Cuma: BMW Sauber Pilotları

yazar:

kategori:

BMW Sauber F1 Takımı pilotları Robert Kubica ve Nick Heidfeld, Kanada’daki hafta sonunun ilk günü sonunda sıasıyla 2. ve 6. oldu.

Robert Kubica: "Hafif ıslak şartlar nedeniyle sabah biraz zaman kaybetmemizin ardından çok yoğun bir öğleden sonra geçirdik. İkinci seansta, aracın ayarlarında bir çok şey denememizle birlikte çok kapsamlı bir program uyguladık. Tutunma seviyesi hâlâ çok düşük, bu da aracı oldukça sinirli yapıyor. Bununla birlikte lastik uzlaşı üzerine de çalışma yaptık. Bu yüzden, yarına başlangıç için iyi bir temele sahibiz."

Nick Heidfeld: "Sabah seansında ıslak zemin lastikleriyle bir kurulum turu attım. Şansa, seansın sonunda pist kurudu ve kuru lastiklerle tur atma fırsatı buldum. Öğleden sonrası ve bazı ayar değişiklikleri için bilgi toplama adına yeterliydi. İkinci seansta, yeni lastiklerimde iken bir yerlerde devamlı sarı bayraklar sallandı. Ama çok sürüş yaptık ve hiç bir teknik sorun yaşamadık."

Teknik Sorumlu Willy Rampf: "Montreal, frenlere çok yüksek bir yüklemenin olduğu ve sezonda ilk kez orta seviye downforce ayarının kullanıldığını özel bir pist. İlave olarak, en yumuşak lastik hamurunu kullandık. Bu yüzden bugünkü mücadele, bütün bu görüşü göz önünde bulundurarak doğru ayarları bulmaydı. Her zaman olduğu gibi esas olarak yarış hazırlıklarına çalıştık. Hiç bir teknik sorun yaşamadığımız verimli bir gün oldu ve iyi bir seviyede olduğumuzu düşünüyorum."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir