Cuma: Toyota Pilotları

yazar:

kategori:

Jarno Trulli, zorlu bir ilk güne rağmen bu hafta sonu Kanada GP’de formuna geri dönmeyi umuyor.

İtalyan pilot, ilk 4 yarışın 3’ünde puan almasının ardından son iki yarışta bu başarıyı gösteremedi.

Trulli, pistteki zayıf tutunma nedeniyle bugünkü antrenman seanslarının kolay olmadığını kabul etti ve yarına hazır olmak için takımının yapacağı işlerin olduğunu ifade etti.

Trulli: "Bir başka zorlu gündü. Çünkü pist tezeydi ve çok düşük tutunmavardı. Bu da benim, aracın kontrolü ve lastiklerden azamisini çıkarmam için savaşmam anlamına geliyordu. Genel olarak sıralamalar öncesinde dengeyi geliştirmek için yapacak oldukça fazla işimiz var"

"Bu hafta sonu nasıl olacağımızı söylemek zor. Lastiklerin rolü önemli olacak. Çünkü, geçen sene ufalanma sorunu yaşadık ve bunun performansa büyük etkide bulundu. Son zamanlarda bazı zor yarışlarımız oldu. Bu yüzden, burada formumuza bir geri dönüş yapabiliriz."

Takım arkadaşı Timo Glock da aracında doğru dengeyi bulmada sıkıntı yaşadı.

Glock: "İlk seansı iyi gitti ve değişen şartlarda yararlı çalışmalar ortaya koyduk. Ama ikinci antrenmanda bir denge bulamadım ve aracı sürmek gerçekten zordu. Bitime yarım saat kala bir tekerleğimi duvara vurdum ve gün için olanlar bunlardı."

"Yine de buradaki, Montreal’deki yarışlarım şimdiye kadar beni için iyi geçti. 2004 senesinde ilk F1 yarışımda burada puanlar almıştım ve Champ Car ile ikinci defa buraya gelmiştim. Bu yüzden bu pistle ilgili iyi hatıralarım var ve güçlü bir performans ile bu hafta sonundan çıkacağımız konusunda ümitlerim devam ediyor"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir