Schumacher, Singapur GP Ardından Yaylım Ateşi Altında

yazar:

kategori:

 

Bazı yayın organları Marina Bay’daki kazası sonrası Schumacher’e sakar ve beceriksiz gibi isimler takarken bazıları da Singapur GP hafta sonu boyunca Alman pilotun kendisinde olmadığını öne sürdü.

Bunun için de bir örnek olarak yarış sonrası bir söyleşisinde Jean-Eric Vergne’e, Jean-Marc dediği belirtildi.

Schumacher ayrıca yarış hafta sonu öncesinde Alman muhabirlerle konuşurken yarışı ikinci bitirenin 20 puan aldığını (aslında 18 puan) söylemiş; hatta söylenene göre Singapur ile Avrupa zaman dilimi arasındaki farkı da yanlış ayarlamış.

 

Hamburger Abendblatt: “Michael Schumacher’e neler oluyor?”

Der Spiegel de Schumacher’in anlaşmasının bittiğine atıfta bulundu ve Salı günü Mercedes’in yönetim kurulunun toplanacağını belirtti.

Şimdilerin yorumcularından Marc Surer: “Zamanlamanın kesinlikle yardımı olmayacak.”

Singapur’daki bir başka Schumacher olayı, daha önce de belirtildiği üzere Sid Watkins için saygı duruşu sırasında Alman pilotun tuvalette olmasıydı.

RTL’de yorumculuk yapan Christian Danner: “Bütün Formula 1 dünyası, büyük saygı ile orada. Pilotlar, takım menajerleri; hatta Singapur başbakanı.”

Danner, Schumacher’in yokluğunu utanç verici olarak niteledi.

 

 


Yorumlar

“Schumacher, Singapur GP Ardından Yaylım Ateşi Altında” için 31 yanıt

  1. Herşey senin yazdıgın gibi olsaydı,apple diye bir marka kitleleri bu kadar peşinden sürüklemezdi.Msc'nin çok fanı olabilir ama merak etme mercedes'inde bir o kadar fanı var dünyada.sanki 90 milyonluk almanyada araştırma yaptında gelip buraya 2 dkda genelleme yapıyorsun.

  2. Schumacher- avatarı

    2 kendi hatasıyla diye yazdım amacın nedir ?

  3. Yarış dünyasını takip eden herkes iyi biliyor Shumi'yi ve ne kadar hızlı olduğunu.Sadece yediremiyorlar kendilerine

  4. Eline sağlık, Ustalar bir başka.F1'in en iyi zamanlarıydı. Ustalara saygılar.

  5. Sence işini iyi yapmamış mıdır?
    Peki kırmızı ışıkta duran bir araca arkadan vuran adam sence işini iyi mi yapıyordur da F1 de yarışıyor?

  6. Minardi haberinde de bu haberde de Schumacher fanlarının aşırı yanlı fanatik yorumlarından dem vurulmuş. Evet…fanlar arasında kesinlikle Schumi'nin yaptığı hataları hiçbir şekilde görmeyen -göremeyen- her türlü tartışmada onun rekorlarıyla karşısındakine üstünlük sağlamaya çalışanlar var. (Ki bu fanatizm kimse kusura bakmasın diğer pilot ya da takım fanlarının arasında da var.) En azından kendi gördüğüm bu şekilde. Ancak bu çok genel bir durummuş gibi, yani fanların tamamı bu şekilde davranıyormuş gibi konuşanlar var. Bu durumu genelleştirmeye hakları yok. Ayrıca bahsettiğim aşırı yanlı yorumların zıttı olan aşırı yanlı ve bana göre çok da iyi niyetli olmayan yorumları aynı haberlerde bulabilirsiniz. Kimse kusura bakmasın ama bu adam bu yaşında bu rekabetin içindeyse, hala aynı hırsla yarışabiliyorsa ve mantıklı düşünen kimse inkar etmeyecektir ki eskisi gibi hızlı olmasa da yeterince hızlıysa, kendisi dışında gelişen olayları saymazsak takım arkadaşından daha üstün performans gösteriyorsa bu adam saygıyı hakediyor…

  7. Hamilton yapınca bilerek yaptı etti sakar derler, schumi yapınca olur ole seyler oluyor! PARDON? 7 senelik şampiyon arka arkaya böle hatalar yapıyosa yaşlılık göstergesidir, F1 onun kafasında bence yok artık. canı sıkılmış takılıyor mercedeste. 7 senesi var diye adamı allah yapmaya gerek yok. nokta.

  8. Yakup ERCAN avatarı

    Bunların hepsi tırt yaw. Mala bağlamışlar harbiden.

  9. bu tip kazaları petrov hamilton vettel ve grojen yapınca bir yere kadar.

    ama söz konusu şumi olunca kimse hazmedemiyor bende dahil

    özet şu ki bu baskıyı bu araçla kaldıramıyor ne yazık dönmesi hata idi bu araçla yarışması ise bence tam bir hezimet.

    yaptığı hatalı kazalar ise kabul edilemez makam mevki şan şöhret bakılmaksızın.

  10. efsane geri döndüğünden beri başına gelen olmadık işleri,strateji ve takım hatalarını gördükçe aynı şeyi düşündüm,bu son hadise de sanki bu düşüncelerimi doğrular nitelikte.arkadaşlar dostlar kesinlikle bu bir sabotaj ve komplodur.hamilton bebesinin mgp ye gelmesi için shumiyi bitik gibi gösteriyorlar.yahu yazılanları okuyunca şaşırdım kaldım.yok zaman farkını ayarlayamamış,yok saygı duruşunda wc deymiş.ne olmuş adam sıkışmış.ölen ölür kalan sağlar altına mı yapsın hayret ya,yok ikinci gelenin puanını karıştırmış.yani farkındamısınız adam bir yarışta moron oldu mümkün mü?takım içindeki bu hain ve anti shumiciler kimdir?kime hizmet ederler neden yaparlar bilemiyorum ama ben ce shumi bu sezon mgp den vaz geçmeli.saubere gitsin ne olur ya?bu hainlerden iyidir.tek amaçları shuminin adını kullanıp reyting kapmak.sponsor bağlamak yani para.tamam bu iş para işidir de yazık hocam benim gibi f1'i şhumi ile tanıyan bir dünya insan var.yazıktır .Shumi bırak üstadım bu takımı tamam milletinin ülkenin markası ama sevmiyorlar hocam seni.bir bmv kadar olamadı adamlar onlar bile sen 2006 da bırakırken arka kanada ''THANKS SHUMİ''yazdılar.bu arada aklıma şimdi geldi belki takım içinde mercedesin pazarına yönelik saldırıyla görevli bir grup olabilir.belki kırmızılardan!!!!!!hepten paronoya oldu galiba neyse.umarım mgp de kalmazsın.doğrusu başka bir takım aracında seni mgp ye tur bindirirken görmek müthiş olurdu.

  11. Birde durup dururken önündeki araca çarpma sayılarını alabilir miyim?

  12. michael  schumacher avatarı
    michael schumacher

    nokta

  13. işini iyi yapması gerektiği için F1'de zaten. işini iyi yapmak F1'de normaldir, iyi yapamıyorsan F1'de olmayı haketmiyorsun demektir.

  14. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Ulan bir kaza yaptı diye adamı gerizekalı yerine koydular, 43 yaşında dünyanın belkide gelmiş geçmiş en çekişmeli sezonlarından birinde kendisinden en az 10 yaş küçük pilotlarla, altındaki hurdayla hala pol pozisyonunu alıp podyuma çıkıyorsa onu eleştirmek yerine ayakta alkışlamak gerekir.

  15. Schumacher bu haberlere kesin guluyordur =]

    bir yerde Alman vatandasi var diger taraftan Alman markasi! eee tabi medya her zaman daha cok parasi ve gucu olani hakli cikarmak zorunda! sadece medya mi? insanlar bile oyledir!

    ama gidin halka sorun, Mercedes mi Schumacher mi diye! Reel bir kisilik olan Schumi derler! cunku digeri marka, paradan baska bir getirisi yok! insanlar bir markayi ornek almazlar bir kisiligi ornek alirlar akabinde. marka dediginiz insanin ne dusuncelerini ne de hayat akisini degistirebilir ama bir insan tum toplumu bastan asagi degistirebilir!

    Schumacher dunyada cok guclu bir figur arkadaslar! F1 disinda yaptiklari bile yeter! bilmeyenler arastirabilirler. Alman medyasi hele ki bir ingiliz icin kesinlikle kendi adamini karalamaz! onlar bizden daha miliyetcilerdir! bu iste kesinlikle Mercedes'in bir parmagi vardir diyorum ve cenemi kapatiyorum =]

    her zaman her yerde Schumacher =]

  16. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    bu video için teşekkür ederim , eskilere gittim araçların sesi tipi stili bile bir başkaydı , ayrıca mikayı görmekte mutlu etti , formula 1 e yeni adım atan gençlere bu videolar örnek olur inşallah saniyenin binde 9 u gibi değerlerle birbirine sportif incelik içinde meydan okuyan 2 pilotu seyrediyosunuz . Şimdiki pilotların durumuyla karşılaştırınca artık elmayla armudun karşılaştırılamayacağını görmeniz dileğiyle

  17. DreamOfWinD  avatarı

    Şansla balla şampiyon oldu diyenler iyi izlesin. Video yeterlidir konu kapanabilir, teşekkürler.

  18. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    böyle yorumları görünce kendimi gülmekten alamıyorum sebebine gelince , yaş kriterini dahi göz önüne almıyorum (43).Yahu yaşı daha 20 21 di ismini vermeyeceğim dünya klasmanında neredeyse 1 numaralı yıldız gösterilen bir pilot 🙂 pit çıkışında kırmızı ışık yeşil ışık ayrımını daha 5 yaşındaki cocugun yapabildiği 1 durumda kırmızı ışıkta önündeki pilota arakadan gelip çarptı , ben böyle yargılandığını formula 1 i bırakmalı vs.. kocadı yaşlandı 🙂 gibi yakıştırmalar yapıldığını görmedim ! bunun gibi daha bir çok örnek var uzun uzun burda yazmayı ben yakışık görmüyorum , herşey bir yana bu haberlerin provakatif yapıldığına inanıyorum ve haber niteliği taşıdığınada artık inanmıyorum dolayısıyla gülüyorum , adam ununu elemiş eleğini asmış , bu işi hbi olarak keyif aldığım sürece yaparım diyor daha neyin peşinde bu insanlar , acaba bu kırılamaz rekorlar elde ettiği bunun uzun yıllar belki 3 4 jenerasyon sonra bile kırılamayacak bir şöhrete sahip olmasının verdiği dayanılmaz bir acının eserimi yapıyolar velevki yapıyolar bu saatten sonra güneş balçıkla sıvanmaz , sıvamaya çalışanda denizin üstüne yalnızca 2 3 snlik yazı yazar sonra kaybolup gider !

  19. Burası biraz sakinleşsin 🙂

  20. adam iyi iş yapsa konuşan yok, bir hata yapsa hemen herkes üşüşüyor 🙂 komedi gerçekten. ama yine de bu tür hatalar olmamalı.

  21. Schumacher- avatarı

    2012 özeti

    Sıralamalar
    Schumacher 8 – 6 Rosberg ( 1 Schumacher ,, 1 Rosberg pole position)

    Yarış
    Schumacher 7 kez yarış dışı kaldı 2 kendi hatası 5 takım hatasıyla.

    Yarış dışı kalmadığı yarışları sayarsak.
    Schumacher 6 – 1 Rosberg
    Yok sayacağız derseniz
    Schumacher 6 – 8 Rosberg

    Kim neyi konuşuyor ? neyi yaşıyor ?
    7 şampiyonluğu olan bir pilotun üzerindeki baskının ne kadar ciddi olduğunu hangimiz anlayabiliriz ?
    Schumacher insan bir makine değil gece uyuyamamış olabilir rahatsızlanmış olabilir kazayı demiyorum ama diğer basının bahsettikleri olabilir şeyler nedir yani amaç ne ?

    Mercedes galibiyet alacak araç mı verdi ?
    Sürekli 3 senedir yok motor arızası yok DRS arızası yok yakıt basıncı arızası yok bijon arızası vs………………………….

    Mercedesin problemi bitmiyor.

    14 yarışta Mercedes'in hatasıyla Schumacher 5 kez yarış dışı kaldı ya Rosberg ???

    İyi günler dilerim herkese.

  22. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    sanki çok iyi bir araç verdinizde şampiyonluk şansınız devam ediyordu da schumacher kullanamadı aracı bütün hataları da kendisi yaptı millet amma da meraklı göndermeye. valencia dan beri rosberg'in önünde yarışlar tamamladı susturmuştu bu kazayı yapmasını bekliyolarmış. şuraya bak ya

  23. Konuşmayım diyorum ama en azından takım arkadaşına çarpmadı……

  24. Michael Schumacher, Singapur GP'deki kazası sonrasında Alman basının hedefi haline geldi.

    Bunu konuşmak hit alıyor da ondan. Üzerinden reyting kazanılıyor. Görüldüğü üzere burada da yeterinde tartışması çıkıyor.

    Aracın iyiyse iyisindir, kötüyse kötüsündür F1'de. Şartlar eşit olduğu sürece de sadece takım arkadaşınla karşılaştırılabilirsin.

    Açıkçası böyle kazalar yapmasını hiç beklemezdim şuminin. 3 senede gerçekten aptalca denilebilecek kazaları oldu. Hala bunlara şaşıyorum, ama sebep olarak orta kısım çaylaklarıyla hiç yarışmamış olma tecrübesizliğini ve yanındakine biraz fazlaca güvenmesini görüyorum.

    Kazanın altında teknik bir sorun olduğu bilgisi gelmedi. Demek ki şuminin hatası. Ceza gelmesi çok normal. Yanlış bir şey yaparsan cezanı çekersin. Üzerine tartışmanın alemi yok. Kazadır, olur 😉

  25. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    işte klasik basın habeleri..haber olmayınca kendi kendilerine uğraşacak adam oluyorlar..neden her sene sezon sonuna doğru böyle haberler çıkıyor anlaması güç.Schumacher podyumda olsaydı herkes dicekti "oooo schumacher kesinlikle devam etmeli hala süper" (gerçi öyle zaten).Yani iyi olunca alkış kötü olunca bırakmalımı böylemi oluyor yani..?

  26. Eray Parlak avatarı

    Yazılanları okudukça Schumacherin nekadar çok kişiyi sinir ettiğini anlıyorum.Bu sene yükselen form grafiği ile birlikte bir çok kişinin ağzını pamuk tıkadı.Onu eleştirmek istiyenlere birşeyler vermedi senna kazası hariç.Sadece takımın yüzünden birçok yarışı bitiremediki oda onun suçu değil takımın beceriksizliğiydi. Schumacherin Monacodaki Pole almasından sonra iyice kudurmuşa döndü onu sevmiyenler ve şimdiki zamana kadar hem sıralamada hemde yarış içinde Rosbergden daha iyi olması ve 2 yarış üst üste yağmur olan ingiltere ve almanya Gp'lerinde Rosberge yağmurda 2 3 saniye fark atması sıralama turlarında, iyice çılgına çevirdi bu kişileri.Bu yarışlardan sonra Schumacheri haksızca eleştirenler çark ettiler. Ama şimdi Schumacher Vergne kazası sebebiyle kendini birşey sanan kişilerce eleştiriliyor.Singapurda tüm hafta boyunca fren problemi yaşadı.Tekrarlı izleyince kazada Schumacherin aracının abartı şekilde yavaşlamadığı çok net belli schumacherde teknik bir arızanın olduğunu düşünüyor.Hamiltonun yaptığı sayısız kişisel kazalarını eleştirmeyenler neden schumacerin sadece bu sezon yaptığı bir kazayı eleştiriyor anlamıyorum.Schumacher hale en hızlı pilotlardan biridir ve öylede devam edicektir o takozla neler yapıyor görüyoruz..

  27. bir sonraki yaris iyi bir performanlsa herkesin cenesini kapayacaktir

  28. Çoçuk bahçesi mi burası?14 yarışta iki kez önündeki araca çarptı.Bu bir şeylerin yolunda gitmediğinin göstergesidir.Kendini veya başka birini öldürmeden bu işi bırakması lazım.

  29. Burak Yüksel avatarı
    Burak Yüksel

    +1

  30. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Gereksiz tepkiler bunlar. 43 yaşında bir pilotun, bu tür hatalar yapması normal. Bırakın 43 yaşını, normal bir pilotda yapabilir bu tür hataları. Ama büyük dağın, büyük kışı olur misali, büyük pilotun, büyük spekülasyonları olur. 😀

  31. Kurt kocayınca köpeklerin maskarası olurmuş.Yıllarca rakip olarak gördüğüm , zaman zaman kızdığım halde Msc in düştüğü duruma üzülüyorum.Üzerinde sürekli bir baskı , beklenti , gelmeyen başarı , kötü bir araç , özellikle ilk yarışlardaki talihsizlikler , sürekli eleştiri … bitmek bilmiyor.

    Eminim kendisi de zaman zaman keşke hiç dönmeseydim diyordur.
    O bir efsane ve hep öyle kalacak ama bu yaşadıkları imajını sarsıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir