Schumacher'in Karar Verememesi, Mercedes'i Hamilton'a Yöneltti

yazar:

kategori:

Alman pilot, 2013’te de Mercedes ile yola devam edip edemeyeceğini tartarken takım yetkilileri, yaz tatili  sonu itibari ile Schumacher’in planlarını öğrenmek istiyordu.

Eğer Schumacher zamanında anlaşma imzalayacağını takıma bildirseydi, Mercedes anlaşmanın uzatılması için hemen işlemleri başlatacaktı.

Bununla birlikte Alman takım, Schumacher’den net bir cevap alamayınca B planı üzerinde durdu; çünkü Schumacher’in geç bir dönemde devam etmeyeceğini söylemesi halinde, Mercedes’in seçim yapma şansı ve zamanı yeterli olmayabilirdi.

Kaynaklara göre Schumacher’in gecikmesi, Hamilton ile görüşmeleri hızlandırdı.

İnanılan o ki Schumacher, Hamilton ile Mercedes arasındaki görüşmelerden haberdardı ve bir anlaşmaya varılması halinde 2013’te takımdan ayrılmayı kabul etmişti.

Alman pilotun geleceği şu anda net değil ve bugünkü açıklamasında bu yönde herhangi bir işaret de vermedi.

Yarışmaya devam etmek istersek 43 yaşındaki pilotun önündeki gerçekçi seçenek, Sauber gibi görünüyor ki menajeri Sabine Kehm, Singapur’da İsviçreli takımın idarecileriyle görüşürken görüldü.


Yorumlar

“Schumacher'in Karar Verememesi, Mercedes'i Hamilton'a Yöneltti” için 32 yanıt

  1. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    öyle komik yorumlar okuyorumki 🙂 sanki mercedes schumiyi göndermiş gibi .. ya schumiyi göndermek isteyen mercedes olsaydı onun önüne 1+1 opsiyonlu kontrat götürürmüydü ? SCHUMİ mercedesi istemiyor , onun gözünde 3 senede hiçbişey yapamayan bir takımda gelecek göremedi , bir reddbull kadar olamadılar işte bütün gerçek bu . Bu saatten sonra ne ferrari ne sauber emekli olup başka serilere bakar , 3 sene geldi gitti bu onun geçmişine ne bir leke sürebilir nede aşağı çekebilir , kendine meydan okuyan rosbergi bile dize getirdi bu yaşta daha ne gerekiyor HİÇBİŞEY .

  2. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    anlaşamazsa mı? iyi düşün massa karın tokluğuna bile sürer artık ferraride

  3. Baktı mercedes te bişey yok tabi adam sessizce Ferrari ile anlaşacak inşallah

  4. Eray Parlak avatarı

    Schumacherin takımda yarışmak istemediği gayet açık. Artık oda anladı Mercedesin nasıl bir takım olduğunu.
    Schumacher daha başarı elde edemedim devam edicem tarzında bir açıklaması vardı yani Schumacher devam etmek istiyordu.Peki neolduda Mercedesle devam etmedi?
    Gayet açık ona karşı yapılan komplolar ve Mercedesin bir arpa yol kat edememesi Schumacheri Ekim ayına kadar kararım belli olmuyacak tarzında açıklamaya itti.Yani Schumacher Mercedesin birşeyler yapamamasını anladığı için direk yeni sözleşmeye atlamadı yoksa sezon ortasında 1+1 opsiyonlu sözleşmeyi imzalardı.
    Ama neolduda Schumacher kanmadı, kararımı Ekim ayında vereceğim dedi?
    Schumacher için dönüm noktası büyük ihtimalle Mercedesin Magny Course Genç sürücü testlerinde denediği büyük güncelleme paketiydi. Schumacher durumu yerinde izlemek için Fransaya kadar geldi şimdi durup düşünüyor insan Schumacher bu teste neden geldi emekli olucaksa neden gelsin? Yada Mercedesten ayrılacağı kesinleşmisse o testlere neden gitsin?
    Bu sorular belli başlı ipuçları veriyor ve benim düşündüklerimi doğruluyor.
    O da Schumacher bu testlerdeki Mercedesin gelişimine göre takımda kalıp kalmıyacağını belirlemesi. Schumacher bu paketten beklentilerin yükselmesi ile gayet neşeliydi testlerde ama ilk defa deneyecekleri Singapurda, araçdan memnun olmayışı,güncellemelerin fos çıkması herzamanki gibi,Schumacheri takımdan ayrılmaya yöneltti büyük ihtimalle.
    Bunun sinyallerini Cuma günündeki Singapur Praticlerinden çıkarabilirsiniz o gün Schumacher çok sinirliydi.
    Büyük ihtimallede kesin konuşma Singapur haftasında yada Frans testlerinden sonra karara bağlandı.
    Dikkat çekici bir husus Mercedes Schumacheri İdari kadroda takımda kalmasını istiyordu.Ama Schumacher bunu bile reddettiğine göre büyük ihtimalle yarışmak istiyor.Umarım Sauber yada başka bir takımda yarışıp bizleri onu izleme zevkinden mahrum etmez..

  5. mercedes ile denk sauber. giderse iyi olur

  6. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Mercedes Seni Mumla Arayacak !

  7. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    tmm iyi güzel hoş görüşlerini belirtiyorsunda

    bu görüşünü kanıtlaması açısından devam etmesi gerekiyor

    ben bunu istiyorum şahsen devam etsin yoluna

    eğer devam ederse F1 macerasına işte o zaman bazı şeyler aydınlanır

    en azından kafalarda soru işaretleri dağılır.

  8. Ferrari Massayla anlaşmazsa tek seçeneği Schumi olur bana göre.Perezde Mclaren'e gittiğine göre

  9. Aslında aynı şeyleri söylüyoruz. Schumi isteseydi bu takımda kalırdı. Ne haug ne hamilton. Kralı gelse schumi istemediği sürece bu takımdan ayrılmazdı. Schumi kullanıldığını anladığı ve takımın istediklerini vermediğini gördüğü için hep ekim ayını bekledi. Dediğim gibi kibarca siz ne yapıyorsanız yapın bana takım mı yok der gibi bir ifadeydi bu. Gerçekten de öyle schumi ekim ayında ben kalıyorum var mı beni alacak takım dese ve ortada mercedese başladığı gibi bir rakam olsa en az 3-4 takım sırf etiketi için talip olacaktır.

  10. Bence konu oldukça karmaşık ve sanıldığı gibi de değil. Mercedes öyle sütten çıkmış ak kaşık da değil. Norbert Haug denilen şahsiyetin açıklamalarını hatırlamıyor musun? İki yarışta bir Diresta, Hamilton diye sayıklıyordu. Schumi çıkıp lastikler şöyle böyle diyiordu yine bu şahsiyet çıkıp tam tersi demeçler veriyordu. Aslında iplerin koptuğu buradan da belli oluyordu.

    Ki Schumide de bir isteksizlik olduğu açıktı çünkü Mercedesle yarışmak isteseydi sezonun başında müzakerelere başlardı. Mercedes sürekli ona ikinci sınıf ekipman ve personel verdi ki bunu o salakça arızalardan çıkarabiliriz. Arızaların bir numaralı kaynağı insan hatasıydı ve Schumiye tahsis edilen personel de bir kaç palyaçodan başka bir şey değildi. Bu yüzdendir ki çifte standartı gören Schumi bu takım bile denilemeyecek güruhtan kurtuldu.

  11. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    bence schumacher sauber'e geçerse mercedes'i çok büyk bir ders verir. sauber şuanda merceds'ten aşağı kalır bir yanı yok. takım stratejide daha iyi ve de lastiklere iyi davranan bir araçları var iyi bir temelede sahipler bunlar schumacher'in tamda istedikleri olmalı.

  12. Asıl soru Hamilton bu takımda ne gördü. 100.000.000 $'ın parıltısı gözlerini mi kamaştırdı acaba?

  13. her ne kadar mercedes takımından nefret etsem de özellikle son sezonda biraz haklılık payları var. Schumi yaz boyunca hep kararını ekimde açıklayacağını söyledi ama bu karar emeklilik olsaydı sözüm ona "büyük takım" mercedes pilot bulmakta zorlanacaktı. Schumi kibarca mercedesle yarışmak istemiyorum kimi alıyorsanız alın demeye getirdi. Çünkü mercedes o kadar salak bir takım değil schumi gibi bir efsaneyi bir kalemde silecek kadar.

    Şimdi biraz beyin jimnastiği yaparsak schumi saubere giderse ne kaybeder? Ya da sauber schumiyi alırsa. Bence schumi hiç bir şey kaybetmez çünkü kaybedeceği çoğu şeyi kaybetti. Kazanmak için şampiyon olmak için geldiği bir takımda rezilleri oynadı. o yüzden kaybetmeye alıştı ve hedeflerini küçültmeyi bildi. Sauber ne kazanır ya da kaybeder derseniz çok büyük bir marka haline gelir. Şu sitede bile 100 haberden 1-2 si sauber haberi ise en az 15-20 si schumi haberidir. Ve formula 1 taraftarlarının %50 sine yakınını kendi renklerine bağlar. Formula 1 bu. Tamamen isimle ilgili. Ferrari de kim olursa olsun Mclaren de kim olursa olsun mutlaka taraftarı ve etiketi vardır. Tıpkı schuminin, raikonenin ve alonsonun olduğu gibi. Formula 1 de 5 isim varsa o da bu isimlerdir.

  14. mercedes shumiyi kaldıramadı.shumi geliştirme çabasına girdi kendi aracı hep bozuldu rosberginki teklemedi bile.olgun davrandı sesini çıkarmadı ama kazın ayağı öyle değil işte shumi demek takım demek.çalıştığı takım shuminin gölgesinde kalır takım arkadaşı geçsede geçmesede o hep ön plandadır çünkü hayranı kimsede olmadığı kadar çoktur.dikkat edin yorum yapılan haberlere en çok shumi çıkınca yorumlar yapılıyor.o tek başına 3 takım taraftarından daha çok taraftar toplar . eskiler bilir.

  15. Osman ERENER avatarı

    lotus'a gelse ne de güzel olur..rai-msc

  16. Eğer Schumacher zamanında anlaşma imzalayacağını takıma bildirseydi, Mercedes anlaşmanın uzatılması için hemen işlemleri başlatacaktı.

    İki yüzlüsünüz başka bir şey değil.

  17. Bu spora bu kadar aşık olan, bu kadar rekorun sahibi olan, emekli olmasına rağmen içindeki ateş sönmediği için geri dönen bu hırs küpü ada acaba neden anlaşma yenilemek istemesinki?
    Bu işin içinde başka bir iş var.
    Bence 2 sene daha yarışmayı istiyordu, ya başka birileri ile anlaştı yada MGP yalan söylüyor.

  18. hakkaten ya, haberi okuduğum süre içinde hep şu tepkileri verdim;

    ''he canım he.. evet evet. öyle. aynen. evet evet.''

    şimdi sauber'de devam edince bu söylentilerin ne derece doğru olduğu ortaya çıkacak

  19. Schuminin kişisel sitesi yok mu arkadaşlar orayı mesaj bombardımına tutsak bırakma bizi devam et diye 😀

  20. Schumacher ve Raikkonen bu ikiliyi hep istemiştim ama olmadı hiç bir zaman. Gelecek senelerde görsek keşke ama olma ihtimali sıfır gibi bir şey. Sauber'de görürüz umarım Schumiyi. İnşallah devam eder önümüzdeki senelerde…

  21. Çok doğru bir tespit adam 20 yıllık kariyerini rezil etti bu takım yüzünden

  22. Zaraki Kenpachi avatarı
    Zaraki Kenpachi

    :))

  23. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Schumi sadece bir marka değilki aynı zamanda muazzam bir derecede bir otoriter kişiliğe sahip biri

    yani bundan bir kaç hafta önce Schumi 1+1 sözleşme istiyordu (böyle bir haber çıkmıştı ne derece doğru bilinmez tabi)

    bence iş burada patlak vermişde olabilir

    eh yani Schumi aptalda değil

    etrafında olup bitenleri görüyordur ve buna göre tepki verip geleceğini hazırlamıştır mutlaka

    eğer olurda F1 kariyerine devam ederse ki inşallah devam eder Sauber olsun farketmez mercedes'e karşı nasıl tepkiler verecek sezon içerisinde onu çok merak ediyorum 🙂

  24. Eminim böyle olmuştur olaylar. Kesin böyle ilerledi konu iyi hikaye.

  25. Schumacher her ne kadar basına yaptığı açıklamalarda Mercedes'e yönelik olumsuz tek bir laf bile etmemiş olsa da kendisinin Mercedes'ten hiç de memnun olmadığını düşünüyorum. Yoksa anlaşmasını çoktan yenilemiş olurdu bana kalırsa.

  26. ne takımmış mercedes koca bir balon kabahat hep Schumacher de. kendileri de melek.kesinlikle tezgah adamın kariyerinde 2 yarış nerdeyse bir podyuma denk düşüyor. adam takımdan büyük olunca böyle oldu demek.hamilton un ne olduğunu da görücez

  27. Ayrıca karar verememesinde Mercedes'te yaşadığı sorunlar ve Mercedes'te bir ışık görememesi büyük bir etken olmalı.

  28. sauber'in de zamanı gelince pilotlarımızı açıklayacağız demesi bnce schumacher'in henüz karar verememiş olmasından kaynaklanıyor..eğer schumi emekli olmayacaksa büyük ihtimal sauber koltuklarndan birine oturacaktır kimsenin şüphesi olmasın, yanına da yetiştirilebilecek bir pilot gutierrezin gelmesine kesin gözüyle bakıorum..

  29. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    schumacher taraftarlarının cevabıda aynı bu şekil olduğunu düşünüyorum ;))

  30. Yarışmaya devam etmek istersek 43 yaşındaki pilotun önündeki gerçekçi seçenek, Sauber gibi görünüyor ki menajeri Sabine Kehm, Singapur'da İsviçreli takımın idarecileriyle görüşürken görüldü.

    Sauber demiştim umarım gerçekleşir. Dediğim gibi Mercedes'ten daha kötü bir takıma gitmeyecek hatta daha iyi bir takıma gidecek.

  31. o kadar kötü araç yaptınız ki adam bile soğudu sizden

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir