McLaren, Hamilton Konusunda Mercedes'in Restini Gördü

yazar:

kategori:

Uzunca bir süredir Mercedes’in İngiliz pilotu takıma katmak için uğraştığı söyleniyor ki bu söylentiler ilk olarak Eddie Jordan tarafından tetiklenmişti.

Henüz herhangi bir anlaşma imzalanmamasına rağmen üst düzey kaynaklardan gelen bilgilere göre McLaren ile Hamilton arasında para meselesi aşılmış durumda.

İnanılan o ki McLaren, Mercedes’in teklifi olan 11.5 milyon pounda çıktı.

Öte yandan asıl mesele, Hamilton’ın Mercedes’te iken ticari özgürlük elde edip edemeyeceği. Çünkü Alman takımda şahsi sponsorluklar, McLaren’daki kadar sıkı bir şekilde kontrol edilmiyor.

Ama finansal olarak bakıldığında Hamilton’ın Mercedes ile kazanacağı galibiyet ikramiyeleri, McLaren’da kazanacaklarının yerini tutmayabilir.

 


Yorumlar

“McLaren, Hamilton Konusunda Mercedes'in Restini Gördü” için 19 yanıt

  1. şöyle bişi varki o yarışta düzlükte dışardan gelmeseydi o yarışı kazanması yine imkansızdı çoğu kişiyi orda geçti zatn sonra da yasak geldi sadece ekstra bi bilgi

  2. bak bakalım ben ortalamanın üstü araçla şampiyon olur mu demişim yoksa yarış kazanır mı demişim? yarış kazanır çünkü pilota dayalı olan takvimde bikaç pist vardır onlarda kazanabilir. hungaroroing, monako, spa gibi.

    2009'da vasattı ortalama üstü değildi, brawn çok daha hızlıydı şampiyonluk imkansızdı.

    2010'da belki şansı vardı ama redbullar üstündü, küçük bi şanstı

    2011'de vettel tur başı 1 saniye fark atıyordu, polleri 0.5 saniye farkla alıyordu. araç farkı yine çok çok büyüktü.

    2012 başladı, adam süper yarışıyor ama bu sefer de mclaren başladı sorunlara, adamın en az 80 puanını pilotun dışında olan hatalarla yediler. ama sezon sonu hamilton şampiyon olacak belli bu.

  3. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Doğru söyledin. Ferrari mekanikerleri bile, telemetri verilerine bakıp Spa yarışını kazanıcak potansiyele sahip olmadıklarını söylemişti. Ancak bunda Raikkonen'in, Spa'da ki sürüş yeteneğide ön plana çıkıyor bence. Hatırlarsan koca bir yarışı, Fisichella'nın sadece 0.8-1.0 sn önünde götürdü. O zaman şimdi ki gibi DRS olsaymış. Mümkün değil kazanamazdı, diye düşünüyorum. Ama genel olarak haklısın. Yarış kazanamayacak bir araçla, yarış kazandı. Ancak başka pistlerde bunu yapamadı. Bu arada Alonso'yu, kayırmam gibi bir şey söz konusu değil. Sadece her zaman söylediğim gibi. Yiğidi öldür, hakkını yeme. Objektif bir yorumcu olduğum içinde, Alonso'yu kayırıyor olabilirim. Çünkü olaya sadece Raikkonen fanı olarak bakmıyorum. Genel F1 izleyicisi olarak bakıyorum.

  4. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    evet haklısın altında kazanabileceği araçla yarışları silip süpürdüde kaldı kazanamayacak araçla destan yazar 🙂

  5. Ben değil herkes aynı şeyi söylüyor,
    Bu bahane değil gerçekler,
    Mercedes süper bir araç verseydi Hamilton yerine zaten MSC ye verirdi
    Bunuda böyle bil,
    Ama gerçekler bu
    Ne MSC ye nede Rosberg e ayarında bir araç vermedi Mercedes
    Ya çok yavaş oldu, ya teknik ve mekanik yönden zayıf araç oldu genel itibariyle
    (İstisnalar var ama, istisnalar kaideyi bozmaz)
    Ben de bu yüzden yazdım Hamilton keşke Mercedes e geçse diye 😀
    Hamilton unuzu birden göklere çıkarmalar falan…….
    O; ne MSC ne Alonso nede Rai olabilir,
    Bu saydığım 3 lüden sonra olan gruba dahil bir Pillot

  6. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    para mevzusunu şunun için dedim sanki lewis ile mcl nin anlaşamamalarının asıl nedeni paraymış gibi gösteriliyor, ben de lewis gibi çok para kazanan bir pilotun 3-5 mılyon euro ıcın mc laren gibi bir takımdan mercedes gibi bir takıma geçmesinin yanlış olacağını söyledim. Basketbol oyuncusu olmakla f1 pilotu olmak çok farklı şeyler. Hidayet nba in en kötü takımına gitse bile kendi potansiyelini gösterebilir misal cleveland gibi bir takımda lebronun yıldızının parlaması gibi ama bi hamiltonu bi alonsoyu git koy maurissaya veya mercedese puan alma mucadelesınden öteye gıdemezler. ya da vettel torrro rosso redbull örnegını verelım torro rossoda vettel acıkcası o kadar dıkkat cekmemıstı bı kac surprız yarıs dısında. Görüldüğü gibi vetteli vettel yapan redbulldur. F1 pilotuysan para için daha yavaş bir takıma gitmek saçmalık olur. Raikkonen bence mc larenden ayrılınca performansı düşmemiştir zaten mc laren son sezonunda 2006 da raikkonen hiç yarış kazanamamıştır 2007 performansı bence çok iyiydi 2008 de de kötü bir sezon gecırdıgını dusunmuyorum 2009 malum macarıstana kadar ferrarı cok yavastı ve macarıstandan sonra raikkonenın performansına bakarsan o yarıstan ıtıbaren hem sampıyon button hem de vettelden daha cok puan topladıgını görursun. Mc Laren doğru veya yanlış pilotlarını diğer takımlardan daha çok sıkı tutuyor. Bu genç yaşta bu şöhrete sahip pilotları disiplin altına almaya çalışma ne kadar doğru tartışılır.

  7. Konuyla alakalı değil ama ne kadar basit bir cümle olmuş

    kimse 3-5 mılyon euro ıcın

    bir kaç sene evvel de Hidayet Türkoğlu içindi sanırım 10 milyon Euro için kabul etmedi diye tavır vs yapılmıştı NBA'da :))

    Konuya gelirsek evet ama özellikle Kimi örneğinde görüldüğü üzere Mc laren'den ayrıldıktan sonra asla o eski formuna kavuşamadı. Rahat yaşam ona kazançtan çok kayıp getirdi. Büyük yetenekler disiplin altında olmalıdırlar. Yoksa illa ki şımarırlar Futboldaki Sergen gibi.
    Hamilton menajerini değiştirdiğinden beridir çok büyük sıkıntılar içine girdi ve bu durumdan kurtulamıyor. Antony Hamilton'ın biran önce bu işe bir baba olarak el koyması gerekiyor bence. Oğlunun bu halini gördükçe O'da kahroluyordur zaten. Halinde ne var demeyin. Hamilton bu sene pistte formda olsa da özel hayatı hala çok gündemde. Bir anlaşmayı bile hala sonuçlandıramamış olması bence Menajerinin yeterince iyi olmamasındadır. Kimi'ye bakın herkes son ana kadar birşey bilmiyordu. Williams olabilir derken Lotus'a imza attı denildi. Ama tüm bunlar bu şekilde uzatmadan sessizce oldu bitti. Bu adamın gerçekten babasıyla yeniden anlaşması gerekiyor

  8. mercedese geçer şampiyon olur bu sefer de 'mercedes hamiltonu görünce aracı güzel yaptı rosbergin aracını kötü yapıyor şimdi' falan dersin. yani anlayacağın sende bahane bitmez.

  9. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Hatırlıyorum da 2007 de raikkonen mc larenden ayrıldıktan sonra şunu demişti mc larende özel hayatımı yaşayamıyordum. Lewisin de ayrılmak istemesinin altında yatan asıl nedenlerin raikkonenin yaşadığı sorunlardan kaynaklandığını düşünüyorum kimse 3-5 mılyon euro ıcın mc laren gbi bir takımdan ne idüğü belirsiz mercedes gp ye gitmek istemez.

  10. Hamilton'ın bu tutumu Mclaren'e kayıp verdirecek. Ya ekstra para, ya Hamilton.

    Güzel 🙂

  11. F1'de böyle bir pilot vardıda benmi bilmiyorum.

    Evet böyle bir pilot var ve adı senin kullanıcı adın , tipi ise senin avatarındaki oluyor.Belçika 2009 da yarış kazanamayacak olan bir araçla yarışı kazanmıştır kendisi.Sanırım sabah akşam alonsoyu övmekten tuttuğunu idda ettiğin pilotu unutmuşsun.

  12. benim anlamadığım 2008 den sonra mclaren zaten ortalamanın üstünde araç verdi hep. peki neden şampiyon olamadı? ben mclarenin şuanki mercedes konumundan düşük bir konumda olduğunu hamilton mclarende olduğundan beri görmedim gören var mı? 2009 başlarında biraz bocaladılar ki o sene bile şuanki mercedesten iyiydiler özellikle 2.yarıda. hayalperestliği bırakıp uyanın lütfen. araç sağlamsa sende sağlamsın değilse isterse senna gelsin farketmez. 10 15 sene öncesi için deseydik araç iyi olmadanda yarış kazanabilir şampiyonluğa oynar diye tamam derdikte şuanki lastiğinden tut aerodinamisine kadar bunlar başlı başına bir etken zaten.

  13. Bu ne kadar komik bir yorum yaw:)
    Atalarımızın güzel bir sözü var;
    Lafla peynir gemisi yürümez.

  14. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''galibiyet alamayacak araçla da kazabilecek kadar iyi bir pilot.'' F1'de böyle bir pilot vardıda benmi bilmiyorum.

  15. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    içimden geçenleri yazmışın dost

  16. İnşallah Hamilton Mercedes e geçer
    Ondan sonra kafasını taşlara vurur,
    Neden bu takıma geldim diye,
    Artık iş pilota bakmıyor
    Arcın iyiyse, iyi bir ayar tutturursan kazanırsın
    Yoksa bu araçla ne şampiyon olursun nede kendini kürsüde bulursun,

  17. Hamilton buna alışık, galibiyet alamayacak araçla da kazabilecek kadar iyi bir pilot.

  18. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''Ama finansal olarak bakıldığında Hamilton'ın Mercedes ile kazanacağı galibiyet ikramiyeleri, McLaren'da kazanacaklarının yerini tutmayabilir.''

    Galibiyet primlerinin, çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Çünkü Mercedes bu, galibiyet alabilecek bir araç üretemeyebilir. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir