Alonso: "Suzuka'ya Daha Rekabetçi Bir Araçla Gitmeliyiz"

yazar:

kategori:

 

İspanyol pilot, bütün hafta sonu McLaren ve Red Bull’a kafa tutamayacaklarından endişe ediyordu ama Lewis Hamilton’ın yarışı kalması ardından kendisini podyuma taşıyacak sonucu elde edebildi.

Ferrari pilotu şu anda Vettel’in 29 puan önünde ama aracı gelişmezse, bu liderliğini koruyamayacağını ifade etti.

Alonso: “Bu sene tahminde bulunmak biraz zor. Ama burada da gördüğümüz üzere performansı geliştirmemiz gerek.”

“Araçlarımızın (gridde) 5. ve 13 sıraları alması, umduğumuz şeyler değil. Suzuka’da daha iyi yerlerde olmalıyız”

İspanyol pilot, altındaki aracı göz önüne aldığında Singapur GP’den olumlu bir sonuçla ayrıldıklarına inanıyor.

Alonso: “Monza’daki yarış makul seviyedeydi ve Sebastian yarış dılı kaldı ve burada Sebastian kazandı; Lewis yarış dışı kaldı. Bu yüzden, böyle devam ettiği sürece benim için sorun yok”

“Şampiyonluk mücadelesinde 4-5 isimde sadece birine kaybettik ve diğerlerine karşı avantaj sağladık”

“Yeteri kadar hızlı değilken, rakiplerimizin 3’ünden puan çalmamız iyiydi.”

 


Yorumlar

  1. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Bidahaki yarış da Vettel patlar Hamilton kazanır, biz gene 4.-5. olup koruruz puan farkını 😀 Sağolsunlar el birliğiyle şampiyon yapacaklar bizim matadoru. Bi de Alonso'yu kimse sevmez derler 😀 😀 😀

  2. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Adam haklı beyler. İki maddeyle özetleyebiliriz sözleri:

    1.Böyle yata yata şampiyon olunmaz, evet kral benim ama kaplumbağa misali araç gitmiyorsa krallık da bi yere kadar…

    2.Diğer takımlar böyle puan saçıp durdukça biz de buralara kadar geldik bakalım, inşallah böyle devam ederler, hadi hayırlısı…

  3. Alonsocum yarışı bitiren aracın olsun yeter lewis,vettel,button sırayla sorun yaşıyorlar zaten sene başından beri yaptığını yap sıralamalarda 5-6. başla öndeki 2-3 kişi sorun yaşasın podyum yapa yapa şampiyonsun 😀

  4. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    İnşallah sana da iyi akşamlar

  5. teşekkür ederim. inşallah diyelim, hayırlısı olsun.
    iyi akşamlar.

  6. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Peki. Alonsonun bir iyi yönünden bahsettin kabul ediyoruz. Dileriz bu tür yorumların (alonso hakkında) devam eder alonsonun iyi ve örnek alınması gereken yönlerinden bahsetmeye devam edersin ilerleyen zamanlarda. Biz de her ne kadar alonsocu olsak da massanın durumuna gönlümüz el vermiyo bir an önce toparlanıp 2008 yılındaki sürüşünü ortaya koymasını bekliyoruz. belki bu saatten sonra mental ve sürüş olarak bunu yapması biraz zor olsa da eger seneye ferraride kalırsa şampiyonluğa oynayabilecek bir sezon geçirmesini bekliyorum

  7. elbette massa iyi olduğunda ben de iyi oluyorum, mutlu oluyorm keyfim yerine geliyor. neden öyle olmasın ki?
    söylemek istediğim şuydu,
    massa yazdığım gibi sakin kalıp o andan maksimumu çıkarabilmiş olsaydı, macaristan ve singapurda kendisine kafandan 20 puan kaybettiren (ve dediğin gibi şampiyonada esas kaybetmesine neden olan) olaylara rağmen yine de şampiyon olabilecekti.

    ayrıca, f1 dünyasında bir imaj haline gelen araç iyiyse sebebi alonso'dan, kötüyse takımın kendisinden" şeklinde algılanan duruma karşı olan düşüncem halen geçerli. kazanan da araç+pilottur, kaybeden de.
    ama, bu durumun yukarıda yazdığı yorumla bir alakası yok. bugünkü konumuz yarıştan maksimumu çıkarabilme becerisidir 🙂

  8. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Alonsoya balla podyuma çıktı dıye yorum yaptgını hiç görmedim ama alonso nezaman yavas araçla iyi birşeyler yapsa bunu alonsoya bağlamıyosun ya da şöyle söyleyim başarıyı alonso kendisine mal ediyo başarısızlıgı takıma mal ediyo gibi açıklamaların oldu. gecen sezonlar belki buna ekstrem örnekler verebılırsın alonso için ama bu sene herkes görüyo ki alonsonun şampiyonada bu konumda olması yüzde 90 alonso faktöründen ileri geliyo. Tabi sezonun ortalarına kadar massa anormal yavaş kalınca sen de haliyle moral bozuklugu ile bu tür yorumlar yapmış olabilirsin ona bişe demiyorum hakkın. Görüyorum ki massa iyi olunca sen de çok iyi oluyosun inşallah massa da yükselişini sürdürür takımlar şampiyonasına katkıda bulunur. 2002 den beri izliyorum f1 i evet bahsettiğin olayları cok ıyı hatırlıyorm sırf raikkonenı gecmek ıcın gereksız yere zorladı malezyada avustralyada yıne kendı hatası. fujidekı olayda ceza almadı diye hatırlıyorm massanın. ama macarıstan ve sıngapurdakı yasadıgı sanssızlıklar asıl etkılı olan seyler bence massanın şampiyon olamamasında

  9. tamamen tarafsızca bir şeyler yazmak istedik, yine yaranamadık demek 🙂

    bak ferrarici kardeşim,
    bazıları gibi "balla podyuma çıktı" demek çok kolay geliyor olabilir.
    ama, eğer ferrariciysen hatırlamanı isterim:
    2008'de massa'yı şampiyonluktan eden bir etken de, yukarıda tarafsızca yazdığım özelliklere maalesef sahip olmaması idi.

    galip gelemeyeceğini anlayıp, en azından 2. sırayı korumalıyım diye düşünse, malezya'da çakıla gömülüp 8 puanı kaybolmayacaktı.
    avustralya'da kalkış yaptığı 4. sıradan, daha start anında ilk virajda spin atıp son sıraya düşmeyecekti.
    hamilton'un ceza alacağı açıkça belli olan fuji startının ardından, arkadan ham'a çelmeyi takmasa ceza almayacaktı.

    emimin ki bu durumları bir çok pilot için de sıralayabiliriz.
    tarafsızca bu özelliğin faydalarını anlatmak istedim.
    —————-
    gelelim diğer noktaya:
    öyle aklıma geldiği gibi yazarım ben.
    kimi beğenmişsem belirtir, kimi beğenmemişsem eleştiririm.
    beni "massa nicki almış bir hamilton taraftarı" olarak da görenler oldu.
    vettel taraftarı sananlar da oldu.
    eski ve koyu bir schumi taraftarı olmama rağmen anti-schumi üye oalrak gösterenler de oldu.

    sanırım bu da ne kadar minnetsiz yazı yazdığımın en açık ispatı olur senin için.

  10. aslında bu puan farkının ne kadar kolay kapanabileceği hakkında bir fikir sahibi olduk bugün.varsayımlar üzerine konuşmak özellikle f1 de gereksizdir ama,yarış olması gerektiği gibi gidip lewis in galibiyetiyle bitseydi puan farkı zannedersem 24 ' e inecekti.mclaren için pilotlar şampiyonası çok zor ama.vettel iyice oyunun içine girdi.ve ferrari'nin bu temposu hiç güven verecek cinsten değil.ama şu da bir gerçek ki sezon başından beri ferrari hiç bir zaman hiç bir pistte en hızlı otomobil değildi.fernando önüne çıkan her fırsatı değerlendirecektir.ferrari mclaren'in kalan yarışları domine edip vettel'den puan çalmasına bile razıdır muhtemelen.2007,2008,2010 sezonları gibi son ana kadar heyecan sürecek gibi gözüküyor.

  11. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    senden alonsoyu öven yorumlar okumak gerçekten çok ilginç bı kac yarıs oncesıne kadar demedgını bırakmıyordun adama. gerci massa bile alonsocu olmus onun için artık normal karşılamk gerekır bu yorumları

  12. Bir çok kişinin anlamak istemediği bir noktaya değindiğin için teşekkürler.

  13. mevcut puanlama sisteminde aracın performansı kesinlikle kalan yarışlarda puan farkını korumaya yetecek kadar iyi gözükmüyor. en azından bu pistteki durumu göre değerlendirirsek şimdilik durum bu. yine de alonso bence vettel'le birlikte günün en kazançlı çıkan pilotu.

    biraz gözlemci tarafımla bir şeyler yazmak isterim.
    bugün alonso önündeki 2 rakibin kalmasıyla podyuma çıkmış olabilir. amma, sonuçta (mekanik arızlar hariç) aracın yarışı iyi bir noktada bitirmesi ya da önüne gelen fırsatı iyi kollaması da pilotun bir becerisidir. öncelikle, alonso ön sıralarda kalkarak, önde mekanik arıza yaşayan pilotların ardından podyuma çıkacak şansı elde etti. ikincisi, bu şansı iyi değerlendirmeyerek, (örneğin bir konsantrasyon kaybı, yanlış bir hareket, yarış disiplininden anlık da olsa kopma gibi) podyum şansını da elinden kaybetmiş olabilirdi. pozisyonunu hatasızca koruyup maksimumu çıkarabilmiş olması da çok önemli bir noktadır.

    ayrıca, hani (mekanik arızaları saymıyorum), yarışın başında acaba x pilotun başına bir şey gelir mi deriz, ihtimaller üzerinde dururuz; ben de en çok güven hissi uyandıran pilot alonso, bunu açık yüreklilikle söylemeliyim. ister önde gitsin ister ortalarda kalsın, bir başkasının tetiklemesi yoksa eğer, durup dururken kesinlikle saçma sapan ya da beklenmeyen hatalar yapmıyor.

    bugün de, öndekilerin arıza yaşamasının sunduğu podyumu 2 hamlesiyle kazandı alonso:
    1. sıralamada hemen arkalarında olarak bu şansı değerlendirecek ilk aday olmayı başardı.
    2. şans geldiğinde hatasız ve kontrollü bir sürüşle kendisine geleni almayı bildi.

    önemli bir nokta bu, bir çok pilotun kaçırdığı ya da gereken önemi göstermediği bir nokta.
    tebrikler alonso.

  14. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    3 rakipten puan çaldığın doğruda potaya giren sürücü sayısı artıyor buda senin yarış içinde önünde olman gereken pilot sayısının artması demek buda risk mazallah yarış kazası olabilir herkes grojana maldonadoya çekil diyebilirde 🙂 sen vettele hamiltona buttona raikonene çekil diyebilecekmisin 🙂

  15. Vettel, Hamilton ve Button sürekli birbirlerinden puan çalacaktır. Zaten iki pilot da arızalar yaşıyor. Bu puan farkı zannedildiği kadar hızlı kapanmayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir