Raikkonen: "Japonya İçin Gelişmemiz Şart"

yazar:

kategori:

Raikkonen “Sıralama sonucuna göre yarış fena değildi ancak belki biraz daha iyisini yapabilirdik. Podyum için yeteri kadar hızlı değildik ancak aynı zamanda ilk güvenlik aracı bize yardımcı olmadı. O olmasaydı belki bir sıra daha kazanırdık.”

“Kesinlikle Michael Schumacher ve Nico Rosberg’den hızlıydık ancak yarışın büyük bölümünde onların arkasında kaldık ve bu sinir bozucu. Burada geçiş yapmak çok zor bu yüzden geçişi ya pit stoplarda yapıyorsunuz ya da diğerlerinin hata yapmasına bel bağlıyorsunuz.” dedi.

Raikkonen, Hamilton’un yaşadığı sorunla birlikte şampiyonadaki üçüncülüğünü korudu ancak kalan yarışlar için gelişmek zorunda olduklarını söyledi.

Raikkonen “Pilotlar şampiyonasında hâlâ üçüncüyüz ancak öndeki araçlarla mücadele etmek için sıradaki yarışlar için güncellemelerimiz olacak. Umarım Japonya’da ve sonraki yarışlarda gelişme sağlarız.” dedi.

Romain Grosjean “Zor bir yarıştı ancak sonuç fena değildi. Performansımız haftanın başına göre beklentimizin ötesinde oldu.”

“Kimi’ye bir sıra kaybettim; yarışın sonunda benden hızlıydı ve onu tutmanın bir manası yoktu.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: "Japonya İçin Gelişmemiz Şart"” için 9 yanıt

  1. Japonya'da podyum bekliyorum. Ama Lotus'tan değil, Raikkonen'den.

  2. büyük takımların orta sınıf takımlardan farkıda burda ortaya çıkıyor işte ..

  3. farkindaysaniz KIMI RAIKKÖNEN yapmasi gereken herseyin en güzelinin daha ötesinde bir performans gösteriyor ve sessiz sessiz 3. durumda yani LOTUS mühendisleri bunu neden görmezden geliyor.bu adam seneye LOTUS ta kalmaz arkadas. düsününsenize araba birazdaha hizli olsa en ciddi sampiyon adayi KIMI olur ama hayirlisi ne deyim artik.

  4. Raikkonen06  avatarı

    Bugün maksimumu çıkardı araçtan adam daha napsın ama anlaşıldı Lotus'un gelişeceği felan yok inşallah gelişirlerde bende bu söylediklerim için utanırım yoksa Kimi seneye nahhh kalır bu takımda bir an önce gelişmeliyiz.

  5. Lotus mekanik yoltutuş anlamında zayıf bir araç ve süper yumuşak lastikleri çalıştırmakta zorluk çekiyorlar. Teknik virajların olduğu Suzuka'da daha iyi bir konumda olacaklarını düşünüyorum. Muhtemelen Mclaren'den sonra en hızlı 2.takım Lotus olucaktır.

  6. lotus bu durumdan ders çıkaracaktır muhakkak. yoksa kimiyi önümüzdeki sezon için takımda tutamazlar.

  7. Romain bekledigimden daha guclu dondu startta korkak kalip siralar kaybedecegini dusunuyordum ancak Webber onu pist disina atmasa birkac sira daha kazanabilirdi gercekten iyi yaris cikardi zaten onun sorunu sadece startlar yaris icerisinde karistigi kaza yok start ve ilk turu cikardigimiz zaman adamin karistigi bir kaza yok bugunku gibi daha dikkatli startlar almaya devam ettigi surece Lotus mumkun olan maksimum puanlari toplayacaktir oldukca sevindim ben bugun Romain'in performansina ancak ayni seyi Lotus'un performansi icin soyleyemem su aracin gelismesi lazim artik Rai de elinden geleni yapti dedigi gibi 1.SC periyodu birkac siraya maloldu gibi ancak Schumi'nin kazasi da biranda iki sira kazanmasini sagladi kisaca bu aracin alacagi sonuc buydu normal diyorum ve Japonya'da bambaska bir Lotus istiyorum…

  8. yahu bu sezon başında herkesin en hızlı ilan ettiği lastikleri koruğunu iddaa ettiği araca noldu nerelere gitti hiç gören duyan oldu mu. Özellikle lastik konusunda hadi diğer takımlar araçlarını geliştirdiler diyelim ama Lotus hiç geliştiremedi desek bile niye eskisi gibi geç değil de erkenden pite giriyoruz biz anlamadım gitti hayret doğrusu takım artık bildiklerini de karıştırır olmuş heralde. Nasıl bir yönetim-takım ki şampiyona bu kadar yakınken olası bir pozisyon-sıra kazancıyla verdiğini geri alabilecekken hala takımı daha ön sıralara gelmek için zorlamaz anlamıyorum adamlar 1-2 güncellemeyle sezonu kapattılar resmen. Mclaren'in bu yönü inanılmaz güzel. Adamlar son yarışta arka kanat takıyorlardı araca her zaman yeni birşeyler deneyebiliyorlar

  9. sc 1 de ne oldu ne bitti hala anlamadım …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir