Massa Singapur'da Kaçan Fırsata Üzülüyor

yazar:

kategori:

Yarışa 13. sıradan başlayan Massa, orta gruptaki mücadeleden sol arka lastiği patlamış bir şekilde çıktı. Bu olay sonrasında Massa erken pit stop yaptı ve ilk pit stopun ardından liderin 75 sn gerisine düştü.

Ancak güvenlik aracı periyodunu iyi değerlendiren Massa güçlü bir performansla 8. olmayı başardı.

Massa “Dün yaşadığım sorunlara ve hızlı tur atamamama rağmen bugün tam tersi oldu. Araç çok iyiydi. Yarışın tamamında iyi performansa sahiptim. İlk turda olanlara bakarsak neredeyse bir tur geriye düşmüştüm ancak ardından pistte en hızlı araçlardan birisi olmayı başardım.”

“Yarışın sonunda da süper yumuşak lastiklerle yirmiden fazla tur attım. Yaşadığım lastik bozulmasına bakarak bunu nasıl başardığımı bilmiyorum. Sekizincilik çok olumluydu ve ilk virajdaki sorun olmasaydı benim için ve Fernando için harika bir yarış olabilirdi.” dedi.

Senna ile olan mücadelesi için Massa “Aracını tamamen benim üzerime sürdü. Çoktan iç tarafına geçmiştim ve duvara temas ettim. Şanslıydım ki aracım hasar almadı.” dedi.


Yorumlar

  1. Böyle devam et koçum benim. Dün eski performansının yeniden geldiğini diğer yarışlardan sonra bir kez daha gösterdin. Tebrik ederim seni. Crasher arkadaşın dediği gibi aracın dayanıklılığı bu sene çok yüksek seviyede. Kenara çeken araç görmedik mutluyuz. Ayrıca o iki kontradaki soğukkanlılığının takdire şayan olduğunu düşünüyorum. Devamını da görürüz inşallah bu performansın.

  2. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    RBR ve McLaren çok daha hassas araçlar gerçekten. Özellikle McLaren maşallah her yarış birinci giderken kenara çektirecek bir bahane buluyor. Raikonen McLaren'dayken de böyle bi muhabbet vardı, hatta şöyle deniyordu: "McLaren eğer yarışı tamamlayabilirse kesin kazanır" 😀

  3. Bugün Massa fenaydı. Kaybedecek hiç bir şeyi, kazanacak çok şeyi olduğunun farkındaydı. Bordürlerin üzerinden uçuyor, gördüğü boşluğa burnunu sokuyordu.

  4. esasen bu yarışın massa adına çok ilginç bazı noktaları oldu.

    öncelikle, petrov sandığımız kişinin anasayfada bazı arkadaşların uyarısı ile tekrarını izlediğimde, bir sauber olduğunu (ki bu şahıs 17. sıradan kalkan koba değil, hemen arkada olan perez'di) anlamış olduk. daha ilk viraja gelmeden bu efendinin arkadan çelmeyi takmasıyla sol arka lastiği tam 1 tur boyunca patlak şekilde dolanıp pite girdi felipe. çıktığında liderden 79 saniye gerideydi.

    q2'de elenmesi nedeniyle istediği lastik seçimini yapan felipe, yarışa hiç kullanılmamış Supersoft lastikler ile başladı. fakat kaza nedeniyle bu lastiklerini hiç kullanamadan değiştirmek zorunda kaldı. dünden kalan 2 set Soft lastiğini arka arkaya kullandı. ve son pitinde, dün q2'de kullanılmış hale gelen Supersoft lastiğini takmak zorunda kaldı.

    pit stoplar:
    1. soft: 1.tur
    2. soft: 19.tur
    3. supersoft: 33. tur.

    hiç kullanılmamış soft lastiklerini sırasıyla 18 tur ve 14 tur kullanan felipe, son pitte taktığı kullanılmış supersoft lastiğini tam 26 tur boyunca kullandı. felipe gibi lastik koruma konusunda problemli olan bir pilotun bunu nasıl becerdiğini, ben de felipe gibi anlamış değilim ancak bu sürüşü kendisini SC peryotlarının altında ön tarafa yaklaştırdı.

    2008'de bundan çok daha iyi ve kendisine uyan bir araçla bile (hortum mevzusundan sonra) konsatrasyonunu kaybedip kaza yapan massa, bugün işler çok daha kötü bir durumdayken, yarışın başından sonuna kadar hızını korudu, dünkü görüntünün tam tersini çizdi. ve hiç hata yapmadı.

    ve yarışın sonlarında, tıpkı 2007 yılında görmeye alıştığımız agresif ve gözükara sürüşünü yıllar sonra gösterdi ve en olmayacak yerde, hepimizin "kaza yapacak" dediği noktada anlaşılmaz bir şekilde aracı spinden kurtardı, duvara vurmadı, senna'ya da vurmadı ve geçip gitti. sonra bir geçiş daha yaptı ve grosjean'ın arkasına geldiğinde (sanırım artık supersoftları tükenmek üzere olduğundan) atak yapamadı, 2 saniye civarı farkla yerine razı oldu.

    böyle bir pistte, daha başlangıçta kaybetmişken geri dönüşü ve özlediğimiz agresif görüntüsü ile felipe göz doldurdu.
    ————-

    ana sayfada da yazdım.
    sıralamada geri kalıp istediği lastikle başlayıp, geçiş yapmanın mümkün olduğu pistlerde herkesten farklı lastik stratejisiyle geçiş yaparak tırmanan perez, bugün geçişe pek de müsait olmayan bir pistte ve etrafında aynı stratejiyi uygulayan pilotlar olunca aniden söndü gitti. öyle milleti tavuk keser gibi geçip giden perez'i ortalarda kanat kırarken izledik bugün.

    ayrıca, mclaren'den sonra (belki de başabaş) en hızlı araç olan red bull'un 2. koltuğunda oturan webber yarışa 7. sırada başlamasına rağmen, hiç bir kazaya ya da arızaya karışmamış olmasına rağmen, massa ile aynı sayıda pit yapmasına rağmen, ki bu pitleri massa'nınki gibi zorunluluktan değil, planlandığı gibi yapmasına rağmen; 13. sırada başlayıp, ilk turda son sıraya düşüp, yarışın yarısını 20+ pozisyonda götüren ve sonunda 8. sırada bitiren massa'nın 2 sıra ardında 10. sırada tamamlamıştır. kaçıranlar ve sonucu buraya gelene kadar etkileyen faktörleri gözden kaçıranlar olabilir diye ayrıntıya girdim.

    kötü başlayan bir haftada, daha da kötüye giden bir yarış başlangıcına rağmen, felipe'nin bitirdiği pozisyon, lastik kullanımı, yarıştan hiç kopmayışı ve agresifliğiyle senenin en cesur geçişindeki becerisi kendisi adına güzel notlardı. tebrikler.

  5. Ferrari%100 avatarı

    Massa bugün gerçekçi performansını sergiledi ve yarışçı ruhunu ortaya çıkardı işte bu
    FELIPE MASSA
    böyle devam 2013'te koluğunu koruma şansı çok yüksek

  6. Yarış çok kötü başlamasına rağmen güvenlik aracından sonra harika performans gösterdi. Yaptığı geçiş yıllar boyu unutulmayacak.

  7. Valla arkadaş isteyen istediğini söylesin ferrari tank gibi bir araç yapmış. Adam tost oldu resmen ama sapasağlam çıktı orada birçok araç ezme olurdu 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir