Lauda: "Kötü Bir Araçta Dünyanın En İyisi Hamilton"

yazar:

kategori:

Lauda’ya göre Hamilton, 2010’da F1’e geri dönen Mercedes’te işleri tersine çevirebilir.

Lauda:”Kötü bir araçta dünyanın en iyi pilotu. Çünkü inanılmaz derecede hızlı ve hiç taviz vermiyor.”

“Lewis’in katılması büyük bir motivasyon. (Mercedes) zayıf taraflarının farkına vardı.”

Eski şampiyon ayrıca Hamilton’ın, Schumacher’in ardından gelip Mercedes’i onun getiremediği yerlere taşıması halinde bunun kariyeri için de etkili olacağını ifade etti.

Lauda: “Onunla birkaç defa görüştüm ama herhangi bir şey için ikna etmeme gerek yoktu. Net bir planı vardı ve onu bir şeye ikna etmem gerekmedi.”

“Olaylara yaklaşımından etkilenmiştim: Sebep-sonuç ilişkisi ile bakan, duygudan arınmış.”

“Asıl muhabbet ‘Neden, gelecekteki hayatımı daha kolay kılacak rekabetçi bir aracı bırakmalıyım?”‘dı. Benim argümanım da, ‘Yeni bir meydan okuma arıyorsan, kesinlikle bu, Mercedes idi.”

“Ve diğer taraftan, Eğer Schumacher, Mercedes’i 3 senede ön grupta mücadele edecek konuma getirememiş ve sonrası sene siz gelip de çok daha iyisini yaparsanız, bu sizin kişiliğinize de büyük bir etki yapar. İnsanlar sizi çok daha yukarılarda değerlendirir.”

“Sonuçta istediği meydan okumanın burada yer aldığına ikna oldu. Lewis gibi rekabetçi bir adam için çok ilgi çekici.”

Lauda’ya göre Hamilton ile anlaşma imzalanmak, beklentilerin karşılanamadığı 2012’den sonra takımı canlandıracak.

Lauda: “Lewis katıldığında oradaki herkes için büyük bir değişim yaşanacak. Yüksek motivasyon sağlayacak ki herkes, eğer ona sağlam bir araç vermezse kazanamayacağını bilecek.”

“Şu anda en önemli şey, Ross (Brawn) ve takımın, bu araçta yanlış olan şeylerin hepsini belirlemesi ve gelecek sene daha iyi bir araç üretmesi. Şanslar çok iyi. Birçok değişiklik yapıldı.”

“Eğer araç rekabetçi olursa ki bu mümkün, (Hamilton) yarışlar kazanacaktır. Bu konuda hiç şüphe yok.”

Bununla birlikte Lauda, Hamilton’ın gelişinin Rosberg’in de performansını arttırmasına neden olacağını düşünüyor.

Lauda: “Hamilton etkisi, Rosberg’i daha hızlı sürmeye zorlayacak ve Nico, Hamilton’ın daha hızlı olmasını sağlayacak. Bir takımda tek istediğiniz de budur”


Yorumlar

“Lauda: "Kötü Bir Araçta Dünyanın En İyisi Hamilton"” için 52 yanıt

  1. sanirim mercedes ve lauda bir anlaşma imzalamişlardi. onun neticesi bir aciklama olabilir hem formula 1 'de bu tip yorumlar normaldir. hakinen için vettel en iyisidir. bir baskasi için bir baskasi neticede o araci süren onlar bizden daha iyi biliyorlardir. bana soracak olsaniz. kötüdede iyidede 1 numara alonsodur . diğerleri ikincilige yarisir. sıkı bir senna fanı olarak bunu soyleyebilirim.

  2. Mustafa Sar avatarı

    N. Lauda'nın açıklamaları biraz PELE vari olmuş… Neymiş kötü araçla en iyisiymiş. bir TİFOSİ olarak gerçekten N. Lauda'nin açıklamalarına güldüm… Bir taraftan da tercüme hatası yapılmış olabilir mi diye düşündüm. Ama bu açıklama gerçekse N. Lauda'ya şunu söylemek gerekir; Bir de siz iyi araç yapında görelim bakalım…

  3. Lauda, Lauda, Lauda…………. Lafta, lafta, lafta……………
    Nasıl katlanıyorlar bu kadar saçma lafı bu kadar sık sarfetmene…..
    Dengesiz, taraflı, fıldır fıldır dönen yorum ve görüşler……… Saygınlık Hamilton'ın kenara çekmiş halindeki hızı, yani sıfır……… Ortak noktaları da budur herhalde……..Hayret, "ben hala yaşıyorum" u ispat etmek için mi bu kadar fecaat lakırdı………..??

  4. Ona bakarsan Raikkonen McLaren'e göre kötü araçla hep McLaren'in yakasındaydı veya zorladı. Böyle düşüneceksek işimiz zor.

  5. kafan güzel.

  6. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    istedıgın kadar gül problem degıl 🙂 hamıltonun basarısı veya basarabıleceklerını kendı dunyanızda Sumıye baglayın, kendı kendınize tatmın olun sıkıntı degıl ıyı eglenceler.

  7. adam zaten 2010 dan bahsediyor!!!!!!!!!!!!!!!!!!ne 2009 u

  8. mesela mclaren ilk 3 yarışta hızlı yani ''iyi'' son 4 yarışa kadarda yavaş yani ''kötü'' araçlaydı.her sezon 2-3 kere değişiyor araçların durumu rakiplerine göre.yani bu sezon 4-5 yarış kötü bir araçla yarıştı hamilton.2008 de daha yavaş araçla şamp oldu.2009 dada çok yavaştı aracı..2010 da 10 yarış araç berbattı..anladınızmı?bu cümleyi mc-laren markasının kalitesine verip yorumlamanız saçma!!!

  9. Fernando Alonso Diaz Sanches Manches avatarı
    Fernando Alonso Diaz Sanches Manches

    hahaha gene iyi güldürdün kardeş.

  10. sorular
    1-ham hiç şampiyonluk kovalayamayacak kadar bir araba ile yarıştımı (2009 istisnası hariç) ros yarıştı
    2-orta sıra takımıyla geride olmayı kaldıracak kadar olgunmu (ros hem willimas hemde mgp de bunu yaşadı)
    3-ros kadar arabayı tanıyormu ve limitlerini biliyormu
    4-kazalardan uzak durmayı başaracak ve istikrarı tutturacakmı ros gibi
    5-ham arabanın limitlerini kendi limitleri kadar yukarda görmeyi sürdürecekmi (ros arabanın limitlerini bilerek sürer ham ise her zaman daha fazlasını zorlar arabanın motor patlatacağını bilse bile zorlar ve patlatır)
    6-bütün bunların hepsi ros ve ham kıyaslaması peki ham mgp gibi orta sıra takımındayken rakipleri ne yapacak ros u geçse bile onlara ezilecek ve psikolojik olarak dibe vuracak (kırılgan bir adam sevgilisi ile sorunlarını takım ile sorunlarını babası ile sorunlarını piste yansıtan bir adam yani karakterinide değiştirmesi gerekecek bir nevi)
    7-ve aklıma gelmeyenler

  11. aa ne yaptı hamilton o kötü araçla şampiyonlukmu kazandı diğerleri kötü araçla ne yapıyorsa o da onları yaptı şampiyonluğu bile o araçla güç bela aldı massa dan hangi kötü araç performansından bahsediyorsunuz umarım mgp 3 yıl olduğu gibi bir araç verirde görür kötü araç kullanmak neymiş.

  12. MP4-24 gridin en kötü aracıydı, 25 te bana göre iyi değildi. rbr ve ferriden kötüydü. zaten 25 sezon başında rbr ve ferrariden 1sn yavaş kalarak başlamıştı,ebd bir türlü istenileni verememiş yükseklik farkına çok hassas olan kötü bir araçtı. senin F1 izlediğinde şüpheli, boş boş bakmışsın sadece.

  13. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Lauda aynı seyleri Alonso icin demiyormuydu? Ne oldu simdi ? Lauda tam değişikmiş

  14. "Bu Lauda'daki beyni kuşa taksak ters uçar" :))) on numara yorum. ağzına sağlık.

  15. hami ve kötü araç

    yapma lauda yapma bunu dakika 91

    sen hangi seriden bahsetmektesin.

  16. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    redbull taraftarı olarak gerçekten gülmekten katılıyorum.tamam vettel bence griddeki en yetenekli 3 pilottan birisi ama en kötü araç olayına katılmam imkansız.2011 de en hızlı araç ondaydı.2010da da öyleydi ama dayanıklılık sorunları vardı.bu yıl ise en hızlısı demek mantıksız olur.mclaren redbull ve ferrari eşit bence.sadece pist karakteristikleri araba kalitelerini ayırıyor birbirinden.

  17. sana sadece gülüyorum 🙂


    ""Ve diğer taraftan, Eğer Schumacher, Mercedes'i 3 senede ön grupta mücadele edecek konuma getirememiş ve sonrası sene siz gelip de çok daha iyisini yaparsanız, bu sizin kişiliğinize de büyük bir etki yapar. İnsanlar sizi çok daha yukarılarda değerlendirir""

    bunu ben demiyorum LAUDA diyor 🙂 yazdıklarımı iyi oku derken NORMAL HABERİDE iyi oku demeyi unutmuşum pardon suç benim🙂

    halen anlamamış olabileceğin ihtimale karşı birde ek yapayım benim bu çıkışımın sebebi laudanın söylediği şu yukardaki söz yüzünden ki sen onu benim söylediğimi sanmışsın sonrada paranoyak havasına sokmuşsun beni ama artık haberleri iyi okuyacağın için ilerde bir sorun çıkmaz diye umuyorum 🙂

  18. michael  schumacher avatarı
    michael schumacher

    bu mercedese kim gelse kafası güzel oluyor:) enteresan

  19. Bu Lauda'daki beyni kuşa taksak ters uçar.

    Saçma sapan konuşmalarına yine devam ediyor. Düşünmeden, rastgele.

    Henüz iyi pilotların -Alonso hariç- hiçbiri kötü bir araçta yarışmamış, bu kanıya nereden vardı anlamadım. Biraz F1 2012 oynayıp karar vermiş olmalı.

  20. 2009 için haklısın.
    Ama Hamilton'ın geri bildiriminin sayesindemi, yoksa Button'ın sayesindemi muamma.

    muamma mı?

    2009'da button mclarenda değildi. brawn'daydı.

  21. 2009 için haklısın.
    Ama Hamilton'ın geri bildiriminin sayesindemi, yoksa Button'ın sayesindemi muamma.

    muamma mı?

    2009'da button mclarenda değildi. brawn'daydı.

  22. Biri şunlara artık uyunmalarının gerektiğini alt tarafı Hamilton'u aldıklarını söylesin.Bunlar birden uçuşa geçti :)) Ne bekliyorlar bu adamdan ben anlayamadım.Mclarende yapamadıklarını Mercedeste yapmasını mı ?

  23. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''2009-2010 yıllarında mclaren sezon başında çok kötüydü. 2 sezonda da mclaren sezon sonuna doğru gelişti.''

    2009 için haklısın. 2010 içinse, Mclaren sadece Bahreyn'de biraz bocaladı. O yarış dışında hep çok iyi performanslar ortaya koydular. Sezon içinde iyi geliştikleri aşikar. Ama Hamilton'ın geri bildiriminin sayesindemi, yoksa Button'ın sayesindemi muamma.

  24. para adami konusturur beyler, fazla takilmayin cumlelere =]

  25. Bi de mevcut son 3 yılın en iyi pilotu Alonso dur sonra Vettel gelir benim düşünceme göre.Tartışma bitmiştir bunun üstüne yazmayın 🙂

  26. Anlaşıldı araç seneye de kötü olacak 🙂

  27. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Kötü araçlan iyi bir sürüş yapmak ayrı, kötü araçlan yarış kazanmak ayrı şeyler. Lewis F1 e geldiğinden beri sürekli zirvede olan bir araçlan yarıştı. Asıl şimdi belli olacak ne kadar iyi bir pilot olduğu. Belki biraz da bu tarz söylemlerin önüne geçmek ve kendini ispat etmek için gitmiştir mgp'ye.

    Anlayacaz bakalım schumi gerçekten performanstan düşmüşmüydü yoksa mgp den ancak bu kadarı geliyordu.

    Hayatında ilk defa kendi evinden ayrılacak, ingiliz himayesinden çıkıp almanlara geçecek. Alman bir takımda Alman bir pilota karşı bakalım nasıl bir grafik çizecek. Ya da Alonso'nun 2007 de pişman olduğu gibi ancak 1 sene mi dayanabilecek.

    Bir sürü soru işareti var ortada.

  28. DreamOfWinD  avatarı

    Schumacherin yapamadigi bir seyi hamilton hic yapamaz. Neyin kafasinda bu adam kotu aracla en iyiymis falan pehhh..

  29. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Hep beraberce gülmekten katılıyoruz sana 🙂

  30. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Bende sana Sumı den bahsetmıyorumkı 🙂 kalkıp bana bunları anlatıosun hala kendı kendıne senaryo yazmaya devam edıyorsun 😀 sen sımdı sumı de potansiyel yokmu dıyorsun 🙂 yok hamılton yarıs kazanırsa kendı sayesınde falan ben bunlardanmı bahsetmısım arkadasım kendın ile cekısme barı kendın söyleyıp kendın cevap verıyorsun 🙂
    Sen öyle bir tavır ıcıne girmıssınkı Hamıltonun MGP de kazanacagı her yarısın alt yapısı SUMI ye ait olacakmıs gibi bir mana ıste bu kadar hayal gucunu calıstırma demek ıstıyorum.

    Ha geleyım asıl olaya ; İŞTE HAMİLTONUN KAFASINDAKİ SİNSİ PLANN..

    ""Ve diğer taraftan, Eğer Schumacher, Mercedes'i 3 senede ön grupta mücadele edecek konuma getirememiş ve sonrası sene siz gelip de çok daha iyisini yaparsanız, bu sizin kişiliğinize de büyük bir etki yapar. İnsanlar sizi çok daha yukarılarda değerlendirir""

    demıssın nesın sen Hamıltonun menajeri ? yoksa MGP de bir teknısyenmı ıste ben bu yazdıklarına senaryo dıyorum Sumı sever olabilirsiniz ama biraz gercekci olun..

  31. Haksız değil, ama Mercedes aracı Hamilton'ın telafi edebileceğinden daha yavaş olursa hiç şansı yok.

  32. 2009-2010 yıllarında mclaren sezon başında çok kötüydü. 2 sezonda da mclaren sezon sonuna doğru gelişti ve en az ilk 2-3 takım içerisine girdi. ama bunun cevabı hep: 'mclaren sezon içi çok iyi gelişiyor' oldu. hiç hamilton'un bahsi geçmedi. hep mclarenle ilişkilendirildi. 2011'de de aynısı oldu ama redbull tur başına 1 saniye attığı için gelişim fayda etmedi. 2012'de hızlı başladılar, bi ara bocalayıp şu son 2-3 yarışta tekrar zirveye döndüler. bunlarda hamilton'un payı olabileceğini kimse düşünmüyor. hep ''walla kardeş mclaren sezon iyi çok ii gelişio''

    kötü bir araçta en iyisi demesi biraz garip bir açıklama, kötü araçta en iyisiyse iyi araçta da en iyisidir. ama şöyle diyor sanırım lewis yarışta ve sıralamada çok iyi olduğu için araç kötü de olsa kimse gözardı edemiyor.

  33. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    herkes yine başlamış karşı çıkmaya.Ne zaman birisi , başka birini överse ,aynı takımdan tabiki övecek , onlar hemşehri , o onun patronu vesaire gibi yakıştırmalar yapılmakta.
    Lauda doğru söylemiş.Bunu daha önce Alonso da söylemişti.Hamilton kötü araca binse de yarış kazanabilecek bir pilot demişti.Bazı arkadaşlar laudanın geçenlerde söyledikleri ile bunu karıştırmışlar.Alonso komple bir pilottur.

    Eğer laudaya kızacaksanız şu haber için kızın

  34. Lewis şuanki jenerasyonun en hızlı,en kaliteli pilotu ama kötü bir araçla dünyanın eniyi pilotu demek biraz abartılı olmuş.

  35. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Lauda, konuşmak için, konuşuyor.

  36. Amma saçmalamış hamilton ne zaman kötü araca bindiki en azından diğerlerinden her sene 1sn üstü fark yiyen bir mercedes koltuğuna mı oturdu hayatı boyunca yani hamilton a saygı duyuyorum tamamda sanki schumacher in gençliği veya mezarından senna kalkıp gelmis gibi saçma beklentileride anlamıyorum.

  37. teorine göre lauda böyle konuştuğuna göre formula 1 den anlamıyor

  38. Ne yani aracı geliştirmeyi beceremeyen koca mercedes şimdi bunun sorumluluğunu Schumiyemi atıyor yani?
    Onun veremediği hiçbişeyi hamiltonun verme ihtimali yok.
    Sizinki aynen karganın yavrusunu şahinim diye sevmesinden ibaret.
    İnşallah tepetaklak olduğunuzu en kısa sürede görürüm.

  39. Eger iyi okusaydın ben hamiltonun potansiyelinden degil mercedesin potansiyelinden bahsediyorum. Scumide potansiyel yokmu diyorsun şimdi? Monacoda pole alan adamın neden 3 senede tek zaferi yok? Neden ardı arkası kesilmeyen sorunlar çıkaran aracın birden hızlı dayanıklı bir araca dönüşmesi sence hamiltonun elindemi? Hemde bu kadar kısa sürede topu topu kış testine çıkacak schuminine 3 senede yapamadığını tek kış testindemi yapacak? Ha olurda araç gerçekten hızlanırsa bu hamiltonun sayesinde değil mercedesin hızlanması ile olacak(rosbergtende aracın durumu belli olacak zaten merak etme). Hamilton aracı bir adım öne götürebilir ona diyecek lafım yok fakat yarış kazanacak bir araç çıkarsa bu hamiltonun sayesinde diyen birisi için kendine gözlük almasını tavsiye ederim.

  40. merak etme formula 1 den anlayan birisi boyle dusunmez.. bu sekilde konusmak da cocukluk olur kimse takmaz…

  41. Hah yeni hafta başladı.Hiç konuçmamışlardı,çıkar yine abidik gubidik haberler.O onu dedi bu bunu dedi.Keşke f1 in medyasına haber yapma yasağı gelse.

  42. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Beyler ıyı hosta, bu derece abartı yapmak pekte dogru degıl sanki Mercedese gelen D'Ambrosio, söz edılen sahıs Hamilton tabıkı yukarılarda yer alacak potansiyele fazlası ile sahip, bu kadarda senaryo yazmayın..

  43. evet buyuk olasilikla cok konusuyor diye aldilar takima ki isler kotu giderse cok konussun ilgiyi baska yere ceksin diye. yada ne bileyim gunah keciside olabilir onumuzdeki sene isler kotu giderse…

  44. İŞTE HAMİLTONUN KAFASINDAKİ SİNSİ PLANN..

    ""Ve diğer taraftan, Eğer Schumacher, Mercedes'i 3 senede ön grupta mücadele edecek konuma getirememiş ve sonrası sene siz gelip de çok daha iyisini yaparsanız, bu sizin kişiliğinize de büyük bir etki yapar. İnsanlar sizi çok daha yukarılarda değerlendirir""

    Burdanda anlaşılacağı üzere brawn ve tayfası "gel biz aracı hızlandıracagız sende sanki sen hızlandırmışsın gibi davranıp schuminin yapamadığını(yaptırmadığımızı) yaptığını millete göstereceksin" gibi bir cümle ile çelmişler aklını. Bizim hamilton sever böyle şeyleri ama görecez seneye inşallah fiyasko çıkarda aracınız görürsünüz geliştirmeyi şampiyonayı…

  45. seb ve kotu arac .. dalga mi geciyorsun veya ciddimisin anlayamadim acikcasi…

    sadece 1 sene kotu araci vardi vettelin o kadar kurallar degistiginden beri en hizli araca biniyor sen hala en kotu arac diyorsun neweye haksizlik bir kere bu sozler

  46. Lauda kötü araçla dünyanın en iyisi hamilton demiş eğer bunu 2008 de felan söyleseydi evet katılıyorum derdim çünkü o zamanlar en iyi hamiltondu ama işler artık değişti

    bana göre kötü araçla en iyi sebastian vettel istatistikler ve sürüş yetenekleri ortada
    onboard görüntülerine baktığınızda onun en iyi olduğunu göreceksiniz

    Lauda mübalağa sanatını kullanmayı çok seviyor bu arada adam herkesi övüyor
    acaba mercedeste göreve gelmese bu sözleri başka birine söylermiydi

    Lauda: "Hamilton etkisi, Rosberg'i daha hızlı sürmeye zorlayacak ve Nico, Hamilton'ın daha hızlı olmasını sağlayacak. Bir takımda tek istediğiniz de budur"

    bu cümlede bana çok manidar geldi

  47. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Yani cılkını cıkarmıs 2 yarıs önce Alonso yu Papa ilan edecekti neredeyse bugun kendisi Padısah, Hamilton' uda sadrazam ilan etmıs, gercı ınsanlar yadırgamayacak artık beyin fonksiyonlarının yas ıtıbarı ıle ne kadar calıstıgı malum… Mercedes ile bol sans…

  48. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ne kadar dengesiz bir adam bu yahu. Konu başlığına bakalım ;

    "Kötü Bir Araçta Dünyanın En İyisi Hamilton"

    Metin içine bakalım;

    "Lewis katıldığında oradaki herkes için büyük bir değişim yaşanacak. Yüksek motivasyon sağlayacak ki herkes, eğer ona sağlam bir araç vermezse kazanamayacağını bilecek."

    Eeee, hani bu adam "Kötü Bir Araçta Dünyanın En İyisi" idi. Kazansın o zaman. Altında rekabetçi araç olduktan sonra, Maldonoda da, Perez de, Rosberg de, podyum yapıp yarış kazanıyor. Fark nerde şimdi.

    Daha 3 gün evvelde Alonso en iyi diyordun, ondan evvel Vettel, ondan evvel Kimi…

    Phhh, MGP bunu çenesi sebebiylen mi takıma kattı acaba :))

  49. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    2 hafta önce en iyi alonsoydu 🙂 noldu birden fırıldak gibi döndün ..

  50. Lauda HRT'ye geçseydi Karthikeyan için neler söylerdi acaba))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir