Kubica "Pist Koşulları Durumu Zorlaştırıyor"

yazar:

kategori:

Robert Kubica, özellikle pistin bazı bölümleri sürekli bozulmaya devam ederse yarın zor bir yarış bekliyor.

Bu sabah pistte hiç sorun olmamasına rağmen antrenmanlarda ve sıralamalarda bazı yerlerde pilotların kaza yapması, güvenlik görevlilerin pisti temizlemesine neden oldu.

Kubica "Bir kaç virajda bozulma olan sıralamalar oldukça zordu. Bu bölümlerde hata yapmak çok kolaydı bu yüzden hızımızı koruyamıyorduk."

"Kolay olmadığı için 2. sıradan memnunuz. Zor bir yarış olacak ve eğer pistte bozulma devam ederse çok daha güç olacak. Çok kaygan ve hata yapmak çok basit bu yüzden dikkatli olmak gerekiyor." dedi.

Kubica bu sene 3. kez ilk çizgide yer kazandığı için oldukça mutlu ancak takımının hala galibiyet için Mclaren ve Ferrari’ye yeteri kadar yakın olmadığını düşünüyor. Buna rağmen Polonyalı pilot tüm fırsatlara açık olacak.

Kubica "Bizim için çok iyi bir sezon oluyor ancak fark ilk 3 yarıştakinden biraz daha büyük. Burada, Monaco’da ve Türkiye’de Ferrari ve Mclaren’in biraz arkasındayız."

"Bakalım yarın için stratejimizi görmek zorundayız ancak Q1 ve Q2’de de Ferrari ve Mclaren’in arkasındaydık. Zor bir yarış olacak ancak elimizden gelenin en iyisini yapacağız." dedi.


Yorumlar

  1. ferhat korkut avatarı
    ferhat korkut

    kza yapmadan bitirirse podyumda olacağını sanıyorum istikrarını devam ettirirse geleceğin ferrari koltuğu adaylarının birinsi olacağı kesin.

  2. Fatih Şahin avatarı

    3. olarak bitirebilirse ne mutlu ona.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir