Ecclestone'dan Yeni Bir Fikir Daha

yazar:

kategori:

Ecclestone, yakın zamanda gerçekleşen Londra Olimpiyat Oyunları tarafından yapılan abartılı, teşvik edici yanından etkilendiğini söyledi.

Ecclestone: “Sırıkla atlama, uzun atlama vs. bunları hiçbir zaman izlemeyeceğim ama Olimpiyatlar olduğu için izledim. Bu yanıltıcı bir şey.”

“F1’de böyle yanıltıcı şeyler yok”

Bu yüzden 81 yaşındaki Bay E, tenisteki Grand Slam’e benzer şekilde “5 adet tek seferlik yarış” fikrini ortay attı.

“Belki biz de sadece her 4 senede bir yarış yaparsak, (Olimpiyatlardakine) benzer şekilde teşvik edici olur.”

 


Yorumlar

“Ecclestone'dan Yeni Bir Fikir Daha” için 10 yanıt

  1. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Bence başarı şansı düşük. Ben olsam bir yıl içinde 30 yarış yaparım. Her takım istediği ayakta yarışabilecek, yarışmak istemediği yarışlara çıkmayacak. Tabii bir en çok katılma sınırı olmalı, örnekse; maksimum 20 yarışa katılınacak ama alt sınır olmayacak. Küçük takımlar isterlerse daha az yarışa katılarak maddi sıkıntılarını azaltabilir. Böylece küçük takımlar sadece çok güçlü olabileceği yarışları yada maddi kayıpların az olduğu avrupa yarışlarını kovalarken, büyük takımlar da son sınıra kadar yarışlara katılırlar, tabii en iddialı oldukları pistleri seçecekler. Tabii bu da başka stratejiler gerektirecek. Mesela rakibinizin gittiği yarışa katılmak nasıl olacak, ya yarışa katılmayıp rakibe yarışı hediye edeceksiniz yada onları engellemek için daha iddialı olabileceğiniz bir yarışı gözden çıkaracaksınız. Kısaca benim aklımdan geçen seri böyle, tabii alternatif olsun diye yazdım bunu. Bunun benzerini WRC'de de görmek mümkün, orada da tüm takımlar tüm yarışlara katılmak zorunda değil, ama benim söylediğim bir adım yukarısı; tüm yarışlara katılmak yasak, seçtiğiniz yarışlara gideceksiniz

  2. çokgüzel bir fikir.hatta tek seferlik özel yarışta f2004 mp4 20 r25 tf105 bmw f108 jordanlar filan olsa hiç fena olmaz hemde v10 motorları ile.

  3. Ecclestone tamamen fikirsiz. Sırf 4 senede bir gerçekleştiği için olimpiyatların izlendiğini zannediyor.

  4. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Tenniste Wimbledon Roland Garros Amerika Açık Ve Avusturalya'yı Kazananlara Kariyer Grand Slam Oluyor F1'ede Böyle Ünvanlar Konulabilinir Sezon İçinde Belirlenmiş 4 yada 5 Yarış Kazanırsa bir pilot bu ünvanlar verilse fena olmaz açıkçası. ( Monaco,Spa,Avusturalya,İngiltere) gibi yarışları kazanınca bu adlar verilse fena olmazdı açıkçası.

  5. alonsoberker avatarı

    Bence de ama o zaman aynı araçlarla yarışsalar çok daha iyi olur bence gp2 gibi

  6. Zaraki Kenpachi avatarı
    Zaraki Kenpachi

    Enteresan bir fikir…Motor sporları olimpiyarları.Kategoriler , Slalom , Drift , Ralli , F1 , Drag v.s v.s…

  7. İyi veya kötü, adam enteresan fikirler ortaya atıyor. Bir kısmı değerlendirilebilir. Farklı bir pistte, farklı bir formatta tek yarışlık bir şampiyona ilginç olurdu doğrusu.

  8. oha , çüş, daha neler

  9. formula 1 pilotları sırıkla atlayarak tur atmalılar bence pistte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir