Mercedes Rosberg ve Hamilton'a Eşit Muamele Gösterecek

yazar:

kategori:

Alman takım, McLaren ile Formula 1’e giriş yapan Hamilton ile anlaştığını bugün duyurdu ve önümüzdeki üç sene beraber olacaklarını açıkladı.

Hamilton’ın Mercedes’te yıldız, lider pilot olması beklenirken kaynaklara göre takım, İngiliz pilota 1 numaralı pilot statüsü tanımayacak.

Aslında hem Hamilton hem de Rosberg, kendilerine eşit muamele gösterileceğini teyit etti ve ikisi de şampiyonluk mücadelesinde olmak istediklerini belirtti.

Michael Schumacher’in yanında ortaya koyduğu performans ile Rosberg, aslında kendisini bir anlamda kanıtladı.

Alman pilot, Mercedes ile Çin’de hem ilk sıralama birinciliğini hem de ilk yarış galibiyetini kazanmıştı.

Bugünkü gelişmelerin ardından twitter’dan yazan Rosberg, Hamilton’ın yanında yarışmaktan heyecan duyacağını ifade etti.

Rosberg: “Lewis’in yeni takım arkadaşım olması çok havalı. Bir başka büyük meydan okuma olacak.”

 


Yorumlar

“Mercedes Rosberg ve Hamilton'a Eşit Muamele Gösterecek” için 49 yanıt

  1. Eşit muamele mi, yanlış okudum herhal. Mercedes gösterir de Hamilton için aynı şeyi söylemem çok zor. O hırçındır be. Shumi gibi araç kullanan tek pilot diyebilirim. Ama sadece diyebilirim.

  2. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    alsaydılar haberlerde görürdük değil mi? yıllık 5-10 milyar euro karı olan firma 3 senedir bi aracı adam edemedi.

  3. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    aynen öyle oldu 😉 senden daha mantıklı biriyimdir.

  4. tamam senin gibi yeni takip etmeye başlamış olsaydım önemserdim belki bu bilgileri.

  5. Lewis Amerikalı desen eyvallah. DEĞİL.
    e o zaman Toyota da en çok Amerika'ya araç satıyor eee kim amerika kıtasını umursamıyor ki.
    Yani demek istediğim
    LEWİS = AMERIKA =MERCEDES ne alaka arkadaş..

  6. Bu dünyadaki her insan satılık değil kardeş.

  7. Bu açıklamanın tercümesi şudur :
    Michael'e ikinci pilot muamelesi yapıp Rosberg'i öne çıkardık ama merak etme Schuminin başına gelenler senin başına gelmeyecek.

  8. Sen lewis'e bak kardeşim.Schuminin savunulacak bir tarafı yok.İsmi, başarıları ve adamlığı 10 Lewis eder.

  9. Raikkonen06  avatarı

    Size pek güvenilmez ama inşallah öyledir yoksa Rosberg'in önünü bari kapatmayın yazık olmasın adama yetenekli bir pilot tabi bazen bir yarış alınca şampiyon oldum havasına girebilir ama oda kötü huyu olsun 🙂

  10. schumi'yi nasıl savunacağını şaşırmış resmen. insan bi kere mantıklı düşünmeyi bıraktımı ne söylerse he deyip geçiceksin

  11. Aslında hem Hamilton hem de Rosberg, kendilerine eşit muamele gösterileceğini teyit etti

    yalanmı kız yalan mı kornettomu yalanmı? bu norbert e

  12. "Bi senin vites kutun bozulacak bi senin lastiklerin daha çabuk aşıncak.Sırayla kavga yok"

    Nobert Haug

  13. İlyas biraz abartmışsın. Tamam Schumi 3 yıl boyunca bekleneni veremedi, ondan beklenen çok daha fazlasıydı çünkü, onun herkese alıştırdıgı normal şeylerdi. Ben bulundugu mevcut şartlar altında iyi iş çıkarttıgını düşünüyorum.

    2010 sezonuna baktıgımız zaman, herkes Schuminin 3-4 yarış içinde Formula 1'e alışacagını düşündü. Ki bu çok yanlış ve hatalı bir düşünceydi. Sezon içi testlerin yoksunlugu ve kısıtlanmış bir Formula 1'de, 2006 araçları ve 2010 araçları farkı ve F1 kurallarının büyük değişimlerini düşündügümüzde, Schuminin 1 yıl alışma süreci geçirmesi çok normaldi, ve 2010 yıl onun için alışma ve ögrenme yılıydı. Takdir edeceksindir ki oda bir insan.

    2011 yılı Nico ile farkı iyice eritti, ve ögrenip alışmaya başladıgının izlerini göstermeye başladı. Sıralamalarda tek turlarda hala çözemedigi konular vardı. Tüm sezon bunu çözemedi. Lakin, yarış performanslarına baktıgımızda, Schumi sezonun ortasına kadar Nico ile yakın performans gösterdi, sezonun yarısından sonra ise Nicodan daha iyi yarış performansları göstermeye başladı. Ama sıralamalarda oluşan o kötü sonuçlar onun yarışlarınıda zora soktu, sezon sonu tabloda geride kaldı. Schumi bir adım daha atmıştı.

    2012..
    İşte bu yılı anlatmama bile gerek yok ama yinede konuşacagım. Sıralamalarda çok geride kalan MSC bir anda Nico ile başbaşa sıralama turları performansına ulaştı. Sezon arasında yogunlaşması gerektigi konuyu biliyordu. Ki baht mı diyeyim kader mi diyeyim, ne diyeyim bilmiyorum ama, o lanet şanssızlıklar bulmaya başladı bu adamı. Tam kendini buldu, takım arkadaşına üstünlük kurdu dedik, bu seferde mekanik sorunlar, saçma sapan arızalar bu adamı buldu. Kendi hatalarıda oldu. Toz kondurmamak için söylemiyorum bunu, hatalarının sebebi ise aldıgı risklerin çok fazla olmasıydı bana kalırsa. Nico gibi stabil yarışlar çıkartmaz. Sezonun başlarında, Mercedes iyi posizyondayken sıralamalarda gösterdi kendisini. İlk yarışları unutmamalı kimse.

    Resmen üzerine büyü yapılmış gibi ilk 7 yarış Rosbergin başına hiç birşey gelmezken Schumacherin sürekli sorunlarla karşı karşıya kalması artık biz taraftarlarını sinirden güldürme posizyonuna getirmişti.

    Şu bir gerçek, Schumacher 2012 yılında artık kendini buldu, şu yaşında Nico Rosberg'den daha iyi sürüyor. Onun için Formula 1 yeni başlıyor ken, bırakmamalı. Kesinlikle devam etmeli. Kesinlikle.

  14. Newey kaç para ki?Onu almadıklarını ne biliyorsun?Yıllık 5-10 milyar Euro karı olan bir firmadan bahsediyoruz.

  15. F1 araçları motor sayesinde hareket eder. Red Bull bile 2014 yılından itibaren motor üreticilerinin avantajlı olabileceğini söylüyor.Birisi Pure diye bir marka ile F1'e girmeye çalıştı kimse ilgilenmediğinden firma battı
    Epey uzun süredir motor geliştirme yasağı var.Ağlayan bir kaç firmaya bir kaç kez motor geliştirme izni verildi mi?Verilmeden önce Mercedes Reno ve Honda'dan 50 ile 70HP daha güçlü idi.Şimdi bile en güçlü ile en güçsüz arasında 50 hp fark var.Şimdi kartlar yeniden dağıtılıyor.2014 yılında herkesin aynı güçte motorlarla piste çıkmasını beklemiyorsun sanırım.Biraz fikir vermesi için gerçek dünyaya bakalım.
    BMW 1M 3 litre 6 slilindir 340HP
    Audi TT RS:2,5 litre 5 silindir:360HP özel versiyon.Normalde 340HP
    Megane RS:2 litre 4 silindir 265 HP
    A45 AMG: 2 Litre 4 silindir beklenen güç +354HP

  16. Sorma çok üzülmüşler sen böyle yazdığın için.Hepsi ağlamaktan hasta olmuş.Psikolog falan çağırmışlar.

  17. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Davranmasalarda Fark Etmez Zaten 🙂 Hamilton Her Türlü Ezer 🙂

  18. rosbergle hamilton zaten çok iyi arkadaşlar eşit şekilde yarışırlar şumi ye üzüldüm emekli olur heralde

  19. Mercedes komplo mu kurdu?

    Sohbet burda bitmiştir.

  20. AMG nin fabrikası en son stutgart day dı yanlış bilmiyorsam.

    Otomobil sektöründekiler bilir. Mercedes in en çok araç sattığı yer Amerika dır.

    Yazdıklarımın neresini anlamadığını çözemedim. Bu gün senin için iyi bir gün olmamış galiba.

    Lewis e üzüldüysen sıkıntı yok zaten onun için cevap veriyorum.

  21. Schumacher- avatarı

    Haug Schumi gitsin diye elinden geleni yaptı şimdi Rosberg'in başını yiyecekler.

    Lewis is faster than you…
  22. Schumacher- avatarı

    Hamilton çok büyük hata yaptı ama Haug amcası ona sağlam araç verir sıkıntı olmaz 5. 4. ile yetinir otururlar.

    Rosberg çok hızlı bir pilot ama Schumi bu sene ondan daha hızlıydı bilinçli bir şekilde aracına şike yapıldığını düşünüyorum.

    Schumi mgp'den kurtulduğu için seviniyorum.

    Bu arada eşit statü göstereceksiniz tabiki aracınız 1. için yarışmayacak nasıl olsa.

  23. Hadi rosberg neyse de hamilton'a balon demek,schumi apaçiligi yapmaktan başka bi işe yaradıgın yok, fanatizm gözünü kör etmiş objektif olmak bu kadar zormu? hem istediginiz oldu işte schumi fanları olarak mercedes'ten kurtuldunuz bunu istemiyomuydunuz yoksa benmi yanlış hatırlıyorum.

  24. düşündüm düşündüm bağlantıyı kuramadım..
    mercedes amg 'nin fabrikası amerika'da mı demek istiyorsun ki değil neyi anlatıyor bu yazı sende tekrar okusan anlamayacaksın kesin

  25. Melih Çakmaklı avatarı
    Melih Çakmaklı

    Mercedes'in facebook sayfasına ingilizce olarak 'Şimdiki yapılacaklar listem. Mercedes Amg Petronas sayfasını beğenmekten vazgeçmek 2)Sonraki sezonda başarısız olmalarını dilemek 3)Eğer Schumacher emekli olursa F1 izlemeyi bırakmak' Yazdım. 1,5 dakika içinde silindi.

  26. bir de bunu buldun tekrar paylaştın. Boş.. ne motoru arkadaş

  27. Schumacher'in başına gelenler Hamilton'ın başına gelirse Hamilton Telemetri, ağrılık dağılımı, lastik kullanımı herşeyi açıklar twitter'da. 🙂

  28. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    hani nerde şampiyonluk savaşı veren araç? adamın istediği lastikleri yiyip bitiren araç değildi :)) mercedes bu sezon iki farklı araç üretti rosberg'İn sorun yaşadığı nerde görüldü. monaco sıralamalarında iyiki cezası vardı. yoksa lider giderken yakıt pompası arızasıyla yaşadığında biz schumacher fanları çılgına dönerdik herhalde. ben mercedes takımının komplo kurduğunu iddia ediyorum. avustralya'dan itibaren herşey yolunda gitseydi bu transfer haberleri rüya olacaktı. adamın ilk 6 yarışının içine ettiler sonra schumacher takım arkadaşına oranla geride kalınca zorlamaya başladı her yarış 1-2 hatada kendisi yapınca eleştiri okları kendisine çevrildi. şimdi böylece takımdan gönderdiler kendisini.

  29. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    İnanılmaz birşey bile olsa daha sezon içinde kopyalanır. Veyahut o sistemin bir dğeişiğini başkasının da tasarlamadığı ne malum? Misal bu sezon başında sauber'in egzozu Red Bull'dan bile daha iyiydi. Hadi hepsini geçtim diyelim, McLaren'in her sene kafaya oynayacağı garanti, bunu bırakıp galibiyet alma garantisi bile olmayan takıma, F1'in efsanesine tek galiniyet yaşatamamış bu takıma gitmenin paradan başka açıklaması yok arkadaşlar. Hamilton parayı başarıya tercih etti, çünkü toy. Ama seneye izleyecez curcunayı bazı arkadaşların dediği gibi Mercedes'te

  30. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Tamamına katılıyorum, Schumacher'i tekerleğini takmadan piste salıyorlardı, yarış dışı kaldığında "olur böyle şeyler" diyordu. Lewis aynı olgunluğu gösterebilecek mi? Q3'e kalma mücadelesi verirken de böyle mikrofon uzatmayınca kimse yine şu resimdeki gibi sırıtabilecek mi merak ediyorum.

  31. Nasıl vermediler nerden biliyorsun.

    Adamın istediği aracı ürettiler 2011 de sezon sonu anca Nico kadar iş yaptı.

    2012 tam bir rezillik zaten. Mekanik arızalar bir kenara yaptığı hatalar cabası.

    Adam yaşlı tabi yapacak bir şey yok ama hiç değilse 3 sene bir pist üsttü yararını görseydik.

    Ha hakkını yemiyeyim Monacoda ki sıralama birinciliği benim bile tüylerimi diken diken etti. Keşke dedim ceza almasaydı. Bu ben bile dedim yani.

    Shumi çok iyi bir pilot olabilir ama Monaco 2012 sıralama hariç sadece ismi yarıştı geldiğinden beri.

  32. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    15 eylüldeki yazım

    2012: A McLaren Odyssey (spa2000) 15.09.2012 19:26:03
    Takımlar, Hamilton gibi büyük pilotları kazanabilmek için stratejik bilgilerini de pilot ile paylaşır (para bir yere kadar kazanmaktan da bahsetmek gerek).
    Hamilton bu görüşmeden 2 önemli şey öğrenmiş olabilir.

    İlki Mercedes'in motor konfigrasyonu, (ki etkileyici olması muhtemel)
    İkincisi de Mercedes'in motor anlaşmasında McLaren'e zorluk çıkarabilecek olması.

    Şayet, benim hayal mahsulüm olan 2. seçenek var ise, Lewis böylesi bir durumda McLaren'in kısa süreli bir geçiş dönemini yaşayacağını düşünmüş olabilir. Ki bu geçiş süreci onun rekorlar kırmak isteyen zihni tarafından kabul edilemez.

    hala aynı düşüncedeyim.

  33. Katılıyorum. Hamilton Mercedes'in 2014'te motorlar değişince avantaj sağlayacağını düşünerek, Mercedes'e geçmek uğruna 2013'ü gözden çıkarmış olabilir.

  34. Of hiç izlemeyelim

  35. Mercedes in en büyük pazarı hiç kuşkusuz Amerika. Hal böyle iken Lewis neden Mercedes i seçtiği açık.

    Mercedes in de neden Lewis seçtği açık.

    Yani şöy bir düşünürsek başlık olarak sırayalım.

    Nicole, Amerikada
    Amerikada yeni bir pist
    Canada da Lewis çok seviliyor ve oda orayı çok seviyor ve hep kazanabiliyor.
    Mercedes en büyük pazarı.
    Rakiplerden önce reklam amacı
    şuan aklıma gelenler bunlar.

    Hayırlısı olsun bu arada her iki taraf için.

    Nico nun babası McLaren a geçmesini istememişti Lewis orda diye. Şimdi bakalım ne olucak Lewis oraya geldi. Benim en merak ettiğim nokta bu ikili olucak zaten.

  36. 2013 yılında büyük bir fark olmayacak. D-Drs(bir şeye yaradığı yok) dışında yasaklanan bir sistemde yok. 2014 yılında motorlar değişecek(McLaren'de aynı motoru kullanacak) ama motoru Brawn geliştirmiyor en nihayetinde. Belki de Brawn ona Motorlar değişecek çok iyi bir motor tasarlıyoruz. Takımda değişikliklere gidicez senin tarzına uygun araçlar geliştireceğiz 3 yıl içinde 100 milyon $ para bla bla. şeklinde bir ikna yöntemi de uygulamış olabilir. Hamilton biraz değişiklik iyi gelir diye düşünmüşte olabilir. 2013 sezonunu bir görelim hele. Ama Hamilton'ın başarısız olmasını istemem çok iyi bir pilotun yitip gitmesi herşeyden önce F1'e zarar verir ama Mercedes'te pek bir başarılı olacak gibi durmuyor. Sistem geliştiriyor olsalardı Schumi kalırdı. Schumi ışık göremediği için bıraktığı çok açık.

  37. Teknik olarak çifte DRS'i geçen sene aracına da koyabilirlerdi. Kurallarda buna engel bir şey yoktu. Ancak sistemi tamamen bu seneye sakladılar ki sezon başlangıcından önce kopyalanmasın. Eğer akıllarında benzeri bir yenilikçi sistem var ise seneye de aynı şeyi yapabilirler.

  38. Senin dediğin gibi olsaydı bunu ilk Schumiye söylerdi ve bu iş uzamadan sözleşme imzalanırdı.

  39. Tasarladıkları çifte DRS, çifte difüzör kadar yenilikçi bir sistemdi. Ancak aynı performansı gösteremedi. Önümüzdeki sene için de böyle bir tasarımları var mı bilemeyiz ancak çok güçlü olacakları garanti olsaydı Schumacher ayrılmazdı kanımca.

  40. Gayet hızlı olan bir araçtan ilk 3'e bile girmekte zorlanan bir araca.5 sene içinde iyi kötü kazanan bir aracı oldu buna rağmen sadece kılpayı bir şampiyonluk bana göre başarısızdı.Mercedeste bundan da kötüsü olablir.Morali kolay da bozulan bir pilot anlaşmasını tamamlamasını umuyorum

  41. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    schumacher'e eşit araç vermediniz alacağın olsun mercedes.

  42. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    kuralları iyi yorumlayan biri daha var adrian newey'i unutmayın. merceds şampiyon olacağı yine meçhul.

  43. Ben de bundan şüpheleniyorum özellikle 2014'te.

  44. Her senenin başında aynı muhabbet geçiyor ama olmuyor.Niye ? Çünkü büyük kural değişikliği yok.2009'da her şey değişti F1'de.Bu kadar büyük kural değişikliklerini de en iyi yorumlayan Brawn oldu,bu sebeple de şampiyon oldular.2013'te bu kadar büyük değişiklik olmayacağı için şampiyonluğa yarışmaları imkansıza yakın.2014 meçhul.

  45. Şöyle bir teorim var: Hamilton MGP'nin şu an nasıl bir takım olduğunun farkında. Bizim görüp bildiğimizi bilmiyor olamaz. Derdinin para olduğunu da sanmıyorum açıkçası.

    Belki Brawn önümüzdeki sezon(lar) için çok yenilikçi bir sistem geliştirdiğini söylemiştir Lewis'e. Lewis de güvenip gelmiştir. 2009'da Brawn GP'yi kim tahmin edebilirdi? Bir bakarsınız 2013 veya 2014'te bu takım şampiyon olur… Asla asla dememek gerek.

  46. Bakalım ne olacak…

  47. ikisi de şampiyonluk mücadelesinde olmak istediklerini belirtti.

    yok artık 😀 Lewis seneye mor sektörleri bile göremeyeceksin dostum.

  48. Önümüzdeki sezon büyük curcuna olacak Mercedes'te. 🙂 Orta sıralarda çekişin durun işte. 😀

  49. Çok doğru bir karar almışlar 5.lik mücadelesinde her ikisine de eşit şartlar sunulmalı zaten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir