Webber "Kanada'da Yağmurla Başetmek Daha Zor"

yazar:

kategori:

Maek Webber’e göre yarınki yarışta olabilecek yağmur pilotlara 2 hafta önce Monaco’da yaşananlardan daha zor anlar yaşatır.

Avusturalyalı pilota göre düşük downforce ile sürücü yardımlarının olmadığı Gilles Villeneuve pistinde pilotlar yağmur olması halinde çok daha zorlanacaklar.

Webber "Burada yol tutuş çok düşük. Monaco’nun downforce ayarlarında değiliz. Monaco’da downforce yardımcı oluyor çünkü bu lastiklere etki ediyor ve daha rahat oluyorsunuz ve herşey doğru yönde ilerleyebiliyor."

"Burada piste çıktığınızda hiç bir yeteneğiniz yokmuş gibi hissediyorsunuz çünkü yol tutuşu çok az. Pist çok kaygan oluyor, downforce çok düşük ve bu anahtar nokta."

"Kuru ya da ıslak downforce herkes içi önemli ve aracı kullanmak çok daha zor. Eğer pazar günü pist kaygan ve değişken koşullar olursa, güvenlik aracının deposunu doldurmaları iyi olur." dedi.

Webber burada bir çok güvenlik aracı periyodu yaşanmasına rağmen pistin güvenliği hakkında bir endişesinin olmadığını söyledi.

Webber "Bence oldukça güvenli. Burada büyük sorunlar yok. Bazı büyük duraklamalar yaşadık ancak sürücü hatalarını da düşünmek lazım."

"Geçen sene Robert’in durumu oldukça aşırıydı. Ön kanadını kaybetti, bu aracın önünü havalandırdı ve kontrolü ondan aldı. Ancak genel olarak durum iyi." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir