Raikkonen: "Araç Göründüğünden Daha İyi"

yazar:

kategori:

Şampiyonluk mücadelesinde yer alan Raikkonen, bugün sıralamalarda zorlandı ve 12. sırada kaldı.

Raikkonen “Araç bugün genel olarak düne kıyasla çok daha iyiydi. Kullanılmış lastiklerle hızlıydık ancak 2. seansta her nedense yeni lastiklerde yol tutuşu konusunda zorlandık ve aslında biraz yavaş kaldık.”

“Tabi ki 12.lik istediğimiz sıra değil; liderlerle mücadele edebilecek hıza sahip değil gibiyiz ancak araç göründüğünden daha hızlı.”

“Yarışta neler yapabileceğimize bakacağız.” dedi.


Yorumlar

  1. hayır geçen spa'dan beri izliyorum. heh heh heh

  2. Raikkonen06  avatarı

    Gerçekten çok yazık sezon başından sezonun yarısına kadar en hızlı araçtı evet hemde kimi'nin tecrübesiyle birleşince dahada hızlı oluyordu ama 2.yarı Lotus'ta hiçbir gelişim göremedim cuma antrenmanlarda 2 saniye yavaştı araç ne zaman akılları başlarına gelecek adam akıllı güncelleme getirin noldu yeni arka kanat getirdilerdi oda mı foss çıktı.Böyle giderse hem Lotus hem Kimi gittikçe gerileyecektir yeter artık be kullanın şu D-DRS'i ama bakın söylüyorum bu D'DRS'de de iş yoktur Allah bilir ama gelişmek şart.

  3. ilk 6 içinde bitirebilirsek iyi diyorum

  4. 2009'dan beri f1 izliyorsun sanırım?

  5. ya arkadas LOTUS ne yapmaya calisiyor RAIKKÖNEN su sistemi burda deneyecegiz yok denemeyecegiz derken adamin kaderiyle oynuyorlar ve oynadilar ondan sonra KIMI lotusta kalir bu sekilde kalmasin daha iyi yazik be yazik sampiyonluk adylarindan biri adamlar hala

  6. Türkçede bu saydıklarına 'bahane' diyoruz:) alonso ve hamiltonla yakın olması lotus'un her pistte güçlü olmasından kaynaklanmakta.

    2 yıl ara verip gelip grosjean'a sıralamalarda yenilmek, ve daha önce F1'de hiç tecrübesi olmayıp ilk yılında 2 kez dünya şampiyonu alonso'yu yenebilmek. bu iki adam aynı kefede değil.

    raikkonen yetenek olarak tüm gridden daha iyi demek tek kelimeyle saçmalıktır. ve bu söz sadece bir raikkonen fanından çıkar, adamın kendisi bile böyle bişey söyleyemez.

  7. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    2 yıl ara verip formula 1 tekrar gelen bir pilot… Alonso kariyerinin en iyi sürüşünü gerçekleştiriyor 38 puan gerisinde kişisel sorunlarını halletmiş belkide en hırslı dönemlerinden birini geçiren , Mclaren den ayrılırsa gitmeden şampiyonluk yaşamak isteyen Hamilton un 1 puan gerisin de ve daha formunun zirvesinde değil gelebileceğini de zannetmiyorum buna rağmen 3. bu adam yetenek olarak yarışan tüm pilotlardan daha iyi bir gerçek. Alonso ya Kimi Raikkonen sorulduğunda cevabı su olmuştur yetenek . uykusuz kalır o bar bu bar beninm der takımla çalışmaz ama aracı ona göre yaptıktan sonra takım sorun olmaz herkesle yarışır.

  8. Button kötü pilot değil ama aracı o dönemlerde 1 numaraydı açık ara çok hızlıydı ve O da yıllardır beklediği fırsatı çok iyi değerlendirdi. İlk yarışları domine etti sonradan da gereken puanları topladı ama sezonun en sonunda değil de mesela şöyle 11.- 12. yarışları civarında bir galibiyet alsaydı tamam derdim işte aracı diğerleriyle eşitlenmiş olmasına rağmen Button farkını konuşturdu ve kazandı. Ama Button ilk 7 yarıştan sonra 1. lik kürsüsüne yaklaşamadı bile. Araç açık ara en hızlı başladı millet durumu kurtarana kadar da atı alan Üsküdar'ı çoktan geçmişti bile

  9. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Button Brawn Gp zamaninda neler yapti gorduk elide zehir gibi araç olunca ucuyor McLaren iyi araç üretseydi şimdi sampiyona lideri button olhurdu…

  10. bu sene sıralamalarda grosjean'a geçilirken nasıl saf hızda hamiltondan aşağı kalır yanı yok diyebiliyorsun? kimi neden saf hızla ünlü oldu anlamıyorum, kimi hiçbir zaman tek turda çok hızlı değildi..

  11. Bu kadar emin olmamalısın bence. Kimi sandığından çok daha hızlı bir pilottur. Hamilton'a göre de artıları çok daha fazladır. Saf hız olarak Hamilton'dan aşağı kalır yanı olmadığı gibi atak yaparken de savunma yaparken de Hamilton'dan hem temiz hemde daha akıllıdır. Atak-Savunma sırasında kaza oranı en az pilotlardan birisidir.
    Mclaren muhtemelen Button'dan memnundur dediğin gibi. Puan topluyor yer yer Lewis olmadığında yarış kazanıyor. Araç istediği gibi olduğunda oldukça iyi işler başarabiliyor. Ben nedense Button'u hiç benimseyemedim. Bir çok kişi Redbull u sevdiğimi düşünür ama gönlümde yatan asıl takım hep Mclaren olmuştur. O adamların soğuk telsiz konuşmaları bile bana göre özeldi ve Kimi'yi yine o soğuk takımda görmeyi çok isterim şahsen

  12. Söyleyenleri çok görüyoruz! Hadi onu geç Çaylak takım arkadaşına geçilen ilk pilot değil ki Kimi. Aynı takımda yarışsalar da bazen pilotlar gerek ayarlar gerek şans trafik vs. vs. vs. bir sürü etkenden ötürü zaman kaybedebiliyor. Puan durumunu açıp bakıyoruz ki çaylak sadece tek tur atmış gerisi fos. Kazalar olmasa vs demeyin araç arızası başka kaza başka şeydir.

  13. button'dan mclaren çok memnun, en az 2 yıl daha mclarende button 2012'den sonra. diğer konu bence raikkonen hamilton'un yanına giderse ferrari'deki massanın durumuna düşer.

  14. atabileceği en hızlı turun bu olduğunu söyler mi sence? çaylak takım arkadaşının gerisinde kalmışken üstelik.

  15. En azından hatasız olduğunu olabilecek en iyi turu attığını söylemiyor. Lotus un biran önce silkelenmesi gerekiyor takım resmen çuvalladı. Herkes sezon başından beridir araç şöyle hızlı böyle hızlı diyor ama aslında hiç en hızlı olamadı. Hep hızlı olduğu için de Kimi oldukça iyi puan topladı. Önümüzdeki haftalarda acil bir gelişim kaydedemezlerse Lotus için sezon bitmiştir. Şu ana kadar Mc laren'e dönmesini hiç bu kadar istememiştim ama artık kesin kararlıyım geri dönsün Lewis'in yerine değil Button'un yerine gelsin ortalık yarış izlesin. Bu takım gelişim konusunda gerçekten de fazla geri kalıyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir