2014 Motorları Çöpe Gidebilir

yazar:

kategori:

 

2014 senesinden itibaren mevcut 2.4 litrelik V8 motorların yerine 1.6 litrelik turbo V6 motorlar gelecek ki bu şekilde sporun çevreye daha duyarlı olması sağlanacak.

Ama çıkan bir habere göre Ecclestone, Ferrari’nin yeni motorunun sesini dinlemiş ve hiç memnun kalmamış.

Ecclestone: “Birkaç gün önce Maranello’da motorların sesini dinledim: Yeni motoru ve eski motoru. Luca di Montezemolo bile sesin korkunç (kötü) olduğunu söyledi ve beğenmedi.”

Bay E ayrıca FIA Başkanı Jean Todt ve Montezemolo’nun harekete geçerek en azından yeni motorların ertelenmesini sağlayabileceklerine inanıyor.

Ecclestone: “(Todt) bundan kurtulacak. Luca’nın da (yeni motorları) 2-3 sene askıya almamız gerektiğini söylediğini düşünüyorum. Bana göre bundan kurtulup elimizdeki ile yola devam etmek mantıklı. Yenilerine göre daha ucuz. Muhtemelen fiyatta %30 fark var”

 


Yorumlar

“2014 Motorları Çöpe Gidebilir” için 29 yanıt

  1. daha ortada adam gibi motor yok sen nerden biliyorsun Ferrari'nin sorun yaşadığını…

    edit: adam nostradamusmuş beyler

  2. Koskoca ferrari motor yapamayacak,ancak gülerim..Enzo'nun ya da fxx'in motorunuda renodan aldıydı zaten ferrari degil mi?

    Enzo'nun meşhur bir sözü var yazmaya gerek yok bilen bilir ama bazı liseliler bundan habersiz ki sıradışı! yorumlara imza atabiliyorlar.Çok istiyorsan o sesi dinlemeyi git gp2 izle kardeşim..

  3. iyi de.. bu verdiğin link şu anda kullanılan güncel V8 motor.. provakatif video bu sanırım..

  4. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Montezemolo bir şeyi istemiyorsa bu sporun değil, Ferrari'nin zararına olduğu içindir. Bernie de onun sekreterliğini yapmak zorundadır. Belli ki Ferrari yeni motorlarda sorun yaşıyor. Ancak Renault da hemşerisi Jean Todt'u yanına çekmiş durumda. Daha yeni kurallar açıklanmadan önce Renault 'un elinde çalışır durumda bir tasarım vardı.

  5. Daha 1.5 sene var. Mercedes korkusu almış yürümüş.Sahi ne olmasını bekliyordunuz.Gelişim serbest olsaydı.Kim V8 motorla yarış kazanacaktı.Dandik pirelli lastikleri olmasaydı sadece bir yarış mı kazanacaktık.

  6. Yanlis yazmisim “ Yarisirlarsa sasirmayin“ olacakti :-))

  7. Aah Ahh nerde o 3'lük V10 motorlari ile yapilan eski yarislar izlerken sadece o ses ve yankisi bile izlemek icin büyük bir sebepti simdi ise sinek wiziltisi gibi geliyor kulaga birde 1.6l lik motor düsünemiyorum bile. Formula1 i iyice bunaltici hale getirdiler yakinda Hybrit motoruyla yarismazlarsa sasirmayin. Bu adamlarin derdi ne bilmiyorum illaki her sene bir degisim yapmak zorundami hissediyorlar kendilerini ve her degisim ilgiyi alakayi dahada eksiltiyor. Formula1 yaristan ziyade Laboratuvar halini aldi. Cevreye duyarli motor sporuymus yiyeyim Lan sizin cevrenizi ben. 2-3 haftada 1-2 saat yapilan bir yarislami cevreyi koruyacaksiniz. Saka gibi yaw 1.6 lik motor!!!! Iyice …`unu cikardilar Arkadasa Katiliyorum SES ve GÜC yoksa Formulada yok

  8. musa musa da o kadar uzun boylu değil bernie dede.beyni sulanmış dün öyle diyordu bugün tam tersi.herkes hesabını kitabını yaptı ayağını ona göre uzattı son 1.5 yıl kala böyle bir şey yaparsa adamın burnundan (aslında başka bir yerinden) şırıngayla kan alırlar yaşa başa bakmazlar.

  9. Eğer 3 yıl ertelenirse Hamilton ayağına değil kurşun sıkmak 10 tonu bağlayıp okyanusa atlamış olur. 😀 Mercedes büyük bir baskı yapacaktır 2014 yılı için. Ama Ferrari eli her zaman daha iyi olan takımdır. Böyle bir durum olursa Ertelenme işi ağır basıyor bence. Bu durumda ne olur peki. Muhtemelen Mercedes Formula 1'den ayrılır. Lewis sap gibi ortada kalmış olur. Kısacası Hamilton 2.bir Senna yada Schumacher olabilecekken 2.bir Villeneuve olur.

  10. Muammer UYAR avatarı

    Yeni motorlar için bu kadar mesafe kat edildikten sonra artık geri dönüleceğini sanmıyorum.. Mecbur gelecektir bu motorlar.. Artık dönüş olmaz Çok geç kalındı..

  11. Yeni motorlar buna doğru gidiyor anlamında güzel bir iğneleyici video bence 😉

  12. bahane!! malum takım işi beceremediği zaman suçu ses'e,kıla, tüye atarlar bu hep böyle olmuştur. bu arada bay E neden ferrarinin motorunu dinliyorsun ki git renoyu mercedeside dinle belki hoşuna gidecek!! ha mr.E oraya gitmişken ferrari ile gizli birşeyler imzalamayı unutma.

  13. Yusuf  Hitay avatarı

    şu ihtiyar ilk defa bir işe yarıyor.

  14. Duyduğum en güzel haber heralde bugün.

    V8 lerin gelişimini bırakın serbest yada sadece belli kurallar koyun bak nasıl oluyor F1.

  15. Schumacher- avatarı

    İşte bu süper haber hem ses konusu için hemde üretici takımların avantajıyla hareket edenler için iyi kapak…

  16. kesinlikle katılıyorum sana, çok iyi olur hem hamilton hemde merdeces gp daha beter olsunlar. tam bir fiyasko bu haberin kesinliği doğrulanırsa eğer mercedes gp 5 sene daha şampiyonluk göremez ve F1 den çekilmek zorunda kalırlar.

  17. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    V10 lar müthişti..

  18. Eray Parlak avatarı

    Ertelenirse motorlar ne gülerim ama Mercedese 🙂

  19. Ne isterler şu içten yanmalı güzelim V8 motorlardan anlamam.V10'dan vazgeçerken yıkıldım zaten şimdi V6 diyorlar.Hep dediğim gibi tasarruf yapalım diye Broadway motoruyla yarıştıracakla diye…

  20. Lewis Hamilton avatarı
    Lewis Hamilton

    Hamilton yandı bence.Kendi kendini yaktı.

  21. Bence de. Turbo motorlara geçilmemeli. İlla da forced induction olacaksa supercharger kullansınlar. Hem daha sorunsuz, hem de egzoz sesine etkisi yok. Ki hiç gerek yok, eldekilere 1 sene daha geliştirme izni verirsin, her şey oturur ve kilitlersin biter.

  22. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Ben zaten yeni motorların gelmesini hiç istemiyorum. Düşük CC'den yüksek performans beklersen motorun ömrü azalır. Eğer bu motorlar ertelenmezse 2014'de arkasından beyaz duman atan araç çok olacak. Ayrıca Hamilton'ın, Mercedes'e, 2014'den itibaren gelen motorları düşünerek geçtiğini varsayarsak, Hamilton'ın kendi tabiri ile yeni meydan okuması fiyasko ile sonuçlanacak.

  23. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    yaw daha geçenlerde maranello'ya gitmişti ve harika ses demişti, ne oldu şimdi 🙂

  24. Umarım ertelerler.F1'deki güç düşmesini ne kadar ertelersek o kadar iyi.

  25. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    daha 2 ay önce yine burdaki bir haberin altında baye nin yorumu vardı 🙂 motor sesi şimdikilere göre daha iyi diye ne olduda 2 ayda ses berbat bir hal aldı ses bahane

  26. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    ses problemi olduğunu hiç sanmıyorum bu bir kılıf işin içinde ferrari varsa :)) dayanıklılık problemini ses ile yamamaya çalışıyorlar . sonunda seride rezil olmak var 🙂

  27. Resim iyi olmuş :

    " Yürü git lan burdan " der gibi…

  28. Mustafa Sar avatarı

    Ses yoksa
    Formula 1 de yok demektir..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir