Mercedes Takımın Yönetim Kadrosunu Elden Geçirebilir

yazar:

kategori:

 

Singapur padoğundaki söylentilere göre Mercedes yönetim kurulu, takımın idaresi konusunda yeniden organize olmayı gözden geçiriyor ki sonunda 2020 senesine kadar Formula 1’e bağlı kalacaklar.

Bu yönde bir karar, bu haftaki yönetim kurulunda alınabilir.

Kaynaklar, Concorde Anlaşması kapsamında Bernie Ecclestone ile Mercedes arasındaki başarılı arabuluculuğu nedeniyle eski şampiyonlardan Niki Lauda’nın bile takımda görev alabileceğini söylüyor.

Lauda ise Mercedes’ten böyle bir teklif almadığını söyledi ama bu tip bir teklifi kabul etmeyeceğini dile getirmedi.

Lauda: “Bana sorulmadı. Benim bir şey söylemem yanlış olur. Çünkü bu konuda benimle görüşülmedi.”

“Yaptığım tek şey, Concorde Anlaşması görüşmelerinde Mercedes’e yardım etmek ve iki taraf arasında arabuluculuk yapmaktı.”

 


Yorumlar

“Mercedes Takımın Yönetim Kadrosunu Elden Geçirebilir” için 14 yanıt

  1. Yönetim Kurulu Toplantısından ne sonuçlar çıktı acaba bununla ilgili haber yokmu?

  2. Sitedeki yaından yada verilen linklerden izlerken sıkıntı yaşadınmı hiç?

  3. geçen gün çok daha düşük özelliklere sahip telefonla (lg optimus black) wireless ile yarışın büyük bir kısmını izledim, hemde bu sitedeki yayından. Gerçekten sıkıntılıydı ama yarışın çoğuna hakimim en azından 🙂 hiç yoktan iyidir.

  4. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Sana sadece şunu söylüyorum..Hamilton'ı gözünde fazla büyütme!!!!

  5. yusuf perçin avatarı
    yusuf perçin

    Concorde anlaşması yürürlükte olduğu ve Ferrari Mercedes Mclaren Renault gibi fabrika takımları FIA yönetimindeki bir seri dışında yarışmadıkça kimse gerçek rekabet beklemesin. Birinin sırası gelmedikçe şampiyona için çekişemez. Maalesef F1 izleyici kitlesi genel itibari ile bunun farkında değil. Zannediliyor ki Brawn aerodinamiden anlamıyor veya newey aerodinami konusunda bir deha.

    Hele ki ülkemizde motorsporlarında bireysel başarılar dışında hiçbir gelişimin ve başarının olmadığını düşünürsek motorsporlarını özellikle F1 i takip eden izleyici kitlesi bilinçsiz ve taraf. Genel itibari ile de yaşları 12-18 aralığında. 12-18 aralığında olmasınında ötesinde bu kitle bilgisiz ve üzücü ama "aptal" . Aptaldan kastım aklen bir aptallık olmayıp karakter ve üslupça gelişmemiş olmaları. Zaten Trf1.net in altında yorum yazan bu kitleyi dışarıdan takip ederek nasıl bir psikoloji içinde olduklarını ve kişilikleri hakkında oldukça sağlam ve gerçekçi bilgiler elde edebilirsiniz.

    Gelelim işin asıl boyutuna. Ferrari ve Mclaren şuan gridteki williamsla beraber en köklü takımlar. Fakat williams 90 lardan sonra ferrari ve mclaren gibi büyük adımı atamadı ve rakiplerinin çok ama çok gerisinde kaldı.Bmw ortaklığıda bu durumu kurtaramadı ve bmw williamstan ayrılıp kendi takımını kurmayı denedi. Kubica gibi bir pilotla çıktıkları yolda çok büyük işler başarmaya başlamışken her nasılsa bu yarıştan saf dışı bırakıldılar. Hatırlayanlar olucaktır ki o dönem özellikle ferrari ve mclarenin kıyasıya çekiştiği dönemlerdi. Bu iki hatta renaultla beraber 3 takım daha yeni bitme Bmw nin bu pastadan büyük bir dilim alarak işe başlamalarını istemediler.

    Ardı gelen seneler 2007 ve 2008 de Bmw podyuma çıkmayı başarmış hatta galibiyetler alıyorlardı.Bmw sauber takımı 2005 ten bu yana karlı çıkmaya başladıkları bu işten sebepsizce neden ayrılmak istesin ki. Sebep o dönem yeniden masaya koyulan corcorde anlaşmasıydı. Büyük fabrika takımlarıda emellerine ulaştılar.

    Sonra ortaya 3 yıllık gelişim sonucu Brawn Gp çıktı ve aynı senaryolar sadece bir sene içerisinde gerçekleşti. Brawn gp satılmaya zorlandı ve Mercedes takımı satın aldı. Devamında Redbull'a sadece 2 sene tahammül edebildiler.

    Yani özete gelicek olursak FIA nın denetiminde gerçekleştirilen bu seri de FIA nın ortaya sunduğu concorde anlaşması çerçevesinde mercedes kısa süre içerisinde başarıyı yakalayamayacaktır. Bu ne Schumacher'in ne de Brawn ın suçu. Artık siz kapitalizm mi yoksa para kazanma arzusu mu dersiniz ne derseniz deyin. Ama 1 milyara ulaşan izleyiciyi aldatmak 100 bin seyirciyi aldatmaktan daha kolay. Eğer formula 1 i sadece 10 bin kişi izliyor olsaydı kimseyi kandıramazdınız. Tıpkı Kenan sofuoğlunun yarıştı supersport serisi gibi.

  6. HamiltonMercedes avatarı
    HamiltonMercedes

    Süper umarım Schumide takımdan gider seneye değil gerçi(keşke 2013 te yarışmasa) ama 2014 te Hamilton & Rosberg ve müthiş deha Ross Brawn ile gümüş okları şampiyon yapmamamız için hiç bir sebep yok.

  7. DreamOfWinD  avatarı

    Bende s3 var. Düzgün bir wifi noktasından rahatça izleyebilirsin. Ben okuldan bağlanıyorum yasaklı site diye girmiyor. İdman tv izleniyor ama rahat. Tabi internet paketi yok bende 🙂

  8. Biraz açıklama yapayım, Haug bildiğiniz üzere Mercedes-Benz motorsporları şefi. Yani adamın tek işi F1 değil. DTM'de de görevli mesela. Haug değişecek mi bakalım.

  9. Burak Yüksel avatarı
    Burak Yüksel

    Jabba the hutt ı başımızdan alsınlarda gerisinin bir önemi yok.
    Adamı gördükçe monitöre kafa atasım geliyor..

  10. Bazen dışarda oluyorum bu nedenle kaçırıyorum, sanırım S3 den daha hızlı bir telefonda yok. Şansımızı deneyecez artık.

  11. Adobe Flash desteği olduğu için izleyebilirsin tabi. Ama telefonda Flash Player epey sıkıntılı. Teknik olarak her şeyi yapabiliyorsun ama pratikte rahat kullanılamıyor. Sopcast linki bulursan sorun yok. Programıyla izlersin.

  12. Arkadaşlar konu dışı:
    Samsung Galaxy S3 almayı düşünüyorum, antremanları ve yarışları bu telefonla izleyebilirmiyim?

  13. Yönetim derken Haug da buna dahil mi bilmek gerek. Haug değişiyorsa işler cidden değişiyor demektir.

  14. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Her sene elden geçirmiyorlar mı zaten yönetim kadrosunu? Hatta bütün kadroları??? Aldo Costa dahil hangi takım kimi işten çıkardıysa hepsini aldılar. Ha yönetim kadrosu diye Brawn ve Fry'ı falan kastediyorlarsa o zaman başka. Yine de kimsenin bu takıma elinde sihirli bir değnekle geleceğini sanmıyorum, başarının sırrı devamlılıktır. Takım halen harikalar yaratamıyor ama her geçen sene bir parça iyileşiyor bu gerçek. İlk yarış galibiyeti geldi bu sene, Şumi'nin podyumu da geldi, seneden seneye daha iyi olurlar bence ama her sene sil baştan işleri yarardan çok zarar getirir…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir