Resmi: "Sezon içi Testler Kalktı; Giriş Ücretleri Konusu Netleşmedi"

yazar:

kategori:

 

2013 giriş ücretlerindeki muazzam artış, takımları huzursuz etmişti ama FIA’nın son yayımladığı kuralları bu konuya net bir şık tutmuyor.

2013 Sportif Kuralları’nda ücretlerin daha sonraki bir tarihte duyurulacağı belirtiliyor ve b ücretlerin 1 Kasım tarihinde ödenmesi gerektiği söyleniyor.

Takımlar bu konuyu F1 yetkilileri ile görüştü ve anlaşılan o ki son teklif şu şekilde: Her takımın standart olarak 308.000 pound ödeyecek ve buna, aldıkları her puan içinde 3.080 pound ilave edilecek.

Bunun yanı sıra Takımlar Şampiyonası’nda zirvede yer alan, her puanı için 3.700 pound ödeyecek.

Bu da demek oluyor ki bu sene 245.000 pound ödeyen Red Bull, gelecek sene 2.7 milyon gibi bir rakamla karşı karşıya kalabilir.

FIA’nın giriş ücretlerinden elde ettiği gelir, yaklaşık 10 milyon pound. Öte yanda inanılan o ki FIA, yeni Concorde Anlaşması kapsamında Bernie Ecclestone’dan da 15 milyon alacak.

Giriş ücretleriyle ilgili karmaşanın yanı sıra takımların kendileriyle ilgili ayrıntıları ne zaman sunacakları da belli değil. Çünkü Sportif Kurallar’da, şampiyonada mücadele etmek için başvuruların FIA’ya, bir önceki yılın 30 Haziran ile 15 Temmuz tarihleri arasında yapılacağı belirtilmiş. Ama bu durumda 2013 başvuruları için zaman geçmiş görünüyor.

Diğer taraftan Sportif Kurallar’da, gelecek sene sezon içi testlerin olmayacağı da belirtildi. Bu sene sezon içi testler Mugello’da gerçekleştirilmişti.

Yine yeni kurallara göre ilk defa, her bir takımın kendisinin tasarlaması gereken parçaların listesine de atıfta bulundu.

Geçmişte bu, gizli Concorde Anlaşması’nda yer alırdı. Görünen o ki bunun açığa vurulması, FIA ve Ecclestone’nun müşteri araçlarıyla ilgili kısıtlamaları gelecekte biraz gevşetecek.

FIA Dünya Motor Sporları Konseyi, 2013 ve daha sonrası için ilave teklifleri de onaylamak üzere Cuma günü toplanacak.


Yorumlar

  1. rocco junior avatarı

    Lotus yırtınıyordu şimdi mutlu olmuşlardır.Bizim için ise kötü haber ayrıca onlar da yasaklansın boşuna diye haykırsalar da sezoniçi gelişimde tek bir parcaya odaklanıp geri kaldılar ve henüz hazır edemediler.Getirdikleri güncellemeler çalışmadı ancak testler olsa hem ince ayarları yapabilir hem de daha yaratıcı fikirler çıkartabilirlerdi.

  2. haberi okuduktan sonra alt tarafta bağış yapın ibaresi oldukça manidar kalmış:)

  3. FIA masrafları kısmak için çalışmaya başlamayacak mıydı? Bu ücret artırımı da nedir? Bizim politikacılar gibi sanırım, vatandaş kıssın ki politikacılar kendilerine gemicik, holdingcik filan alabilsinler.

    FIA F1'in güvenliği için ciddi çalışmalar yürütüyor, ekipler çalıştırıyor. Elbette ödeme yapılmalı. Ama bu çalışmalar bu kadar büyük paralara mal olmuyordur muhtemelen.

  4. Konu Disi: Mclaren Perezle Anlasti dedikodulari var…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir