Takımlar, Gelecek Endişelerini FIA'ya Mektupla Bildirdi

yazar:

kategori:

FIA’nın Cuma günkü (bugün) Dünya Motor Sporları Konseyi toplantısında, önümüzdeki birkaç sene için F1’in yol haritası belirlenecek ama maliyetlerin kontrolü ve sporun idare şekli üzerine başı endişeler mevcut.

Özellikle şampiyonaya giriş ücretlerinin artması, Kaynak Kısıtlama Anlaşması’nın FIA kontrolüne alınamaması ve F1 Komisyonu’nda sadece 6 takımın yer alması endişe yaratan bazı başlıklar.

Kaynaklara göre McLaren, Mercedes, Force India, Sauber, Caterham, Marussia ve HRT, birlikte FIA Başkanı Jean Todt’a bir mektup yazdı ve endişelerinin anlaşılmasını istedi.

Bahsi geçen konular kapsamında Teknik Çalışma Grubu ve Sportif Çalışma Grubu ortadan kalkabilir ve yerine gelecek 6 üyeli F1 komisyonu, görevleri devralabilir. Dolayısıyla diğer takımlar, kurallara etki edememekten endişe duyuyor.

Mektup: “Takımlar, bir F1 komisyonunun yeniden gözden geçirilmesi ve yapılanmasının gerekliliğini kabul ediyor ama böyle bir forumda takımların etkinliğinin düşmesini dilemiyor.”

“Formula 1 Komisyonu’nun 2013’ten itibaren yeniden yapılanması bağlamında takımlar, 12 takımdan 6 takıma inmesi konusunda teklif edilen düzenleme ile ilgili endişelere sahiptir. Mevcut durumun devam etmesi tercihimizdir.”

Öte yandan FIA’nın, tasarruf tedbirleri için uğraşılırken şampiyonaya giriş ücretlerini neden arttırdığı merak ediliyor.

Maliyetlerin kontrolü üzerine ise takımlar, FIA’nın dümene geçmesi gerektiğini ifade etti.

Mektup: “Anlıyoruz ki mevcut takımların 10’u, 2013’de şasilerle ilgili FIA RRA’yı (FIA Kaynak Kısıtlama Anlaşması’nı) uygulamaya sokması üzerine oy kullandı; aynı zamanda 2014’te şasi-güç ünitesi sınırlaması FIA RRA’sı üzerine de oybirliği sağlandı”

“Dolayısıyla bu şartlar altında 2014 için, bir şasi RRA’sı ve güç ünitesi maliyetleri sınırı uygulamasını tam olarak destekliyoruz; gönüllü olarak düzenlenecek bir şasi RRA’nın başvurusu, 2013’de FIA’ya sunulacak.”

Diğer taraftan Dünya Motor Sporları Konseyi’nin, Bernie Ecclestone’un öne sürdüğü tasla F1 takvimini görüşmesi de bekleniyor. 

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir