Mclaren, Hamilton'un Vites Kutusu Sorununun Farkında Değildi

yazar:

kategori:

Hamilton, rahat bir şekilde lider götürdüğü Singapur yarışının 23. turunda vites kutusu sorunu yaşayınca kenara çekmek zorunda kalmıştı. Bu yaşanan sorunun ardından Hamilton önemli puanlar kaybetti ve şampiyonada daha da geriye düştü.

Yaşanan olayın ardından telsiz mesajında takım, sıralamalarda elinden geleni yaptığını söyleyince bu, Mclaren’in vites kutusu sorunundan haberdar olduğuna dair yorumları ortaya çıkardı.

Ancak hem Martin Whitmarsh, hem de Sam Michael bu görüşü yalanladı.

Michael “Vites kutusu sorunu bir kaç tur önce uyarıyla ortaya çıktı ve başka yarışlarda da bu tür şeyler olmuştu. Bazen tüm yarış dayanıyor, bazen dayanmıyor bu yüzden açık bir uyarıydı.”

“Dünün ardından tam bir incekeme yaptık ve onunla alakalı değildi. Bu durumla alakalı bir işaret göremedim. Bana göre böyle bir şeyin olması büyük ölçüde muhtemel değildi.” dedi

Whitmarsh “Sıcaklıkların yükseldiğini ve basıncın arttığını gördük. Acı çekerek bir kaç tur sonra bunun olacağını biliyorduk.” dedi.

Vites kutusu sorununun Hamilton’un dünkü sıralamalarda yaşadığı temasla alakası olup olmadığının sorulması üzerine Whitmarsh “Bruno ve diğerleri temas üzerine çok fazla sıçramışlardı.”

“Bu sabah çalışanlarımızla konuştum ve lastiğin bir kaç cm aşındığını ancak aracın hasar almadığını söylediler.”

“Yapılan testlerin ardından temasın hafif olduğu konusunda eminlerdi ve hasar olacak kadar büyük olmadığını söylediler. Bugün yaşananların dünle bir alakasının olmadığını düşünüyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. ben f.alnso rgo ve şumi taraftarıyım ama hamıltının böyle yarışı terk etmesine inanın çok üzüldüm.
    bir pilot böyle yenilmemeli. ama malesef f1 bir takım oyunu.

  2. Lovely_F2008  avatarı

    vidyoyu izleyip izleyip düşününce insan duygusallaşıyor . kötü bi an bir insan için .

  3. Ferrari%100 avatarı

    Mclarenin pit ekibi hala kış uykusunda anlaşılan

  4. McLaren bizim erken yaşlanma sebebimiz olacak bu gidişle diyecek söz bulamıyorum artık :/

  5. Lewis Hamilton avatarı
    Lewis Hamilton

    Bence de yazık Lewis şampiyonluğu sonuna kadar hak ediyor fakat şanssızlıklar bir türlü peşini bırakmıyor bu saatten sonra şampiyon olmamız çok zor ortalama downforce olan pistlerde daha iyiyiz bu da geri kalan pistler için bir avantaj fakat 52 puan geriden gelip şampiyon olmak hayal ürünü gibi bir şey ama Lewis bu ne yapacağı belli olmaz benden söylemesi

  6. Hakkatten beceriksizsiniz hem pilotlarımıza yazık hemde fabrikada gece gündüz çalışıp aracı geliştiren mühendislerimizin emeğine yazık.

  7. Lewis Hamilton avatarı
    Lewis Hamilton

    Lewisin çaresizce vites kulakçığına bastığı anlar

  8. İlla bir şey olacak değil mi? Ya lastik bijonu fırlicak ya pit stop sorunu olacak ya benzini koymayı unutucaksınız her yarış bir sorun olmaya başladı şimdi sıra buttonda olacak büyük ihtimal yazık günah ya şu araçla şampiyonluğu kazanamıyorsak yazıklar olsun size

  9. etkilenir hocam, elbette etkilenir. bu sistemler öyle hassas ki, düzeninde işlemeyen en ufak bir hareket bile soruna yol açabilir.

    bugün başka bir nedenden dolayı yine aynı örneği vermiştik ama yeri geldi, yine aynı yarıştan bahsedelim.
    japonya 2006 sıralama günü. q2'de schumi öyle bir dereceye imza atmıştı ki, hem takım hem kendisi hem de taraftarlar ağzımız açık halde seyretmiştik. buna rağmen q3'e gelindiğinde schumi bir öncekis eansta attığı turun gersinde kalıp poleyi felipe'ye kaptırmıştı. o günün akşamında, bu kadar hızlı bir turun ardından q3'te daha yavaş bir tur atmasının (ki hata yapmadan) belli nedenlerden oalbileceği ileri sürülmüştü.
    derken yarış günü geldi. renault'dan çok daha hızlı olduğu belli olan schumi, farkı bir türlü 5 saniyenin üzerine çıkaramıyordu (belki de bildikleri bir şey olduğundan bilerek motoru çok zorlamıyordu); sonunda 37. turda birden motor patladı. sonraki günlerde, suzuka'nın süper yanal G'li S virajlarında sistemlere binen yanal yükün, motor yağlama ünitelerinde arızaya neden olabileceği, bir önceki günde atılan süper hızlı turda motorun aşırı zorlanmasının, yarış günü motorun daha başlangıçta probleme açık hale getirdiğinden bahsediliyordu.

    çok uzattım, dünkü teması hepimiz gördük. aracın lastiği bir yana, o süratte bir sarsıntının nelere yol açacağı, derin bir incelem olmadan pek anlaşılamaz. tahminim, mcalren parc ferme kuralları altında vites kutusunu etraflıca söküp kontrol etmek yerine belli noktalarda kontrol etti ve alınacak +5 grid cezasını göze alamayıp bu yüzeysel kontrole istinaden olduğu gibi bıraktı.
    ama, "yarışı kazanmak için bile önce bitirmek gerekir" kuralı bir kez daha ortaya çıktı. süper hızlı hamilton, 6. sıradan başlasa bile bugünkü hızıyla podyuma çıkabilirdi. yine de her şey olup bittikten sonra konuşmak anlamsız.

  10. Bunlar en basit sorunlar. Sezon sonu geldikçe motor sorunları da ortaya çıkmaya başlayacak. Buna olası kazaları da ekleyin. Bu saatten sonra şampiyonayı istikrar belirleyecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir