Sonoma'da İlk Yarış Muller, 2. Yarış Huff'ın!

yazar:

kategori:

İlk yarışa 3. sıradan başlayan İvan Muller 3. turda aldığı liderliği yarış sonuna kadar korumayı başardı ve 25 puanın sahibi oldu.Yarış sonuna kadar Takım arkadaşı Robert Huff ile çekişen Müller, Takım arkadaşına geçiş izni tanımadı.

Yarışa pol pozisyonundan başlayan Chevrelot pilotu Alain Menu 3. olurken Tarquini 4, Eski Formula 1 pilotu Tiago Monteiro ise 6. sırada bitiş çizgisine ulaştı.

 

İkinci yarış ise 15 tur üzerinden koşuldu, İvan müller için olaylı geçen yarışta Galibiyeti Robert Huff Kazandı.İkinciliği Bmw’nin Macar pilotu Norbert Michelisz, 3.lüğü ise Gabriele Tarquini kazandı.

Şampiyona lideri İvan Müller Kazaya sebebiyet verdiği için caza aldı ve 14. sırada bitiş çizgisine ulaştı.

 

Amerika yarışının ardından Sürücüler Klasmanında İvan Müller ve Robert Huff aynı puan yani 315 puan ile şampiyonluk için çekişiyor.Bu iki pilotun en yakın rakibi ise 267 puan ile Alain Menu.Takımlar klasmanında ise Chevrolet 761 Puanla 1, BMW 486 puanla 2, Seat ise 472 puanla 3. sırada bulunuyor.

 

Wtcc’de bir sonraki yarış 21 Ekim’de Japonya’da koşulacak.

 

2012 WTCC Amerika Gp Yarış Özeti

 

 


Yorumlar

  1. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    ilk yarıştada Menu yarış dışı kaldı,3.olan Menu değil Michelisz

  2. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    WTCC standartlarına göre keyifli yarışlar oldu,her ne kadar 2 yarışı Chevy'ler kazanmış olsada.

    Bu arada İvan deği Yvan

  3. Ayrıca ilginç bir durum da yaşandı ikinci yarışta. Son turda damalı bayrak sallanmayı unuttular ve sayılmasa bile Huff-Michelisz mücadelesini bir tur daha izledik 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir