Mercedes ve Mclaren'in Karşılıklı Çelmeleri

Formula 1’in eski takım patronlarından olan Eddie Jordan’ın bundan 23 gün önce ortaya attığı “saçma iddia” biraz yalanlanıp biraz kabul edildikten 23 gün sonra resmiyet kazandı ve BBC yorumcusu böylece Formula 1 haber camiasında bir kez daha sağlam bir yer edinmiş oldu.

Bugün bir çok açıdan önemli bir gündü. Sabahtan beri Gökhan Kamil’in yoğun çalışmasıyla art arda bir çok önemli haberi öğrendik. Kimimiz üzüldü, kimimiz sevindi. Kimisi ile hâlâ ne olduğunu algılamakla uğraşıyor olabilir çünkü olanlar gerçekten kısa sürede hazmedilebilecek şeyler değil tarafları için.

Mercedes’in Lewis Hamilton’un aklını çelmekle Mclaren’e attığı çelmeye Mclaren bugün Mercedes’e ve basın departmanına attığı büyük çelme ile cevap verdi.

Hamilton’un Mercedes’e geçmesi ihtimali son saatlerde hız kazansa da resmi açıklamanın Mclaren tarafından gelmesi gündeme bomba gibi düştü. Genç Meksikalı Sergio Perez’in 2013’ten itibaren Mclaren adına yarışacağının açıklanması artık Lewis Hamilton’un da Mercedes’e geçeceğinin gayri resmi açıklamasıydı ancak bu açıklamayı da Mclaren yapmış oldu.

İlk bakışta taşların yavaş yavaş yerine oturuyor olması hoş görünse de Mclaren’in bu hamlesiyle Mercedes istediği sükseyi bana göre yapamadı ve bunun yanında bir çuval incir berbat oldu. Ayrıca takım için geri dönen ve artık büyük ihtimalle 2. kez emekliliğe ayrılacak olan Michael Schumacher için de büyük sürpriz ve şok oldu. Sürekli olarak Ekim ayında açıklama yapmayı planladıklarını söyleyen Schumacher için artık büyük bir sürpriz olmazsa (Sauber ya da Ferrari’de yarışma gibi) basit bir emeklilik kararı açıklamadan başka bir şey kalmadı.

Mclaren, beklemediği bir dönemde Hamilton’un Mercedes’le flört ettiğini öğrenmesinin ardından Sergio Perez ile olan yakınlaşmasını erkenden duyurarak bu şekilde Mercedes’e büyük bir çelme attı. 

Mercedes’ten gelen açıklamada Schumacher’in takımda kalma kararını zamanında vermediği için Hamilton’la yakınlaşma olduğu söyleniyor. Bu biraz da bahane gibi görünüyor. Schumacher’in kararını geciktirmesinde geleceğe yönelik ciddi bir ışık görmemiş olması ya da Mercedes’in Formula 1’de üretici olarak geleceğe yönelik tam anlamıyla adanmış olmaması etkili olmuş olabilir. Her ne olursa olsun Michael Schumacher gibi bir ismin, kararı emeklilik ise eğer, bunu açıklamasına izin vermeden Mercedes’in gelecek sene için pilotlarını duyurmuş olması, takımı seyirciler ve taraftarlar gözünde çok olumsuz bir yere getirecektir. Mercedes’i bu durumdan kurtaracak tek şey Schumacher’in gelecek sene güçlü bir takımda yarışmayı açıklaması olur…

Bunun yanında takımın işleyişinde herhangi bir sorun yokmuş, her şey yolundaymış gibi Schumacher’in görmezden gelinmesi ve gelinen noktada Hamilton’la sonuçların bir anda tersine döneceği gibi bir hava verilip faturanın tam anlamıyla Schumacher’e kesiliyor olması ise tam bir fiyasko oldu. İlk 2 sene modern Formula 1 aracına ve özellikle egzoz beslemeli difüzöre alışamayan Schumacher’in puan açısından olmasa da performans açısından takım arkadaşı Rosberg ile mücadele etmesi ve geçiyor olması, Schumacher’in takımda kalacağına dair ümitleri arttırdı ancak son olarak gelinen nokta her iki taraf için de kötü oldu. Schumacher bu sene son senesini geçiriyorsa eğer Mercedes bu şekilde bir sona müsade etmemeliydi.

Lewis Hamilton’a değinecek olursak… O, kuşkusuz çok büyük bir sürücü ve şu anda Formula 1’in en büyüklerinden birisi. Onun bu hamlesi kendisine ne getirir gelecekte göreceğiz. Ancak daha önce de söylediğim gibi eğer takım içerisinde kendisini mutlu hissetmiyorsa ayrılması her iki taraf için de en iyi karar olacaktı ve nitekim bu oldu. Ama umarım sırf para uğruna olmamıştır bu olay. Zira Hamilton’un Formula 1 kariyerinin özellikle ilk seneleri Jacques Villeneuve ile oldukça benzerlik gösteriyor. Villeneuve de zamanında Formula 1’deki ilk senesinde şampiyonluk mücadelesi vermiş ve elde ettiği başarılarla herkesin gözdesi olmuştu. Hamilton da ilk senesinde çok büyük sükse yaptı ve çaylak olarak bir bir Villeneuve’ün podyum ve galibiyet rekorlarını kırdı. Bir sonraki sene ise Villeneuve de Hamilton da şampiyon oldular.

Villeneuve para için BAR’a geçtiğinde başlayan çöküş gittikçe devam etti ve çok parlak bir başlangıç yapan bir yıldızın Formula 1 kariyeri pek iyi bitmedi. Hamilton Mclaren’de uzun seneler geçirmesi açısından Villeneuve ile ayrışıyor. Ancak her ikisi de önceki takımlarına göre nispeten daha başarısız takımlara gitmekle ve köken olarak aynı takıma gitmekle benzerlik gösteriyorlar. Mercedes, Michael Schumacher’in de etkisiyle son yıllarda hep zirvedeki takımlardan birisi olarak görünmek istendi ancak Brackley kökenli takımın 2009 dışında pek bir başarısı yok. Başarı eksikliğinin yanında takımın sene içerisinde sürekli olarak geriliyor olması da dikkat çekilmesi gereken bir konu. Bunun yanında şampiyonluk mücadelesi veren bir takımdan 5.lik mücadelesi veren bir takıma geçmek büyük cesaret ister. Hamilton açısından bu hamlenin aptalca mı yoksa cesurca mı olduğunu önümüzdeki seneler gösterecek.

Sergio Perez’in performans anlamında henüz tam olarak kendisini kanıtlamadığı bir gerçek ancak Meksikalı sürücü, düzenli olarak ön sıra mücadelelerine giriştikçe hem gelişecektir hem de gerçek gücünü gösterecektir. Hamilton’a kıyasla takımın Perez ile anlaşması, mevcut ekonomik koşullarda her açıdan mantıklı görünse de Mclaren gibi bir takımın, tam anlamıyla yıldız olmayan iki sürücüyle seneye yarışacak olması isim açısından pek iyi bir şey olmasa gerek. Jenson Button’un sürüş stili ve performansı zaten bilinen bir şey ancak bu tür eleştirileri haksız çıkarmak Sergio Perez’in elinde olacak gibi.

Mercedes ise Hamilton’u alarak kuşkusuz kadrosunu güçlü tutmuş oldu. Schumacher bir türlü takımın ve kendisinin istediği puanları kazanamadı ancak bu sene gelinen noktada Mercedes’in aracının ve yaşanan sorunların da etkisi çok oldu. Hamilton’un 13 yaşından beri kanatları altında olduğu Mclaren’de karşılıklı yaşanan olumsuzluklar bir şekilde geride bırakılabiliyor ve aile içerisinde halledilebiliyordu ancak bu Mercedes’te nasıl olur tam anlamıyla muamma.

Pilotların açıklanması açısından Mclaren, Mercedes’e çelme taksa da prestij açısından kuşkusuz Mercedes kazanan taraf oldu çünkü sayılı sürücülerden birisine sahip oldu. Mclaren ise son büyük bir yıldız pilotunu daha takımda tutamadı ve eksi puan aldı. 

Ne olursa olsun Formula 1 kariyeri açısından başlangıç seviyesinde olan Perez ve orta noktasına gelmiş Hamilton için bugün yaşananlar iyi olabilir ancak kariyerinin sonuna yaklaşmış ve Formula 1’in en başarılısı olan Schumacher için pek de iyi olmadı.

Mercedes için geri dönen ve her türlü eleştirilere göğüs geren Schumacher, son dönemde Alman üreticinin Hamilton aşkının ortaya çıkmasıyla birlikte kendisini mi feda etti, takım mı onu istemedi ya da kendisi takımda gelecek mi görmedi? Bu soruların cevabını belki de hiç öğrenemeyeceğiz ancak doğru olan bir şey var ki son dönemde sürekli olarak hatalarla gündeme gelen her iki takım yeni pilotlarını belirleme ve açıklama konusunda pek başarılı olamadılar.

Bakalım önümüzdeki günler başka sürprizleri beraberinde getirecek mi?

 

Abdullah Çelik


Yorumlar

“Mercedes ve Mclaren'in Karşılıklı Çelmeleri” için 38 yanıt

  1. F1 motoru üretmek öyle kolay bir iş değil.Pure diye bir marka altında motor üretmek istediler.Kimse ilgilenmediğinden battı. Yanlışmı hatırlıyorum. Cosworth çekiliyor muydu?Mclaren ile Mercedes'in aracını açan yine bir motor mevzusu idi.MP4-12'de kendi motorumuzu üreteceğiz Mercedes motoru çok hantal ve ağır yollu açıklama yapılınca Mercedes Brawn takımını satın alıp Mclaren'deki hisselerini sattı.Anlaşma 2015 yılına kadar para ile motor verilmesini öngörüyorsa da her an her şey değişebilir.Red BUll havada kapacaktır mercedes motorunu.Ben olsam Mclaren'e gelecek yıldan itibaren motor vermem. Ford müşteri tipi v8 ve Peugeot V10'ları ile topladıkları nalları çok çabuk unuttular.

  2. Bence asıl çelmeyi Mercedes, Mclaren ve FORMULA1 yedi.F1'i izleme oranı Shumi ile iki katına çıkmıştı.Bundan sonra eğer Shumi bırakırsa seyirci sayısı yarı yarıya düşecektir. Yarışların zaten bir güzelliği kalmamıştı.Yapmacık geçişler DRS,eski yeni lastik avantajları,KERS vs. Shumi DRS'siz geçişleri yaparken hep gerçek pilot budur diyordum. Alonso ve Vettel'den de bir kaç DRS'siz geçiş izlemiştim.Hızlı ve yavaş pilot farkı kalmadı.Yavaş olan drs sayesinde hızlıyo kolayca geçiyor.Onur kırıcı bir durum bana kalırsa.
    Shumi gidince 2metrelik çanağı geri verceğim.Onun için uydu almıştım.RTL'den izleyeyim diye.

  3. mercedesin ki eyvallah

    lakin mc larenin ki ise lades gibi.

    ben çelme diyemiyorum açıkcası.

  4. "Schumi satmış" demek biraz ağır kaçmış. Sonuçta bu adamın yaşı belli ve yarışmaya devam edecekse buna değip değmeyeceğini görmek istiyor haliyle. Testleri ve güncellemeleri takip etmesi de bunun göstergelerinden… Zaten yavaş yavaş kokusu çıkar ortaya tam anlamıyla, biz de herşeyi öğrenip tahminde bulunmaktan kurtuluruz.

  5. Çok güzel aktarmışsın durumu. Tebrikler…

  6. Kaynak Ligtv : Schumacher mercedesten gelen danışmanlık teklifini reddetti.

  7. Fernando Alonso Diaz Sanches Manches avatarı
    Fernando Alonso Diaz Sanches Manches

    eğer mclarenin bu hamlesi çelme ise mercedesinki av kapanı kurmak herhalde.

  8. akıllı ol adam gibi yaz başka ihsan istemez

    dediğimi yap, yaptığımı yapma diyorsun yani. Peki.

  9. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Biz 15 Mayıs 2006'dan beri ne halimiz varsa öyleyiz zaten, bu konuda sorun yok..

    Bu iletilerinizi de bir süre kaldırmıyorum.. Görülmesini istediğiniz gibi görünsün.

  10. içimi boşalttım, rahatladım, gidiyorum…

  11. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    tamam ben hatalıyım siz çok haklısınız bay doğru

    ayrıca şu yaptığınız savunma psikolojinize bayılıyorum nedense 🙂

    neyse ne haliniz varsa görün ben söyleyeceklerimi söyledim zaten.

  12. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    pardon anlayamadım 🙂

    peki madem yumuşakça bir şeyler geveliyorsun

    sert çıkmak yakışmadı diyelim bana

    peki senin çıkıpda görüşünü belirttiğin o mesaj nedir

    utanmasan Schumi'yi spygate skandalındada bence diyerek başrolde belirteceksin

    saçma sapan konuşma git başkalarına anlat

    akıllı ol adam gibi yaz başka ihsan istemez

  13. Sakin ol kardeşim. Ne demişim, kime demişim ben, bahsedebilir misin?

    Sabahtan beri onlarca örneğini verebileceğim yorumların yanından bile geçmeyecek şekilde, kaynak göstererek düşüncemi belirtmişim. Belirttiğim düşüncemin diğer bir yorumcu arkadaşın fikirleriyle veya taraftarlığıyla uyuşmaması gayet doğal bir şeydir, buyurur gelir, güzelce böyle düşünmediğini sebepleriyle açıklarsın, tartışır ve anlaşırız. Sert çıkmak yakışmıyor.

  14. Eray Parlak avatarı

    Schumacherin yaptıklarını hiç kimse yapmaz ne satması bu asıl En büyük satışı haysiyetsiz Ross Brawnla takımı yaptı

  15. Ron un Mercedes e attığı çalıma karşılık bir çalım oldu bu sanki.Bu hamle Mclareni pilotlar konusunda geriye itti.
    Hamilton Mercedes te şu anki takımın mevcut görüntüsü ile çok olumlu sonuçlar alamaz.Yapacağı tek şey takım içinde Nicoyu geçebileceğidir.Çoğunluğun dediği gibi bence de yanlış bir karar verdi.Bunda maddiyatın yanı sıra Button un da etkisi var gibi.Lewis Button un takım içindeki daha pasif görüntüsünü pek hazmedemedi bence.Ve de Mclaren in performans konusundaki istikrarsızlığı.Tabi kendi de bu konuda pek iyi sayılmazdı.
    Mclaren Perezle ne yapar en büyük soru işareti bu bence.Perez yeteneği olduğunu ıspatladı ama çok erken büyük bir takıma geldi gibi.Üzerindeki baskı fazlaca olacaktır çünkü yerine geçtiği pilot Massa değil Hamilton bu konuda sıkıntı yaşayabilir.Bir de 2007 Lewis i unutmamak lazım.Koltuğa oturduğunda çoğu duayen bunun çok yanlış karar olduğunu söylemişti.ama sonucu hepimiz gördük.Perez in iyi bir etki gösterebilmesi için Mclaren in çok güçlü bir araç yapması şart.Özellikle dayanıklılık konusunda.Button a da seneye çok büyük iş düşecek.O da kariyerinin zirvesinde ve onun da bu hamleden sonra hata yapma lüksü yok.Pereze geçilmesi onu da baskı altına alacaktır.
    Mercedes takım olarak pozitif bir görüntü içerisinde değil.Schumi 2010 ve 2011 de vasat altı performans sergiledi ama 2012 de iyi göründü onu da mekanik arızalar gölgeledi.Ben Schumiyi istemediklerini düşünüyorum.Yok kararsız kaldı falan lafları hikaye gibi.Takıma lider pilot gerekiyordu Schumi istenilen etkiyi yaratamadı şimdi Lewis geldi.Bu da şampiyon olabilir diye pohpohlanan rosberg in yine 2. planda kalacağının açık göstergesidir.Mevcut Mercedes te şu an gridin en iyi pilotu Alonso da Nico dan da Schumi den de fazlasını veremez.İstikrar hariç.Mercedes in yapması gereken şey hızlı bir araç üretibilmek.
    Schuminin geri gelmesine çok sevinmiştim ama içimde hep bir acaba vardı ve o olumsuz acaba gerçek oldu ne yazık ki.Bence şu satten sonra en iyi karar emeklilik olmalı.Mercedes te itibarı sarsıldı Sauberde o itibar düşebilir.İstesek te istemesek te gerçek bu.

  16. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    İletinizin kaldırılma nedeni;
    burada ulaşmak istediğimiz konuşma- tartışma düzeyine aykırı olacak şekilde bir ünlem tümcesi ile başlayıp,
    bir başka üyemize … hakkında görüş belirtmesine engel koyma niyetiniz ile devam etmesidir.

  17. Yazıyı zevkle okudum bence de Mercedes bu hamlesiyle çok tepki çekecek,sabahtan beri facebook ve twitter sayfasını takip ediyorum edilen küfürlerin haddi hesabı yok hayran sayısı 232.000'lerden 218.000'e gerilemiş durumda bu daha başlangıç Schumi emeklilik kararını açıklarsa tepkiler daha da büyüyecektir bence bu durum Mercedes'in marka imajına da zarar verir.

  18. Mclaren Lewis'i kaybederek sadece iyi bir sürücü kaybetmedi, çok sağlamda bir rakip kazanmış oldu. Mclaren'den ayrılan diğer iki pilot Raikkonen ve Alonso şuan Mclaren araçlarının önünde sıralamada 🙂

    Schumacher'i başka takımda görmek bende isterim. Bu sezon iyi performans gösteriyordu. Bir yandanda gençlerin önünü açması lazım

  19. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    benim mesajı niye sildiğinizi açıklarmısınız lütfen

    aşağıdaki heirf Schumi mgp'yi sattı diyor

    şimdi ben ona cevap verince üstelik o karakterdeki jargonuna göre

    niye benim mesajım siliniyorrrrr

    varya Allah bildiği gibi yapsın sizleri

    madem benim mesajim siliniyor o zaman onunkinide silin

    biraz itimatlı olun

    burada ifade özgürlüğü adına görüşlerimizi belirtiyoruz sizin yaptığınıza bak

    tövbe yarabbim ya işinize gelenleri yapmaya devam o zaman.

  20. Şumi'nin bir gün emekli olacağını düşünerek davranıyorlardı sanırım. Di Resta zaten Mercedes'in çaylağı, DTM'den geldi sonuçta.

  21. Aman ortalık savaş alanına dönmesin!

  22. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Bugün yaşanılanlar daha iyi anlatılabilir miydi bilmiyorum. Eline sağlık Abdullah…

    Duruma Michael'in tarafındak bakarsak; emekliliğe ayrılırsa eğer, kariyerinde ikinci kez emekliliğe "zorlanmış" olacak. Hatırlayacaksınız ki Ferrari'den ayrılışı da benzer nitelikteydi. Bunu bir kez daha sukûnetle karşılar mı acaba… ŞAhsım adına sessiz kalmamasını ve kedisini sahneye atmasını isterim. Şu anda ona en iyi rol teklifi de Sauber'den gelecek gibi… McLaren'i tercih ederdim gerçi.

    Mercedes cephesinden baktığımda da; Formula 1 de kalması bizlerin tarafında muamma olarak görünen bir takımın pistlerde kalmak adına verdiği mücadelenin en güçlü örneği olarak görebiliyorum. Bu durumu başka nasıl yorumlayabiliriz ki. Mercedes, Formula 1'de kalmak istiyor ve bunun için belki de yapabileceği en güçlü ikinci adımı attı. Düşünsenize ilki Michael Schumacher"i tekrar kokpite oturtmaktı. Birçokları için rüya gibiydi.. Onlar gerçekleştirdi.. Şimdi de bu camiadaki ikinci 3 sayılık atışlarını yaptılar. Bence gayet anlaşılır bir adım. Elbette ki Lewis'i ne şekilde ikna ettikleri bizler için muamma.. Kuvvetle muhtemel, takip eden günlerde bununla ilgili tahminler sırasıyla gelecek zaten. Birkaç haftalık ev ödevimiz bu !

    Sergio ne yapar.. Bence O'nun için hiç olamayacağı kadar büyük bir motivasyon kaynağı… Eminim araç mücadeleci olduğu taktirde, gelecek sezonun yarısına yakınında çok iyi performanslarla kendini belli edecektir. Bir yandan da sürüşünün Jenson'unkine çok benzediği ve nispeten "heyecansız" bir ikili olacaklarına dair oluşan genel kanaate katılıyorum. Bu konudaki beklentiyi yukarılara taşımamak en iyisi !

    Lewis ne yapar ???
    Yılın sorusu… Elbette Mercedes'e bağlı olacaktır ama, herkes kötü sayılan araçla ne yapabileceğini merak ediyor. Gerçi bana göre 2009 sezonunda bu soruyu yanıtlamıştı diyebiliriz ama yine de izleyecek ve göreceğiz. Şimdilik, yaptığı şey bir çılgınlık gibi görünüyor. Elbette bizler de "göremediğimizi görüyor" deyip bir adım geri çekiliyoruz ve umarız para için değildir diye düşünüyoruz. Tabi bir de Ross'un açıklaması var.. Şimdi ne diye "Lewis para için gelmedi" şekliinde bir açıklama yapma gereği duydu ki diye sormaktan kendimi alamıyorum.
    Dile kolay 100.000.000$ … YYiihhhaaa … Ben de Mercedes'e geçerdim.. Yalan yok !

  23. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Daha sene başında Haug çıkıp Di Restayı takip ediyoruz, Hamilton iyi yarışcı gibisinden laflar söylüyordu.Mercedes Bu 3 senede Schumacher'e ikinci pilot muamelesi yaptı.Hamilton gelince bu sefer Rosberg'e aynı şeyi yapacaklar, Çünkü Öyle bir takım Mercedes gp.

  24. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    evet sana katılıyorum güzel bir yazı olmuş

    eline sağlık Abdullah kardeşim

    en azından bazı noktalarda açıklık getirilmiş olması özellikle bizler için iyi oldu (yani öğrenmiş olduk)

    Abdullah'ın dediği gibi bakalım önümüzdeki zaman zarfında ne gibi başka süpriz veya değişiklikler olacak.

  25. Bak Mclaren'in 2 gün önce haberi olmuş Lewis'in ayrılacağından. Hiç zaman kaybetmeden, pilotları kaptırmadan Perez'i aldılar. Bu iş çok önemli.

  26. Şumi'nin menajeri açıklama yapmadı mı, Şumi karar veremedi, MGP de açıkta kalmamak için Lewis'le anlaştı diye? Şu an Şumi MGP'yi satmış gibi görünüyor bence. Şumi bekleyip bekleyip, herkes anlaşmayı uzattıktan sonra çıkıp yarışmıyorum deseydi MGP kimi yarıştıracaktı? Liuzzi'yi mi?

  27. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    🙂

  28. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Schumacher'in yerinde olsam şu dakikada ayrılırdım.Kimi yarıştırıcaklarsa yarıştırsınlar.Eğer Schumacher böyle yaparsa emin ol 6 yarışını izlemektense Böyle birşey yapmasını tercih ederim.Brawn Schumacher'in yüzüne nasıl bakacak bakalım.

  29. Halen dolu dolu geçecek 6 yarışa çıkacak Şumi, bunu da unutmamak gerek 😉

  30. Ali kardeş, SHIFT tuşun takılı kalıyor herhal 🙂 Şaka bir yana, böyle yazınca yazdıklarını okumak yorucu oluyor, okumaya çalışmaktan dediğin anlaşılamayabiliyor 😉

  31. Eline sağlık, durumu çok iyi açıklamışsın. Haftada en az bir tane bekleriz bunlardan 😉

    Ben de taşın altına elimi sokayım bari. Olaylara dışarıdan bakan birisi olarak çeşitli senaryolar aklıma geliyor.

    – XIX Entertainment, Hamilton'ın menajerlik firması. Beckham, Spice Girls, J-Lo gibi ünlülerle de çalışıyorlar. İşleri güçleri ünlü pazarlamak. Tek yapmak istedikleri de Hamilton'ı bir dünya markası haline getirmek. F1'in bir disiplin sporu olduğunu, konsantrasyon işi olduğunu gözardı ederek işlerine bakıyorlar. Ki bence bu tavırlarıyla Hamilton'ın başını yediler, çocuğun daha haberi yok. XIX, özel sponsor etkinliklerinde daha çok özgürlük istiyor ki kendi çalışmaları hedefine ulaşsın. Bomba geliyor: Hamilton'ı, istatistiksel olarak en başarılı F1 pilotu Schumacher'in yerine tercih edilmiş gibi göstererek ciddi sükse yapmayı düşünmüş olabilirler.

    – Hamilton, Mclaren içinde Jenson Button tarafından tehdit ediliyor olabilir. Geçenlerdeki twit skandalı da bunun birebir örneği. Orada hedef takım değil, Jenson Button'dı. "Ben ondan kanat yüzünden yavaş kaldım, yoksa hızlıyım" demek istedi. "Ne olursa olsun, ya Button gidecek, ya da ben" demiş olabilir.

    – "Kariyerinde hep en hızlı araçlardan birini kullandı, hiçbir şey yapmak zorunda kalmadı" nitelemelerinden kurtulmak istemiş olabilir. Şumi'nin zamanında Ferrari'ye geçmesi gibi, yükseliş ivmesi gösteren bir takıma geçip "takımdaki gelişimi ben başardım" diyerek birşeyler kanıtlamaya çalışıyor olabilir.

    – Brawn kendisine sessizce yaklaşıp, "seneye ve 2014'e çok ciddi yeniliklerimiz var, çift katmanlı difüzör gibi şeyler bulduk, takıl bize hayatını yaşa" demiş ve aklını çelmiş olabilir. Gerçekten de MGP F1'de devam etmeye karar verdi ve artık daha büyük yatırımlar yapmaya başlayacaktır.

    Anormal ihtimaller olarak bunlardan başkası gelmiyor şimdilik aklıma. Hiçbiri de olmayacak şeyler değil. Zamanla olaylara daha vakıf olabileceğiz sanırım.

  32. Ellerine sağlık Abdullah :)) Yazı kesinlikle durumu çok kapsamlı açıklıyor sebepler , doğabilecek sonuçlar,psikolojik,ekonomik,magazinsel,yakın ve uzak bir tarihe kısa bir bakış,beklentiler…
    Durumun kabullenilmesi çok zor olmasa da bu hikayede kabullenilmesi en zor olan 7 kez Dünya Şampiyonu olan tarihin istatisksel anlamdaki en başarılı pilotunun muhtemelden de öte haketmediği şekilde gerçekleşecek olan 2. emekliliği…

  33. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Eline sağlık..Artık Formula 1'de Schumacher defteri açılmamak üzere kapanıyor gibi.En azından kötüde olsa son 3 yılda Schumacher'le birlikte heyecanlanmayı hatırladık.Kanada 2011 gibi yarışlarla.

  34. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    vay be ilk hamleyi McLaren yapmış

    takdir ettim doğrusu McLaren'i

    sevdim ben bu takımı

    acaba Schumi F1'i bırakırsa McLarenci olurmuyum bilemem 🙂

  35. güzeL yazı eLinize SaqLık

    Ama Şuda bir Gerçekki artık mcLaren rüyasında podyum görür.Perez Seneye Button dan daha iyi bir iş çıkaracaktır eminim Lewis para için Mercedese qitmedi
    McLaren Şuan Mercedes Moturunu KuLLanıyor 2014 de McLaren Kendi motorunu üretecek Ham.İşini garantiye aLmak istedi bence

  36. Eski bir takım patronu olması 23 gün önce acaba dedirtse de çokta ciddi dememiştik 🙂

  37. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Eddie Jordan'ı artık bundan böyle daha dikkatli bir şekilde sorgulayacağımız bir gerçek :)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir