Marko'dan Hamilton ve Alonso için İlginç Teori

yazar:

kategori:

Geçen sene Sebastian Vettel’in son yarışta şampiyonluğu elde etmesinin ardından İtalyan La Stampa gazetesi, Lewis Hamilton ve Fernando Alonso’nun “ittifak” kurduğunu yazmıştı.

2007’de bu ikili McLaren’da takım arkadaşıydı ve tartışmalı bir sezon geçirmişlerdi. Ama Red Bull’dan Sebastian Vettel gelip baskın sonuçlar aldığından beri Alonso ile Hamilton, arkadaş gibiler; birbirlerine övgü dolu sözle söylüyorlar ve park alanında sıkça kucaklaşıyorlar.

Marko, bu arkadaşlığın sadece Vettel’i saf dışı bırakma amacı güttüğünü düşünüyor.

Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi, Marko’ya, 2012 finalinde Ferrari ve McLaren’ın akıl oyunları oynamasını bekleyip beklemediğini sordu.

Marko: “Evet; elbette. Sert geçecek.”

Bununla birlikte Marko, “o kadar uzun yıllar birbirlerine düşmanlık besleyen McLaren ve Ferrari’nin birden bire arkadaş olmalarını” ilginç bulduğunu söyledi.

 

 


Yorumlar

“Marko'dan Hamilton ve Alonso için İlginç Teori” için 23 yanıt

  1. bir meşrubat takımının patronuna yakışan bir beyanat

    tıpkı horner beyin hipotezleri gibi.

    ama insan bir boy aynasına dönüp kendine bakar önce.

  2. marko paşama katılmıyorum o tarz şeyler olacağını sanmıyorum

  3. bu nasıl bir paranoya dır arkadaş anlamıyorum bu adamın nasıl bir düşünce tarzı var yahu hep komplo teorileri…
    hollywood'a gitse iş yapar senarist olarak

  4. sende anladın pilotunun eşit şartlarda bir halt yapamıyacağını bu 2 büyük şampiyona çamur at,size yazıklar olsun millete çamur atacağına pilotuna kuralları ögret kendi hatalarından ceza alıp geriye düşmesin(monzada olduğu gibi) sana çok şey söylerimde yayınlamazlar,neyse bazen susmakta çok şey demektir, bu lafımdan ne anlıyorsan aynen odur.

  5. Bir şey dönüyor ama ne döndüğünü benim bilmem mümkün değil elbette. Hamilton ile McLaren'in arası açılmışken ve kontratı bitmek üzereyken bunun gerçekleştiğine dikkat çekmek istiyorum. "Acaba Ferrari'ye mi gitmek istiyor?" sorusu aklıma gelmiyor değil. Başka bir nedeni de olabilir tabi. Ancak ben yalnızca tahmin yürütebilirim, gerçekten bilmem söz konusu değil.

  6. Değişik ilginç ve çoğumuza saçma da gelse bu adamın ki de kendince bir düşünce işte.Jose Mourinho tazı bi amca bu.İğneleyici laflar sokmayı seviyor.Rakiplerini bu şekilde baskı altına almayı istiyor gibi.Artık gerçek mi medyatik mi orasını Allah bilir ama bi şekilde isim yaptı.Doktor ünvanından çok Vettel in manevi andropoz babası olarak aklımızda kaldı:) Oturduğu koltuk belki çoğumuzun hayal dahi edemeyeceği cinsten bi yer.Ama bu konumdaki adamların daha tevazulu davranması tümsporseverler için daha yararlı.

  7. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Hamilton-Alonso dostluğu mu, bence bundan önce alternatör sorunlarını düşünmeliler. Önümüzdeki yarışlarda hızlı olabileceklari pistler az kanımca. Ayrıca hızlı olsalar bile alternatör sorunu çözülmediği sürece neye yarar. Son yarışta Hamilton çok rahat bir birincilik alabilecekken puan alamadı, Vettel'de de aynısı olmayacağının bir garantisi yok. Zaten dünya kadar sorunları var, korktuğu şeye bak, duyan da Red Bull diğer takımlardan 1 sn hızlı sanar, 1 sn geçtim diğer takımlardan hızlı olsalar yeter.

    Tabii strateji basit, bahsedilen akıl oyunlarını oynayan tarafın Red Bull kanadı olduğu açık bence bu açıklamada. Ferrari-McLaren arasını açmak, oyunu sertleştirmek istiyor. Alonso-Hamilton birbirlerine sert yaklaşırlarsa puan kaybedebilirler ve Vettel'e şampiyonluk yolu açılabilir. Ama ne Alonso, ne de Hamilton bu oyuna gelmez, onlar kendi yarışlarından en iyisini çıkarmaya bakacaklardır diye düşünüyorum.

  8. Açıkçası ona benzer bir düşünce olduğunu biliyoruz. Mesela 2010 sezonunun sonunda Vettel yerine Weber'in şampiyon olmasını Hamilton kendisi dile getirmişti ki bu bence Marko'nun söylemeye çalıştığı şey. Mesela Alonso'da Vettel'in 3 şampiyonluğu yerine Hamilton'un 2. şampiyonluğunu almasını makul görebilir. Tabi şu an bunu düşünmediklerine eminim ama yine de tercihen önüne geçmesindense durumun eşitlenmesini tercih edebilir

  9. rocco junior avatarı

    Marko'nun dediği saçma ama o zaman nasıl bir şey dönüyor yani böyle bir durum var mı yok mu sana göre yorumundan tam anlamadım 🙂

  10. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    İnsan kendisini nasıl bilirse, karşısındakinide öyle bilirmiş. Çirkef herif. Oldum olası sevmem bu adamı. Red Bull hızlıyken buralarda, yavaşken sesi soluğu çıkmıyor. Aynı şeyi kendisi yapabilecek seviyede ki, diğerlerindende böyle şeyler bekliyor.

  11. 2007'deki olaylardan sonra bu iki pilotun hiçbir zaman gerçek anlamda dost olamayacaklarını düşünüyorum. Marko'nun dedikleri tamamen saçmalık ama bir şeylerin döndüğünden şüphem yok.

  12. Redbull ortalarda yokken Marko paşa dut yemiş bülbüldü Redbull bir hızlandı Marko paşa yine sahne aldı. Alonso yavaş araçla şampiyonluğu korumaya çalışıyor, Hamilton puanda Alonso'yu yakalamaya çalışıyor. Vettel umurlarında bile değildir kaldı ki şampiyon olmaması için uğraşacaklar.

  13. Hey Marko,neden bir viski alıp rahatlamıyorsun dostum?

  14. Hani adamın da haklılık payı var bir de Vetteli çekememezlikten bahsetmiyorum bile.

  15. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    He canım he öyle.

  16. Muammer UYAR avatarı

    Gazeteciye bak resmen Marko nun damar yolunu açmış :)) adam zaten dolu birde böyle soru sorulur mu ?

  17. bu marko kendini büyük bişey sanıyo heralde ki F1'in en iyi 2 pilotu ona karşı ittifak edecekler 😀

    koca büyük marko'yu durdurmak için güçlerimizi birleştirelim yüce soylu mago!

    KİMİ DE GELSİN DOSTUM YEAH; voltran.

    vettel'i ancak voltran durdurabilir. PARDON vettel'in aracını.

  18. Alonso ve Hamilton kendi şampiyonluk şanslarını bırakacaklar, Vettel şampiyon olmasın diye uğraşacaklar yani? Paranoyaya bak.

    Hadi onları geçtim, ikinci pilotlarını bu iş için kullanacaklar demiş olsa kendi yaptıklarını yapmış olurlar ki konuşmamalılar bu konuda 🙂 2010 abu dhabi'de Webberi hop diye pite sokan ben değildim 😀

  19. Düşmanımın düşmanı benim dostumdur

    Ulan Marko güldürdün beni vallah…

  20. marko bey ne fesat adamsın vettel şampiyon olmasın da ne olursa olsun gibi düşüniyor sanki karşı rakipler sanırım hamilton şampiyonluktan koptu alonsoya yardım edecek vettelden puan çalacak korkusu başladı

  21. Marko, "o kadar uzun yıllar birbirlerine düşmanlık besleyen McLaren ve Ferrari'nin birden bire arkadaş olmalarını" ilginç bulduğunu söyledi.

    Böyle bir ifadeyi kullanan insanın içi fesattır kan davalı değiller bu adamlar neden birbirlerine karşı kin nefret dolu olsunlar.geçmişde araları bozuk olabilir ama şuan ikiside olgun bireyler birbirlerine saygı duymaları gayet normal.

  22. rocco junior avatarı

    Bu sezon kim kazanır bilemem ama kişisel görüşüm, f1in artık Vettel den farklı bir şampiyona ihtiyacı olduğudur.Henüz çok genç ve elbet daha çok başarılar kazanabilir.

  23. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    mclaren ve ferrari'nin birbirlerine düşmanlık besliyor sözü biraz ağır olmuş. Evet çok çekişmeye giriyorlardı iki büyük rakip bazen sert sözlerde oluyordu ama düşmanlık olmuyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir