Lotus Singapur'da Kötü Geçen Cuma'yı Yeterince Telafi Edemedi

yazar:

kategori:

 

Permane, Cuma günü aerodinamik parçaların beklendiği gibi çalışmaması üzerine geri dönüş sağlayamadıklarını belirtti.

Permane: “Bu hafta sonu araçtaki sorunların üstesinden gelemedik.”

“Çok zayıf bir Cuma geçirdik ama nerede yanlış yaptığımızı anladık. Büyük oranda telafi ettik ama mükemmel derecede tam olmadı.”

Permane ayrıca hem Raikkonen’in hem de Grosjean’ın da gridde geride kalmalarında sorumlu olduklarını dile getirdi.

Permane: “Her iki pilot da iyi sıralama geçirmedi. Kimi ikinci seansta yeni lastiklerle yavaş kaldı ve sonrasında elendi; turun her yerinde kayıplar yaşadı. Romain de 4. ve 5. olacak kadar iyiydi; yeri 8.’lik değildi.”

“Ardından yarışta Kimi açısından güvenlik aracı konusunda çok şanssızdık. Onu pite aldık ve güvenlik aracı o anda girdi. Bu da Rosberg’i geçme şansımızı ortadan kaldırdı”

“Bunu söylememle birlikte, mesela (4. olan) Paul di Resta ile mücadele edebileceğimizi de düşünmüyorum”

Zor geçen hafta sonuna rağmen Raikkonen’in aldığı sonuç, kendisinin Pilotlar Şampiyonası’nda 3.’lüğünü korumasına yetti.

Fin pilot 6 yarış kala lider Alonso’nun 45 puan gerisinde.

 


Yorumlar

  1. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Yabancı forumlardan edindiğim bilgilere göre, Lotus, Suzuka'da DDRS sistemini kullanacakmış. Ve bu sistemin, iyi bir getirisi olucakmış. Ayrıca takım, Kore Gp'si içinde kapsamlı bir güncelleme paketi hazırlıyormuş. Bu sezon pilotlar şampiyonasını kazanmak istediklerinide duydum. Bu yüzden, bu sezon planlanan, bir takım kararlardan vazgeçmişler.

  2. Raikkonen06  avatarı

    Yazık günah şu kimiye adam yapabileceginin en iyisini yapıyo her yarışta araç gitmiyo adam napsın ama bo Lotus ekibi gelişmek ne bilmiyorlar ne oldu yeni arka kanat cardı oda mı foss çıktı gerçekten çok yazık şampiyonluk umutları elimizden kayıp gidio tamam sezonun başında en hızlı araçtı ama bi yere kadar artık gelişinn!!

  3. lotus şu anda hedeflerinin üstünde bir yerde bu sebeple taraftarları olarak daha fazlasını istiyoruz şu bir gerçekki üst sıralar için mücadele takımlarla aynı anda güncellemeleri yapamıyorlar her yarış haftasonunda teknik değerlendirmelere baktığımda lotusu nadiren görüyorum bilmem katılırmısınız? saygılar

  4. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    DDRS kullanırlarsa Lotus'un suzuka'da ilk yarışını kazanma ihtimalini çok yüksek görüyorum. Tabi hızlı bir pist, normalde hızlı pistlerde iyi değildiler. DDRS ile sıralamalarda bu açığı kapatırlarsa güçlü olurlar.

  5. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Lotus, Suzuka'da DDRS kullanacak bildiğim kadarıyla. Spa'dan sonra böyle bir açıklaması vardı Boullier'in. Bakalım nasıl bir katkı sağlayacak, yada sağlayacakmı? Lotus baya nakit ve vakit harcadı bu sisteme. İnşallah katkı sağlar. Yoksa bu sezon büyük bir hüsran yaşarız. Pilotlar şampiyonasında ise, istikrar kilit unsur olucak. Sezon başından beri istikrarlı sürüş çıkaran pilotlar, sezon sonu meyvelerini toplarlar inşallah.

  6. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    boyle devam ederlerse zaten hedefleri olan takimlarda 4. olurlar.Yalniz sampiyonluga oynayan birine gelisimde geride kalan bir arac teslim ettiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir