Maldonado: "Komiserler Bu Sene Daha Sert"

yazar:

kategori:

Ceza aldığı için İtalya GP’de yarışamayan Romain Grosjean’ın yanında Maldonado da bu sezonun olaylara karışan isimlerinden birisi ve şimdiye kadar birçok defa cezalarla karşı karşıya kaldı.

AS gazetesine konuşan Maldonado: “Komiserlerin istediği şeye uyum sağlamamız gerekiyor. Bu sene önceye göre daha sertler”

“Şüphesiz şimdi daha sıkılar.”

Fernando Alonso geçenlerde yaptığı açıklamada yeni nesil F1 pilotlarının, daha agresif olduğunu ve bunun GP2 serisinden kaynaklandığını belirtmişti.

Maldonado: “Evet; böyle diyebilirsiniz. Ama diğer taraftan bu bizim hatamız değil; GP2’de birçok şeyi kabul ederken Formula 1’de pek bir şey kabul etmemeleri hata”


Yorumlar

“Maldonado: "Komiserler Bu Sene Daha Sert"” için 7 yanıt

  1. sert olucaklar tabi sen ceza gelmiyor diye milletin ustune kac defa surdun? sana kalsa biraksinlarda milletin ustune artislik havasinda ustune sur.

  2. Spa'ya kadar hakemler hiç de sert değildi. Pirelli lastiklerinden daha yumuşaktılar maşallah.

  3. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Zaten son zamanlarda yaşanan kazalar yüzünden bu konu gündeme gelmişti. Alt serilerde daha fazla tolerans gösterilmesi bir yere kadar tamam. Formula Renault, F3 gibi seriler için tamam ama bir üst seviyeye çıkıldığında GP2 gibi seriler yani, bu toleranslar F1 ile diğer serilerin arasında bir yerde konumlandırılmalı. Elbette o serilerin F1 kadar hassas olması beklenmemeli, sonuçta F1 pilotlarının yetenekleri ile aynı ölçüde pilotlar değiller. F1 kadar hassas bir seri haline dönüşmesi, araçların kırılganlaşması hem F1'in özel konumunu zedeler, hem de yeterince üstün kabiliyeti olmayan pilotların kazaları kötü senaryolarla sonuçlanabilir. Denge kurulmalı, hem bir şekilde güvenli olmalı, F1'in gerektirdiği ustalıkları gerektirmeyerek F1'in üstün konumunu zedelememeli, hem de F1 için bir okul olmalı, yavaştan işleri zorlaştırarak F1'e geçişi kolaylaştıran zorlukları barındırmalı.

  4. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Alın şu adami lunaparkta çarpissan oyto gorevlisi yapuin f1 cocuk oyuncagi degil…

  5. "Evet; böyle diyebilirsiniz. Ama diğer taraftan bu bizim hatamız değil; GP2'de birçok şeyi kabul ederken Formula 1'de pek bir şey kabul etmemeleri hata"

    Bu kısımda haklı bence sorun temelden kaynaklanıyor. Gp 2 de caydırıcı cezalar görmeyen pilotlardan F1 e gelince süt dökmüş kedi gibi olmasını beklememiz garip aslında…

  6. bence süper lisansına el konulmadığı için her gün dua etmelisin MALdonado bey….

  7. Sen hepsinden sertsin bence.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir