McLaren, Hamilton'ı Tutmak için Ellerinden Geleni Yaptığını Düşünüyor

yazar:

kategori:

 

McLaren ve Hamilton’ın menajerleri XIX Entertainment arasınca haftalarda süren görüşmelerin ardından bugün İngiliz pilotun Mercedes’e geçtiği açıklandı.

Whitmarsh, 2008 şampiyonu ile aralarındaki görüşmeleri idare ediş şeklinden pişmanlık duymadıklarını ve Hamilton’a önerilen şartları sunduklarını belirtti.

“Lewis’e iyi bir teklif verme adına epey yol kat ettik ama nihayetinde anlaşmak için iki imza gerek. Açıkça şartlarda anlaşamadık ve farklı bir yöne gittik”

McLaren patronu, bazılarının kumar olarak gördüğü Mercedes’e geçiş kararı için Hamilton’ın menajerlerini de suçlamaktan kaçıncı.

“Eğer soru, XIX’u suçluyor muyuz ise, hayır. Gerçek şu ki Lewis harika bir pilot ve hayatındaki kararları vermeli.”

“XIX ile çok fazla görüşme yaptık. Ayrıntılara girdik ve çok karmaşık bir anlaşma ortaya çıkardık. Çok fazla ayrıntılı görüştük; bunların içinde çok fazla özgür alan da vardı ve çok iyi bir ticari teklifti.”

Whitmarsh bundan sonra artık odak noktalarının, yeni pilot Sergio Perez’in takıma neler katabileceği yönünde olduğunu ifade etti.

“14 yarış kazanmış Jenson Button adına bir dünya şampiyonumuz var. İki yarış önce muhteşem bir sürüşle Spa’da tamamıyla baskın bir yarış çıkarmıştı. Jenson’ın tecrübesi var”

“Bu heyecan verici genç Latin geldi ki onunla tanışınca zeki,büyüleyici biri olduğunu görüyorsunuz. Alçak gönüllü ama fazlasıyla aç. Gelecek sene dünya şampiyonluğunu kazanma arzusu ile buraya geliyor.”

 


Yorumlar

“McLaren, Hamilton'ı Tutmak için Ellerinden Geleni Yaptığını Düşünüyor” için 30 yanıt

  1. http://www.theweek.co.uk/formula-1/f1-2012/48193/lewis-hamilton-slapped-down-mclaren-boss-over-contract

    Bence herseyin baslangici Ron Dennisin bu tavri… Hic ihtimal vermediler hamiltonun gidecegine ve patron biziz isveren biziz mantigiyla yaklastilar… Adami kirdilar ve kusturduler, bir suredir yuzunun gulmemesi hep bu yizden…
    Sonucta formula1 in en hizli pilotunu kaybettiler, bence mclarenin buyuk hatasi var bu iste…

  2. Bence elinden geleni yapmadı, hatta bu olayi kucumsedi cok….
    Ron dennis verdigi tepkiyle adami soguttu zaten; aldigi parayi beklemesin, biz kontrat sahibiyiz ve isvereniz biz istersek kontrat yenilenir gibi bir cıkıs yapti… Hamiltonun cevabi benim patronum Martin seklinde oldu ama banagore olan burada oldu, webberin rbrde kalmasi ve alonsonun lewisi istememesi ile mclaren elinin guclendigini sandi ve 8m pounluk bir teklif yapti… Hamiltonun bu teklife tepkisi sh*t olmustur, yabanci kaynaklardan bu yazdiklarimim hepsini arastirabilirsiniz…bir tane linki asagida veriyorum…
    Son teklifi 17m pound, 2 katindan fazlaya cikmis mclaren ama isisten gecti ve Hamiltonu kaybetti; bence f1 in en hizli pilotunu kaybetti…

    http://www.theweek.co.uk/formula-1/f1-2012/48193/lewis-hamilton-slapped-down-mclaren-boss-over-contract

  3. sen benimsin avatarı

    perezle anlaşıklarını ne zaman yazdılar bunlar?

  4. f1'den yeni çıkmış bmw toyota ve honda bu sürede geri gelmez ki başkanları falan değişmedi bildiğim kadarıyla ancak girmeyi düşünen vosvos grubu bir alternatif olabilir onu da kim ister

  5. Raikkonen06  avatarı

    Adam yapacağını yaptı daha napsın Mercedesin ki kadar yüksek bir teklif yaptı ama neymiş efendim Hamilton yeni meydan okumalar arıyormuş yalana bak sen parayı gördü gözü döndü tabiki o zaman al Button'un yerine Kimi'yi işte o zaman görsün yeni meydan okumayı :))

  6. kağıt üzerinde ne demek ya hahaa? F1'in en iyi 2 pilotu 1 sene boyunca kapıştı işte? bundan daha büyük bi olay var mı? bugünün orta sıra pilotları senin dediğin 10-15 sene önceki pilotları parçalar. şimdi senna diyeceksin, muhammed ali'de çok saygı görür ama şimdiki boksörlar ali'den çok daha güçlüdür. aynı mesele.

  7. Alonso-Hamilton ikilisi kağıt üzerinde her ne kadar heyecan verici olsa da bu birlikteliğin çok kısa sürmesi ve pist üzerinde çoğu zaman gerçek bir rekabetin yaşanmaması (farklı takımlarda bile) bırak esas bir niteliği tartışmalı bir stile bile sahip olamadı. Stil,mücadele,kavga,ölüm sürüşleri vs.. ya da kısaca gerçek bir ikili aıyorsan youtube'a başvurmanı şiddetle tavsiye ederim hem McLaren ve Formula 1 tarihi hakkında ''stil'' bakımından da birşeyler öğrenmiş olursun. Özellikle 88-91 arası.

  8. bu çocuk mclaren le bütünleşmişti ,bence büyük hata ettiler her türlü medyanın gözü önünde idiler ,şimdi button ve perez le patinaj halinde kalırlar . tabiki kızgınım nihayetinde muhteşem bir pilotlarını kaybettiler ,

  9. Yanlış anlamışsın, F1 de McLaren ın isim ortaklığını yapsın BMW. Aynı Vodafone ve Mercedes gibi.

    Öbür türlü zaten olmaz. Artık motorlar önemli bir hal alıcağından F1 de takımı olmayan bir markayı yanımıza çekmek daha mantıklı güç açsından. Hem turbolu motorlarda BMW daha iyi Mercedes ten.

    Mercedes le McLaren arasında ki bağı bilmiyorum şuan ama iş başka dostluk başka demişler.

  10. Sırf Mclaren'le anlaşmadı diye bu seneki şampiyonayı bitirmişse kendisi kaybeder kariyer kendi kariyeri.Asıl soru şu olmalı kariyerine 1 şampiyonluk daha eklemek istiyormu,istemiyormu?Sonuçta alacağı olası bi şampiyonluk sadece Mclaren'in tablosuna yansımayacak kendisinide çifte dünya şampiyonu yapmış olur.Kim şampiyon olmayayım derki?Sene sonunda başka takıma gidecek bile olsa bukadar aptalca düşündünebileceğini sanmıyorum.Zaten bizim aç olduğumuz şampiyona takımlar şampiyonası ondada durumumuz kötü değil elinden geleni yapması gerek bu takım onun hep arkasında oldu ve ilerde geri gelmeyeceğini hiç kimse garanti edemez.İlerde yaptığından pişmanlık duyacağı hareketler içine girmemeli bana göre yani kısa yoldan takımın sürücüsü olduğu sürece kendini işine ve takımına vermeli gerçek profesyonellik bunu gerektirir.

  11. Bu agresiflik ne kardeş. Her yoruma bir saldırmak sert cevaplar. Hele nedir bunun nedeni?

  12. perez büyük takımda 2.pilot oalrak başlamalıydı mesela massa'nın yerine. Şimdi McLaren'de 1olmasa da 2. de olmayacak çünkü button lider değil

  13. 2013 için" tamam sipariş ver gelecek aya göndersin bmw bir motor
    mercedes'e 5lira motor parası vermek varken 50'ye yeni motora geç.

  14. orhan ozturk  avatarı

    bu gune kadar tum f1 seyircisine yaşattiğın heycan icin kendi adıma teşekur ediyorum formula 1 in asi cocugu lewis amg mercedes ile başari,lar

  15. BMW gerçekten çok iyi olurdu. Hali hazırda McLaren F1 gibi bir efsaneyi birlikte yaraten 2 dev marka. Ayrıca BMW'nin Formula 1 motorlarının gücünü ve hızını çoğu kişi bilir. Ama BMW Motorsporları direktörü orta vadede Formula 1'e dönmeyeceğiz diye açıklama yaptı Ağustos sonunda. Turbo motorları bir görecekler nasıldır diye( Formula 1'de Turbo motorlar şampiyon olan İlk motor BMW'dir bu arada) Daha önemlisi McLaren'in kendi motorunu üretmesi. Yani %100 McLaren. Bu durum daha önemli bence. Ama Mercedes ile olan işbirliği artık sona ermeli. Bu adamların 2014 yılında bir film çevireceğini bile düşünüyorum.(McLaren'e güçsüz motor vermek gibi)

  16. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    yes babam, diyorum bak, seneye üçüncü yarışta görücez bizim agresif çocuğun agresif hareketlerini, beşinci yarıştan sonra da transfer dedikoduları başlar

  17. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    +1

  18. Şöyle bir oturup düşününce iyi olmuş diyorum değişiklik iyidir. Yakın bir zamanda bende kolay kolay bırakmam dediğim işimi bıraktım. Ama şu var ki hayat hala devam ediyor.

    Perez inşallah beni yanıltır. Ben hala McLaren da yarışmaya yeticek bir yeteneği olduğuna inanmıyorum ki bir de Lewis in yerine geldi.

    Şuan bu açıkki rakipleri düşününce McLarenda şampiyonluk kazanacak bir pilot dizilimi yok malesef.

    Açıkçası yarış galibiyeti veya şampiyonluk kazanma becerisi olan bir pilot gelmeliydi. Çünkü orta sınıf bir takımda yarışmak farklıdır üst sınıf bir takımda yarışmak farklıdır. Bunun örnekleri bir sürü.

    Açık konuşmak gerekirse ben Di Resta yı bekliyordum. Çünkü bir şeyler kazanmış ve neyin ne olduğu bilincinde biri.

    Ama aç bir Meksikalı ve sağlam arkalı birini tercih ettiler. Zaman herşeyin ilacıdır görücez.

    Hala Lewis sürüş sitili bakımından en sevdiğim pilot ve öyle kalıcak. Kimi nin posteri gibi odamda onunda posteri kalıcak. Değişmiyecek yani birşey.

    McLaren pilot olarak güç kaybetti. Vodafone sponsorluğu bıraktığında Cocacola ana sponsor olursa işler finans olarakta güç kaybetmez. Tabi inşallah Vodafone da bırakmaz sponsorluğu o ayrı bir konu. Ama her zaman daha büyüğü fena olmaz.

    Ben her zaman BMW yi yanımıza çekmek istedim motor tedarikçisi olarak. Misillemenin tam zamanı 2013 için.

  19. Hamilton-Alonso Mclaren tarihinin en agresif ve stil sahibi sürücü ikilisi olmuştu, şimdi Button-Perez en sünepe ikiliis olacak. Ah be McLaren

  20. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Olan olmuş saygı duymak gerekir herkesin kararına.

  21. button ve perez hakkında dediklerine gerçekten katılıyorum.

  22. Yusuf  Hitay avatarı

    button yılda bir kez açan çicek gibi, perez ise lastik kahramanı.

    ikisi de tek turda takım arkadaşlarına tabiri caizse "ezilmiş" pilotlar. button'ın kendini çok fazla geliştiremeyeceği ortada, perez'in hala kanıtlayacak çok şeyi var.

    belki de gelecek yıl harika işler yapacaklar ancak şu bir gerçek ki bu ikili heyecan vermiyor.

    mclaren daima agresif pilotlar ile yarışmış bir takımdı. çok çok uzun yıllar sonra bu gelenek de bozulmuş oluyor.

    hamilton'ın gideceği 1 ay önce belliydi, o konuda zaten konuşulacak bir şey yok ancak perez tercihi pek içime sinmedi. umarım beni yanıltırlar.

  23. Bahsettiğin konu da sunulan anlaşmanın bir parçası. O da kabul etmemiş kendisi bilir…

  24. McLaren'de yarışan tüm pilotların kupaları takımda kalır. Senna, Hakkinen, Raikkonen, Alonso ve Hamilton herkesin ki kalırken Hamilton'ın kupalarının verilmesini beklememeliydi.

  25. Hamilton kendi istemiş işte. McLaren şartları sonuna kadar zorlamış. 3 yıl için 100 milyon $ görünce koşa koşa gitmiş. Kendisi bilir oturup ağlayacak değiliz.

  26. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    adamın podyum madalya ve kupalarını alarak mı ?

  27. Anlaşmanın ne zaman yapıldığını bilemeyiz ama,eğer Hamilton Singapur'u kazansaydı,bu anlaşmayı konuşmuyor olurduk.Anlaşmalar basına açıklandığına göre Hamilton bu seneki şampiyonayı kafasında bitirmiş demektir.

  28. Takım Lewisin kalması yönünde herşeyi yapmış ise kaybeden Lewis olmuştur.Merco ile mutlu mesut puan toplamalar kendisine.

  29. Bir tarafta para için takımını satan bir pilot, bir taraftan iki yüzlü bir MGP takımı, bu iki karaktersizlikten hiç bir hayır gelmez. Ham çok büyük hata etti. MGP diyecek sözüm yok zaten her şey müstahak size.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir