Cuma: Renault Pilotları

yazar:

kategori:

Nelsinho Piquet, ilk Kanada GP tecrübesindeki Cuma antrenmanlarında sürüş eksikliği çekmesinin matemini yaşıyor.

Montreal pistine ilk kez gelen Renault pilotu, sabanleyin hafif ıslak pist koşullarıyla başa çıkmak zorunda kaldı ve ardından öğleden sonra, vites kutusu sorunu yaşadı.

Piquet: "Bugünkü esas amaç, piste alışmaya çalışmaktı ama istediğim kadar fazla sürüş yapmamam nedeniyle bu zor oldu. Bazı yerlerde oldukça engebeli olmasıyla birlikte çok zor bir pist ve çok düşük downforce seviyesi ile yarışmamız nedeniyle meydan okuyan bir yer."

"Sabah pist ıslakken daha fazlasını yaptım ama şartlar istikrarlı bir şekilde değişiyordu ve öğrenmesi fazla zordu. Ardından benim öğleden sonram, araçtaki sorun nedeniyle erken bitti. Bu yüzden pek fazla iş yapamadım"

Takım arkadaşı Fernando Alonso da zorlu bir günü geride bıraktı. İspanyol pilot, spin atmasının ardından aracını tekrar çalıştıramadı.

Alonso: "Bu sabah pek sürüş gerçekleştiremedim. Çünkü sınırlı sayıda ıslak zemin lastiğine sahibiz ve hafta sonunda daha sonra ihtiyaç duyabilmesi dumunda onları koruma daha duyarlı bir hâl aldı. Ve bu yüzden pistin kuramasına kadar bekledik, bu da sadece son 10 dakikada oldu"

"Öğleden sonra iki farklı kuru zemin lastiği ile bazı çalışmalar yaptık ve programı tamamlamayı başaramasak da yarın için aracı geliştirme adına kullanacağımız bazı ilginç bilgilere sahibiz."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir