Jordan: "Hamilton, Mercedes ile Şampiyon Olabilir"

yazar:

kategori:

 

Hamilton’ın Mercedes’e gideceği yönünde uzunca süredir devam eden haberlerin ardından geçen Cuma günü Alman takım, resmi açıklamayı yaptı. İngiliz pilot, 3 sene boyunca Mercedes adına yarışacak.

Bazıları Hamilton’ın McLaren’ı bırakıp Mercedes’e geçmesini akıllı bir hareket olarak görmezken bazıları da İngiliz pilotun, yeni bir maceraya ihtiyacı olduğunu öne sürdü.

Bununla birlikte Jordan, Hamilton’ın Mercedes’te galibiyet elde edebileceğine inanıyor.

Jordan: “Nihayetinde Hamilton’ın transferinin bu kadar hızlı olması biraz beni şaşırttı; Singapur’da (yakında olmayacağı yönünde) tavırlar vardı.”

“Bu gibi kararlar, günler içinde olmaz. Bu yüzden aslında bunu Monza’da biliyordum.”

Hamilton’ın Mercedes yılları için Jordan: “Mercedes ile dünya şampiyonluğunu kazanamaması için bir neden göremiyorum. Michael Schumacher, Ferrari’nin kötü zamanda oraya gitti.”

 


Yorumlar

  1. sen benimsin avatarı

    güldürmeyin beni hamiltonmu yapacakmış? 😀

  2. Reno yıllarında, kötü giden her yarıştan sonra takımı yerden yere vuran Alonso'yu dün gibi hatırlıyorum. Alonso'dan daha mız mız pilotta görmedim. Takım arkadaşı ile yarışmaktan her zaman korkup kaçmıştır. Seyir açısından her pilot yarışmalı adam gibi zırlamadan.

  3. En ufak başarısızlıkta mızmızlanan,basın önünde takımı yerden yere vuran Hamilton mu yapacakmış Schumi'nin Ferrari'de yaptıklarını?Geçiniz…

  4. arkadas, sanki 7/24 schumi ve hamilton la berabersiniz adamların karakter analizini bile yapmıssınız.

  5. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Tarihe casusluk skandalıyla geçen tek takım McLaren'dir, eğer âdil yarışma ve kurallara uyma söz konusuysa en son konuşması gerekenlen McLaren taraftarlarıdır. MAnipüle edilmiştiyse o yarışlar yarışmasaydınız kardeşim, o kadar büyük takımsanız çıkın hesap sorun. Ferrari işi halletmiş olaydı 2005 kural değişiklikleri olamazdı. Bir her şartta ve her koşulda rekabetçiydik, her zaman da olacağız.

  6. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Şumi fabrika adamıdır, sürekli fabrikadadır, aracı kendisi geliştirir veya mühendislere her türlü veriyi ve tecrübeyi sağlar. Bunu Mercedes için de yaptı, ama bu takımın kapasitesi bu kadardı, ortaya bu çıktı. Hamilton'un ise fabrika umurunda değildir, fabrikada ne olup bittiğinden haberi yoktur. Çıkar sürer, sonra parsayı toplar hepsi o. Hiç bir zaman aracın gelişimine katkıda bulunmayı düşünmemiştir o, hep mızmızlanır. Onun derdi rock yıldızı olmak, şöhret olmak, gerisi boş. Ama MSC gibi ALO gibi adamlar sızlanmaz, çalışır. Seneye üçüncü yarıştan başlayacak "agresif çocuk" sızlanışlara. Bekleyelim görelim

  7. 50/50. Bekleyip göreceğiz.

  8. Brawn GP aracı aerodinamik olarak HONDa tarafından üretilmiş olabilir.Ama önemli bir noktayı unutuyorsunuz.Motoru yoktu.Honda motoru Mercedes'e göre 70 HP daha az güç üretiyordu.
    Birileri olmasını istediklerini olacak diye yazmışlar.Patlayan motorlar vs.Geçmişte kaldı.Berilyum yasaklanınca kullanılmak zorunda kalınan MAHLE pistonlarından kaynaklanıyordu.Materyal araştırmalarına çok para yatırdı Mercedes.V8 motor devrinde patlayan motor olayı bir elin parmaklarını geçmez.
    Şumi gelmeden önce Ferrari dökülüyordu.20 yıl sürücüler şampiyonluğunu alamadılar.Ağlayarak gidenleri unutmamak lazım.Mercedes 2020'ye kadar burda ve çok can yakacak.

  9. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    bu haberin gün ve tarihini not ediyorum ve sabırla beklemeye geçiyorum ve son kez diyorumki bu cocugun kariyeri DAMON HİLL gibi olacak , (herkes villneuve diyor ) eskiden arrows çöplüğü derlerdi , bende şimdi mercedes çöplüğü diyorum , ross brawna kimse güvenmesin bu adam buttonla şampiyonluğu kazandı sanmasınlarki o arabayı brawn üretti o araç HONDA tarafından üretildi brawnda sudan ucuz bir maliyete üzerine kondu , kaldıki ferrari redbull mclaren az akıllı olsalardı o şampiyonluğuda brawn gp ye kaptırmazlardı . button ve baricello zamanında süre gelen lastik problemi halen daha bu kasayla devam ediyor üzerinden kaç sene geçmiş ! ellerinde sihirli değnekte olmadığına göre heleki hamiltonun .ŞANS her zaman insanın yanında olmuyor heleki haug gibi biri yanınızda var ise 🙂

  10. Kimbilir olabilirde olmayadabilir. 2014'deki turbo dönemini beklemek lazım.

  11. Olur ama 2009 sezonu gibi bir istisna olması lazım yoksa 3 senedir ha bugün ha yarın Mercedes iyi araç üretecek diye diye ömrümüzü tükettik. 2013 için zaten hali hazırda çok büyük kural değişikliği yok. 2014 için yeni motorlar geliyor deniliyor ve üreticilerin bundan karlı çıkabileceği düşünülüyor. Bu çok fark oluşturmayabilir de. Şu anda Mclaren zaten bir üretici değil, bir müşteri ve sonrasında da böyle devam edecek gibi görünüyor, şu ankinden daha güçsüz olmaları için bir neden göremiyorum. Keza Ferrari istisnalar dışında genelde hep yarış kazanacak aracı yapar bu da demek oluyor ki, Hamilton takım arkadaşı dışında en az iki iyi takımın pilotlarıyla mücadele edecek.

    F1'de Schumacher gibi sabırlı bir adam görmedim. Mercedes birkaç strateji hatasından ya da araçtan dolayı yarışı tamamlayaması gibi problemler karşısında Hamiltonun twitterdan telemetri verilerini kamuya sunmasa da memnuniyetsizliğini açıkça belirteceğinden hiç kuşkum yok.
    Mercedese geçmek büyük bir riskti, ve hayatta risk almadan da ilerleyemiyorsunuz; ama bazı riskler de alınmaz.

  12. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    mercedesle ferrariyi karşılaştırmış 🙂 hayret bişey ya schuminin yaptıklarını mercedeste yapar elbette ( sizin hayallerinizde )

  13. eğer ferrari gibi gidip işi kökünden halledeceklerse tabiki dominant olurlar 🙂 berni ve todt u bağlayıp ayrıcalık alacaksın. sonrada senelerce seyirciye manipule edilmiş yarışlar izleteceksin. millette vay be efsaneler filan diyecek, hiçbirşey medya kadar iyi beyin yıkayamaz unutma.gün gelir kendin düşünmez, başkalarının düşündükleri senin fikrin olur.

  14. 2014 tek yeni motorları dayanıklı yapmayı başarırsa mercedes olabilir 🙂 (mc laren mercedes herhalde en çok motor patlatan takımdı ortaklıkları zamanında finishe ulşmayı başaran bir motor şart)
    diğer yandan ham ın takım arkadaşı rosberg button dan daha hızlı bir pilot bu inkar edilemez ayrıcada istikrarlı bir pilot ve bu sene biraz geride gibi gözüksede mercedes tarafından vaad edilen araba ortaya çıkmayınca ve şampiyonluk savaşından kopunca pekde ciddi sürmedi gibi yani bazı pilotlar gibi hedefe ulaşmak imkansız olunca rolantide sürdü.ayrıca ham ros kadar istikrarlı bir pilot değil eğer ham istikrarı yakalamaz kazalardan uzak durmaz ise ros un gerisinde kalır 2011 de buttonın gerisinde kaldığı gibi istikrarı yakalar kazalardan uzak durursa geçme şansı yüksek ama takım arkadaşının button dan daha iyi olduğu bence bariz.

  15. hamilton mercedesle kesinlikle şampiyonluklar kazanacaktır

    dikkat edin şumide ferrariye geçtiğinde ilk zamanlar şampiyonluk gelmedi

    ilk 4 yıl şampiyon olamadı 5. yıldan itibaren aşırı dominant oldu kırılmadık rekor bırakmadı

    hamilton da aynısını yapabilir ama şartlar çok değişti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir