Grosjean'dan Basına Veryansın: "Alonso Bile Bana Çok Kızmadı"

yazar:

kategori:

Fransız pilot, Spa’da ilk viraj kazasına sebep olduğu gerekçesi ile İtalya GP’de yarışamamıştı. Singapur’da Grosjean, bu olayı arkasında bırakmak istemesine rağmen basından sorular eksik olmuyor

Lotus pilotu, o kazada yarış dışı kalmış pilotların bile bu kadar üstüne gelmediğinden yakındı.

Grosjean: “Çok geniş çaplı sonuçlar doğurmasına rağmen diğer pilotların çoğu, beni pek eleştirmedi”

“Alonso bile bana çok kızmadı. Benim görüşüme göre o büyük bir şampiyon”

Bununla birlikte Fransız pilot, söylenene göre yasaklı olmasına rağmen Monza’da pilotlar toplantısına girdiğinde kendisini görmezden gelen Lewis Hamilton ile ilgili çok şey söylemedi.

Öte yandan Grosjean, cezanın ağır olmasına rağmen yine de dersini aldığını ifade etti.

Yani bu Pazar daha mı dikkatli olacak?

Grosjean: “Durum bundan daha karmaşık. Doğru dengeyi bulup doğru kararı vermek zor”

“İnsanlar, Formula 1’de gerçekten ilk (tam) senem olduğunu ve sürekli olarak ilk 10 içinde mücadele ettiğimi unutuyor. Gridin arkasında başlamak kadar kolay olmuyor.”


Yorumlar

“Grosjean'dan Basına Veryansın: "Alonso Bile Bana Çok Kızmadı"” için 18 yanıt

  1. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    [xtrabit] +1

  2. [xtrabit] cok komik ya . alonso hakkinda bu elestiride geldi ya. hakikaten spor'u nasil takip ettiklerini bir kez daha anladim . sıkı bir senna hayrani olarak sunu soyluyorum saf hiz acisindan alonso en hızlı uc pilotton biridir. lewis raikonen ve alonso. saka gibi ya :):)

  3. evet alonsonun olgun biri oldugunu bikez daha gördük bu itirafla.hakemler hamiltonu bıraksaydı grosjeanı oracıkta üüüüüldürecekti 🙂

  4. grosjean avustralya sıralamalarında 3. oldu. grosjean'ın 3. olduğu araçla hamilton polü çok rahat alır.

    takım lewise odaklı falan değildi. 2 kez dünya şampiyonu alonsoya odaklıydı. bu saçmalıkların hala devam etmesi çok ilginç

    rakibi yok muydu? takım arkadaşı alonso'ydu. alonso'dan daha büyük rakip mi var? heydaa..

  5. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    [xtrabit] Haklısın. Ama arkadaşın bahsettiği kadar, vasat değil. Bende en iyisi demedim. Ama en iyilerinden dedim.

  6. [xtrabit] Alonso'nun sıralama turları bence de en güçlü özelliği değil. Tamam sıralamada yavaş değil, ama yarışta olduğu kadar baskında değil. Yarışları genelde süper oluyor, her koşulda hızlı olmayı beceriyor yarışta

  7. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    [xtrabit] Ya sen neden bahsediyosun? F1'i sen biliyosunda, bizmi bilmiyoruz acaba. Alonso sıralama turunda iyi değilde ne demek. Ne saçma bir söyleşi bu. Allah aşkına, ağzı olan konuşmasın. Alonso'ya boşunamı komple pilot lakabı takıldı. Komple pilot demek, her alanda en iyilerinden birisi demek. Pole pozisyonunu kazanabilmek için, aracında iyi olması lazım. Tek turda 0.2-0.3 sn yavaş araçla sıralama turunda fark kapatamazsın, ancak yarışta istikrarlı bir şekilde aynı sürüşü gerçekleştirirsen bu farkı kapatabilirsin.

  8. ama unutma o sene grosjean hiç test yapmadan yarışlara katılmaya başlamıştı

  9. Henry Crazy avatarı

    Grosjean saf hız olarak iyi pilot olabilir.Ama kendisini geliştirmesi gereken çok konu var.Ben bu yılki performansının biraz araçla alakalı olduğunu düşünüyorum.Umarım beni yanıltır.Ama 2009'u hatırlayın.Tamam araç kötüydü.Ama hiçbirşey yapamadığı gibi Alonso'ya ezilmişti.O zamanki grojean'ın sıralama performansını çok hatırlamıyorum.Ama Alonso çok büyük farklarla Grojean'ı geçiyordu.Hem sıralamada hem yarışta.Ama anlayamadığım saf hızı Vettel ile birlikte en iyi olan Kimi'yi nasıl geçebiliyor.Sonuçta Alonso'nun sıralama performansı çokta iyi değildir.Bu da bayağı ilginç bir konu.

  10. Lovely_F2008  avatarı

    o araç gro nun elindekinden çok daha iyiydi , etrafında gro nunki kadar rakip yoktu ve takım da lewis e odaklı gibi bişeydi . ayrıca lewis hiç hata yapmamış gibi konuşuyosun . fuji ve çin yarışları en basitinden … tamam lewis sağlam adam ama bunlar da var işte .

  11. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Alonso olgun bir insan olmasının ve en büyük baskılar altında bile sakin kalabilmesinin sonucu olarak başarıyor her şeyi, Hamilton ise henüz ham olmasının cezasını çekiyor, büyük kabiliyetine rağmen zorlanıyor bu alemde ayakta durmakta

  12. ilk senem diyorsun ama o seni görmezden gelen adam ilk senesinde 2 dünya şampiyonu adamı mağlup edip şampiyonayı raikkonen'e kendi elleriyle hediye etti.

  13. Alonso Grosjean'a niye kızsın? Kendisine bir gün, rakiplerine her gün vuruyor.

  14. Grosjean iyi bir pilot.özellikle saf hız konusunda çok iyi olduğunu düşünüyorum.dediğiniz gibi yaklaşımımı değiştirmem tarzı açıklamalarda yapmıyor kazalara karışıp eleştirilince.Maldonado'yu ileride şampiyonluk adayı olarak görenler var ama Grosjean nedense pek aday olarak gösterilmiyor.bence Perez ve Grosjean kariyerlerinde doğru kararlar alıp ilerledikleri sürece ileride şampiyonluk için en büyük 2 aday.doğru kararlardan kastım şu; bu kadar hızlı iken gelecekleri parlak iken sürekli 2. pilot olacakları bir yere gitmemek.neyse konuyu dağıtmayayım.Grosjean bu sezon çıktığı 12 yarışın 5'inde yarış dışı kaldı.kalan 7 yarışın birinden puan çıkaramadı,diğer 6 yarışta ise 76 puan topladı.yani Grosjean'ın kendisinin de dediği gibi sürekli ilk 10'da mücadele ediyor,ve ben imnanıyorum ki 2009-2010'dan beri sürekli F1'de yarışıyor olsa,yani daha tecrübeli olsa şuanda o hataları yapmayıp şampiyonluk adayı olurdu.

  15. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Grosjean, bence iyi bir pilot. Yaklaşımımı değiştirmeyeceğim gibi açıklamalarda yapmıyor, bazıları gibi. Her şeyden bir şeyler kapmaya, öğrenmeye çalışıyor, çabalıyor. Ama yaklaşımını değiştirmez inşallah. Sürekli kaza yapsın, anlamında demedim. Agresifliğinden ödün vermesin demek istedim. Lotus'un istikrarlı puan alabilen pilotu var, Raikkonen. Bide biraz daha agresif bir sürücüye ihtiyacı var. Grosjean bu niteliklere sahip. Daha başarılı bir pilot olarak pistlere geri dönecektir eminim.

  16. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Adamın dibisin Alonso

  17. grojan iyi pilot kim ne derse desin..

  18. Bu sitede de çıkan çoğu tartışmanın sebebi bu işte, basın. Git adama abuk subuk sorular sor, o da mecburen abuk bir cevap versin, sonra ortalık karışsın. Basın kelle avcısıdır, düşeni tekmelerler, kalkanı överler. Bunu unutmamak gerek. Sonra hayat daha güzel olacaktır 😉

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir