Rosberg: "Takım Arkadaşımla Aynı İmkânlara Sahip Olacağım, Anlaşmamda Yazıyor"

yazar:

kategori:

Karting günlerinden bu yana birbirlerini iyi tanıyan ikili, 2013 senesinde Mercedes adına mücadele verecek.

Rosberg, 2010 senesinde Formula 1’e geri dönüş yapan Michael Schumacher’in yanında üstün performans gösterdi ama şimdi yaşına yakın birisini olan Hamilton’ın gelişi, işlerin farklı boyutta yaşanmasına sebep olabilir.

Hamilton’ın 2 numarası olmaktan endişe duyup duymadığı sorusuna Rosberg: “Kesinlikle hayır.”

“Durumu biliyorum. Lewis gerçekten büyük bir meydan okuma ama bunu memnuniyetle kabul ediyorum.”

“Şu anda en iyi pilotlardan birisi ama o seviyede olabileceğime inanıyorum.”

Hamilton anlaşmasının duyurulmasından bu yana Mercedes yetkilileri Ross Brawn ve Norbert Haug, İngiliz pilotun takımda 1 numara olmayacağını dile getirmişti.

Rosberg: “Evet. Bu iyi. Ve kim olursa olsun takım arkadaşımla aynı imkânlara sahip olacağım, anlaşmamda yazıyor.“

Ama 2007 senesinde Hamilton, takım arkadaşı Alonso’yla zor ve tartışmalı bir sezon geçirmişti. Rosberg, Mercedes’te böyle bir şeyin olmayacağını ifade etti.

Rosberg: “Her ikimizin de buna engel olma adına yeteri kadar zeki olduğumuzu düşünüyorum.”

Bild am Sonntag’a konuşan Rosberg, Schumacher için üzgün olmadığını belirtti.

Rosberg: “Hayır (gülümseme). Devam edip etmeme konusunda emin değildi. Ama Mercedes’in bir seçim yapması gerekiyordu ve Michael’in kendisi de mutsuz olmadığını söyledi.”


Yorumlar

  1. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Anlaşmasındaki bir madde ile kendini savunuyorsan kendini ama üzgünüm çoktan tutuşmuşsun Rosberg…

  2. Peki uygulayacaklar mı?

  3. Shumi ile farklı imkanlara mı sahiptin, nedir bu endişe?:))

  4. ayrıca sunu pas geçmemeliyiz ilk iki yıl neredeyse yüzde 90 oranında mekanik sorunlar araç arızaları hep schumiyi buldu buldu derken mgp doğal olarak kaynak v.s tek araç politikasıyla genç rosberg in aracına yoğunlaştı bu yüzdende problemler sürekli schuminin aracında çıktı bu yıl bile aynı bu sabotaj değil tabiki mclaren iki araca bir den yoğunlaşabilir ama mgp mclaren değil bu da zaten paslanmış schumacher için eksi motivasyon ve başarısızlıkda önemli bir halka oldu bunları rosberg i küçümsemek için söylemiyorum ayrıca ben diğer penceredende bakmak herseyi ile meseleyi değerlendirmenin önemine vurgu yapıyorum.

  5. iyide dostum schumacher ile hamiltonın durumu aynı değil schumacher 41 yasında 3 sene hiç bir motor sporunda yarışmadan tamamen paslanarak değişen f1 dünyasına döndü yani schumacher in rosbergle rekabet edecek hali yoktu o yaşda o kosullarda kim f1 e o aradan sonra dönse aynı sekilde o da rekabet edemez schumi anca bu sene kendini buldu hatta daha da yaşlı bir pilot olmasına rağmen tabi bu schumacher farkı hamilton ise genç en performanslı zamanında ikisi arasında dağlar kadar fark var.mesala rai schumacher den çok daha genç o da ara verdi ama motor sporlarından hiç kopmadı wrc gibi üst sınıf bir kategoriden geri döndü o bile iki üç yarış kendine gelemedi hatta bence halen tam anlamıyla formunu bulmadı gro bana göre rosbergin çok altında bir pilot ona karşı dahi tam iste bu rai diyebileceğimiz bir performans göstermedi son yarışlarda kendini biraz bulmaya basladı bu isler kolay değil.

  6. schumi mercedes takımına katıldığında rosberg mercedes ile yeni anlaşma imzalamıştı ve herkes schumi ros u ezer geçer demişti.bense farklı şeyler söylemiştim.şimdi bende diyorum ve iddialı diyorum 2014 ü bilemem ama 2013 de ros ham ı geçerken zorlanır ama geçer.niye ! oda bende söylemem gerektiğinde söylerim.gelen ağam giden paşam hacı diyor adam.haklı schuminin takımda kalmasını istiyorum demişti ama schumi f1 de kalmaya karar vermemişki takımda kalmaya karar versin rosbergi schumi yi istemediği konusunda suçlamak saçma mantıksız vede izahatsız.istediğiniz kadar küçümseyin.adam schjmi ve ham ile takım arkadaşı oldu bunlar boru değil.

  7. rosberg vasatın üstüne çıkamayan almanlardan

    ralf hesabı..

    onu zor günler bekliyor

    üstüne hiç koyamayan pilotlardan nick gibi

    unutulup gidebilir bir yere yazın

    hami ile mukayesesi bile kabul götüremez bırakın eşitliği

    aynı cümlede kullanmak istemem hamiltona yazık etmiş oluruz diğer türlü.

  8. "Takım Arkadaşımla Aynı İmkânlara Sahip Olacağım, Anlaşmamda Yazıyor"
    Nasıl olsun bu, adamın aldığı parayla senin aldığın para arasında gece-gündüz farkı var iken… Elbette hem beklenti daha yüksek olacak, hem de ilgi/alaka…

  9. Bild am Sonntag'a konuşan Rosberg, Schumacher için üzgün olmadığını belirtti.

    Kına yak bencil herif,bu takımda bir tane kişilikli adam yokmuş onu anladım hepsi içten pazarlıklı,içinizden gelmiyorsa bile medyaya böyle konuşmayın bari.Şu son gelişmelerden sonra eminim ki bu yıl Schumi'nin aracı sabote edildi açık ve net adamlar göbek atacak neredeyse Schumi ayrıldı diye.

  10. Takımda yine sürekli arıza çıkartan bir araç olur ise pilotun reaksiyonunu gözlemlemek ilginç olur.

  11. Güzel oldu bu transfer. İlginç bir kıyaslama yapabileceğiz. Rosberg'in bu dediği laf ileride kendi başına bela açabilir. Olur da Hamilton'ın arkasında kalırsa diyecek hiçbir şeyi olmaz.

  12. ikinizinde foyası çıkacak ortaya, inşallah şu 1,6 V6 morotlar ertelenirde sürünmeye devam edersiniz.

  13. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    "Takım Arkadaşımla Aynı İmkânlara Sahip Olacağım, Anlaşmamda Yazıyor"

    Bunu söylemesi bile bence, azda olsa Hamilton'dan çekindiğini gösterir.

  14. MSC FERRARİ avatarı

    Kurt kocayınca maskara olur diye boşuna dememişler. Hamilton da seni maymuna çevirsin de bak o zaman ne diyecen çok merek ediyorum

  15. Eray Parlak avatarı
    "Takım Arkadaşımla Aynı İmkânlara Sahip Olacağım, Anlaşmamda Yazıyor"

    Bu madde yeni eklenmiş sözleşmesine..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir