Ecclestone, Ayrılış Söylentilerini Önemsemiyor

yazar:

kategori:

Bernie Ecclestone, takımların yeni bir Concorde Anlaşması düzenleyip düzenlememe konusunda uzlaşıya gitmeleri gerektiğinin sonunda farkına varmalarından umutlu ve ayrı bir şampiyona söylentilerini önemsemiyor.

Ecclestone, Montreal’de Cumartesi sabahı tekrar takımlarla görüştü ve 2007’nin sonundan geçerliliği bitmesinin ardından yeni bir Concorde Anlaşması’nın çerçevesini çizmeye çalıştı.

Üstesinden gelinmesi gereken büyük engellerin hâlâ devam etmesine rağmen Ecclestone, ilerleme kaydedildiğine inanıyor.

Ecclestone: "Şimdi bugün, herkesin biraz ödün vermesi gerektiğini bildiği bir konumda olduğumuzu düşünüyorum."

İyimserliğine rağmen Ecclestone, herkesin mutlu kalacağı anlaşmayı yapmanın ve bunun FIA tarafından kabul edilmesinin hâlâ zor olduğunu söyledi.

Ecclestone: "Max’ın, FIA’ya daha uygun bir Concorde Anlaşması istediğini düşünüyorum. Her takım birbirine karşı farklı şeyler istiyor, büyük rüzgâr tünelleri, küçük rüzgâr tünelleri, rüzgâr tüneli olmasın… Hiç bitmiyor."

"Birine sahip olmamız gerçekten önemli. Bu yüzden herkes, kuralların ne olduğunu tam anlamıyla biliyor. Sponsorların stabiliteye ihtiyacı var… Takımlar bu şampiyonada ve kuralların ne olduğunu konusunda hiç bir fikirleri yok."

Herhangi bir anlaşmaya varılmaması durumunda bazı takımların özel bir seri için ayrılması üzerine konuşmalar olmasına rağmen Ecclestone, bu fikri önemsemiyor.

Ecclestone: "Hiç kimse ayrı bir seri üzerine konuşmadı. İmzalanmasını sağlamak için iki senemizi harcadığımız Concorde Anlaşması’na neler koyabileceğimizi konuştuk."

"Ama bu insanlar (takımlar), asla kendi akıllarını kandıramazlar. Bir takım bir şey ister, diğeri başka bir şey ve diğeri de başka."

Ecclestone ayrıca F1’i FIA’dan başka bir yetkinin idare etmesi ihtimalini de dışarıda tutuyor.

Ecclestone: "Bu bir farklılık yaratmaz. Takımlar arasında hâlâ neleri istedikleri konusunda görüşmeler var."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir