Salo'ya göre Raikkonen, Çifte DRS Kurbanı

yazar:

kategori:

Bu sezon genelde rekabetçi yarışlar çıkaran ve podyuma aday olan Raikkonen, Singapur’daki sıralamalarda ancak 12. olabildi ve yarışı da 6. bitirdi.

Enstone kökenli takım, sezon başlarında sıralamalarda yaşadığı sıkıntıları çifte DRS ile çözme yoluna gitmişti ki bu gelişim için geniş zaman harcadı. Takım sonunda Suzuka’da yeni donanımını kullanmayı planlıyor.

MTV3’e konuşan Salo: “Eğer bu gelişim Japonya’da çalışmazsa, şampiyonluk mücadelesinden çıkacaklar”

“Çifte DRS’ye çok fazla odaklandılar ve dolayısıyla diğer birçok şeyi kaçırdılar. Bu durum da genel olarak aracın gelişimini yavaşlattı”

 


Yorumlar

  1. şampiyonluk mucize artık.tek beklentim kimi taraftarlarını bu saatten sonra (en azından beni) memnun edecek 1 tanede olsa zafer.kimi nin şansına gelince ağustosta suya girse balta kesmez buz olur.o derece

  2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bence önemli bir getirisi olmasa bu kadar uğraşmazlardı. Ama artık mutlaka kullanmaya başlamaları lazım sezonun sonuna doğru geldik. Sonuçta öyle ya da böyle şampiyonluk şansı var.

  3. Salo da fazla Raikkonen taraftari oldu 🙂

  4. evet haklısın spa'dan itibaren, iyi yakalamışsın 😉

  5. Birşeyi belirtmek isterim o sezon Renault sistemi Spa'dan itibaren çalıştırdı son yarış değil. Son yarış Renault takımı pilotlarına 0 motor taktı, Mc laren son yarışlarda denediği arka kanadı çalıştırdı. Ama evet o sorunsuz ve belki de en verimli sistem Renault'taydı ve bunun ekmeğini yine bir Renault motorlu aradın kazanmış olması da ayrı bir güzellik Renault adına

  6. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''son yarışta Renault f kanalı çalıştırmayı başardı.''

    O sene Alonso'yu şampiyonlukdan edende bu sistem değilmiydi zaten. Malum o zaman ki yarış için seçilen kısa vites orantılarıyla, Ferrari'nin 7.vitesi evin koridorunda bile biticekti neredeyse. Pistin atak yapılabilecek en iyi yerinde, Alonso, Petrov'a yaklaşmayı bırak uzaklaşıyordu adeta.

  7. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Eğer dediklerin doğruysa, bunun getirisi çok fazla olur. Ancak Mercedes'in ki gibi hava akımında sıkıntı yaşarlarsa, işte o zaman bu işin içinden çıkılması çok zor bir hâl alır. Ama Lotus'un bu sistemi daha çok dayanıklılık yüzünden denemediğini duymuştum. Yanılıyormuyum?

  8. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Neyin ne zaman çalışacağı hiç belli olmaz.2010 sezonu bunun en iyi örneğidir.Şimdiki lotusun benzeri bir duruma Ferrari de düşmüştü..Ferrari , f duct denen icadla o kadar zaman geçirdi ki gelişim yarışında epey geride kaldı.Bunu İstanbulpark yarışında açıkça gördük.İlk ona girme mücadelesi verir hale gelmiştik.Hatırlayın o sene son yarışta Renault f kanalı çalıştırmayı başardı.Diğerleri bu icadı sezon ortasında çalıştırabilmişken Renault ancak son yarışta çalıştırabildi.Mclaren de 1.5 ay boyunca çalıştıramadığı arka kanadı yine son yarışta çalıştırabildi.

  9. lotusun sistemi kanat açıldığında değil,yanılmıyorsam 240km hızı geçince aktif hale geliyor. sistemin içindeki hava belli bir sürate kadar difüzöre doğru akarken,240kmye geldiğinde maruz kaldığı basınç yüzünden arka kanada doğru akımı yönlendiriyor. bu yüzden uzun zamandır bu sistemi oturtmaya uğraşıyorlar. sanırım sistemdeki havanın akışının değişmesi problem yaratıyor.
    yanlış da biliyor olabilirim. hatırladığım kadarı ile böyleydi.

  10. Raikkonen06  avatarı

    Söylüyorum bu D-DRS'de foss çıkacak ondan sonra göreceğiz Lotus'a gelen eleştrileri en baştada ben eleştireceğim yazk günah sezon başından beri bi tutturdular çifre drs çifte drs hani nerde?

  11. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    pasif DRS derken??

  12. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    f1 in en iyi ve en şanssız pilotu

  13. MGP'ninki gibi aktif değil de pasif DRS kullanmak büyük kumar bence. Her durumda yardımı olmaz, zararı da dokunur gibime geliyor.

  14. RAIKKÖNEN neyin kurbani degil neylerin kurbanlari olmadiki hocam yazik yazik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir