Resmi: Hamilton, 2013'ten İtibaren 3 Sene Mercedes'te

yazar:

kategori:

 

İngiliz pilot, gelecek sene Michael Schumacher’in yerine geçecek ve Nico Rosberg ile takım arkadaşı olacak.

Mercedes, Schumacher ile ilgili bir ifade kullanmadı.

2007’den beri McLaren adına yarışan Hamilton, “taze bir meydan okumaya” ihtiyacı olduğunu söyledi.

Hamilton: “Benim için yeni bir meydan okuma zamanı şimdi geldi. Mercedes Formula 1 takımı adına yarışacağım yeni bir bölüm için çok heyecanlıyım.”

“Mercedes-Benz, motor sporlarına inanılmaz bir geçmişe sahip; bunun yanında benim de paylaştığım üzere kazanma arzusuna sahip”

“Birlikte gelişebilir ve bu yeni meydan okumayı yükseltebiliriz. Gümüş Oklar’ın zirveye çıkmasına ve ikimizin ortak arzusu olan dünya şampiyonluklarını kazanma yolunda takıma yardımcı olabileceğime inanıyorum.”

Hamilton’ın kariyeri uzun yıllar boyunca McLaren ve MErcedes tarafından desteklendi. İngiliz pilot ilk olarak Mercedes-Benz motorlu Formula 3 Euro Series’de yarışırken F1 kariyerinde şimdiye kadar McLaren ile birlikteydi.

Mercedes Takım Patronu Ross Brawn: “Lewis Hamilton’ın takımımıza gelmesinden memnunum. Lewis gibi bir pilotun takıma katılması, Mercedes-Benz’in Formula 1’deki duruşu üzerine bir örnektir. Lewis’in de, Gümüş Oklar’ın başarısı için arzumuzu ve vizyonumuzu paylaşması beni gururlandırıyor.”

“Lewis ve Nico birlikteliğinin gelecek sene gridde en dinamik ve en heyecan verici ikili olacağına inanıyorum. Beraber neler yapabileceğimi görmek için sabırsızlanıyorum”

Rosberg ve Hamilton 2000 senesinde Formula A kartingde TeamMBM’de takım arkadaşıydı.

 


Yorumlar

“Resmi: Hamilton, 2013'ten İtibaren 3 Sene Mercedes'te” için 154 yanıt

  1. KAFASIZ HAMİLTON şimdi süründe gör bakalım.

  2. burak evmez avatarı

    lewis çok yanlış zamanda gitti belki de gelecek sene mclarenle sezonu domine edebilirdi çünkü bu sene en hızlı araç onlarda

  3. Herkesin bir fiyatı vardır Obama nın bile.Yıllık 23 trilyon farkı verseler caterhama bile giderdi:)siz ne yapardınız

  4. güney ateş avatarı

    firmaları faaliyet gösterdikleri sektörlere göre değerlendirmek gerekir. bugün dünyada mercedes'i tanımayan insan yoktur. aynı şekilde IBM'i de. ama aynı insanlara mclaren'i, williams'ı veya sauber'in sorsan o ne derler. formula1'de ise tam tersi. bu markalar diğer hepsinin önüne geçer ve adeta birer apple olurlar.

  5. Gokberk Onem avatarı

    Hamilton'a yeni macerasında en içten duygularımla başarılar dilerim. Ama bence hata yaptı. Para için mi gitti bilemiyorum ama Mercedes'in ona şampiyonluklar kazanacak bir araç verip veremeyeceği garanti değil. Mclaren ise neredeyse her sene rekabetçi bir otomobil üretiyor ki bence bu konuda son yılların en istikrarlı takımı. Ama belki de sıkılmıştır Hamilton, yenilik aradığı için gitmiştir.
    Schumi'ye gelirsek Mercedes'i suçlamak çok doğru olmaz Schumi kesin şekilde seneye kalmak istiyorum demedi ve Hamilton gibi üst düzey bir pilot beklemez. Mercedes bulduğu fırsatı değerlendirdi. Schumi'nin gitmesini tabiki istemem ama Ferrari'ye gelmesi imkansıza yakın gibi şu an. Bakalım neler olacak.
    Perez'i de söyleyeyim çıksın aradan. O da hak ettiği büyük takıma kavuştu. Ferrari bir fırsat tepti Perez'i kaçırarak. Bakalım Perez neler yapacak Button'a karşı.

  6. http://www.theweek.co.uk/formula-1/f1-2012/48193/lewis-hamilton-slapped-down-mclaren-boss-over-contract

    Bence linkteki ron dennisin bu tavri herseyin baslangici, hicbirseye sevinmemesi ve hep dusunceli tavri bence bu kirginligindan…

  7. Lewis para için gitti bence.

  8. Schumacher'in durduğu hata. Artık F1 izlemeyen biri olarak ben bu kanıdayım. Emekliliğin tadını çıkarır avrupadaki derelerde balık tutabilir mesela ya da ne bileyim menajerlik falan ne bileyim ya da kendi bağımsız takımını kurabilir ama artık asla bir F1otomobiline binmemeli.Alonsonun 2 yıl üst üste Renault gibi bir araçla iki ikez halt ettiği Ferrari ekibinin gözdesi Şumi o noktadan itibaren centilmence spora noktayı koymalıydı. Her şey para değil. Bir yerlerde dürüst bir şekilde noktayı koymak lazım.Tepedeyken veda etmek en güzeliydi ama ısrarla hala birşeyler yapabileceğini düşünmek acı verici.Biliyoruz arkasında Ross Brawn'ın olduğu bir Mercedes ekibi onu bir hayli motive etti ama Adrian Babanın otomobilleri ortalığı yakarken….nokta

  9. Riskli ve bir o kadar da kendisi açısından ileriye yönelik önemli bir karara vardı.Umarım bunda pişman olmaz.Söylenecek fazla bir şey yok uzmanlar ayrıntılarıyla söylenecekleri söylemişler.Button ve Perez iyi bir ikili oluşturabilirler.Button artık takımın birinci pilotu haline geldi ve bu durum kendisinde olumlu gelişmeler oluşturabilir.

  10. Evet Lewis Hamilton bize 20 yıl sonra gerçek tutkuyu salt yarışçıyı saf hızı verdi, sırf bu hissi tekrar yaşamak için bile onu izlemeye değerdi ama günümüzde şampiyonluklar saf hızla veya tutkuyla değil akılla kazanılıyor malesef.

  11. Hami'iyi severim ama Shumi yarışmayı bırakırsa sadece kendimi seveceğim.

  12. her şeyden önce ron ne kadar zor bi patron sa norbert haug onun bin beteri bi adam.ham bu konuda çok zorlanabilir. klasik ingiliz şımarıklığı alman disiplini karşısında nasıl bir sonuç verir bilemem.ikincisi haug rosberg i müthiş destekliyor.bu konuda da kendisinin alonso ile yaşadığı bir benzeri sorunu yaşayabilir yani takım rosberg in etrafında dönüp ham bunu isyan edebilir.üçüncüsüde mercedes in hissedarlarının f1 deki varlığından dolayı şikayet ettikleri malum.hissedarlara bakın pilot piyasasındaki en iyi pilot u aldık,bu hamlenin sonun da büyük başarılar artık bizim gibi ikna için getirilmiş ve bunun sonunda çok kısa zamanda başarı beklentisi oluşturulmuş olabilir.bunun sonunda işler yolunda gitmediğinde bu stres i kaldırabileceğini sanmam.çünkü hissedarlar aman araç yavaş ben ne yapayım ı bu saatten sonra dinlemezler.muhtemelen honda toyota bmw gibi zırt diye bir çıkış gelebilir.işte bunlar olursa da ham sadece bir şampiyonlukla(bir şampiyonluğu küçümsemiyorum ham ın kendisi bile bir şampiyonlukla emekli olursam çok yazık olur demişti!?) veda eder.
    gelelim perez olayına.perez şu ana kadar yaptıklarıyla büyük takımlardan birine gitmeyi hakkettimi sorusuna ewet diyenede hayır diyenede çok itiraz edemem.iyi işler yaptı ama olanüstü değil.ama yaşı çok genç birden fazla şampiyonluklar alabilmek için uygun bir kişi izlenimini bırakıyor insanda.sonuçta ron un burnu iyi koku alır.kıssadan hisse bu işte en karlı çıkan kurum veya kişi gözetmeden baktığımızda perez olmuştur.

  13. şimdi hamilton düşünsün.

  14. Lovely_F2008  avatarı

    ''Perez abartılıyor.'' demişsin . Görürsün . Bi pilotu yeteri kadar yakından takip etmeden böyle yorum yapmayın bence . Ben Perez f1 e girdiğinden beri kendisine sempati duyuyorum ve yakından takip ediyorum . Birçok araçüstü görüntüsünü izledim , en iyi pilotlarla çizgilerini , gaz-fren tepkilerini karşılaştırdım . Kobayashiyle çoğu zaman ayrıntılı olarak yarış ve sıralamada karşılaştırdım . Bildiğiniz gibi bazı pilotlar gp2 gibi serilerde rüzgar gibi eserken f1 e geldiğinde sönüyor rezil oluyorlar . Bazıları ise bu tür serilerde ve f1 de iyi oluyor . Ve bazıları ise gp2 de esemezken f1 de esiyor . Sonuç olarak Perez'in gp2 performansını unutun , adamın doğası f1 e uygun düşmüş . Şunu söylemek istiyorum ki Perez son yıllarda gelen sağlam pilotlardan . Ben onu Alonso Hamilton Schumacher ayarında görüyorum . Nasıl şumiye zorluk çıkaran bir alonso vardı , perez i de alonso veya lewis e zorluk çıkaran biri olarak görüyorum şimdiden . Kısacası abartıldığı falan yok , harika bi pilot ve sabredin diyorum .

  15. Umarım yine Schumi'yi kırmızılar içinde podyuma çıkmak için balaklavasını çıkarırken görürüz.

  16. Shumi giderse F1 izlemem.Zaten Shumi F1 demek tabii benim için.1 yıl daha izlerim diyordum galiba keyfimiz kaçacak. Sürpriz bir haberle Massa'nın yerine gelir mi diye umut ediyorum artık…!!!

  17. hamilton 6 sene yarıştığı mc larenden ayrılıp mercedese yeni bi maceraya adım attı hayırlı olsun

  18. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    2002-2006 yılları arasında kaldi da noldu sampiyonluk icin dayanikli bir arac veremediler seyir zevki yuksek yarislar izletti hep o kadar.Kariyer basamaklarında lotus Mclaren'den aşağıda olsa da puan durumu ortada.Dayaniklilikla ilgili problemler hala devam ediyor bu Mclaren icin kim bilir kac şampiyonluğun kaybedilmesine sebep olmuştur

  19. Lewis parayı seçti ne yazıkki ben gerçek McLarenci ruhunun Lewis te olduğuna inanıyordum ancak o farklı dünyalara kapılıp kendi ticari markasını oluşturmak için daha fazla para kazanması gerektiğini düşündüğünden mercedese gitmeyi düşündü. Kimi gibi Lewis inde yeri ben de her zaman farklı olacaktır gittiği takım olan Mercedes te ona geçmişte çok destek olmuştu belkide bu kararı alırken onu da düşündü ve onlara da yardımlarının karşılığı gitmek istedi. Formula 1 de tek bi yere sabit kalan sürücü hemen hemen yok gibi zaten o yüzden sonsuza kadar böyle gitmeyecekti 2013 ten sonra ayrılması daha hayırlı olurdu bence her iki taraf için ama schumacher in kararsızlığı mercedesin canını sıkmış olacakki hemen bitirmek istediler bu işi. Ben bir McLarenci olarak kendisine Mercedeste başarılar diliyorum şuan pistteki en iyi 3 pilottan birisi kesinlikle Lewis Hamilton dır ancak sürüşü dışındaki yaşam tarzı biraz sıkıntılı olduğu için Mercedes bu konuyu nasıl idare edecek bakalım görücez. Lewis ve Rosberg çekişmesi de çok ilginç olacak bakalım Rosberg in ne kadar hızlı olduğunu şimdi çok daha iyi anlicaz. Lewis in de alışık olmadığı bi kokpite ve ortama nasıl adapte olacağını görmek ilginç olacak. İleride tekrar McLaren'e dönecektir Lewis eminim buna McLaren-Lewis ikilisi McLaren-Kimi McLaren-Mika ve McLaren-Senna ikilisi gibi efsane ve eşsiz bi ikilidir inşallah McLaren-Perez ikiliside bunların arasına girebilir. Perezin kumaşı sağlam genç ve yetenekli bi sürücü arkasıda sağlam (sponsor anlamında). McLaren yeni bir Kimi veya yeni bir Lewis daha ortaya çıkarabilecek mi merakla bekliyorum. Bu sene takımlar ve pilotlar şampiyonluğunu kazanarak güzel bir son iyi olurdu bakalım neler olacak..

  20. fatih kılıç. avatarı
    fatih kılıç.

    1- mclaren kendi içinde şiddetli şekilde hamiltonla ayrı düşmese hamilton ayrılmazdı
    2- her insan sadakat yerine parayı seçebilir. unutmayalım.
    3- nerden biliyorsunuz mercedeste daha üstün başarılar yakalayamıcağını?
    4- mclarene neden tekrar dönmesin?
    5- EN İYİ PİLOTLARIN DÖNÜP DOLAŞIP GELECEĞİ YER Bİ GÜN MUTLAKA FERRARİDİR.!!!

  21. utku güneş avatarı

    arkadaslar schuminin son yarista kafasi niye karisilti belli oldu . sanirim artik mercedesi sevenlerden daha cok , mercedesten nefret eden schumi taraftarlari olacak

  22. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ben bu hamlenin geleceğini biliyordum. Ama işin ilginç tarafı önceki günlerde Hamilton'ın "Geleceğimle ilgili haberler tamamen saçmalık ben bile şaşırıyorum" tarzındaki demeçlerinden sonra ben de şaşırmıştım. Kendi kendime "heralde kalacak" diye düşündüm ama şu anda çok daha fazla şaşkınım. Bence Hamilton'ı fazlasıyla ikna etmişler yoksa böyle bir riski alıp McLaren'dan ayrılmazdı. Hedef tamamen 2014.

  23. hasan ünler avatarı

    schuminin yarışıyo olması insanları neden bu kadar rahatsız ediyor anlamakta güçlük çekiyorum bırakalımda adam istedi zaman emekli olsun schuminin emekli olmasını isteyenler yorum yazmayı bıraksın taraftarı oldunuz takımı ve sürücüyü izleyin takip edin

  24. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    harika bir haber !!! schuminin emekli olmasını çok istiyordum umarım olur !! lewis hamilton bu kararla hem kendi hem mclarenin hemde hemde mercedesin pimini elleriyle çekti :)) bu durumdan ferrari ve redbull büyük avantaj sağlarlar eğerki akıllı davranırlarsa :)) gerçekten harika bir haber

  25. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Yazıklar Olsun Mercedese ! F1 Efsanesini Zorla Emekli Yaptırıcaksınız Ayıp İnşallah Aynaya Bakmaya Yüzünüz Vardır Umarım !

  26. Öyle birşey olsa Button'ı gönderip Perez'i alırlardı. Hamilton kendi istedi gitmeyi neden hala anlamamakta ısrar ediyorsunuz.

  27. 2007 de alonso mclaren ilişkisine atıfta bulunanlar at gözlüklerini çıkarırlar artık umarım.. kimse vazgeçilmez değil bu sporda kimler geldi kimler geçti bunların içinde alonsoda dahil oyüzden ne oldum değil ne olacam demek lazım… mclaren hamilton için şuanki durumda bulunmaz hint kumaşıydı ama bu fırsatı tepti mclarendeki kadar başarılı olacağını sanmıyorum.. tam olgunlaştı meyvelerini yemeye başladı demeye başlamışken mercedeste bunu yapacağını sanmıyorum… önümüzdeki sezon seyir zevki daha güzel olucak bence bekleyip görecez…..

  28. moneyyyyyyyyyyyyyyyyyyy talkkkkkkkkkkkkksssssssssssssssssssssssssss.thats allllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll no royalty no royalty 😛

  29. Talha Yıldız avatarı
    Talha Yıldız

    inşallah schumi ferrariye gelir 1 senede olsa Alonso-Schumacher inanılmaz olur gerçekten inşallah böyle bir takım görürüz.Lewis dedikoduları ilk çıktığında ben bir habere yazmıştım F1 de çıkan dedikoduların %95 doğrudur demiştim 🙂 doğru çıkmış oldu bence mutlu olmak çok daha önemli orda mutlu olucak ise mercedeste olmalı ve oldu.

  30. Ahahah Aradaki fark Massa'nın maaşı kadar hahaha 😀

  31. Haberi şimdi okudum ve tam anlamıyla şoktayım. EFSANE'm bir karar vermiş olmalı ki Mercedes bozması yönünü Hamilton'a çevirmiş. Schumi pistte olsa bile bana yetiyordu. Ben o kırmızı kaska ve eldivenlere bile aşığım. O yeter ki devam etsin… 🙁

    Emeklilik kararını duymak istemiyorum :S İnşallah zaferler kazanabileceği bir takıma gider. İlla emekli olacaksa da ondan sonra olsun. :((((((

    Hamilton'a da hiçbir şey diyemiyorum. Bir insan yeteneğini bu kadar harcayabilirdi!

  32. Ben de Çiko tarafından tur bindirildiğinde 😀

  33. mclaren takım ın dan kımle gitti geldi lewis ın yerıde doldurulurmu bılemem ama mclaren herzaman çok iyi sürücüler keşfedip aracına oturtturmuştur

  34. McLaren'de pilotlar gider ama takim her zaman ayni kalitede kalir veya kendini gelistirir. Bu durumun disinda sadece 2 pilot vardi Ayrton Senna ve Mika Hakkinen. Ben Senna donemini yasayamadim ama Hakkinen'in boslugu benim gozumde hala dolmadi ve dolamayacak. Ucan Fin en sevdigim pilottu bunlari yazarken bile gozlerim doldu

  35. ama lewis hata yaptı evim dediği takımı para ugruna bıraktı. kımı alonso montoya lewis. sorun acaba pilotlardamı takımdamı. burdan bakıldıgında takımda gibi duruyor

  36. Hayırlısı olsun..Lewis herkesin dediği gibi sadece parayı düşünüp mercedes'e gidecek adam değil.Demek ki ross'un dediği turbo motorlar ana takımları daha yukarı çekecek sözünü de mutlaka göz önünde bulundurmuştur diye düşünüyorum.

    Olan şumi'ye oldu,resmen kapının önüne koydular adamı.Şimdi ne yapacak bilinmez ama massa'nın yerine gelip ferrari'de bir sene yarışsa keşke.Niye bir sene ferrari'nin perezi gözden çıkarıp vettel'i 2014 'te takıma katmayı düşündüğü izlenimine kapıldım fakat burada da Alonso'nun kompleksleri devreye giriyor.İster mi vettel'i yanında hiç bilmiyoruz ama olmayacaksa perez'i elden kaçırmak aptallık olurdu.Şimdi massa büyük ihtimalle seneyede yarışacak gibi ferrari'de(8.oldum diye sevinen adam,gerçi ferraride seviniyor nasıl iş anlamadım da neyse)

    Gelelim perez ne yapar?Bu çocuk yetenekli ama bir alonso hamilton olabilecek mi?Ama bir yıldızda,saf yarışçıda olan ışıltı gözükmedi perez de,sadece yetenekli ve kendisini geliştirerek bir yerlere varacağı izlenimi var bende.Bu alo oldu hamilton da oldu vettel de oldu ama 2 senede perez de olmadı..İnşaallah olur da mclaren de bir yıldızın doğuşunu daha görebiliriz yoksa bu takıma üzülürüm ve hiç istemeden de sponsor sevdasına bu büyük takımın perezi aldığı gerçeği yüzümüze vurulur.Ayrıca formula 1 de artık para gerçekten sözünü geçirmeye başlamıştır diyebiliriz bu sonuca göre.

  37. 2007 yılında bu adam için alonso yok edildi. lewis alonsodan daha buyuk yaralar açarak takımdan ayrıldıç allah buyuktur.

  38. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Yarışan en hızlı, en agresif, en tutkulu pilota yeni takımında sonuna kadar başarılar.

    Bu adam sayesinde kalp krizlerinin yanından 2 defa döndüm.

    Yaşattığı inanılmaz anlar için sonsuz teşekkürler.

    McLaren.

    ———————————
    Mercedes'i ile McLaren'i geçtiği anlarda çok garip duygular hissedeceğim.
    Aynı, Kimster'de olduğu gibi.

  39. Ron Dennis'in suratını görmek isterdim…

    Hamilton Mclaren'i arayacaktır bence, ama Mclaren'de onu. Perez bence abartılıyor, Button ayarında bir pilot, bir hamilton değil…

  40. İyide F1'deyiz normal marka değeriyle ne alakası var.McLaren 46 yıldır sporda. Her yıl en azından yarış kazanacak bir araç üretebiliyor. Son 15 yılda 2006 hariç her yıl yarış kazanmış bir takım. Son 15 sezonda 10 kez şampiyonluk için mücadele etmiş bir takım. Formula 1'de Mercedes'in adı var başka birşey yok. Toyota'da zamanında girdiğinde devasa bütçelerle yarışmıştı(8 yılda 3.5 Milyar $ para harcamışlar) Ama 1 galibiyet bile alamadan gittiler. Para başarıyı garantilemiyor.

  41. Lewis Hamilton avatarı
    Lewis Hamilton

    Olan olmuş biten bitmiş giden gitmiştir bundan sonra olacaklara bakacak olursak galiba McLaren gelecek sezon şampiyonluk mücadelesi veremeyecek gibi görünüyor öte yandan merceden kapalı kutu hamilton 2013 yılını gözden çıkarmış olabilir ama bu ona vettelin ve alonsonun 1 şampiyonluk daha yaşama şanslarını arttırır ve lewis mclarenden gittiği için üzüntü duyuyodur belki belki de mercedes 2013 yılı için süper bir araç üretir şampiyonluğa oynar bekleyip göreceğiz belki böylesi daha hayırlı olmuştur neyse GELECEK SENELERDE MCLAREN'LE GÖRÜŞMEK ÜZERE LEWİS

  42. Rai McLarendan sonra şampiyon olmuştur. Kovalainen ise adı gibi tam bir kova idi, mclarene gelmiş en kötü pilotlardan birisi idi.
    Lewis Mercedes'de zirveden düşmez. Bu sene yarış kazanmış bir takımda başlayacak, çok kötümser değilim. Gölümün yarısı Mclaren da yarısı Hamilton'da (mercedes de degil)

  43. McLaren 15 Milyon Paund önerdi senelik yaklaşık 20 Milyon $ yapıyor. Mercedes ise senelik 33.3 Milyon $ gibi rakam önerdi. Aradaki fark Massa'nın maaşı kadar. Başka takım başka sponsor demişsin adamın zaten anlaşması vardı McLaren'le 2007'de yarışmasa bile test pilotu olacaktı.

  44. LewistheBest avatarı

    belki mclaren F1'de daha büyük görünüyor olabilir ama dünya geneline baktığımız zaman Mercedes çok çok daha büyük bir marka. zaten ben lewis'in kötü pilot olduğunu söylüyorlar demedim. bu hamlesiyle tüm F1 kariyerini bir tek takımda bitirmemiş olacak. 2016'da ferrari'ye bile geçme ihtimali var. Mclaren-Ferrari-Mercedes takımlarında yarışacak.

    bir de mercedes iyi araç verip şampiyon oldu mu tamamdır.

  45. Lewis sadece F1 çaylagıdır ilk senesinde, bu bir tanımdır. ama sürücü olarak f1 öncesine biraz bakınmalısın. örnek: 2006 GP2 Türkiye yarişi bir izleyin.

  46. Money talks dude :))))

  47. Merak etme Mercedes'i bir sıçrama tahtası olarak kullanacak. Alonso'dan sonra muhtemelen Ferrari'de. En azından Ferrari'ye gitmesini isterdim Mercedes gibi bir orta sıra takımına değil.

  48. Kimse Hamilton'a kötü pilot demedi. Ama McLaren'i bırakıp kapalı bir kutu olan Mercedes'e geçmesi ne derece mantıklı onu tartışıyoruz.

  49. LewistheBest avatarı

    şimdi yeni yorumları söyliyim 2013'de mercedes kötü olursa bak demiştik hamilton aptal falan diyecekler, ama başarılı olursa(ki olacak) diyecekler ki;

    -tabi başarılı olur schumi 3 yıldır aracı geliştirdi hamilton geldi süper araca oturdu ballı hamilton!

    -schumi geliştirdi aracı hamiltona sürmek kaldı!

    aynen böyle olacak 🙂

    bir de 2013'de button perezi, hamilton rosbergi yenecek, ve lewis ne kadar iyi bir pilot olduğunu tekrar ortaya koymuş olacak.

  50. LewistheBest avatarı

    mclaren hayrına almadı hamiltonu adam yetenekli diye aldı. hiçbir takım hiçbir pilotu hayrına almaz yeteneklidir yararlanmak için alır. mclaren ile girmeseydi başka takımla başka sponsorlarla girecekti. ayrıca paraya değişmedi kupaya değişti Mclaren zaten aynı ücreti önerdi ama kupaları vermeyince lewis'de gitti.

  51. Lewis bu kararıyla hayatının en aptal kararını verdi. Bi kere kendsine güvenip çaylak olmasına rağmen F1 'e sokan McLaren takımına saygısızlık yapıp, paraya değişti.

    Ve Mercedes, Schumacher'i bi kenara atıp Lewis'i alabilirisiniz. Fakat o Lewis asla bir EFSANE olamayacak.

  52. David Jones avatarı

    gençler bugün haberi duyunca şok oldum. Hemen başka bi ferrariyi tutan arkadaşıma bu haberi söyledim. ilk baş inanmadı sonra doğru olduğunu anlayınca ilk yaptığı yorum bu ferrari için çok iyi oldu mcleren içinde o kadar kötü dedi. bende katılıyorum önümüzdeki sene ferrari ve redbul biraz daha rahat edecek. hamilton yanlış yaptı. ama belli olmaz bakarsın mercedes seneye çok daha rekabetçi bir araçla gelir hamilton alır kupaları hepimizin azı açıkta kalabilir.

  53. Kariyeri yükselişte mi peki? Şimdi Lotus'da yarışıyor. McLaren nire Lotus nire. 2009 yılında kapının önüne koyuldu. McLaren'de kalsa muhtemel 2007 ve 2008 şampiyonlukları vardı belki de 2010'da da şampiyondu. Ferrari'ye gidince kariyeri bitti.

  54. gkn raikkonen avatarı
    gkn raikkonen

    Çok büyük konuşmayayım ama Ham 3 yıl şampiyonluk göremez.

    Bence Mclaren de Per-But ikilisiyle bütün karizmasını kaybetti.

    Sırada Rai var pek öle bişe olmasa da Ferrari ye dönerse işte o zaman süper olur :):)

  55. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Bu sayede sadece kendi kariyerını kötü yönde etkılemıs olup, Alonso ve Vettelin kariyerını olumlu yönde etkileyeceksin yeni rekorlar kırdıracaksın millete, bizimde izleyıcı keyfımızı dusureceksın, bu adamlara kim kafa tutacak Button tek basınamı ? Aferın Hamilton MGP sihirli birsey yapmaz ise seneye, o saatten sonra Hıldfeld in daha para babası dunya sampıyonu olmus versıyonu olarak emekli olursun…

  56. Hamilton'un kendisini yetiştiren evinde sonsuza kadar kalmayacağı belliydi zaten ve zamanı geldi yollar ayrıldı. Bir açıdan haklı da "McLaren'in yıldız pilotu" olmuştu geldiğinden beri ve yeni motivasyon, yeni maceralar ve "Mercedes'in yıldızı" olmaya ihtiyaç hissetti. Hayırlısı diyelim.

    Rosberg – Hamilton takımı hoş bir kombinasyon. Dünyanın en çok 5. olan adamı ve bir istikrar manyağı Rosberg, hızı istikrardan daha önemli tutan bir Hamilton… Birbirini tamamlar sanıyorum. Lauda da sorun olursa amcavari bir şekilde 2'sinin de kulaklarını çeker.

  57. Lewis`in ayrilacagini hic sanmiyordum ama ayrildi, milliyetci ve irkci biri asla olmadim ama siyahiler genelde basariyi yakalayincaya kadar deli gibi calisirlar ama basari geldikten sonra simarirlar ve mantiklarini pek istikrarli calistiramazlar. Lewis`in Mercedes`in hicbir zaman Mclaren kadar basarili bir takim olamayacagini bile bile para icin oraya gitmesi, hatta onu kucuk yasindan beri destekleyip buyuten Ron Dennis`i ve takimini bu sekilde birakip gitmesi (hele ki Mclaren herseyini Lewis`in uzerine insaa etmisken) cok yadirganacak bir durumdur, buda ilk cumlemi hakli cikarir..

  58. Ferrari%100 avatarı

    Ben bu senaryoyu rüyamda görmüştüm ama yazmamıştım herkez dalga geçer diye biliyordu yani

  59. Açıkçası Lewisin kaybetmesini istemem zira nedenini bilmediğim (agresifliğinden olabilir) bir sempatim var kendisine karşı. Ancak Mercedeste Mclaren e benzer bir ortam (aynısı demiyorum) bulabileceğini düşünmüyorum. Duygusal yapıda olması da onun yeni ortama ve araca alışmasında önündeki en büyük handikapı olacaktır. Söylenecek tek şey herkes için hayırlı olsun…Giden gider kalan sağlar bizimdir.

  60. Peter Sauber & Schumacher fena olmazdı aslında.

  61. Mehmet Demir avatarı

    hıhı tabi Kimi zaten Mclaren den ayrıldıktan sonra ilk şampiyonluğunu almadı : )

  62. Mercedes için yorum yapanların yüzde 90 ı Schumiciydi.Lewisci olan da yoktur Mclarenciler pilot desteklemez.Rosberg desen bi kaç arkadaş hatırlıyorum onlardan biri de Kiminin yokluğundaki Jetman dı o da bıraktı.Bu da ilginç olacak burada 🙂

  63. ALLAHIM KRİİİZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  64. zaten babası ile anlaşamadığı bir çok konu bu adamın.F1 de başarılı pilot hangi takıma giderse gitsin çok büyük paralar çok büyük saygınlık kazanıyor.2 gün sonra çok büyük mali destekli bir arap takımı gelir alır fernandoyu lewis ı bütün çehreyi değiştirir.Ben o yüzden çok şasırmadım takım değişikliğine.Bence Jenson bile fazla Mclaren a.Yağmur yağacakta herşey yolunda gidecekte şöylede,böylede.Paul di resta istikrarlı,Bianchi var (canlı izledim araç geliştirme programında inanılmaz frenlemeleri var viraj girişinde çıkışanda bence çok başarılı olacak bir çocuk bir de yarış da izlemek gerekli 2 saat boyunca kendine ve araca ne kadar hakim olabiliyor görmek gerekli),Romain var bence biraz sabırsız ama kaliteli bir pilot,Hulkenberg gibi gibi genç pilotlar artık yavaş yavaş büyük takımların diğer koltuklarına oturmalılar.Ferraride Felipe olsa ne olur olmasa ne olur,Mc Laren de Jenson olsa ne olur olmasa ne olur,Red Bull da Mark olsa ne olur olmasa ne olur.Bu saydığım çouklar inanın onlardan bu sene için 10-15 puan az lır o kadar.Hemgizli kapaklı 1.2.pilot ayrımı ortadan kalkmış olur.Bu arada Mc Laren Sergio 1.pilot yaparsa şaşırmayın…

  65. Tüm taraflara hayırlı olsun Hamilton Mercedes'e seviye atlatır diyen arkadaşlar vardı bekleyip göreceğiz bakalım,işin garip tarafı kaynak yetersizliğinden yakınan bir takımın böyle bir hamle yapması çok ilginç.

  66. bunların kasklarıda hiç çekilmez şimdi ikiside sarı pehh

  67. dediğin gibi hamilton un gitmesi tabi ki de iyi olmadı ama kimi baskaydı mclaren için =)
    ama dediğin gibi mclaren gene ne yapar eder kazanan bir arac üretir ama hamilton mercedes'le kazanabilir mi orası muamma…

  68. 1 Şampiyonluk 20 Galibiyet 24 Pole pozisyonu. Mercedes bunların hangisini verebilir.

  69. Yukarıda daha açık yazmaya çalıştım.

  70. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    MS nin her alanda Rosbergi psikolojik olarak ezmeyisi aksıne hep yardımcı olması tabrıcı caiz ise abilik yapmasından dolayı Rosberg kişilik olarak sorun cıkartmadı, am bu saatten sonra Hamilton ve Rosberg in kesinlikle anlayasamacagını dusunuyorum..

  71. Schumacher o kadar soruna ve probleme rağmen takıma sesini bile çıkarmadı Ama Mercedes adamı resmen yüzüstü bıraktı. Schumacher bence mutlu olmalı. Kimse kendini kandırmasın Mercedes orta sıra takımı. Toyota'da senede 500 Milyon $'a yakın para döküyordu ama bir arpa boyu yol katetmedi. Mercedes'te de durum pek farklı değil. Muhtemelen 2014'te fiyasko olursa Mercedes için Formula 1 dönemi kapanacaktır.

  72. Kimi ye de üzülmüştüm buna da üzüldüm ama yapacak birşey yok…Kendi düşen ağlamaz…Asıl olan pilot değil takımdır… Ayrılık nedeni söylendiği gibi maddi gerekçeler ise yazıklar olsun…Anthony Hamilton un da dediği gibi herşey para değildir….

  73. Uğur Öztürk avatarı
    Uğur Öztürk

    Benzin döküp yakar arabayı..

  74. Bence Schumacher'de seviniyordur bu orta sıra takımından kurtulduğuna. Sürekli sorun sürekli problem. Şimdi Purosunu ve viskisini alıp keyfine bakacaktır sezon sonuna kadar. 🙂

  75. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    bilmiyorum ama bana öyle geliyorki haug efendinin bir lewis hayranlığı yadsınamaz bir gerçek gibi geliyor

    bende diyorumki lewis ve rosbi iklisi birbirlerine yarışırken nasıl tepkiler olacak birbirlerine yani

    durun bakalım 2013 sezonu ve sonrası sezonlarda ne gibi mimikler seyredeceğiz

    hiç bir pilot Schumi kadar takıma bağlılığı ve özellikle işler ters giderken bile motive edecek kadar yürekli bir yarışçı olamaz

    yani çığırtkanlıklar yükselebilir mercedes'te.

  76. 3 yıl için toplam 100 Milyon $ para ödemiş Mercedes Hamilton'a. McLaren ise Senelik 15 Milyon Sterlin para önermiş. Yani 3 sezon için yaklaşık 60 Milyon $. Hamilton daha fazla parayı başarıya tercih etmiş anlayacağın.

  77. Raikkonen, ayrıldıgında cidden üzülmüştüm. ama Hamilton pek bir etki yaratmadı. eminim bircok mclaren taraftarı için bu böyledir.
    hamilton un yolu acık olsun, perez-button biraz sıkıcı yarıslar olabilir ama sağlık olsun…

  78. Uğur Öztürk avatarı
    Uğur Öztürk

    Schumi sürekli aracının problem çıkarmasına rekabetçi olmamasına rağmen birgüne bir gün çıkıp takımı hiç eleştirmemiş ve hep gelişmemiz lazım diyerek kendisini de Mercedesin bir parçası görmüştü, yaptığı bu vefa, nezaket artık herneyse bunlara karşılık Mercedes takımının yaptığı kabul edilebilir değildir. Seneye inşallah tororossolarla yarışırsınız tur yersiniz ne bilim..Çok kızgın ve şoktayım..

  79. Hamilton bizi şaşırttı açıkcası..

    perez ise tam bir fiyasko bu söylediklerim ileride daha iyi anlaşılacak.

  80. Önceki yazıdığım yoruma bazı arkadaşlar eleştirde bulunmuşlar,

    Anlatmaya çalıştığım konu kısa kariyer değildir önceden verilmiş olan kararların bugün'ki sonucudur,

    Bugün için baktığımızda McLAREN 'den ayrılıpda başarısını yükseltmiş tek pilot ALONSO dur. hatta bu yıl şapiyon olasılı en yüksek pilottur.ve muhtemelen şuan en iyi pilot

    RAİKKONEN McLAREN den ayrılmasından 2 yıl sonra kariyeri bitmiştir.bugün için baktığımızda en iyi 4 Pilot konumundadır. oysaki McLAREN'de yarıştığı yıllarda ilk 2 de idi,

    Bunlardan hariç SENNA,COULTHARD,MONTOYA.KOVALİNEN gibi pilotların durumu oldukca açıktır

    anlatmaya çalıştığım durum umarım anlaşılmıştir 🙂

  81. Mercedes önümüzdeki senelerde kazanacağı birkaç kupayı Hamilton'a vereceğine söz vermiş. 😀

  82. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Schumacher'e büyük saygım var ama şunu yapmadan da duramadım 🙂

  83. Peki o şampiyonluktan sonra ne oldu? 2 yıl sonra Ferrari gönderdi Raikkonen'i. McLaren'de kalsa muhtmelen 2007 ve 2008 yılında şampiyon olacaktı. Ama Ferrari'de yarışma tutkusundan dolayı daha fazla şampiyonluk kaçırdı.

  84. ColoneLTurK  avatarı

    Çok iyi oldu bana göre. Boşta kalan Schumi, Monte'nin de içinde uhde kaldığı gibi yuvası Ferrari'ye gelsin, 1 sene de olsa yarışıp jübilesini yapsın.

  85. bana nedense yeni bir Jacques Villeneuve durumu gibi geldi, şampiyonken parayı seçip F1 den silinme örneği varken böle bişey yapmak! hamiltona hayatında başarılar demekten başka çarem yok.

  86. Evet.Numaralar az önce belirttiğim şekilde belirleniyor.
    -Şampiyon olan pilot takım değiştirse bile 1 numarayı alır takip eden sezonda,takım arkadaşı 2.
    -Markalar şampiyonu 3-4 ü alır.
    -Markalar şampiyonu ile pilotlar şampiyonu aynı takımdaysa , markalarda ikinci olan takım 3-4 ü alır.
    -Diğer takımlar markalar şampiyonasındaki sıraya gör alıyorlar numaraları ama takım içinde kimin hangi numarayı alacağına dair bir kural yok ama genelde bir önceki senenin pilotlar sıralamasına göre daha yukarda olan daha küçük numarayı alıyor.İstisnalar da olabiliyor(Msc-Rosberg)(Msc geldiği sene rica etmişlerdi Rosberg den)
    -Bir de uğursuz olduğuna inanıldığı için 13 numara yok.

  87. Alonsomania  avatarı

    zaten gelmesi gbi bi olasılık yoktu Alonso nun yanına gelmesi mümkün dğl, Schumi serisinden sonra da kırmızı budalası olmak çok saçma dğl. bence öyle en azından..Mclaren i Ferrari den çok seven bi insan olarak söylüyorum bunu..

  88. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Son zamanlarda okuduğum en doğru yorumdu. McLaren'ı beğenmiyor, senki Mercedes çok iyi ondan. Seneye Hamilton'u üçüncü yarıştan kafasını taşlara vururken görecez. Parayı başarıya tercih etti Villeneuve gibi, sonucu da onun gibi olmaz inşallah…

  89. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Başka pilotlar gibi kırmızı budalası olmadığın için teşekkürler Hamilton !

  90. Alonsomania  avatarı

    Rüyamda görsem inanmazdım pardon ama oha..çok çok ilginç..

  91. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    tencere kapak .

  92. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Lewis Hamilton Mercedes'e geçiyorsa bunda en çok Haug'un etkisi vardır..Hamilton'la Brawn arasında pek bir bağ yok gibi ama Hamilton'un Haug amcası onu getirtti..Birde Schumacher takımdan seneye ayrılacak ve 2013'te Mercedes iyi bir araca sahip olursa iyi bir tebriği hak eder SCHUMACHER..bu takım buralara kadar getiren en büyük isim Schumacherdir

  93. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Geçmiş Olsun Kendini Yaktı 🙂

  94. Geçmiş yorumlarınızda hep söylerdiniz Lewis elbet bir gün McLaren'den ayrılacak diye malesef ogün bugünmüş :(((

  95. ALİ  ULUSOY avatarı

    Shumi'yi satışa getirdiler.Şu saatten sonra 1 dakka durmam kralın yerinde ben olsam.

  96. Ferrari%100 avatarı

    Alonso şampiyon olursa Massa iki numarayımı alacak öyle anladım

  97. ağzım açık kalakaldım. hamilton'un mclaren'i bırakacak kadar; mclaren'in de perez'i alacak kadar salak olacaklarını hiç beklemezdim…

  98. Lewis'in ayrılacağına hiç ihtimal vermiyordum çok şaşırdım

  99. Vodafone takım sponsorluğunu bırakıyor.Perezin alınması birazda bununla ilgili.Hamilton kendine takım bulmaya zorlanmış olabilir.

  100. Eray Parlak avatarı

    Kanatı lewis kendisi seçmiş artı bunları schumacher tek bir hafta sonunda yaşıyorken lewis bu sorunlaru senede yaşadı 🙂

  101. Anthony Hamilton para herşey değil demişti geçenlerde. Baba sözü dinlememenin cezasını çekecek.

  102. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    şaka maka Schumacher ve Mercedes'e alışmıştık be..biraz üzüldüm ama Schumacher kurtuldu sonunda şimdi büyük ihtimal Sauber'e geçecektir..bence Sauber amca ile çok iyi işler yapacaklardır.Schumacher bırakmıcaktır

  103. 3 yıl 100 milyon usd.Gerçekten kendi etti kendi BULDU.Lewis 2 max 3 yıl içerisinde Ferraride göreceğimiz bir pilot Lewis.Bu arada pirelli lastik lotus team de çalışan bir türk arkadaşım Heiki ferrairye gelebilir Felipe Sauber e geçebilir diye mesaj atmış biraz önce.Varsa bir söylenti bekleyelim görelim derim…

  104. Şoktayım!!!!

  105. ahh be Lewisim başka bir takıma gideceğin aklımın ucundan bile geçmezdi ya bugünleride gördük.gittiğin takım ne bir Ferrari nede bir Redbull ancak puan mücadelesi için savaşırsın buda senin doğana aykırı kendin ettin kendin bulacaksın.

  106. rıdvan karagül avatarı
    rıdvan karagül

    Schumacher adına sevindim kurtuldu şu mercedesten. büyük ihtimalle saubere geçicek gibi. hamilton ve pereze yeni takımlarında başarılar diliyorum.

  107. Schumacher ne oldu bu arada. Emeklilikle ilgili bir haber geçmedi. Sauber'de bir koltuk boş. gitse bile Mercedes'ten daha kötü bir takıma gitmiycek.

  108. Hamilton şampiyon olursa bir numarayı Mercedes'e götürür.Rosberg iki numara olur.

  109. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    sağol.

  110. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    tmm Deniz sağol.

  111. En hızlı araç mı?Yetersiz benzin,hatalı kanat,bozulan vites kutusu gibi olayları unuttun galiba.

  112. Eray Parlak avatarı

    bugün bunları binlercekez diledim allahtan umarım beter olurlar umarım schumacher fanlarının ahlarını çekerler haydi schumi anlaştığın takımı bildirde bizde mutlu olalım hadi koçum 🙂

  113. Şampiyon pilot 1 numarayı alır takım arkadaşı 2 yi.
    Sonraki numaralar takımlar şampiyonasına göre belirleniyor.Mercedes bu sene takımlar şampiyonu olamayacağına göre büyük ihtimalle Mercedes 9-10 ile yarışacak seneye.Sauber e geçilirlerse 11-12 de olma ihtimali var.

  114. Sanırım Schumi büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor, yarı yolda ve ortada bıraklımanın kırgınlığı var.
    Singapurda kazadan sonra yüz ifadesine dikkat ettim özellikle, h,ç bu kadar çaresiz bir ifadesini görmemiştim.
    Ancak o bu sporun yılmaz efsanesidir.
    İnşallah rekabet edeceği bir takımla anlaşıp en büyük süprizi o yapar…
    Kral lütfen bizi sensiz bırakma.

  115. Eray Parlak avatarı

    ben mercedes araçlı profil resimlimi schumacher kaskına çevirdim 🙂

  116. Eray Parlak avatarı

    Altında en hızlı araç varken bukadar kızan bir pilot schuminin başına gelenlerinin onunda başına gelmesi durumunda neler yapar düşünmek istemiyorum ama inşallah yaparda mercedesin burnundan getirir hadi lewis 🙂

  117. deniz aydın avatarı

    iyi hatırlattın, sağol 🙂

  118. Rosi ve hamiltona, haug ve ross brawnla birlikte, karaktersiz araçlarıyla birlikte dahada sürünmelerini temenni ediyorum rabbimden.

  119. Hamilton için hayırlı olsun demek isterdim ama hiç hayırlı olacak gibi gelmiyor bana. Bu takımda schum birşeyler yapamadıysa Hamilton hiç yapamaz. Yanlış anlaşılma olmasın, hamiltonun pilotajını sorguladığımdan değil ama Hamilton biraz daha agresif bir pilot. Schumi gibi başarıya doymuş birisi değil. 2013 de mercedes yine lastik sorunu diye bir şey söylerse iplerin gerileceği kesin gibi.

    Gelelim schumi ye. Bırakmasını hiç kimse istemez sanırım schumi severlerden. Daha önce de söyledim hangi takım olursa olsun gitsin ve o takıma biraz maddi destek ve prestij kazandırsın. Ama mercedes takımı çok akıllı bir hamle yaptı. Schumi ile oluşan taraftar kitlesini doldurmak için Hamilton gibi bir ismi getirdi. Kaç kişi onu sadece ismi için destekliyordu onu da yakın zamanda göreceğiz.

  120. Mercedes'in seneye ve ondan sonraki senelere nasıl bir araç yapacağına bağlı, aksi taktirde Senna veya Shumi olsanız nafile ki zaten bu senede görüldü. Mercedes ten bi cacık olacağını pek sanmıyorum, her sene iyiye gitmek yerine kötüye gittiler.Shumi gibi tecrübeli bir pilot bile ilaç olamadı. Lewis harika bir pilot ama F1 de aracınız rekabetçi değilse yapılacak pek birşey kalmıyor. yeni takımında iyi şanslar, eğer McLaren ve pilotları şampiyonluk yarışına dahil olamazlarsa, onların olmasını isterim.

  121. Ayağına sıkmak deyimi bu olsa gerek. Hayırlı olsun gidene kal kalana git demeyiz biz. Bu arada bazı forumlarda Hamilton'ın Sezon başında anlaşma imzaladığı yazıyor. Yani Mercedes'in hızlı olduğu yarışlarda (Pole ve Galibiyet aldığı yarışlarda) imzaladığını yazıyor. Mutsuzluğu ise McLaren'in hızlanması, Mercedes'in ise patatese dönüşmesi olarakta gösterenler var. Tekrardan hayırlı olsun.

  122. deniz aydın avatarı

    takıma teşekkür etmiş ve gelecek yarışlara odaklanacağını söylemiş. yeni bir görev tanımı veya emeklilikle alakalı bir ifade yok 🙂

  123. Sercan Kılıç avatarı
    Sercan Kılıç

    En çok merak ettiğim şey eğer 3 yıl boyunca Schumi'nin başına gelen saçma sapan şeyler Hamilton ın başına gelirse Schumi gibi oda sakin olmayı başarabilecekmi

  124. haydaa kardeşim hiç mi F1 bilginiz yok hamilton bu sene en kötü ihtimalle 3. olacak. hamilton 3. olunca mercedes'te 3 numarayı alacak rosberg'de 4. numarayı.

  125. Sauber in schumi ile ilgileneceğini tahmin ediyorum ama schumi ne yapar tahmin etmek zor.
    Umarım en kısa sürede kararını öğreniriz yoksa bu belirsizlik çok sinir bozucu

  126. deniz aydın avatarı

    bence onlar için çok büyük bir fırsat olur bu, hemde schumi hala üst düzeyken…

  127. schumacher hayranları facebook tan mercedes sayfasını beğenmekten vazgeçsinler 🙂

  128. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    ne diyorki açıklamasında lütfen yardımcı olun

    hay lanet olsun şu ingilizce bilememe of off :/

    ve bu açıklamasının kaynağı nerede

    bir yardımcı olurmusunuz lütfen.

  129. deniz aydın avatarı

    bedduayı sevmem ama, beter olsunlar 🙂

  130. Lewis takıma sonradan dahil olduğu için küçük rakam rosbergin. Seneye takla barın üzerinde gördüğümüz kırmızı renkli aracı ROS sürecektir. Lewis seneye de sarıyla idare edecek gibi 🙂

  131. bende onu söledim aslında( Alaonso'nun kariyeri gelişmedi demicem ama) gerçekte bakarsak ALONSO ORDAN AYRILDIKTAN SONRA ŞAMPİYON OLAMADI GERÇEK, REEL BAŞARI GELİŞMİŞLİKTEN BAHSEDECEK OLURSAK TEK RAİKKONEN'DİR NEDEN ÇÜNKÜ MCLAREN'DEN AYRILDIKTAN SONRA İLK SENESİNDE YILLARCA HAKKEETTİĞİ ŞAMPİYONLUĞU ALDI.

  132. raikkonen,hulkenberg ya da di resta varken perez mclarene hiç yakışmadı.

  133. deniz aydın avatarı

    bende umutluyum, inşallah kalır…

  134. Ferrari%100 avatarı

    Hamilton mercedes ile şampiyonluk savaşı verbilecekmi acaba 2013 sezonunda oda bir soru işareti bu yıl berbat mercedes

    Hamilton için hayırlısı olsun

  135. Doğukan Yıldız avatarı
    Doğukan Yıldız

    Mclarenden ayrılıp kariyeri gelişen tek pilot alonso demişsin ama raikkonen ferrariye geçip şampiyon olmuştu alonso ise sanırım renoya geçmişti..

  136. deniz aydın avatarı

    emeklilikle alakalı bir ifade olmaması hoşuma gitti.

  137. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    öncelikle hayırlısı olsun diyorum

    şu aralar benim gibi Schumi hayranlarının hem kafası karışık hemde büyük bir şok ve hayalkırıklığı içindeyiz

    az'da olsa Schumi için devam etmesi yönünde umudum bulunmakta

    geriye 3 seçenek kalıyor Sauber,Lotıus ve Willaims

    son olarakda roesbi'nin 20 Eylül'de Formula 1'in kendi sittesine yaptığı bir söyleşi var

    ve bu durum ister istemez kafalarda soru işareti beliriyor bizlerde

    http://www.formula1.com/news/interviews/2012/9/13813.html

    Q: From what you said it appears that you definitely will stay with Mercedes in 2013…
    NR: Yes.

    umarım devam eder Schumim F1 macerasına.

  138. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    Lotus ve Sauber kacirmamali bu firsati.

  139. Eray Parlak avatarı

    schumacher hrt ye gitse hrtyi bile diriltir ama o haysiyetsiz mercedes gp denen takımı bir allahın kulu diriltemez

  140. deniz aydın avatarı

    inşallah inşallah 🙂 ama lotus ve ferrari seçeneklerini de yabana atma…

  141. McLAREN TEAM; yanlış sölemişsin dostum McLaren'den ayrıldıktan sonra kariyeri gelişmiş tek pilot Alonso demişsin külliyen yanlış Alonso McLarenden ayrılalı kaç sende oldu bi düşün ve hala şampiyonluğu yok olsa belki bu sende halbuki Raikkonen yıllarca hakedip alamadığı şampiyonluğu McLaren'den ayrıldığı ilk sende aldı yani tezin yanlışşşşş

  142. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Alonso & Hamilton beraberliginden daha berbat bir ikili olacaklar..

  143. Michael Schumacher

    “I have had three nice years with the team which unfortunately did not go as well as we all would have wanted on the sporting side. I wish Lewis well and for the team to achieve the success we worked so hard for in the build-up. I would like to thank the team for their trust and all the guys for their unconditional commitment. I will now concentrate on the next races.”

  144. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    Seneye düşük numarayı alacam diyen rosberg'de her zamanki gibi yine patladı 😀

  145. deniz aydın avatarı

    Dikkat ettim de mercedes'in resmi sitesinde SCHUMACHER, emeklilikle ilgili hiçbir ifade kullanmamış. mercedes takımıda schumacher bundan sonra şöyle görev alacak falan diye bir ifade kullanmamış. efsanenin monza da yaptığı 7.5 milyon euroluk sponsor sözleşmesini de düşününce… acaba efsane devam mı edecek ne dersiniz?

  146. Yanlış.İki taraf için de çok yanlış hamleler.Hamilton'un şu anda gridin en hızlı aracına sahip ve neredeyse her sene şampiyonluk mücadelesinde olan bir takımdan kalkıp,uzun vade geleceği kesinlikle olmayan,orta vadede başarı şansı düşük olan bir takıma gitmesi nereden bakılırsa bakılsın hatadır.Bana kalırsa bu ne para,ne kupa meselesi.Kesinlikle başka bir sebebi var bu ayrılığın.Belki de bir türlü o çok istediği 2.şampiyonluğa ulaşamaması etken olabilir.Ayrıca Mercedes'te yakın arkadaşı olduğu Rosberg olacak.Babasının da ayrılmasını desteklediği söyleniyor.Her ne olursa olsun,McLaren'in 1.koltuğundan kalkıp Mercedes'e gitmemeliydi.

    Her ne kadar McLaren'in yapacağı bir şey olmasa da biraz daha şartları zorlayabilirdi.Bence bu ayrılıkta en büyük sorumlu Whitmarsh'dır.Hiç bir zaman bir Ron Dennis olmadı,olamayacak.Bu takımın başında Ron olsaydı,Hamilton çoktan McLaren ile anlaşma uzatmıştı.Ayrıca o da şu anda görevde olmasa bile ağırlığını koyabilirdi.O takımda her zaman Ron'un sözünün büyük değeri var.Perez hamlesi bence çok yanlış.Kesinlikle Hamilton seviyesinde değil,ben potansiyelinin de yüksek olduğunu düşünmüyorum.Bence Hulkenberg-Di Resta'dan biri daha mantıklı olurdu.En azından ikisinin de çok potansiyeli var.Perez bence Button'un oversteerla yarışanı.İkisi de sıralamada hızlı değil ve en büyük avantajları lastik korumaları.McLaren hata yaptı bu seçimle…

    İki taraf için de hayırlısı olsun.

  147. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    attan inip eşeğe binmek

  148. Lewise hayırlı olsun Schumi kurtuldu şu nalet olası takımdan ferrari lotus sauber 3 ünden biri olsunda hangisi olrusa olsun

  149. Eray Parlak avatarı

    Schumacher emeklilik ile ilgili birşey demedi yani resmi olarak takımdan ayrıldı başlarına çalsınlar yok efendim danışmanlıkmış schumacher f1 i bırakmıyor arkadaşlar mercedes schumiye danışmanlık önerdi oda kabul etmedi önümüzdeki yarışlara konstre olucam demiş en son takıma teşekkür etmiş yani schumacher bir takımla yada birkaç takımla görüşüyor emekli olsa çoktan bu mesajla açıklamıştı. Şimdi çok sevinçliyim işte inşallah saubere gider de mercedese kapak yapar orda. Mercedeste beterin beteri olur inşallah tipsiz haysiyetsiz herifler HAYDİ MİCHAEL HAYDİ OLUM DEVAM …

  150. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    neden ve niye mercedes?

  151. Lewis yaşadığı psikolojik değişimleri içinde saklayamayan bir pilot,içinde yaşadığı tüm sorunları yüzünden rahatca anlayabilmek hiçbir zaman zor olmadı,

    Muhtelem çok önceden yapılan anlaşma nedeniyle bir süredir psikolojik durumunu açığa çıkarmıştı,bu nedenle sonuç beni şarşırtmadı;

    İnsanların yaşadığı hayat herne kadar mükemmel olursa olsun yinede bazen değişim ister; farklı hisler yaşamak için bazen yanlış olduğunu bildiği kararlar bile verebilir,Lewis'in yaşadığıda bu durumdur.

    Bu değişim öyle veya böyle yaşanacaktı tıpkı ALONSO gibi tıpkı SHUMİ veya SENNA gibi.. herne kadar McLAREN den ayrıldıktan sonra kariyeri gelişmiş bir tek pilot olmuş olsada (Alonso) Lewis'e farklı hisler yaşamak için çıktığı bu yolda başarılar diliyorum…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir