Vettel Alternatör Sorununun Çözülmüş Olmasını Umuyor

yazar:

kategori:

Alman pilot, alternatör arızası nedeniyle bu sene iki defa yarış dışı kaldı ki bunlardan birisinde Valensiya’da baskın bir performans ile liderdi.

Red Bull’un motor tedarikçisi Renault, çözüm bulma sözü vermesine rağmen Vettel, takımının Singapur GP öncesinde henüz kendisinden emin olmadığını itiraf etti.

Vettel: “Açıkçası olması hoş bir şey değil. Yarışı bitirmemiz, puan almamıza yardımcı olabilir! Gelişim sağlanacağına inanıyorum ama bu sene iki defa alternatör sorunu yaşadık. Üzerine yoğun bir şekilde çalışıyoruz ve durum biraz zor. Çünkü arıza sonrasında neyin ters gittiğini tam olarak bilmiyorsunuz. Çünkü aksi halde sorunu hallederdik ve birkaç ay sonra tekrar ortaya çıkmazdı. Birkaç fikrimiz var ve gelecek için daha iyi sonuç vermeli.”

Dayanıklılık sorunlarına rağmen Vettel, bu sene Red Bull aracının güçlü olduğunu ve Alonso ile farkı kapatmamak için herhangi bir neden göremediğini ifade etti.

Vettel: “Şimdiye kadarki bütün yarışlara baktığınızda istikrarın en önemli şey olduğunu düşünüyorum. Sanırım ilk 5 içinde bitirebilecek kadar hızlı bir araca sahibiz. Şu ana kadarki şampiyonaya bakınca bunun oldukça istikrarlı olduğunu düşünüyorum. İhtiyacınız olan şey de bu; sezon sonuna kadar size gereken. Daha fazla elde edeceğiniz puanlar daha iyi ve elbette bu sene her yarışı kazanabilecek konumda da değiliz. Ama iyi bir aracımız var ve bu, gelecek bir iki yarışta da değişmeyecektir.”


Yorumlar

  1. Henry Crazy avatarı

    Bu yıl Vettel'in işi zor.Renault kışın bu problemi çözmeli.İtalyan firmasından başka firma bulup oradan alternatörü tedarik etmeli.Zaten şu anki Redbull bayağı geride kaldı.Ve kendilerine uygun pistlerde başarılı olamadılar.

  2. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Kötü bir durum aslında. Yarışta ilerlerken, bir anda kafanızı karıştırabilecek bir durum. Acaba yarışı tamamlayacakmıyım, tamamlayamayacakmıyım. Kafayı karıştırabilecek bir durum, konsantrasyonunuzuda etkileyebilir. Red Bull'un bir an önce sorunu çözmesi gerekir. Aksi taktirde pilot ve fanlar için sıkıcı yarışlar görebiliriz.

  3. geç kaldık.Valencia yarışını çok ararız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir