgili çok fazla endişe duymadan pist üzerinde elinden gelenin en iyisini yapmaya yoğunlaşacağını dile getirdi.

Massa: “İyi sonuçlar almaya, araçtan en iyisini ortaya çıkarmaya ve her şeyi bir araya getirmeye devam etmeliyiz.”

“Her zaman yapmaya çalıştığım şey bu ve bu, benim için en önemli şey. Anlaşmam henüz imzalanmadı ama bunu gerçekten dört gözle bekliyorum”


Yorumlar

  1. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    [xtrabit] yanı koca cümlede gelıp orayamı takıldın he elektrigi falan mı kesfettıgını sanıyorsun 🙂

  2. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    benım söylemek ıstedıgım sey perez Alonso yu gecerken ikiside aynı lastıge sahıp degılken bunun kıyaslamasının yapılması mumkunmu ? yarısın tamamından bahsetmıyorum yaptıgı gecısten bahsedıyorum.

  3. Yanlış hatırlamıyorsam bu yazı Metin Mete ye ait.

  4. David Jones avatarı

    Alonzo nun vettelle yaptığı mücadelede aracı hasar aldı ve bundan dolayı performasında az da olsa düşme yaşandı bence ondan dolayı pereze geçildi. Birde suber lastiklerini en iyi koruyan takım yarış performasları pist araca uygunsa çok iyi oluyor. Hem perezde iyi pilot ama Alonzo değil

  5. Fernando Alonso Medium (20) Hard (33)
    Sergio Perez Medium (24) Hard (29)
    Perez medium lastiği sadece 4 tur fazla kullanmış ikisi de tek pit-stop yapmış sadece lastik seçim sıraları farklı.O 4 turluk daha az kullanması ise muhtemelen alonso nun sıralamada lastiği kullanmış olmasıdır.alonso yarışa sıfır lastikle çıkmış olsa muhtemelen birebir aynı kullanım miktarlarını görecektik.

  6. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    biri sert hamurla başladı diğeri yumuşak hamurla başladı.Bunun neresi benzer strateji oluyor.

  7. Yorumumun en başında ne yazıyor "Monza 2012" yani bu ne demek?Bu açıklamam Monza 2012 ile alakalıdır.

    Arkadaşın monza için ikisini kıyaslamanın yanlış olacağını söylemiş, ben de monza da ikisi için herhangi önemli bir olay olmadığını benzer strateji ve benzer grid pozisyonuyla başladıklarını hatta daha dezavantajlı olduğu halde daha iyi yerde bitirenin Perez olduğunu söyledim.

    Ama sen alakasız şeylerden bahsetmişsin.

  8. Anlaşılan öyle değilmiş. Bu resimde tam tersi var 😉

  9. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Alonso düşmanları iş başında! Giydirin durun. F2012 bu yılın ilk yarışında pistteki en kötü araçlardan biriydi. Alonso ikinci yarışı o kötü araçla Perez'in önünde birinci bitirdi. Yağmur'da hiç hata yapmadı Fernando, kusursuz sürdü ve bu araçla 3 galibiyet aldı. Perez'in en büyük başarısı 2.lik, ayrıca tek turda Kobayashi kadar bile olamıyor, bırak Alonso'yu. Perez'in aracı kötü araç mı? Topladığı puandan ölçebilirsin bireysel başarısını. Adamda istikrar diye bişey yok, derinliği olmayan Türk aklıyla sadece bir yarışa bakarak karşılaştırma yapıyorsunuz, Perez'de zerresi olmayan istikrar olayı Alonso'dan daha fazla kimsede yok! Perez ile Alonso'yu karşılaştırıyor ya adama bak…

  10. Perez'in başarılarını genelde ilginç lastik stratejileri ile kazandığını araştırınca görebiliyoruz. Yetenekli ve hızlı bir pilot evet, fakat sıralamalarda Kobayashi'den bol bol geride kalabiliyor. Ve her yarışı çokta parlak olmuyor. Acaba kendisine podyumlar getiren asıl sebep muhteşem lastik kullanan aracımı, stratejimi, aracın hızı mı, yoksa perez mi… Aslında hepsinden biraz var bence…

    Fakat ben Perez'i geleceğin Raikkonen'i olarak görmüyorum, mevcut lastik kuralları değişse bence kobayashiden üstün bir pilot değil, ki kobayashiyle kıyaslamamın sebebi takım arkadaşı olması ve 3 kere podyuma çıkması

    Kovalainen'i severim, fakat bu saydığımız isimler gerçekten Massa'dan çok ileri düzeyde pilotlar mı, tartışılır… Alonso bence bunu ima ediyor, Kovalainen'in yada Perez'in yaptığını iyi bir araçla Massa'da yapabilir. Bize iyi araç verin, yada Massa'nın yerine Vettel Hamilton gibi daha üst düzey pilotlar getirin… ve ekliyor, bana sadece karara saygı duymak düşer…

    ps: Geleceğin Raikkoneni olarak görmüyorum derken Raikkonen dememin sebebi de ikisininde yarışmaya Sauber'de başlaması başka bir şey değil…

  11. burak evmez avatarı

    [xtrabit] bu arkadaş kadar provokatör yoktur

  12. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    ben onu kast ettim, sen şunu anladın, o bunu dedi.
    boşver böyle geçici şeyleri Lovely.
    o değil de İsmin çok güzel.

    ————————————–
    ki anladığını iddia ettiğin şeyde haklısın. benzetmeli gönderme yapmıştım. ya da göndermeli benzeşimde de bulunmuşum olabilirim. (bu ikisi çok geçirgen terimdir ustaca kullanmak gerekir)

    Lovely.
    güzel isim.
    hafif kırılgan ama olsun.

  13. Monza 2012
    Perez 12 başlıyor tek pit stop yapıp 2. oluyor
    Alonso 10. başlıyor tek pit stop yapıp (4-1). oluyor
    Ben bu iki pilotun kıyaslanamaması için bir fark göremiyorum.Belki şu olabilir:
    Perez sorunsuz bir sıralamanın ardından anca 12 olabilen bir araçla bunu başarırken alonso kendi ifadesiyle herkesten 0,5 sn daha hızlı olan bir araçla Perez in başardığını başaramadı.

  14. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    [xtrabit] Sanırım adminlerde Alonso Fanı Olsa Gerek Yorumlar Silinmiş…

  15. Lovely_F2008  avatarı

    foto galeriye bakmıştım , ben ne demeye çalıştığının farkındayım . diğerleri düşünsün .

  16. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    [xtrabit] fakfukfon var birde. alakası kendinden menkul.

  17. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    haberin resmine bak.

  18. Lovely_F2008  avatarı

    Evet … Ara ara Mclaren Ferrari'yi taklit etmeye çalışıyor . 2011 de Lewis'e verdiler lego mclarenı 2012 de button a test ettirdiler :)) Mantıklı konuşun lütfen . Adamlar tarzına uyduramayınca nasıl zorluklar yaşıyor hep birlikte görüyoruz .

  19. belçika yarışı serhan acar sesi olan full yarışı nereden bulabilirim.

  20. Perez 26 Ocak 1990’da Meksika’da doğdu. 15 yasında yarışmak için Avrupa’ya geldi ve 8 yıldır da tek koltuklu yarış serilerinde yarışıyor. Formula BMW Adac, A1 GP, British F3, GP2 ve GP2 Asia ve sonra da F1. Bu 8 yıllık kariyerinde tek şampiyonluğu var, o da British F3’un ilk senesinde. Yani aslında örneğin Nico Hulkenberg kadar parlak bir geçmişi yok, Hulkenberg 7 seneye 5 şampiyonluk sığdırmış. Bunların 3’u Perez’in de yarıştığı serilerde hem de…

    Formula 1’de çıktığı ilk yarışında Perez tüm izleyenleri etkilemiş, zira ilk yarışını tek pit stopla bitirmiş, tecrübesine nazaran harika bir lastik kullanımı göstermişti

    Perez basit bir pilot değil. Öncelikle yaşına göre olgun bir pilot, sabırlı ve zeki. Sürüş yetenekleri sıradan değil, istisnai. Üstelik Carlos Slim gibi şahsi servette dünyanın zirvesinde yer alan bir sponsor desteğine sahip. Ülkesi Meksika 113 milyonluk nüfusuyla ve 10.000 $’i aşan kişi başına düşen milli gelir ortalamasıyla güçlü bir ülke ve bu ülkenin desteğini arkasında bulunduruyor. Yani özetle tüm artıları bünyesinde barındıran bir pilot.

    Perez’in Sauber’e transferinin duyurulduğu günlerde Ferrari de Meksikalı pilotu Genç Sürücü Akademisine dahil ettiğini duyurdu. Yukarıdaki sebepler nedeniyle Ferrari gibi bir takım bile Perez’i elinden kaçırmak istemedi ve onu kanatları altına aldı. Perez bu dönemde Ferrari ile FDA bünyesinde zaman zaman bir araya geldi. Simülatörde çalıştı ve takımla ilişkilerini canlı tuttu. Ferrari Perez’i kesinlikle uzun vadeli bir proje olarak görüyor. Zira, hem yetenekli, hem genç, hem de büyük bir sponsor desteği var. Perez’le ilgili meseleyi bu kadar ağırdan alma sebepleri de bu.

    Özetle, Perez’in Ferrari’ye bu yıl gelmemesi takımdaki büyüklerinin söylediği gibi tecrübe meselesi değil, bana göre Vettel transferinin netleşmemesinin bir sonucu. Takım çok iyi biliyor ki diğer adayların çoğu genelde bakıldığında Perez’den üstün değil. Bu karar ona kötülük değil iyilik, çünkü takım bir yıllığına onu takıma alıp sonra da göndererek harcanmasını istemiyor. Bahsettiğim gibi Perez Ferrari’nin uzun vadeli bir projesi ve takım zamanlama hatası yapmak istemiyor…

  21. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    [xtrabit] Fernando Kişiliğini Ortaya Koymuştur Bu Açıklamayla ! Şartlar Ne Olursa Olsun Her Pilota Saygı Göstermelisin Ve Zorundasın Gerçekten Büyük Bir Saygısızlık ! Yazık Alonso Sana Umarım Şampiyon Olamazsın.

  22. o değil de, FUN ne? fan değil miydi o?

  23. perez diyorsunuzda massanında lastikleri sauber aracı gibi olsa aynı düzeyde olur alonsoda onu kestedmiştir

  24. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Monzada bir pilotun sert diğerininde yumusak hamurla yarısmıs olan pilotları kıyaslıyorsun farkındamısın 🙂 tur basına 2 sn fark kapatması perezin mükemmeliğimiydi 🙂

    f1 izleyıcı tarıhının gaflarından bır tanesinı gerceklestırdın kameralara gulumse popülelsin artık.

  25. [xtrabit] haaaa 2002 avusturyada şumi renault sürüyordu ferraride rubensi yavaşlatarak şuminin birinci olmasını sağladı değilmi. mantığa bak.

    o zaman şumi takımı şikayet etseydide görseydik babayiğitliğini.o yaptığınız takım emirleri ve onu yapan ferrariydi dediğin takım şumiye geçen sene vettele verilen bir araç vermeseydi şuanada yok 7 şampiyonluğu var yok 91 galibiyeti var diye hava basamazdınız.bunlarıda biliyorsun değilmi.rosberg bile bu sene bu araçla yarış kazanmışlığı var nerelerde senin şumi.şumiye saygım var iyi pilottur ama senin gibi taraftarları olduğu sürece diğer pilot fanları tarafından hep eleştirilecek veya aşağılancak.

  26. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    mobnxa yanlis yamisim monza dogrusu..

  27. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Alonso eğer küçük pilotlar benzetmesini sergio için yapiyorsa komedi derim :))Malezya'DA Sergio'nun elinden son anda kurtulmuştu mobnxa desen karşı bile koyamadan geçildi bu yüzden alonso'nun konuşmaya hakkı yok… !

  28. [xtrabit] Takım emrini Schumi çıkarmadı ferrari çıkardı, belki yaşın o günleri görmeye yetmemiş olablir.
    İyi okursan alonsoda takımın yapısı bu demeye getirmiş. Ben birinci pilotum, gelen ikinci olur takımda beni kollar, emir demiri keser demiş.

  29. [xtrabit] bence de senin demek istediklerini ifade etmemiş, sen anlamak istediklerini anlamışsın

  30. [xtrabit] Alonso alenen yazdıklarımı ifade etmiş, zaten herhangi bir yarışta takım arkadaşının önde bitirme ihtimali olduğunda telsizden mesajı yapıştırıyorlar tıpkı webere vetteli sıkıştırınca "pozisyonumuzu korumalıyız" mesajı verildiği gibi.

    Ben doğru bildiğimi söylemekten hiç vazgeçmedim dostum. Görünen köy kılavuz istemez.

  31. [xtrabit] bak şu konuşana 🙂 bir m. schumacher taraftarı 🙂 bari siz takım emirleri konusunda böyle yorumlar yapmayın allah aşkına

  32. Ferrari%100 avatarı

    2013'te Massanın yeri belli ferrari ve Anonsonun takım arkadaşı

  33. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    [xtrabit] arkadaş sanırım mercedesçi, bi kendi halinize bakın yaw. Zenginin malı züürdün çenesini yorarmış misali bunlarda bi numara yok kendisini böyle eğlendiriyor. 🙂

    Başklarına laf atarak kendini eğlendiren veya tatmin olmaya çalışan kişiler. Bu tipler hiç bitmez 🙂

  34. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Küçük ten kastı elde edilen basarılardır muhtemeln, bunu pilotları ezme maksatlı söyledıgını dusunmuyorum, ama mantıkende cumle yanlıs Alonso cum, hem genc hem yetenklı hemde basarılarla dolu bır karıyer sahıbı pilot yok zaten, doğal olarak belirli ölçüde basarısı olmayacak, ha Ferrari genc pilot cok nadir alıyor zaten muhtemelen webber tarzı bır sey ıstıyorlar buda artık eskisi kadar mumkun degıl, artık Mc lrn gıbı pilot sıtratejısı ızlemenın zamanı geldı, neymıs perez hala tecrubesızmıs Hamilton anasıın karnından f1 lemı dogdu artık pilot stratejınızı degıstermenın zamanı geldı Ferrari fun olarak senelerdır tek pılot ızlemekten sıkıldık.

  35. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    2. pilotun yeri legodan Ferrari.

  36. Massa da, Barrichello da Ferrari'ye geldiğinde Perez gibi ümit vaad eden pilotlardı. Hele ki Barrichello, Stewart'taki performansıyla göz doldurmuştu, yağmur sürüşleri dikkat çekmişti.

    Muhtemelen Massa üzerine sorulan provokatif bir soruya karşı verdiği resmi yanıt bu. Kasıtlı söylenmemiştir ki Alonso durduk yere çıkıp konuşan biri değil.

    Şu da var, Ferrari'ye pilot seçerken birinci veya ikinci pilot olacağı bilinerek birileri düşünülür. Hangi pilotun geleceği ve bu pilotun takım arkadaşı karşısında nasıl bir performans göstereceğini merak etmek için en son takımdır Ferrari.

  37. rocco junior avatarı

    [xtrabit] Hayır!Bence demek istediği,Massaya oranla f1 başarısı pek olmayan isimler.Örnek veriyorum Perez veya Heiki belki çok kaliteli kumaş pilotlar ya da Di Resta ama biliyorsun rakamsal olarak başarı çok önemli f1de.Büyük isim olman için bunları istatistiğe dökmen gerekiyor.Yoksa senin söylediğini anlatmak için takımda bana yardımcı olacak,görev adamı,takım oyuncusu vs gibi laflar kullanılmalı.Hadi bu kadar açık söylemesin en azından ima etmeli.

  38. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    [xtrabit] Ben, Raikkonen fanıyım. Ama Alonso'ya yapılan bu yersiz ve gereksiz eleştirilerden sıkıldım artık. Her Alonso haberinde, orada bitiyorsun ve amacın ortalığı karıştırmak. Başka pilot fanı olarak ben bile sinirleniyorum, Alonso fanları ne yapsın. Her yorumunda da aşşağılayıcı ve küçümseyici kelimeler kullanıyorsun. Bu huyundan vazgeç.

  39. [xtrabit] Gelecek olan takım emirlerine uymayı ve 2. pilot olmayı bilerek gelsin diyo yani.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir