Codemasters F1 2012 Çıktı

yazar:

kategori:

Codemasters Racing’in yeni Formula 1 oyunu, bugün itibariyle dünyanın dört bir yanında satışa çıktı.Codemasters F1 2012’yi ilk test eden siteler ve kişiler oyuna yüksek notlar verdi.Videogamer sitesi oyuna 10/8 verirken, IGN sitesi ise oyuna 10/9 puan verdi.

 

Genç sürücü testleri, Güncellenmiş online modu ve Şampiyonlar modu gibi yeni modlar ile gelen F1 2012’nın ilk gününde satışlarda patlama yaşandığı söyleniyor.

Oyunda takvimdeki 20 pist, 12 takım ve 24 pilot olacak.Oyunun Sistem Gereksinimleri ise Şu Şekilde :

 

Minimum Sistem Gereksinimleri:

– İşletim Sistemi:Windows XP, Vista ya da Windows 7
– İşlemci:Intel Core 2 Duo @ 2.5Ghz ya da AMD Athlon X2 5400+
– RAM: 2 GB
– Ekran Kartı: 512 MB Ekran Kartı
– Ses Kartı:DirectX 9 Uyumlu
– DirectX: Versiyon 9c
– Harddisk : 12.5 GB boş hard disk alanı

Önerilen Sistem Gereksinimleri:

– İşletim Sistemi: Windows XP, Vista ya da Windows 7
– İşlemci: Intel Core i5 ya da AMD Phenom II x4
– RAM: 4 GB
– Ekran Kartı: 1 GB Ekran Kartı
– Ses Kartı: DirectX 9 Uyumlu
– DirectX: Versiyon 11
– Harddisk: 12.5 GB boş hard disk alanı

 

 

Codemasters F1 2012’nin Çıkış Videosu


Yorumlar

“Codemasters F1 2012 Çıktı” için 39 yanıt

  1. oyun diğer oyunlara göre çok hızlı açılıyor.yalnız bu arkadan kayma çok abartı olmuş.ralli gibi her virajda kopuyor arka toplamak durumunda kalıyoruz.Ama son oyundan daha iyi olduğunu söylemek gerekli.

  2. 2011'e devam.. Ya da durun 2002'ye devam yahu:):)

    gökhan kesinlikle haklısın. gerçekçi bir oyun istiyorsanız 2002 kardeşim gerisi hikaye

  3. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    oyun online alınabilir,tabi bugları giderecek patchte yalnızca full sürümlere gelir,geçen sene 2011'de öyleydi

    ARAL'ın sitesinde henüz satış yok,oyunu gördüğünüz bir teknomarket var mı ? PC için

  4. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    kanada ve macaristanı oynadım diğerlerine henüz bakamadım.oyunda hoş görünen tek kısım bir pilotu illegal geçtiğiniz zaman size zaman veriyor yerini geri vermeniz için.o sürede yer vermezseniz cezayı yapıştırıyorlar.joystick ile oynuyorum ve keskin virajlardan çıkarken arka taraf kopup gidiyor.ben şikan kesmeyle ilgili bir sorun yaşamadım.birkaç kez kesme yaptım +10 verdiler hemen.oyun menüsü oyun grafikleri iyi hoş ama sınıfta kalır.

    rfactor'e iyi modlar çıkıyorsa rfactor oynanır.

  5. Gokberk Onem avatarı

    bugün ps3 için aldım oyunu denemek için sabırsızlanıyorum. 2011 ve 2010'u saatlerce oynayan biri olarak inşallah daha iyidir bu oyun

  6. Dönme problemi yaşayan arkadaşlar için bir öneri … Araç ayarlarını quick setupdan Full Dry yapın
    ardından frenleri Low dan High a getirin Camber açılarınızı en yüksege alın …Temiz bir hafta sonu sizleri bekliyor

  7. Burak Kiremit avatarı
    Burak Kiremit

    Msn eklersen yardımcı olabilirim sana push_box_live@live.com

  8. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    yorumları okuduktan sonra indirmekten vazgeçtim. 🙂 2011'e devam.. Ya da durun 2002'ye devam yahu:):)

  9. deniz aydın avatarı

    rfactor f1 2012'yi nereden bulabilirim veya indirebilirim? Link verebilirmisiniz arkadaşlar…

  10. [xtrabit] OYUNU STEAMDA BULAMADIM TORRENT YOK MU

  11. [xtrabit] STEAM YÜKLÜ AMA BULAMADIM OYUNU

  12. oyunu nereden indirebiliriz

  13. Arkadaşlar araç dönmüyor demişsiniz bütün yardımlar açık oynarsanız oversterre engellemek için araç dönmez.:) Biraz zorlugu arttırın gerçekligi ozmn fark etceksiniz

  14. Takımların anlaşmaları nedeniyle böyle birşey yapamıyorlar.Bu soruya oyun yapımcıları bu cevabı vermişlerdi 🙁

  15. [xtrabit] –Kardeşim Yağmur ile ilgili bug var ama onun sebebi eğer oyunu erken çıkmadan indirmenden kaynaklanıyor binevi beta versiyonu gibi düşün …
    –Zorluk derecesi Legendda oynuyorum full set direksyon ile eğer f1 oyunlarını zaten otomatik frenle oynuyorsan hiç oynama daha iyi ayrıca arkadan kayma demişssin herifler oraya koskocaman CAR SETUPS koymus hatta anlamıyorsan QUICK CAR SETUPS var … Okuma yazama bilmesen dicem sadece f1 oyunun karalamak için yapılmış bi yorum.
    –Onu geçtim biz f1 manyakları için bu oyun inanılmaz . Gerçeklik desen var sesler mükemmel .
    –Plotaj çok etkili
    –Şikan kesmeden bahsetmişsin COrner Cutting dedigi şey oyunda virajları kesmek degil viraj da vakit kazanmak ile alakalı

    Lütfen Yapılan Yorumlara dikkat ediniz…Tam hayallerimdeki oyun gibi gerçekten MÜKEMMEL!

  16. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    rfactor en iyisi düşün yani m.schumacher bile oynamış oyun budur işte demiş 🙂

  17. kamera buglarının oyunu kıran gruptan olabileceğini düşünüyorum 2 senedir razor grubu kırıyordu oyunu,birde malezyada start finiş düzlüğünden önceki son düzlüğe girmeden önceki virajda sadece bir kez sanırım çakıl havuzuna girmeden döndüm diğer sürücüler ise her turda girdiler oraya bu çok önemli bir bug bence.

  18. daha yavaş ve daha düzgün yazmam lazım 🙂 bazı yerlerde hata yapmışım anlaşılmayan yer olursa onları tekrar yazayım.

  19. bu konuda size katılıyorum abuku sabuk cezalar çok oluyor.monacoda start finiş düzlüğünde arabanın kontrolünü kaybedip bariyerlere girdim akadan vızır vızır araba geçiyor pit yolundan çıkanları engellemem gerekçesiyle ceza aldım,geri geri gitsem bu sefer o arabalara çarpıcam yine ceza alıcam.oyunun en kötü yönü şu ki,arabanın tekerleği falan uçmazsa yarışı bırakamıyorsun,örneğin vites kutum bozuldu vites atmıyor illa birisine çarpıp diskalifiye ettiriyordum kendimi (genel olarak konuşuyorum burada 2010 ve 2011 dahil seri için).bir diğer saçma olay da şu bence 5 sezonluk kariyer yapıyorsunuz 5 sezonda eğer siz başka takıma transfer olmazsanız griddeki 12 takımıda hiç bir pilot değişikliği olmuyor.bence bu bir şekilde halledilmeli,yani tamam F1'den ayrılmış Kubica,Heidfeld,Barrichello gibi pilotları oyuna koysunlar demiyorum ama Gary Paffett,Jules Bianchi,Sebastian Buemi gibi F1 takımlarının test pilotu veya yedek pilotu olan pilotlar eklensin ara sıra girsinler takımların yarış kadrolarına.

  20. Ben Race On'da ABS'yi açıyorum hep. Kendimi kasmak istemediğimden. Derece yapmak için değil, zevk için oynuyorum. Tabi biraz gerçekçilik de olmalı ki zevk alayım. TC ve SC hep kapalıdır bende.

  21. Teşekkürler arkadaşlar, ben anlayacağımı anladım 🙂

    klavye şöförleri için NFS F1 2012 hayırlı olsun diyelim 😀

  22. direksiyonla oynarım zaten, bütün yardımlar da kapalı olur. mümkünse abs açarım tek.

  23. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    bir hamilton'un pole turunu izledim avustralya'da birde force india ile attığım tura baktım sanki ben direksiyonu hiç çevirmiyormuşum gibi understeer çok ama çok saçma olmuş hızlı virajlarda dönmeyi unutun :/

  24. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    herşeyle sonuna kadar katılıyoum..2011 daha iyiydi keşke 2011 fizikleri kullanılsaydı

  25. Oyun hataları yüzünden tam bir hayal kırıklığı..

    Benim gördüğüm hatalar:

    – Yağmurla başlayan yarışların 1. turunda tüm pilotlar pit stop yapıp kuru zemin lastiği takıyor. ama yağmur devam ediyor. Neyse onlar kuru zemin lastiğine rağmen sizden yavaş gidiyorlar. 1,5 dakika fark açabiliyorsunuz son 3-4 tura kadar. Dananın kuyruğu son turlarda kopuyor.. Zemin kuruyor tüm araçlar 20 saniye hızlanıyor fakat siz dahada yavaşlıyorsunuz kuru zeminde spin atmaya başlıyorsunuz intermediate lastiklerle. Eğer pitstop yapmak isterseniz pit kuru olsa bile size yine yağmur lastiği takılıyor. Son 3 turda yarışı kaybediyorsunuz.. 3 tane yağmurlu yarış yaptım son turlarda 80-90 saniye önde girmeme rağmen hiç birini kazanamadım..

    – Yağmurlu yarışa kuru zemin lastikleriyle başlarsanız kuru zeminde gibi hızlı gidebiliyorsunuz.. Yapay zeka değil geri zeka bildiğin.. Pistin ıslak olması önemli değil. Yağmur lastiği takarsanız yağmur hızında gidiyorsunuz..

    – Araçlar çok fazla arkadan kayıyor alakasız alakasız virajlarda spin atarken bulabilirsiniz kendinizi. Ayrıca virajları kesince çoğu zaman ceza vermiyor.

    – Bazı pistlerin belirli bölümlerin grafik hataları var , belirli yerlerde hep araç parçaları havada asılı olarak duruyor. Görüntü ara sıra sapıtıyor..

    – Fren asistanı facia.. Asistan mı size yardım ediyor siz mi ona belli değil.

    – Zorluk seviyeleri çok dengesiz. Intermediate ile 3 saniye farkla pole alıyorum , Professional açınca 3 saniye fark yiyorum. Ortası yok.

    – Benzin ve Lastik simulasyonu diye birşey yok yine.. Sıralamalarda yaptığınız turu yarışda da sürekli yapabiliyorsunuz. Lastikler arasında hiçbir fark yok.

    – Yarış uzunluklarını minimum %25'e yükseltmişler. Bazı yarışları 20 tur hatasız oynamak imkansız 4 Replay yetersiz kalıyor..

  26. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    rfactor daha iyi tabikide ne 2010,2011,2012 rfactor gibi olamaz..2012 fizikleri 2010'un geliştirilmiş hali bence 2011 fizikleri daha iyi..ceza sistemi çok saçma olmuş videodaki en iyi örnek pist dışına çıkınca 2010'daki gibi nerdeyse durana kadar yavaşlıyor..helede kerblerin üstünden geçtinmi hiç düşünme direk spin 2010'da vardı bu 2011'de çözmüşlerdi bu sorunu salaklar 2012'ye tekrar eklemişler bunu Steeve Hood kendiside tweet atmıştı 3 kez spin atmış catalunya'nın ilk şıkanından geçerken bende bugün 3 pistte oynadım aynı 2010'da nerde spin attıysam 2012'dede aynı yerde spin atıyorum singapurda uzun düzlükten sonra sola sonra sağa dönerken kerb'in üstünden gidersen spin spa bus stop kerbin üstünden gidersen spin hockenheim düzlük sonu sağa dönerken spin bahreyn ilk virajdan sonra hızlanmada spin italyada ilk şikan ikinci şikan hep kerblerden gidersen spin atarsın %90 tabi spin atmadan gideceksen yavaşlıcan en nefret ettiğim şeyler 2012'de geri gelmiş

  27. Burak Kiremit avatarı
    Burak Kiremit

    Race On oynamadım ama Rfactor'ü geçebilecek gerçekçi sürüş fiziğine sahip bir simulasyon göremedim.Aracı istediğin gibi ayarlayabiliyorsun.Araç ayarı yaparken aracın tepkisini tamamen anlaşılır bir düzeyde.

  28. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    bendede

  29. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    oha o da neydi öyle 😀

  30. Ses hiç gerçekçi değil. ses kliplerinin peş peşe çalınması ile oluşmuş sanki. Race On bile çok daha iyi.

    Race On veya rfactor oynamış olanlar kıyaslama yapabilir mi benim için? Sürüş dinamikleri nasıl? Kerbleri hissedebiliyor musunuz, arkanın bıraktığı çabuk anlaşılabiliyor mu? Power steer yapılabiliyor mu? vs. 🙂

    Eskileri pek çekici değildi, NFS F1 oyunu gibi bir şeydi. Bakalım bu nasıl…

  31. Aynen katılıyorum araçlar bir türlü dönmüyor Çin ilk viraj mesala tam bir çin işkencesi.Biraz hızlı girdin mi yandın iyice yavaşlamak gerekiyor.Bir de asistan kapalı olduğu halde araç biraz dışarı taştığında otomatik olarak yavaşlıyor araç.Kaçış alanlarından mümkün olduğunca kaçmak gerekiyor 🙂

  32. Yusuf  Hitay avatarı

    bu videoyu ben kaydettim, ceza sistemi açık.

    abuk subuk bir çok temasta cezayı yapıştırıyor. pistin birçok virajını kesmenize izin vermiyor(hem yavaşlatma özelliği koymuşlar hem ceza verebiliyor). ancak gel gelelim bazı pistleri öyle yerlerinden kesebiliyorsunuz ki, çoklu yarışlarda düzgün sürmeniz hiçbir anlam ifade etmeyecektir.

  33. Burak Kiremit avatarı
    Burak Kiremit

    Ceza sistemini kapatabiliyorsun single playerda öyle bir özellik var.Adam kapatmıştır.Yoksa pist dışına 2 kere taşsan kesme sayıyo penaltı veriyo

  34. Yusuf  Hitay avatarı

    pistin son şikanına hiç uğramadan geçiyorum ancak uyarı bile vermiyor. ortalama 3 saniye kazandıran bir hareket yapıyorsunuz ama oyunun buna herhangi bir tepkisi yok.

  35. Yusuf  Hitay avatarı

    http://www.youtube.com/watch?v=ALRXKu8U6E4&feature=plcp

    şöyle bir bug var daha ne olsun, pisti her yerinden kesiyorsun ama ceza sistemi uyuyor.

    bu yapıyla online yarışların hiçbir cazibesi yok kimse kusura bakmasın.

  36. Vİdeo çok gerçekçi duruyor. Maldonado'nun aracı nasıl kullandığını gördünüz mü?

  37. Burak Kiremit avatarı
    Burak Kiremit

    full linkini atarmısın

  38. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Oyunu dün indirdim torrentle oynadım herşey güzelde bir kaç büyük sorun var bug çok oyunda understeer problemi var araçlar dönmek istemiyor virajları dynamic weather settingstede bug var..cameralardada bug var çok bug var..güncelleme ile düzeltilemezse işleri yaş…ama ai bu sene çok daha hızlı zor yakalanıyor.. 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir