Schumacher Şimdi Ne Yapmalı?

yazar:

kategori:

 

 

 


Yorumlar

“Schumacher Şimdi Ne Yapmalı?” için 54 yanıt

  1. Ferrari bu anketi dikkate alırmı ya da haberi olurmu bilmem ama bu sitenin bile yarısını tek başına Michael Schumacher'in işgal etmesi bile Shumi'in ne kadar çok yarış dünyasında kalmasını isteyen kişi olduğunu gösteriyor. F1' in gelmiş geçmiş en büyük efsanesi olmuş bir insanı FERRARİ'DE BIRAKTIRMALI bence.

  2. Acaba yabancı sitelerde de böyle bir anket var mı dır?Eğer bunun gibi(şayet varsa) bir sonuç çıkarsa Ferrari yönetimiminin dikkatini çeker belki

  3. elimde bi sihirli değnek olsa red bull da webberi kovar bebe şumi le hakikisini aynı takımda yarıştırırdım

  4. Mercedes'den, Mclaren'dan birçok şeyi alırsın, Williams'dan da teknik hizmet alırsın ama motoru napacaksın. Şanzıman elde etme maliyetleri bile hiç az değil. Canları çıkıyordur adamların sandık gearbox'ları diri tutmak için. Kurallar belli, politikalar belli Mercedes'den motor alamayabilirsin. Bak Pure gibi kos koca, harika bir marka bile geri çekti kendisini. Force india dediğin şey ekonomik olarak çok güçlü ancak o SPA harikaları döneminde bile yıpranıyor adamlar, süreklilik sağlayamıyorlar. Kolay değil devamlı her ay atılım yapmak. Yıllardır bir ümit var kendilerinden ancak sonuca bağlayamıyorlar. Ferrari'nin o biçim teknik alt yapısıyla tökezlediği bir dünya burası. Bir GT2 aracı oluşturuyor herifler kendileri bile yok olayın için de o araçlarla neler başarıyor millet, paraya para demiyorlar. Hem Ferrari'den öyle motor felan birşeyler alamazsın, geçmişine, ortaklıklarına bakar adam senin, kolay değil onlarla çalışmak. Bu dünya da herkes Peter Sauber, Sir Frank olamaz.

  5. Uzaktan takip, gizli takılıyorum. 🙂

    Aslında niye olmasın diye iç geçirebiliyor insan. Michael, birçok pilottan farklı olarak kendi ticaretini de yürütebilen bir adam. Para babası aklı var adamın geçmişten beri olmasa dünyanın ikinci zengin sporcusu olabilir miydi. Almanya da ki herşeyini başkaları yönetmiyor diye biliyorum. Mesela Kimi'de clup vesair ek gelirleri çok iyi olan biriydi ancak kendisi bunun uzmanı değil kendisi geliştirmiyor bunları, ilgisiz bir tip biliyorsunuz.:) Schumacher'in bu nokta da ki kazançları ise diğer hiç bir pilotla kıyaslanamaz derecede yüksek. Yani demeye çalıştığım yapılmayacak iş değil ancak ruh yapısı farklı adamın, benim tanıdığım hali budur. Kendisi böyle patronluk taslayabilecek biri pek değil acımasız olmak lazım.:) Gel bi FXX-K üretelim desen gelir, al projeyi taşı desen taşır ama al bunun finansmanını da sağla, hesap sor dersen o iş yaş.:P

    Pahalı bir yük müdür evet aynen çoğu zenginin altından kalkamayacağı kadar ağır bir yüktür. Biz bu saydıklarını küçümsüyoruz ancak dünyaya bakabiliyorsan asla küçük değiller. 'F1'de ki en küçük takım dünyanın en iyi atelyelerindendir'
    Dış dünyadakilerin onları algılaması pek kolay değil. Lemans değil bu. O biçim insanlar barındırıyorlar her biri. Bu küçük denen takımlara Pagani Zonda R yap desen en alasını yapar sunabilirler. Marussia'nın aracı var biliyorsunuzdur zaten.
    Parayı da bassan an gelir 1-2 yıllığına bazı adamları alamazsın, bağımlıdır adam. Dış dünyadan da çok desteklenip mühendislik olarak, kaldırılabilecek birşey değil bu. Mesela şöyle patronluk bağlamında diyeyim. GP2 ve benzeri bir seriden pek iyi durumda olmayan bir takımı 4 milyon $'a alırsın. Bir 5-6 milyon $ harcarsın. Harcadıklarınla başarıları kazanabilmelisin ki her sene zaferlerle dayanabilir olsun, kar edebil, en olmazsa gönül tatmin et ama şart. Ben bu derecede patron olsaydım mutlaka yapacaktım bir hayalim belki, gösterişli bir iş ve isim işi. İyi bir dereceye getir ve hemen başarılar devam ederken 8-10 milyon $ arasına sat kurtul. Ya seviye atla diğer seriler ile yada tatmin ile ayrıl git. İşte F1 deyince bu paralar sadece araç edinme, yürütme maliyetleri. Bunun geliştirme arge'leri 4-5 katı. Bir takım 2 araç üretmeyle bitmiyor malum. Çok ağır, yorucu ve pahalı bir iş. Niye pahalılık olarak ağır ve riskli iş çünkü biraz birşeyler yapamadın mı harcadığının çoğunu gömmüş olursun. Para harcamakta yetmiyor tabi. Williams güya berbat durumda ancak teknoloji satıyor dünyaya. Hrt de aynı şekilde yapar. Sen bunu biraz sağlayamadın mı çeviremezsin kazanı. Yani doğru insanlarla, doğru yerde olma işi çoğunlukla.
    Biraz karışık olmuştur kusura bakmayın.

  6. Red Bull dayanıklılık sorunları yaşadığı için ve Renault motoru geliştiremediği için Mercedes'e geçmek istedi. Ama Renault özel izinle eksiklerini bir nebze olsun giderince Renault ile devam etti. Motor geliştirme yasağı gelmese Mercedes motorlu daha çok mangal partisi verirdi. McLaren'in çok şampiyonluğuna mal oldu Mercedes'in dayanıksız vites kutuları ve motorları. Gözünüzde amma büyütmüşsünüz be. çok değil 5-6 sne öncesine git. Her yarış motor sonunu vites kutusu sorunu yaşayan bir McLaren düşün ve Kimi'den dayanıksız motorlar ürettiği için özür dileyen Mercedes'i düşün.

  7. Güzel ifade etmişsin.

  8. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    Lotus Kimi'yi mi gönderecek acaba massayla görüştüğüne gore

  9. kaptan nerdesin sen? Hiç görünmüyorsun.

    Prost biraz dandik pilotlardan, biraz da pejo motorlarından çekti. Marussia veya HRT gibi bir takımı alıp mercedes ekipmanıyla donatmak ve takımı sürdürmek gerçekten şuminin altından kalkamayacağı kadar pahalı bir yük müdür acep? İyi sponsorlar bulabilir bence kendi adından dolayı.

  10. Ben günlerdir düşünüyorum, Schumi aylardır kararını Ekim ayında açıklayacağını söyledi durdu.
    Zaten yıl sonunda biten bir sözleşmesi var, eğer yarışmak istemeseydi sezon sonunda sözleşmem bitiyor emekli olacağım derdi ekim ayında açıklayacağım demezdi heralde.
    Ama yarışmaya devam etmeyi düşünüyorsa ki anladığım kadarıyla MGP onunla devam etmeye dünden razıymış, ancak sözleşmeyi uzatmayan yine Schumi olmuş.
    Peki eğer emekli olmayacaksa ve yarışmaya devam edecekse, zaten orta sıralarda olan ve kış güneşi gibi bir açıp bir kaybolan MGP yi bırakıp sauber gibi pekde farkı olmayan daha ufak bir takıma gitmek için bu planı yapmış olamaz.
    Ben ya Ferrari süprizi bekliyorum yada açıkcası söylemeye dilim varmasada emekli olma ihtimali daha yüksek görünüyor.

  11. Motor önemli değilse Red Bull neden Mercedes motoru alabilmek için çırpındı durdu.Hatırlarsanız Mclaren engel olmuştu.

  12. yarışların analizlerini çıkardım f1 sitesisinden be bloglardan bu sene sauber bir çok yarışta mercedes ten çok daha hızlı,bu istikrarı sürdürebilir ve stabil kalmaya devam ederse seneye sumi sauber de rahatlıklar yarışır.Bu arada Team Lotus Massa ile gizli bir görüşme yaptığı Heiki nin sauber e geçeceği konuşuluyor.Bu sene çok karışık olacak bekleyelim görelim.

  13. Bu arada seçenekler arasında Vijay niye yok 🙂 hiç dikkate almıyorsunuz değil mi. 🙂
    Sauber ismi söylendi durdu hep sadece değil mi.
    Sınırlamayın aklınızı diyebilirim sadece.
    Lotus'u hesaba katmanız güzel olmuş 🙂
    yalnız şu kadar diyeyim çoğunluk oy ve bir çok umudun işaret ettiği Ferrari'yi silin kafanızdan. Bu olmayacak. İçeriden isimler hani…. 🙂
    (bir şekilde çok accayip haller oluşur ve karşılıklı diyaloglar gerçekleşirse şaşırmanın çok üstünde bir hale bürüneceğim, kendi yüzüme tükürmeye çalışacağım nasıl olacaksa artık)
    Bunlar dışında 3-6-7-8-10 disable 🙂
    10 ancak ikinci en yüksek oyu alan fikir teatisinde ki gibi bir seçim olursa, uzun yıllar sonunda gerçekleşebilecek birşey. Aslında uzaktan çok mantıklı.
    Kısaca Schumacher için bir 2006 daha… kendisi ne yapacağını biliyor sanki.:P

  14. Prost ve Michael gibi adamlar bunu yapabilecekler gibi görülse bile bunu başaramazlar. Alain denedi olamayacağını, ne kadar zor bir olduğunu anladı. Senna yaşasaydı bunu gerçekleştirebilirdi belki ama. Bunlar hep birileri ile ortak, kanaat önderi olarak tabi ki.
    Ben hep Hill'den böyle birşey bekledim alt serilerden başlayarak belki yükselmesini, F1'e yönetici olmasını ancak zenginliği yetmiyor anladığım kadarıyla. Pist başkanlığı gibi faaliyetleri de bu eski fikrimi desteklemişti mesela.
    Prost ve Schumacher gibi adamlara sahiplik değil teknik yüksek mevkiler vereceksin ve ateş vereceksin ancak onu yapabilirler.
    Mesela söyleyeyim zor ama Todt'dan sonra ki isim olabilir Alain yada kuvvetli pozisyonlara belki geçebilir federasyon da. Michael ise bunu da yapamaz yapısı müsait değil.
    Ayrıca saydığın isimler babında bugün koşullar çok farklı bugün böyle bir yola başlasalar 15 yıllarını alır. Michael'ın bile milyarları yetmez heba edilecek paralara.:)

  15. Lovely_F2008  avatarı

    Tabiri yerindeyse ikide bir siteye girip duruyorum . Gözlerim sürekli '' Resmi : Michael Schumacher Yeniden Ferrari'de ! '' başlığını arıyor . Çok düşük bi ihtimal olduğunu bile bile …

  16. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Oncelikle uzun aradan sonra aranizda yeniden olmaktan memnuniyyet duyuyorum

    Schumacher konusuna gelince birakmasinda fayda goruyorum koru korune saubere gecmenin schumacher adina yakismadigi kanisindayim.ferrariyle gelince ise hem schumacherin hem montenin bu konuda kati olduguklari ve bir birlerine bas egmeyeceklerini dusunuyorum

  17. Gel ne olursan ol gel kendin(FERRARİ) ol

  18. Motor ile şampiyon olunsaydı her sene Ferrari-Mercedes podyumu kapatırdı ama ne ilginçtir şampiyon Renault motorlu araçlar oluyor.

  19. Sene 2006… Daha Schumacher ''geleceğimle ilgili kararı Monza'dan sonra açıklayacağım'' açıklaması yaptıktan bir gün sonra Barnie Eclestone basına Michael'in sezon sonunda emekli olacağını söyledi. Yıllardır yazıp çiziyoruz bu Formula 1 dünyasında işler birkaç pilotun hızlı araçlarla şampiyonluk kovalamasından ibaret değil diye. Eğer ''birilerinin'' planlarına uymasın ne Schumacher ne Alonso ne Hamilton umurlarında olmaz. Ferrari'de hangi pilotun yerine kim geçecek 10 yıllık vade çoktan bellidir. Amerikan güreşinin az daha inandırıcı versiyonu işte, ister kabul edin ister inkar ama kısaca (ve malesef) artık Formula 1 bu. İnformasyon çağı geldi, gelirken de çok fazla para getirdi ve sonra mertlik öldü…

    bon appétit.. tabi yerseniz. çünkü biz uzun zamandır yemiyoruz.

  20. Motorların o kadar fark ettiği sezonlar 2006'da geride kaldı.

  21. dönerek hata yapmıştı zirvede bırakmak daha iyi olurdu ferraride yarışacağını sanmıyorum

  22. Ne Mercedes'miş be. Sanki Mercedes ilk 10'a gözü kapalı gidiyor. Görence F-16 motoru sanacak. Renault motoru güçsüz ama Red Bull sürekli zirvede. Motora bu kadar takılıp kalmayın. McLaren motorsuz kalmaz merak etme.

  23. Bunu yapmadığına göre ya kaybına önem vermiyor yada bunda bir kazanç görmüyor.Ayrıca o dediğin Mercedes gibi bir firmaya savaş açmak olur ki.En basitinden seneye motor aramak zorunda kalabilirsin.Coswort motorlu bir mclaren ilk onu bile göremez.

  24. Şumi spora(F1) Jordan'da başladı.Jordan takımı şimdi Force İndia.Sauber'den başka seçeneği olduğunu sanmıyorum. Ferrari imkansızın da ötesinde. Şİmdi Alonso'nun takımı.Massa yerinde kalır.Brezilya Fiatın en büyük pazarlarından biri.

  25. En iyi seçenek tabi ki Ferrari. Ancak bunu çok olası bulmuyorum. Olmazsa emekliye ayrılmalı.

  26. Sıfırdan takım kurmak çok zor, uzun ve zahmetli bir iş. En iyisi Formula 1'den çekilen bir takımı satın almak.

  27. prost un yaptığı gibi prost peugeot gibi mi bu krzide bu koşullar altında günay bunu yaparsa alnından öpmek lazım.cesur yürek olur direk.sauber bana çok mantıklı geliyor.maddi anlamda sıfır risk ve üstüne gelecek başarı kreması

  28. nemi yapmalı kaldırsın kendisini münih köprüsünden aşağı atsın.ne yapacak başka takımla savaşmaya devam (sauber) yoksa schumi ismine yakışmaz.kararsız kasım ı oynamaktan vazgeçsin

  29. Gerçekten ben de öyle düşünüyordum,ama işte olmayınca olmuyor!

  30. Efsane evinde bitirmeli. Ferrari.

  31. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    ferrari ihtimali gerçekten yok yani. alonso-schumacher ikilisinden bahsediyoruz yani :). ferrari'nin daha önce böyle bir risk aldığı görülmedi.

  32. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    ferrariye dönerse herhangi biri öne çıkana kadar 1. 2. pilot mevzusu açılmaz diye tahmin ediyorum

  33. Aslında Mclaren perez yerine şumaher ile anlaştık deseydi kıyamet o zaman kopardı
    Mersedes'e sen misin benim pilotum'un aklını çelen,aha bende şumiyi alıyorum önümüzdeki sezon kim karlı çıkacak görün mesajı verilecekti

  34. Onur Özmen  avatarı

    Michael yarışmaya devam etmeli

  35. Schumacher gerçekçi olmalı ve başkasının takımında kendini harcatmamalı.

    Bruce Mclaren ve Frank Williams'ın yolundan devam ederek kendi takımını kurmalı ve bir süre pilotu olarak yarışmalı.

    HRT veya Marussia takımını satın alabilir. Mercedes ile bağlantıları sayesinde Mercedes motoru, KERS'i, şanzımanı ve hidroliklerini kullanabilir. Bundan başkasına aklım yatmıyor.

  36. Schumacher- avatarı

    Ferrari mutlaka bir gözden geçirecektir. Alonso ile eşit statüde olacaksa Ferrari mükkemmel olur.

    Sıralamalarda ve yarışta (yazmaktan bıktım 😀 ) Rosberg'den hızlı bu hızı yabana atmamak lazım devam etmesi için gayet yeterli.

  37. Serdar Demir avatarı

    şayet bu haber doğruysa schumiyi gelecek sene sauberde izleyeceğiz

  38. Serdar Demir avatarı

    son günlerde gelen haberler ferrari ihtimalinin hiç de az olmadığını gösteriyor

  39. Takım patronluğu görevi için yollar aramalı dedim ama bu yani ferraride takım patronuda olur

  40. Eray Parlak avatarı

    Savaşa hazırlansın,takım farketmez,tek yapması gereken 2013 de pistlerde olmalı. Bizde hazırız 2013de onu izlemeye..

  41. Schumacher- avatarı

    Son haber…

    Ferrari Massa-Di Resta-Hulkenberg arasından birini seçmeyi planlıyormuş.

  42. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Gerçekçi olmak gerekirse Sauber, polyanacılık yapmak gerekirse Ferrari.

  43. efendice bırakmalı geri dönmemek üzre.

    yap boz tahtasına çevirmeden yalnız.

  44. bence Ferrari'ye gidecek ve kapanışı tekrar orda gerçekleştirecek. bana göre massa'nın sözleşmesinin bir türlü açıklanmamasının nedeni bu.

  45. Ferrari olsaydı güzel olurdu. Ama Murphy kanunu bunu demiyor.

  46. Gerçekçi derken kastettiğin şey nedir? Yani diğer takımların onu alma gibi bir düşüncesi yok mu demek istiyorsun.

  47. Ben bile kararsiz kaldim, Schumi napsin 🙂

    Ferrari kapilarini acarsa Ferrari disinda baska secenek dusunemiyorum yarismak icin..
    Ama en buyuk dilegim bir takim kurmasi yada satin alip patronlugunu yapmasidir..

  48. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    sauber'de yarışması daha gerçekçi.

  49. Merhaba arkadaşlar. Bence Schumacher formunu bulmuşken Ferrari'ye ya da Lotus'a geçmeye çalışmalı çünkü bu takımlar Mercedes'ten daha çok şey verebilir ona. O zaman Schumacher'in gerçek formunu görmüş oluruz. Sonuçta en fazla 2 sene daha yarışır gibi geliyor ve bu iki seneyi ya bu spora başladığı Renault'da (Şimdiki Lotus) ya da efsane olduğu Ferrari'de bırakmalı. Hergün dua ediyorum bunun için. Onun hırsına hayranım açıkçası yoksa elde ettiği 7 şampiyonluğa değil. Sonuçta bu şampiyonlukları hırsıyla aldı…

  50. DreamOfWinD  avatarı

    Ferrari’de yarışmalı
    veya
    Ferrari’de idari görev almalı

  51. Schumacher- avatarı

    Şuan Rosberg'den hızlı olduğuna göre devam etmeli bu hızı bulmuşken.

    Ferrari de eşit statüde olacaksa tabiki Ferrari.

  52. Ferrari ye gel.Alonso ile birlikte rüya takımı kur.Yada Raikkonen geri dönsün Ferrariye,Alonso-Kimi yarışssın sen pit duvarında ol.Ama kırmızılarda ol.Seni grilerle hatırlamak isteyen biri vardı.Ama f1 severler seni kırmızı olarak hatırlayacak.Mercedes i ise alev kırmızı gömleğinin üstündeki talihsiz,noktadan daha büyük olmayan bir leke.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir