Pirelli, Kubica ile Test Pilotu Olarak Anlaşabilir

yazar:

kategori:

 

Pirelli, 2013’te koltuk bulma gayretindeki Jaime Alguersuari’nin yerine bir pilot bulmaya çalışıyor.

Kubica’nın elinin yetisi şu anda risk içeriyor olabilir ama Hembery, Polonyalı pilotun hazır olması halinde Pirelli’nin ona bir şans tanımak istediğini belirtti.

Öte yandan Pirelli, gelecek sene de Renault’nun 2010 aracıyla çalışma niyetinde ki bu araç, Kubica’nın son kullandığı F1 aracı.

Bu ihtimal hakkında konuşan Hembery: “Sanırım Robert ile F1’den çok rallide çalışacak gibiyiz ama göreceğiz”

“Bir süredir Robert ile görüşmedim ama onunla ilgili olabilecek birkaç proje üzerinde çalışıyoruz. Bu yüzden bir ihtimal doğabilir.”

“Şu anda bunu yapabilir mi bilmiyorum. Ama o tip bir insan eğer fiziksel olarak geri dönebiliyorsa belki de bizimle bir sene geçirmesi ile 2014’te geri dönme adına iyi bir konuma gelebilir. Bunu yapabilirse muhteşem olur”

“F1’de pilotlara yardım etmedeki başarı seviyemizi sürdürmek istiyoruz. Bir F1 sürüşünden sonra Pirelli test anlaşması, dünyadaki en iyi sürüş olmalı”

Bununla birlikte Hembery, 2014’teki büyük kural değişiklikleri göz önüne alınınca 2010’dan daha güncel bir araca ihtiyaç duymadıklarını ifade etti.

Hembery: “Farklı şartların olacağı 2014 için gelecek sene test yapacaksak muhtemelen (güncel araç almanın) anlamı yok. Yani ciddi anlamda güncellenecek bir 2010 Renault aracı göreceğiz”

 


Yorumlar

  1. geri donemez bence donmemelide hem kendi hayatini hemde baska pilotlarin hayatini riske atabilir.. daha elini tam kapatamiyor nasil vites degistirecek .. birde g kuvveti var .. bence f1 kariyeri bitti.. rallide belki…

  2. Schumacher- avatarı

    Bu çok iyi bir imkan bence.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir