Takımından Maldonado'ya "Podyum Al ama Kimseye Zarar Verme"

yazar:

kategori:

 

Venezüellalı pilot, dünkü sıralamalarda etkili bir performans gösterdi ve Lewis Hamilton’ın arkasında ikinci cebi elde etti.

Bugünkü yarışın kalkışı için Maldonado’nun önünde Hamilton, arkasında Vettel ve Alonso olacak ki bu isimlerin tamamı 2012 şampiyonluğu için mücadele ediyor.

Williams’tan Mark Gillan, rakiplerine dikkat etmeleri kadar kendi konumlarına dikkate almaları gerektiğini belirtti. Williams şu anda takımlarda 8.; Sauber’in 46, Force India’nın 9 puan gerisinde.

Maldonado’nun İspanya’daki gibi zafer için çaba gösterip gösteremeyeceği sorusuna Gillan: “Lewis bütün hafta sonu çok güçlüydü ve tempo açısından etkileyiciydi.”

“Ama Pastor onu kesinlikle zorladı ve her şey olabilir. Podyum almak için piste çıkacağız”

“Her bir takım kendi mücadelesine bakar ve diğerleri gibi bizde yukarılarda olmak istiyoruz. Ama gridin önündeki herhangi bir takım kadar kazanacak ve kaybedecek şeyimiz var; biz podyum istiyoruz. Bunu yapabileceğimizi hissediyoruz”

Maldonado’nun sıralamada aldığı sonuç birçok kişiyi şaşırtsa da Gillan, takımın bütün hafta sonu boyunca güçlü olduğunu ama antrenmanlarda süper yumuşak hamurlardan istediklerini alamadıklarını vurguladı.

Gillan: “Cuma günü ana lastiklerde çok güçlüydük ama süper yumuşaklarda öyle değildi.Bu nedenle Cuma ve Cumartesi arasında çok iş yaptık.”

“Ayrıca Pastor çok özel bir yetenek Sıra dışı hızlı bir pilot”

“Geçen yarıştaki gibi bazen araç, önceki kadar iyi olmuyor ama burada Cuma günü ana lastiklerde iyiydi; opsiyonlarda o kadar iyi değildi”

“Uyum sağlama adına ayarlar üzerine sıkı çalıştık. İşe yaramış görünüyor. Ama Pastor’ün de araçtan bütün performansı ortaya çıkardığını düşünüyorum. Bundan daha hızlı gidecek pek fazla kişi olduğunu sanmıyorum”

 


Yorumlar

  1. Vettel,Hamiltonunda yarış dışı kalmasıyla çok iyi bi zafer elde etti ve alonsoyla puan farkıda gittikce azalıyor ben alonsonun şansını düsük görüyorum bu araçla.Raikkonen soğuk kanlı sakin bi yarış cıkardı ve iyi puanlar aldı.haftaya lotustan çok umutluyum ve suzukada raikkonenin sevdiği pistlerden.yarışın genelinde oldukça agresif sürücüler vardı.hele perezin hulkenle girdiği mücadelede haksız olduğu yerde el kol hareketi yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir