Grosjean: "Asıl Sorunumuz Lastikler"

yazar:

kategori:

Lotus’ta Kimi Raikkonen ilk serbest antrenmanda temponun 2,150 saniye, ikinci antrenmanda ise Romain Grosjean 1.821 saniye gerisinde kaldı.

Raikkonen, zor bir hafta sonu beklediğini kabul etmişti ama Grosjean, sorunun Pirelli lastiklerinden kaynaklandığını düşünüyor.

Grosjean: “Araç Monako ve Budapeşte’deki hali ile aşağı yukarı aynı ki oralarda rekabetçiydik ve aerodinamik paketin bir anda işe yaramaması için bir neden yok. Mesele lastiklerle ilgili olmalı”

“Temponun 2 saniye gerisindesiniz ve diğerleri iki haftada iki saniye bulurken bizim araç ortalardan kaybolamaz.”

“Açıkçası performans, istediğimiz gibi değil; zaten zaman tablosunda çok geride kaldık. Ama neyin yanlış olduğunu biliyoruz. Lastiklerle ilgili olmalı”

“Üzerine sıkı bir şekilde çalışacağız ve çözümler bulmaya gayret göstereceğiz”

Fransız pilot, Singapur’da lastiklerden tutunma elde edip hem tek turda hem de yarış mesafesinde çalışmalarını sağlamanın hayati önem taşıdığını ifade etti.

Grosjean: “Lastikler kilit nokta olacak; özellikle de düşük tutunmaya sahip cadde pistinde. Lastikleri çalıştırmayı başarırsanız tutunma seviyesi çok daha yüksek olur”

“Arka ve ön lastiklerin birlikte çalışmalarını sağlamak işin kolay tarafı değil tabi ama ana sorun o da değil. O konuda az sıkıntımız var ama iki saniye etmez.”

 


Yorumlar

  1. ''Araç Monako ve Budapeşteedeki hali ile aşağı yukarı aynı ki oralarda rekabetçiydik''

    dalga mı geçiyor bu? o zamanki takımlar uçtu 2-3 saniye geliştiler lotus araç iyi diye sezon sonuna kadar tek büyük güncelleme getirmedi dokunmadılar araca. şimdi de diyorki monakoda rekabetçiydik şimdi de olalım, monaco daki takımlar gelişti sen aynı araçla yarıştın.

  2. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    Lotus'un super yumuşak lastikleri çalıştırmada sıkıntısı olduğunu biliyordum ama yumuşak lastiklere ne oldu bir anda böyle?Ayrica üstüne üstlük alternator sorunları Lotus'un da basına gelebilir bu gidişle

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir